Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress: Ο τελικός οδηγός για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς να φτιάξουν έναν ιστότοπο WordPress. ��


Έχουν ακούσει για το WordPress, την απίστευτη δημοτικότητά του, εξαιρετικές δυνατότητες και σχέδια και τώρα θέλουν να συμμετάσχουν στο πακέτο και να δημιουργήσουν έναν δικό τους ιστότοπο WordPress. ��

Λοιπόν, πού ξεκινά κανείς? Ανεξάρτητα από το πόσο προχωρημένοι μπορεί να είστε με την πλατφόρμα, διαθέτουμε έναν ειδικό πόρο για εσάς εδώ.

Αυτό που ακολουθεί είναι ένα επιλέξτε τον δικό σας οδηγό περιπέτειας για το πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress.

Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο WordPress

Contents

Επιλέξτε από τα ακόλουθα σενάρια και δείτε τι έχει ο οδηγός για εσάς:

αρχάριος
�� Είμαι αρχάριος που εργάζεται στον πρώτο ιστότοπό μου

ενδιάμεσος
��️ Ξέρω τα βασικά για το πώς να φτιάξω έναν ιστότοπο WordPress, αλλά θέλω να επιταχύνω τη διαδικασία

προχωρημένος
�� Είμαι προγραμματιστής / χρήστης ενέργειας και θέλω να βελτιώσω τη ροή εργασίας μου δημιουργώντας πολλούς ιστότοπους WordPress

☝️☝️☝️

Τι είναι το WordPress και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε?

Για να ξεκινήσω τα πράγματα, επιτρέψτε μου πρώτα να κάνω κάποια πειστική και να σας πω γιατί η χρήση του WordPress κατά τη δημιουργία του ιστότοπού σας είναι πράγματι η σωστή απόφαση.

Θέλω να αφιερώσω ένα λεπτό για να το κάνω αυτό γιατί, αν και περιβάλλουμε από αναμφισβήτητα στοιχεία για την κυριαρχία του WordPress, ορισμένοι θα συνεχίσουν να προσπαθούν να σας πουν ότι το WordPress δεν είναι αρκετά καλό για ορισμένους τύπους ιστότοπων.

Ευτυχώς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πραγματικά δεδομένα για να κάνουμε τις περισσότερες συζητήσεις εδώ:

Πρώτα απ ‘όλα, τι είναι το WordPress ούτως ή άλλως?

Με απλά λόγια, το WordPress είναι το λειτουργικό σύστημα του ιστότοπού σας.

Το iPhone σας εκτελεί iOS, το Samsung Galaxy σας τρέχει Android και ο ιστότοπός σας μπορεί να επιλέξει την εκτέλεση του WordPress.

�� Μάθετε περισσότερα για το τι είναι εδώ το WordPress

Ωστόσο, το WordPress δεν είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα για διαθέσιμους ιστότοπους. Είναι το πιο δημοφιλές, ωστόσο.

Το WordPress τρέχει το 35% όλων των ιστότοπων. Ναι, διαβάζετε αυτό σωστά, αυτό είναι όλους τους ιστότοπους.

Επίσης, πολλές από αυτές τις ιστοσελίδες δεν είναι αυτές που θα αποκαλούσατε απλούς ιστότοπους ιστολογίου. Με μάρκες όπως AMC, Mercedes, BBC, Walt Disney και πολλοί άλλοι εμπιστεύονται το WordPress να είναι το λειτουργικό σύστημα της διαδικτυακής τους παρουσίας. Πιθανότατα θα είστε εντάξει χρησιμοποιώντας το WordPress επίσης!

Επόμενο σημείο, το WordPress είναι εξαιρετικά ικανό να λειτουργεί ως λειτουργικό σύστημα του διαδικτυακού σας καταστήματος (eCommerce). Σχεδόν το 30% όλων των διαδικτυακών καταστημάτων λειτουργούν στο WordPress.

Στη συνέχεια, υπάρχει επίσης το θέμα της προσαρμογής.

 • Ξεκινώντας με το σχεδιασμό, θα διαπιστώσετε ότι το WordPress προσφέρει τη μεγαλύτερη επιλογή εγκατεστημένων πακέτων σχεδιασμού (θέματα) που μπορείτε να εισαγάγετε στον ιστότοπό σας με μερικά κλικ.
 • Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε τις δυνατότητες του ιστότοπού σας μέσω πρόσθετων. Όπως και τα θέματα, εγκαθίστανται επίσης με μερικά κλικ.

Επιπλέον, εάν χρειάζεστε ποτέ βοήθεια με οτιδήποτε αφορά την τεχνική πλευρά του WordPress, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μια τεράστια κοινότητα που συγκεντρώνεται γύρω από το WordPress. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να βρείτε βοήθεια δωρεάν.

Πάνω από όλα αυτά, η φιλοξενία ενός ιστότοπου WordPress είναι επίσης πολύ εύκολη και, κυρίως, φθηνή. �� (Θα μιλήσουμε για τη φιλοξενία Ιστού αργότερα.)

Όλα αυτά καθιστούν το WordPress το πιο ευέλικτο λειτουργικό σύστημα για ιστότοπους όλων αυτών. Στο τέλος, χρησιμοποιώντας το WordPress, λαμβάνετε:

υπερήφανος κωδικοποιητής

Μια πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από κορυφαίες επωνυμίες + τεράστια δημοτικότητα + εξαιρετική κοινότητα + πακέτα με δυνατότητα εγκατάστασης + προσθήκες + φθηνή φιλοξενία + ευελιξία = φοβερός ιστότοπος!

Στα επόμενα βήματα, θα σας δείξω πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο WordPress βήμα προς βήμα:

Επιλέξτε ένα όνομα τομέα και φιλοξενία

Ως νέος χρήστης του κόσμου του WordPress, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το πιο εκφοβιστικό και μπερδεμένο βήμα της διαδικασίας βασικά ακριβώς στην αρχή της περιπέτειας σας.

Το μπερδεμένο είναι το μέρος όπου ξεκινάτε τη διαδρομή σας για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress. Αυτό το σημείο εκκίνησης δεν είναι το ίδιο το WordPress. Το πραγματικό σημείο εκκίνησης είναι να αποκτήσετε ένα όνομα domain και web hosting.

Για να βεβαιωθούμε ότι βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα:

 • Το όνομα τομέα είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας στον Ιστό. Ο τομέας αυτού του ιστότοπου, για παράδειγμα, είναι codeinwp.com.
 • Η φιλοξενία Ιστού είναι ο διακομιστής όπου διατηρείται ο ιστότοπός σας. Είναι μια κοινή παρανόηση μεταξύ των ανθρώπων να το πιστεύουν αυτό "ιστότοποι ζουν στο Διαδίκτυο." Όπου πραγματικά ζουν βρίσκεται σε διακομιστές ιστού που διαχειρίζονται εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Στο κάτω μέρος, ένας διακομιστής ιστού είναι απλώς ένας τύπος υπολογιστή που έχει βελτιστοποιηθεί για τη διαχείριση ιστότοπων.

Το εκφοβιστικό πράγμα τόσο για τους τομείς όσο και για τη φιλοξενία είναι ότι δεν είναι άμεσα σαφές από πού να ξεκινήσετε μαζί τους.

Εδώ σας συμβουλεύω να κάνετε:

Πρώτα, επιλέξτε ένα όνομα για τον ιστότοπό σας. ��

Ίσως έχετε ήδη κάποιες ιδέες, αλλά μπορείτε επίσης να βοηθήσετε μερικά από τα εργαλεία δημιουργίας ονομάτων που είναι διαθέσιμα στον Ιστό.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress: πρώτα, λάβετε μια πρόταση τομέα από το DomainWheel

μου αρέσει DomainWheel αφού είναι δικό μας εργαλείο, και καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες για να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο λειτουργικό.

Ξεκινήστε εισάγοντας την ιδέα του ονόματός σας, ή ακόμη και μερικές γενικές λέξεις που θέλετε να δημιουργήσετε το όνομα του ιστότοπού σας και, στη συνέχεια, δείτε τι έχει να πει το DomainWheel για αυτό.

Πιθανότατα θα βρείτε μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές μεταξύ των προτάσεων του DomainWheel. Το εργαλείο σας ενημερώνει επίσης ποια ονόματα τομέα είναι διαθέσιμα για καταχώριση.

Μόλις βρείτε ένα όνομα τομέα που σας αρέσει, απλώς γράψτε το κάπου – θα το αγοράσετε αργότερα.

Στη συνέχεια, πρόκειται να επιλέξτε μια εταιρεία φιλοξενίας και εγγραφείτε για έναν λογαριασμό φιλοξενίας. ��️

Έχουμε πολύ περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο σε διάφορες προσφορές φιλοξενίας, συγκρίσεις, κριτικές και γενικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο επιλογής του ιδανικού οικοδεσπότη Ιστού σας. Σας ενθαρρύνω ιδιαίτερα να διαβάσετε κάποια από αυτά.

 • Οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας WordPress του 2020 συγκρίθηκαν & δοκιμασμένο
 • Η καλύτερη φθηνή φιλοξενία WordPress: 10 επιλογές για λιγότερο από 3,95 $ / μήνα
 • Έρευνα φιλοξενίας WordPress: τι πιστεύουν οι πραγματικοί χρήστες για τη φιλοξενία τους και ποιο είναι καλύτερο σύμφωνα με 6.500+ ερωτηθέντες

υπηρέτης

Τούτου λεχθέντος, εάν δεν έχετε το χρόνο να διαβάσετε αυτούς τους πόρους αυτή τη στιγμή, ακολουθούν οι δύο κορυφαίες προτάσεις μου όσον αφορά τη φιλοξενία:

�� Bluehost⭐ SiteGround

Μπλε Χοστ

Μπλε Χοστ

Αυτή είναι μια από τις λίγες εταιρείες που προτείνουν επίσημα η ίδια η ομάδα του WordPress.

Το Bluehost είναι επίσης ένας από τους φθηνότερους οικοδεσπότες εκεί έξω. Τα σχέδια ξεκινούν από 2,95 $ / μήνα. Για αυτήν την τιμή, λαμβάνετε επίσης ένα δωρεάν όνομα τομέα για το πρώτο έτος. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν να ξοδέψετε επιπλέον για να αποκτήσετε το ιδανικό όνομα τομέα σας.

Το Bluehost δεν παρακολουθεί τη χρήση του εύρους ζώνης (ο όγκος της κίνησης που λαμβάνει ο ιστότοπός σας) και έχετε 50 GB χώρου στο δίσκο για να το χρησιμοποιήσετε.

Μεταβείτε στο Bluehost

SiteGround

SiteGround

Το SiteGround είναι η δεύτερη εταιρεία που προτείνει η ομάδα του WordPress.

Το SiteGround είναι λίγο πιο ακριβό, ξεκινώντας από 3,95 $ / μήνα. Επίσης, δεν σας δίνουν ένα όνομα τομέα δωρεάν. Αυτό που παίρνετε, ωστόσο, είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών στην επιχείρηση και καλύτερη απόδοση σύμφωνα με πολλές κριτικές χρηστών.

Μεταβείτε στο SiteGround

Η επιλογή εξαρτάται από εσάς. Οι περισσότεροι χρήστες θα είναι γενικά εξίσου ευχαριστημένοι με οποιαδήποτε από αυτές τις εταιρείες φιλοξενίας.

Εγγραφείτε στην εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων της επιλογής σας

Η εγγραφή σε εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων και η καταχώριση ονόματος domain είναι η πρώτη "πραγματικός" βήματα στο δρόμο σας για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress.

Σε περίπτωση που δεν είστε 100% θετικοί στον ακριβή τομέα που θα χρησιμοποιήσετε, ρίξτε μια ματιά DomainWheel για να πάρετε μερικές ιδέες.

Όσον αφορά τη φιλοξενία, γενικά θέλουμε να προτείνουμε το SiteGround και το Bluehost λόγω της εύχρηστης και λειτουργικής πλατφόρμας τους και της καλής αναλογίας παραμέτρων διακομιστή προς τιμή.

Εάν δεν είστε ακόμη σίγουροι για να διαλέξετε, σκεφτείτε το:

 • Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρούς περιορισμούς στον προϋπολογισμό, επικοινωνήστε με το Bluehost. Όχι μόνο λαμβάνετε φιλοξενία για 2,95 $ / μήνα, αλλά και ένα δωρεάν όνομα τομέα που συνδυάζεται για το πρώτο έτος.
 • Εάν εκτιμάτε την απόδοση του διακομιστή και την εξυπηρέτηση πελατών περισσότερο, πηγαίνετε με το SiteGround – από 3,95 $ / μήνα.

Σε αυτό το βήμα, θα σας δείξω πώς να ρυθμίσετε το WordPress και με τους δύο κεντρικούς υπολογιστές:

Ξεκινώντας με το Bluehost

Μεταβείτε στο Bluehost και κάντε κλικ στο Ξεκίνα κουμπί. Επιλέξτε ένα από τα διαθέσιμα σχέδια – πιθανότατα το φθηνότερο, που ονομάζεται Βασικός – 2,95 $ / μήνα.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress στο Bluehost basic

Στη συνέχεια, εισαγάγετε το όνομα τομέα που θέλετε να εγγραφείτε στον ιστότοπό σας.

εγγραφή στο bluehost

Τα επόμενα βήματα αφορούν την παροχή ορισμένων προσωπικών πληροφοριών για την οριστικοποίηση της εγκατάστασης.

Στο τέλος, πρέπει επίσης να εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Για να λάβετε τη χαμηλή τιμή των 2,95 $ / μήνα, θα πρέπει να πληρώσετε για τρία χρόνια εκ των προτέρων. Η επιλογή μιας μικρότερης περιόδου θα αυξήσει την τιμή ανά μήνα.

Ξεκινώντας με το SiteGround

Μεταβείτε στο SiteGround και κάντε κλικ στο ΚΑΝΤΕ ΣΧΕΔΙΟ κουμπί κάτω από το συγκεκριμένο επίπεδο φιλοξενίας που σας ενδιαφέρει. Ορίστε τη φθηνότερη επιλογή, που ονομάζεται Ξεκίνα, στα 3,95 $ / μήνα θα είναι αρκετό για τους περισσότερους ιστότοπους.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress στην εκκίνηση του SiteGround

Στο επόμενο βήμα, το SiteGround σάς επιτρέπει να καταχωρίσετε ένα όνομα τομέα μέσω του συστήματός τους. Εισαγάγετε το όνομα τομέα που θέλετε στο πλαίσιο και κάντε κλικ στο Προχωρώ.

Τομέας SiteGround

Στη συνέχεια, θα πρέπει να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και επίσης να επιλέξετε τις βασικές παραμέτρους του διακομιστή ιστού σας.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το μέρος της φόρμας εγγραφής:

Πληροφορίες αγοράς SiteGround

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία του κέντρου δεδομένων του διακομιστή σας και την περίοδο εγγραφής του προγράμματος φιλοξενίας σας:

 • Επιλέξτε την τοποθεσία του κέντρου δεδομένων που είναι πιο κοντά στο κοινό που θέλετε – ιδανικά στην ίδια χώρα.
 • Διαλέξτε τη μεγαλύτερη περίοδο που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Η τιμή ανανέωσής σας μετά την αρχική περίοδο θα αυξηθεί, οπότε επιλέγοντας το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο συμβόλαιο ως αρχικό θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα.

Ολοκληρώστε τη φόρμα και ολοκληρώστε την πληρωμή.

Εγκατάσταση του WordPress στον οικοδεσπότη Ιστού σας

Έχετε επιλέξει τον οικοδεσπότη Ιστού σας και δημιουργήσατε έναν λογαριασμό; Καλός! Ας εγκαταστήσουμε τώρα το WordPress πάνω από αυτό.

Υπάρχουν μερικοί καλοί τρόποι χειρισμού της διαδικασίας. Ορίστε την επιλογή που σας ταιριάζει καλύτερα:

Εγκατάσταση του WordPress στο Bluehost

Όταν συνδέεστε στο Bluehost για πρώτη φορά, θα εμφανιστεί ένας οδηγός εγκατάστασης που θα σας οδηγήσει στη διαδικασία εγκατάστασης του WordPress.

Εάν χάσετε αυτόν τον οδηγό ή το απενεργοποιήσετε κατά λάθος, μπορείτε πάντα να εγκαταστήσετε έναν νέο ιστότοπο WordPress μεταβαίνοντας Οι ιστότοποί μου, και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στο Δημιουργία ιστότοπου κουμπί.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress: Εγγραφή Bluehost

Η υπόλοιπη διαδικασία εγκατάστασης δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις. Απλώς συμπληρώστε μια φόρμα και ενημερώστε την Bluehost πώς θέλετε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό διαχειριστή σας.

Εγκατάσταση του WordPress στο SiteGround

Παρόλο που αυτά τα πράγματα αλλάζουν με το SiteGround κάθε τόσο, γενικά, θα πρέπει να έχετε ήδη μια παρουσία του WordPress όταν ολοκληρώνετε τη ρύθμιση του λογαριασμού σας.

Για να ελέγξετε αν συμβαίνει αυτό, συνδεθείτε στον πίνακα χρηστών και μεταβείτε στο Οι λογαριασμοί μου, μετά στο Εγκαταστάσεις αυτί. Θα πρέπει να βλέπετε τον ιστότοπό σας εκεί, και Μεταβείτε στον Πίνακα διαχειριστή κουμπί δίπλα. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό για να μπείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Εναλλακτικά, το SiteGround ενδέχεται να εμφανίζει έναν οδηγό ρύθμισης τοποθεσίας σε εσάς και να σας καθοδηγήσει στα πάντα βήμα προς βήμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, θα πρέπει να ορίσετε τον λογαριασμό διαχειριστή για τον ιστότοπό σας. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα μπορείτε να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Έξοδος οδηγού SiteGround

Εάν δεν έχει οριστεί ιστότοπος WordPress για εσάς, η ευκολότερη μέθοδος για να πάτε στο SiteGround είναι να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξής τους μέσω ζωντανής συνομιλίας και να τους ζητήσετε να δημιουργήσουν το WordPress για εσάς.

Θα είναι πολύ χαρούμενοι που το κάνουν αυτό, και αποφεύγετε επίσης την πιθανότητα να εμφανιστούν σφάλματα κατά τη διάρκεια της πορείας.

Βοήθεια SiteGround

Εγκατάσταση του WordPress μέσω WP-CLI

Η χειροκίνητη εγκατάσταση του WordPress είναι εντάξει, αλλά μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα πολύ πιο εξορθολογισμένα χρησιμοποιώντας τον καλό παλιό μας φίλο, WP-CLI.

Bon️ Μπόνους: Στο κάτω μέρος της σελίδας, θα βρείτε μια συλλογή όλων των εντολών WP-CLI που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον οδηγό. Κάτι που μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε στα αρχεία σας.

 • Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, το WP-CLI είναι μια διεπαφή γραμμής εντολών για το WordPress. Προσθέτει ένα ολόκληρο φάσμα εντολών WordPress πάνω από αυτό που είναι ήδη διαθέσιμο στην τυπική γραμμή εντολών Unix.

Η εγκατάσταση του WordPress μέσω WP-CLI έχει μερικά πλεονεκτήματα:

 • Μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική ακολουθία εντολών και να τις επαναχρησιμοποιήσετε πολλές φορές για να δημιουργήσετε νέους ιστότοπους.
 • Η διαδικασία είναι επίσης πολύ πιο γρήγορη – όχι μόνο δεν επιβραδύνεται από το περιβάλλον εργασίας χρήστη του WordPress, αλλά οι εντολές κελύφους χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να φτάσουν στον προορισμό τους και να εκτελεστούν.

Note️ Σημείωση; Τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω ξεκινούν με την πραγματοποίηση σύνδεσης SSH με τον κεντρικό υπολογιστή σας.

Πρώτα πράγματα πρώτα, ας βεβαιωθούμε ότι έχετε πράγματι εγκατεστημένο το WP-CLI στον διακομιστή σας. Εκτελέστε αυτήν την εντολή:

wp – πληροφορίες

Θα πρέπει να δείτε την οθόνη κατάστασης WP-CLI.

�� Σημείωση; από τις κορυφαίες προτεινόμενες επιλογές φιλοξενίας ιστοσελίδων για WordPress, SiteGround, A2 Hosting και WP Engine όλα έχουν εγκατεστημένο το WP-CLI από προεπιλογή.

Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει το WP-CLI, μπορείτε να το προσθέσετε μόνοι σας στους περισσότερους διακομιστές. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Για να εγκαταστήσετε το WordPress μέσω WP-CLI, ξεκινήστε μεταβαίνοντας στη διαδρομή καταλόγου όπου θέλετε να εγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας. Επόμενο:

λήψη πυρήνα wp

 • κατεβάζει το WordPress

wp config create –dbname = YOUR_DATABASE_NAME –dbuser = YOUR_DATABASE_USER –prompt = YOUR_P4SS

 • δημιουργεί ένα νέο αρχείο wp-config.php

wp db δημιουργία

 • δημιουργεί τη βάση δεδομένων με βάση τις λεπτομέρειες που έχουν οριστεί από την προηγούμενη εντολή

wp core install –url = YOUR_DOMAIN.com –title ="ΤΙΤΛΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ" –admin_user = ADMIN_USER –admin_password = ADMIN_P4SS –[email protected]

Αυτό είναι! Η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα μόλις το καταλάβετε. Η δημιουργία μιας σύνδεσης SSH είναι ίσως το μεγαλύτερο μέρος.

Να εγκαταστήσετε το WordPress σε οποιονδήποτε κεντρικό υπολογιστή μέσω του cPanel

Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων χρησιμοποιούν ένα εργαλείο που ονομάζεται cPanel για να επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται τις ρυθμίσεις φιλοξενίας τους. Με απλά λόγια, το cPanel είναι ένας διαδικτυακός πίνακας διαχείρισης που σας επιτρέπει να διαμορφώσετε έναν διακομιστή ιστού, να προσθέσετε νέους λογαριασμούς, βάσεις δεδομένων, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επίσης σενάρια ιστότοπων όπως το WordPress.

Στις περισσότερες εκδόσεις του cPanel, υπάρχει ένα εργαλείο εγκατάστασης σεναρίου που ονομάζεται Μαλακό. Μπορείτε να το βρείτε στο ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Ενότητα.

Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο WordPress μέσω της Softaculous

Μόλις κάνετε κλικ σε αυτό, θα συνειδητοποιήσετε γρήγορα πόσες δυνατότητες προσφέρει η Softaculous και πόσα διαφορετικά σενάρια ιστότοπων μπορεί να εγκαταστήσει για εσάς. Ευτυχώς, το WordPress βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Κάντε κλικ στο λογότυπο του WordPress για να ξεκινήσετε.

WordPress απαλά

Κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση.

Η Softaculous θα σας δείξει μια φόρμα όπου πρέπει να εισαγάγετε όλες τις λεπτομέρειες του ιστότοπού σας. Παρόλο που η φόρμα είναι μεγαλύτερη, τα πεδία είναι εύκολα κατανοητά.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος της φόρμας:

σημαντική μορφή

Εδώ επιλέγετε το όνομα τομέα του ιστότοπού σας (πιθανότατα έχετε ήδη επιλέξει το σωστό όνομα τομέα από προεπιλογή. Εάν όχι, προσαρμόστε την επιλογή), εισαγάγετε επίσης τον τίτλο του ιστότοπού σας και τις λεπτομέρειες του λογαριασμού διαχειριστή σας.

Μόλις κάνετε κλικ στο Εγκαθιστώ, θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης. Θα ειδοποιηθείτε όταν τελειώσει μερικά λεπτά αργότερα.

Σε αυτό το στάδιο, θα μπορείτε να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Επαναχρησιμοποιήστε έναν κενό ιστότοπο προτύπου WordPress

Εάν εργάζεστε συχνά σε νέους ιστότοπους WordPress, μπορείτε να εγκαταστήσετε την ίδια δομή ενός ιστότοπου WordPress πολλές φορές.

Έχουμε όλοι τα αγαπημένα μας πρόσθετα, θέματα, τις αγαπημένες μας ρυθμίσεις ιστότοπου κ.λπ. Η τακτοποίηση όλων με το χέρι κάθε φορά είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου.

Υπάρχουν δύο καταπληκτικοί τρόποι για να αποκτήσετε τον εαυτό σας την ίδια εγκατάσταση WordPress:

 • Χρησιμοποιήστε μια ακολουθία εντολών WP-CLI σε κάθε νέο ιστότοπο
 • Δημιουργήστε ένα αυτόνομο πρότυπο ιστότοπου και, στη συνέχεια, εισαγάγετέ το σε κάθε νέο ιστότοπο χρησιμοποιώντας εργαλεία τρίτων

Η διαδρομή WP-CLI θα είναι μια χαρά αν θέλετε να διατηρήσετε τα πράγματα σχετικά απλά, βεβαιωθείτε ότι έχουν εγκατασταθεί όλα τα αγαπημένα σας πρόσθετα, ένα θέμα και ορισμένες βασικές ρυθμίσεις WordPress.

Για πιο προχωρημένες ρυθμίσεις – που περιλαμβάνουν προεπιμόρφωση μιας σύνθετης προσθήκης ή εισαγωγή ολόκληρων σχεδίων αρχικής σελίδας, θα πρέπει να ακολουθήσετε την άλλη διαδρομή και να χρησιμοποιήσετε ορισμένα εργαλεία τρίτων.

Χρησιμοποιώντας το WP-CLI για την εκκίνηση ενός προτύπου ιστότοπου WordPress

Ακριβώς όπως όταν εγκαταστήσαμε το WordPress, η χρήση του WP-CLI είναι ο πιο αποτελεσματικός και γρηγορότερος τρόπος διαμόρφωσης ενός νέου ιστότοπου.

Ακολουθούν ορισμένες βασικές εντολές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

wp plugin διαγραφή γεια

 • απαλλαγεί από το πρόσθετο γεια

wp θέμα εγκατάσταση THEME_SLUG
wp θέμα ενεργοποίηση THEME_SLUG

 • εγκαθιστά και ενεργοποιεί ένα θέμα

wp plugin εγκατάσταση PLUGIN_SLUG
wp plugin ενεργοποίηση PLUGIN_SLUG

 • εγκαθιστά και ενεργοποιεί μια προσθήκη

wp σχόλιο διαγραφή $ (λίστα σχολίων wp –format = ids)
wp post διαγράψτε $ (wp list list –post_type = ‘post’ –format = ids)
wp post διαγραφή $ (wp post list –post_type = ‘page’ –format = ids)

 • διαγράφει όλα τα σχόλια, τις αναρτήσεις και τις σελίδες που δημιουργήθηκαν κατά την εγκατάσταση

Εναλλακτικά:

κενή τοποθεσία wp

 • κενά ολόκληρη την ιστοσελίδα? δεν θα απομένουν αναρτήσεις, σχόλια, όροι ή μετα

κενός ιστότοπος wp – φόρτωση

 • διαγράφει τα πάντα από τον κατάλογο μεταφορτώσεων

δημιουργία wp post –count = 10

 • δημιουργεί δέκα κενές θέσεις για δοκιμή

Ακόμα κι αν θέλετε μόνο να απαλλαγείτε από το πλαστό περιεχόμενο και να εγκαταστήσετε μερικά πρόσθετα, θα είναι πολύ πιο γρήγορο να το κάνετε μέσω του WP-CLI.

Εναπόκειται σε εσάς να δημιουργήσετε την ιδανική ακολουθία εντολών WP-CLI για να λάβετε το ακριβές σύνολο προσθηκών, θεμάτων και βασικού περιεχομένου ιστότοπου που χρειάζεστε. Αυτός είναι ο πλήρης κατάλογος του Εντολές WP-CLI για να διαλέξετε.

Χρησιμοποιώντας το Duplicator για να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο προτύπου WordPress

Ένας πολύ καλός τρόπος για να χειριστείτε τη δημιουργία ενός ιστότοπου προτύπου είναι να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη όπως Πολύγραφος.


Διπλότυπο - Πρόσθετο μετεγκατάστασης WordPress Διπλότυπο – Πρόσθετο μετεγκατάστασης WordPress

Συγγραφέας: Σπριντ Κρικ

Τρέχουσα έκδοση: 1.3.34

Τελευταία ενημέρωση: 16 Μαΐου 2020

duplicator.1.3.34.zip


98% βαθμολογίες


1.000.000 + Εγκαταστάσεις


Απαιτείται WP 4.0 +

Αυτή η διαδρομή ταιριάζει καλύτερα εάν χρειάζεστε ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο προσθηκών (ή ένα θέμα) απευθείας από το ξεκίνημα και θέλετε αυτές οι προσθήκες να έχουν ήδη προρυθμιστεί με συγκεκριμένο τρόπο.

Για παράδειγμα, πολλοί προγραμματιστές επιθυμούν να ξεκινήσουν με το αγαπημένο τους θέμα, συγκεκριμένους ιστότοπους εκκίνησης και μια συγκεκριμένη προσθήκη δημιουργίας σελίδων με ορισμένα κοινά σχέδια σελίδων που έχουν ήδη εισαχθεί (όπως σελίδα Σχετικά, σελίδα Επαφής κ.λπ.). Αυτό είναι το είδος του ιστότοπου προτύπου που μπορείτε να δημιουργήσετε και, στη συνέχεια, να το αναπτύξετε με το Duplicator.

Κάθε τόσο, μπορείτε επίσης να ενημερώσετε αυτόν τον ιστότοπο προτύπων, ελαχιστοποιώντας έτσι την ανάγκη ενημέρωσης όλων αργότερα.

Λειτουργεί ακριβώς όπως θα περιμένατε:

 1. Ξεκινήστε ρυθμίζοντας μια τοποθεσία προτύπου σε έναν δοκιμαστικό διακομιστή.
 2. Φροντίστε τις βασικές ρυθμίσεις ιστότοπου που προτιμάτε. Αυτό περιλαμβάνει μόνιμους συνδέσμους, ορατότητα μηχανών αναζήτησης, σχόλια και ρυθμίσεις pingback / trackback.
 3. Εγκαταστήστε τις προσθήκες που θεωρείτε απαραίτητες. Μην υπερβείτε εδώ και εγκαταστήστε πραγματικά μόνο τις προσθήκες που χρειάζεστε πάντα σε όλους τους ιστότοπους. Πράγματα που συνήθως ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία είναι τα πρόσθετα ασφαλείας, η ασφάλεια, το SEO, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ACF, οι φόρμες επικοινωνίας, οι προσθήκες απόδοσης, το Google Analytics.
 4. Εγκαταστήστε το αγαπημένο σας θέμα – αλλά μόνο αν το χρησιμοποιείτε σε όλους τους ιστότοπους.
 5. Προρυθμίστε τις προσθήκες και το θέμα.
 6. Αντιστοιχίστε τα απαραίτητα widget, εάν υπάρχουν.
 7. Εισαγάγετε κάποιο εικονικό περιεχόμενο σε αναρτήσεις ιστολογίου.
 8. Δημιουργήστε τις σελίδες που πρέπει να έχετε. Πράγματα όπως Σχετικά, Επικοινωνία.
 9. Δημιουργήστε ένα κύριο μενού πλοήγησης.

λίστα

Με όλα αυτά, εγκαταστήστε το Duplicator και ακολουθήστε τη διαδικασία εξαγωγής του ιστότοπου ως πρότυπο.

Εχουμε ένα οδηγός για το πώς να το κάνετε εδώ. Ο ίδιος οδηγός περιγράφει επίσης πώς να τραβήξετε μια εικόνα ιστότοπου και να την αναπτύξετε σε ένα νέο μέρος.

Γνωρίστε τη διεπαφή του WordPress

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξοικειωθεί κάθε χρήστης με το WordPress είναι η ίδια η διεπαφή του WordPress.

Ενώ το περιβάλλον εργασίας χρήστη γίνεται πολύ εύκολο στη χρήση μόλις μάθετε τα σχοινιά, δεν είναι το πιο απλό πράγμα για τους ανθρώπους όταν το βλέπουν για πρώτη φορά.

Για να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στη διεύθυνση www.YOURDOMAIN.com/wp-admin/

Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που έχετε ορίσει κατά τη ρύθμιση του WordPress με τον κεντρικό υπολογιστή σας.

Αφού συνδεθείτε με επιτυχία, θα δείτε την κύρια διεπαφή του WordPress:

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress: το ταμπλό του WordPress

Εδώ είναι οι πιο σημαντικές ενότητες:

 • (1) Μήνυμα καλωσορίσματος. Εδώ θα βρείτε κάποιους συνδέσμους συντόμευσης σε διάφορες βασικές περιοχές του πίνακα διαχείρισης.
 • (2) Η τρέχουσα κατάσταση του ιστότοπού σας και τι συμβαίνει με αυτόν.
 • (3) Δημοσιεύσεις. Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε αναρτήσεις ιστολογίου.
 • (4) Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Η βιβλιοθήκη πολυμέσων του ιστότοπού σας – εδώ μπορείτε να ανεβάσετε και να διαχειριστείτε εικόνες και άλλα αρχεία πολυμέσων.
 • (5) Σελίδες Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε σελίδες.
 • (6) Σχόλια. Θα βρείτε όλα τα σχόλια των αναγνωστών εκεί.
 • (7) Εμφάνιση. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε το τρέχον θέμα σας και να προσαρμόσετε άλλα χαρακτηριστικά σχεδίασης του ιστότοπού σας.
 • (8) Πρόσθετα Εγκαταστήστε νέες προσθήκες εδώ.
 • (9) Χρήστες. Διαχειριστείτε λογαριασμούς χρηστών που έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο.
 • (10) Ρυθμίσεις. Ο κύριος πίνακας ρυθμίσεων του ιστότοπου.

Είναι καλή ιδέα να περάσετε λίγο χρόνο εδώ, να μεταβείτε από ενότητα σε ενότητα και να δείτε τι είναι διαθέσιμο. Εξοικειωθείτε.

Επόμενο:

Φροντίστε μερικές βασικές ρυθμίσεις ιστότοπου

Ενώ το WordPress είναι τέλεια λειτουργικό στις προεπιλεγμένες προεπιλογές του, θα αξιοποιήσετε περισσότερο από τη στιγμή που θα φροντίσετε ορισμένες βασικές βελτιστοποιήσεις:

Ορίστε μόνιμους συνδέσμους

Οι μόνιμοι σύνδεσμοι καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο το WordPress κάνει τη δομή των διευθύνσεων ιστού (που ονομάζονται διευθύνσεις URL) μεμονωμένων υποσελίδων στον ιστότοπό σας.

Σύντομη ιστορία, θέλετε να έχετε τον τίτλο της σελίδας στη διεύθυνση URL. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση δεν σας παρέχει αυτό, επομένως πρέπει να το προσαρμόσουμε.

Παω σε Ρυθμίσεις → Μόνιμοι σύνδεσμοι από την κύρια πλευρική γραμμή του ταμπλό.

Επιλέξτε την ακόλουθη ρύθμιση:

όνομα δημοσίευσης

Κάντε κλικ στο Αποθήκευσε τις αλλαγές.

Κάντε τον ιστότοπό σας ορατό στο Google

Γενικά, οι περισσότεροι ιστότοποι WordPress έχουν οριστεί να είναι ορατοί στο Google από προεπιλογή, αλλά θα ελέγξουμε εάν συμβαίνει αυτό με τον ιστότοπό σας – απλώς για να είμαστε σίγουροι!

Παω σε Ρυθμίσεις → Ανάγνωση, και βεβαιωθείτε ότι το κουτί με την ετικέτα "Αποθαρρύνετε τις μηχανές αναζήτησης…" λείψανα ανεξέλεγκτος.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress: ορίστε την ορατότητα

Ελέγξτε τον τίτλο και τον τίτλο του ιστότοπού σας

Παω σε Ρυθμίσεις → Γενικά και δείτε τι υπάρχει στο Τίτλος Ιστοσελίδας και Σήμανση πεδία. Ρυθμίστε εάν χρειάζεται.

Ο τίτλος και ο τίτλος του ιστότοπου χρησιμοποιούνται συχνά σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας σε μέρη όπως τίτλοι αρχικής σελίδας, τίτλοι και περιγραφές SEO, περιοχές επικεφαλίδων του σχεδιασμού του ιστότοπου κ.λπ..

Είναι καλό να ρυθμίζετε πάντα τον σωστό τίτλο και ετικέτα.

Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση σχολίων

Είτε θέλετε να αποδεχτείτε τα σχόλια του αναγνώστη είτε όχι, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Υπάρχουν καλά επιχειρήματα υπέρ και κατά, οπότε μη διστάσετε να λάβετε τη δική σας απόφαση.

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σχολίων του ιστότοπού σας, μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις → Συζήτηση. Αυτό είναι το πεδίο για να τροποποιήσετε:

σχόλια

Απενεργοποίηση pingbacks και trackbacks

Τα pingbacks και τα trackbacks είναι χαρακτηριστικά που απομένουν από την ημέρα. Κανείς δεν τα χρησιμοποιεί πια.

Για να απενεργοποιήσετε τα pingbacks και τα trackbacks, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις → Συζήτηση και αποεπιλέξτε το ακόλουθο πλαίσιο:

pingbacks

Ορίστε τη σωστή ζώνη ώρας

Η ρύθμιση ζώνης ώρας είναι ένα μικρό πράγμα, αλλά έχει τη δυνατότητα να κάνει τη συνεργασία με τον ιστότοπό σας πολύ συγκεχυμένη εάν έχει οριστεί εσφαλμένα.

Για παράδειγμα, εάν η ζώνη ώρας είναι λανθασμένη, μπορεί να εκπλαγείτε όταν ορίσετε κάποια ανάρτηση ιστολογίου για να μεταδοθεί ζωντανά στις 8 π.μ. Συμβαίνει.

Για να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις ζώνης ώρας είναι σωστές, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις → Γενικά και αναζητήστε αυτό το πεδίο:

ζώνη ώρας

Όλες αυτές οι ρυθμίσεις είναι αρκετά βασικές για τη φροντίδα. Αυτό το μέρος δεν θα σας πάρει περισσότερο από 10 λεπτά συνολικά.

Αυτοματοποιήστε τις βασικές ρυθμίσεις ιστότοπου

Η δημιουργία ενός νέου ιστότοπου είναι συνήθως μια ακολουθία των ίδιων βημάτων κάθε φορά.

Γιατί να μην αυτοματοποιηθεί?

Και πάλι, ο καλός φίλος μας WP-CLI έρχεται να σώσει! Ακολουθούν μερικές χρήσιμες εντολές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Ορίστε μόνιμους συνδέσμους

wp rewrite δομή ‘/% postname% /’

Προσθήκη λογαριασμών χρηστών

wp user create john [email protected] –role = συγγραφέας

Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος είναι ορατός στο Google

wp επιλογή ενημέρωση blog_public 1

Ορίστε τον τίτλο και τον τίτλο του ιστότοπου

wp επιλογή ενημέρωσης blogname "Το όνομα του ιστότοπού σας"
wp επιλογή ενημέρωση blogdescription "Η περιγραφή του ιστότοπού σας"

Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση σχολίων

wp επιλογή ενημέρωση default_comment_status κλειστή

Ή:

wp επιλογή ενημέρωση default_comment_status ανοιχτή

Απενεργοποίηση pingbacks και trackbacks

wp επιλογή ενημέρωση default_ping_status κλειστή

Ορίστε τη σωστή ζώνη ώρας

wp επιλογή ενημέρωση timezone_string "Αμερική / Νέα_York"

�� Το πεδίο αυτού που μπορείτε να προσαρμόσετε δεν τελειώνει εδώ. Προχωρήστε και ρίξτε μια ματιά στον πίνακα wp_options στη βάση δεδομένων του WordPress. Μπορείτε να προσαρμόσετε οποιαδήποτε ρύθμιση χρησιμοποιώντας την εντολή ενημέρωσης επιλογής wp. Εδώ είναι τα έγγραφα. Ρίξτε μια ματιά και δημιουργήστε τη δική σας ακολουθία εντολών WP-CLI για να αυτοματοποιήσετε τη ρύθμιση του ιστότοπού σας στο WordPress.

Επιλέξτε ένα θέμα WordPress

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το WordPress είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε ολόκληρο τον σχεδιασμό του ιστότοπού σας με μερικά κλικ. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια θεμάτων WordPress.

Ακριβώς για να σας δείξουμε τι είναι δυνατό, δείτε πώς φαίνεται ένας ιστότοπος WordPress μετοχών:

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress: κανονικός ιστότοπος

Και πώς μπορεί να είναι μετά την εγκατάσταση ενός νέου θέματος και αφιερώνοντας λίγα λεπτά για να το προσαρμόσετε:

Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο WordPress: έναν όμορφο ιστότοπο

Καλύτερα νέα?

Πολλά από τα κορυφαία θέματα WordPress είναι δωρεάν.

Δείτε πώς μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα και να το εγκαταστήσετε στον ιστότοπό σας:

Παω σε Εμφάνιση → Θέματα και κάντε κλικ στο Προσθεσε νεο.

τα θέματα προσθέτουν νέα

Μετάβαση στο Δημοφιλής αυτί.

δημοφιλής καρτέλα

Αυτό που εξετάζετε είναι τα θέματα που εκτιμά περισσότερο η κοινότητα. Είναι όλα δωρεάν.

Περιηγηθείτε σε αυτήν τη λίστα και επιλέξτε ένα θέμα που σας αρέσει. Θα παω με Νέβ (είναι ένα θέμα που φτιάχτηκε από την αδελφή μας εταιρεία και επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα στον κατάλογο).

Κάντε κλικ στο Εγκαθιστώ για να εισαγάγετε το θέμα στον ιστότοπό σας:

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress: εγκαταστήστε ένα θέμα

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το Θέτω εις ενέργειαν θα εμφανιστεί το κουμπί. Κάντε κλικ σε αυτό.

Προσαρμόστε το θέμα σας

Ανάλογα με το συγκεκριμένο θέμα που έχετε επιλέξει, η διαδικασία έναρξης και προσαρμογής μπορεί να διαφέρει. Δείτε πώς λειτουργεί με το Neve:

Μόλις το χτυπήσετε Θέτω εις ενέργειαν κουμπί στο προηγούμενο βήμα, το Neve θα σας δείξει ένα μήνυμα επιτυχίας και θα σας προσκαλέσει να ξεκινήσετε να εργάζεστε με το θέμα εισάγοντας έναν αρχικό ιστότοπο.

νέοι ιστότοποι εκκίνησης

Ένας αρχικός ιστότοπος είναι μια έτοιμη δομή ιστότοπου που έχει προ-σχεδιαστεί και προ-γεμιστεί με περιεχόμενο επίδειξης. Η χρήση ιστοτόπων εκκίνησης επιταχύνει τη διαδικασία εγκατάστασης ενός νέου ιστότοπου WordPress.

Κάντε κλικ στο μεγάλο μπλε κουμπί (δείτε παραπάνω) για να ξεκινήσετε την εισαγωγή ενός ιστότοπου εκκίνησης. Θα δείτε μια λίστα με τα διαθέσιμα σχέδια.

νέα πρότυπα

Επιλέξτε ένα σχέδιο που σας αρέσει, κάντε κλικ σε αυτό και μετά στο Εισαγωγή κουμπί. Η Neve θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ποια στοιχεία θέλετε να εισαγάγετε μαζί με τη σχεδίαση. Μπορείτε να αφήσετε τα πάντα ενεργοποιημένα για τα καλύτερα αποτελέσματα.

νέα εισαγωγή

Η ίδια η εισαγωγή μπορεί να διαρκέσει ένα ή δύο λεπτά. Όταν τελειώσει, θα μπορείτε να δείτε τον ιστότοπό σας:

Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο WordPress: το νέο σας σπίτι Neve

Αποκτήστε περισσότερα σε βάθος με προσαρμογές

Υπάρχει μια ενότητα στο WordPress που ονομάζεται Customizer. Σας επιτρέπει να βρείτε πολλές λεπτομέρειες όσον αφορά την προσαρμογή του ιστότοπου και του σχεδιασμού σας.

Για να δείτε τι είναι διαθέσιμο, κάντε κλικ στο Προσαρμόστε σύνδεσμος στην επάνω γραμμή ή μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και στη συνέχεια Εμφάνιση → Προσαρμογή.

Το ακριβές εύρος των διαθέσιμων επιλογών εξαρτάται από το θέμα που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, θα μπορείτε να προσαρμόζετε πράγματα όπως η διάταξη του ιστότοπου, οι κεφαλίδες και τα υποσέλιδα, τα χρώματα και το φόντο, τυπογραφία, κουμπιά, μενού, κι αλλα.

neve ρυθμίσεις προσαρμογέα

Περιηγηθείτε στις διάφορες ενότητες και δείτε το αποτέλεσμα που έχουν οι μικροαλλαγές στον ιστότοπό σας – οι αλλαγές ισχύουν σε πραγματικό χρόνο στο παράθυρο προεπισκόπησης στα δεξιά.

Κάνε κλικ στο Δημοσιεύω κουμπί (επάνω αριστερή γωνία) εάν θέλετε να διατηρήσετε τις αλλαγές.

Προσαρμόστε το θέμα σας μέσω WP-CLI

Σημείωση; εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμα το θέμα σας, μεταβείτε στην προηγούμενη ενότητα όπου καλύψαμε πώς να το κάνετε αυτό με το WP-CLI.

Ας προσαρμόσουμε τώρα το θέμα σας με ημιαυτόματο τρόπο.

Θυμάστε την εντολή ενημέρωσης επιλογής wp που χρησιμοποιήσαμε κατά τη συζήτηση των βασικών ρυθμίσεων του ιστότοπού σας; Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για ρυθμίσεις θέματος.

Τα περισσότερα θέματα WordPress – αν όχι όλα – αποθηκεύουν τις ρυθμίσεις τους στον πίνακα wp_options στη βάση δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τροποποιήσετε αυτές τις επιλογές – προκαθορισμένες – χρησιμοποιώντας την εντολή ενημέρωσης επιλογής wp.

Δυστυχώς, κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί είναι ότι πρέπει να κάνετε την αρχική ρύθμιση και προσαρμογή χειροκίνητα, μέσω του wp-admin. Ωστόσο, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις και να τις διαθέσετε σε νέους ιστότοπους με τη βοήθεια του WP-CLI.

Μόλις εγκαταστήσετε και προσαρμόσετε το θέμα σας, περιηγηθείτε στον πίνακα wp_options με το phpMyAdmin και αναζητήστε τις μεμονωμένες ρυθμίσεις επιλογών. Με βάση αυτές τις ρυθμίσεις, δημιουργήστε τη μοναδική σας ακολουθία εντολών ενημέρωσης επιλογών wp που τις επαναλαμβάνουν μία προς μία. Χρησιμοποιήστε το σε νέους ιστότοπους.

Εγκαταστήστε ένα σετ προσθηκών που πρέπει να έχετε

Οι προσθήκες είναι στον ιστότοπό σας WordPress ποιες είναι οι εφαρμογές στο smartphone σας. ��

Ενώ μπορείτε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας χωρίς να εγκαταστήσετε τίποτα επιπλέον σε αυτό, θα χάνατε πολλές δροσερές λειτουργίες. Είναι η ίδια ιστορία με τις προσθήκες WordPress. Το WordPress είναι λειτουργικό out-of-the-box, αλλά μπορείτε να πάρετε πολύ περισσότερα από αυτό με προσθήκες.

Καλύψαμε τα αγαπημένα μας πρόσθετα αρκετά σε βάθος αλλού σε αυτό το ιστολόγιο. Σας ενθαρρύνω να ελέγξετε αυτόν τον πόρο για να λάβετε λεπτομερείς περιγραφές για το τι κάνει κάθε προσθήκη και γιατί πρέπει να κάνουν και τη λίστα που πρέπει να έχετε.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από αυτόν τον πόρο – μόνο τα ονόματα των προσθηκών και μια σύντομη περιγραφή του τι κάνει το καθένα:

προσθήκες

 • Yoast SEO – το πιο δημοφιλές plugin SEO για WordPress. Θα βοηθήσει τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται καλύτερα στο Google
 • Google Analytics για WordPress – ενοποιεί τον ιστότοπό σας με το Google Analytics
 • Ενεργοποιητής προσωρινής μνήμης – κάνει τον ιστότοπό σας να φορτώνει πιο γρήγορα. Εναλλακτικά, ελέγξτε αυτές τις προσθήκες προσωρινής αποθήκευσης
 • Ασφάλεια Wordfence – κάνει τον ιστότοπό σας πιο ασφαλή
 • UpdraftPlus – αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας για να διατηρήσετε το περιεχόμενό σας ασφαλές
 • Optimole – βελτιστοποιεί τις εικόνες στον ιστότοπό σας, μειώνει το μέγεθος του χώρου στο δίσκο που καταλαμβάνουν και τις κάνει να φορτώνουν γρηγορότερα
 • WPForms – σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όμορφες φόρμες επικοινωνίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να το δοκιμάσετε Φόρμα επικοινωνίας 7
 • Αναβιώστε την παλιά θέση – παίρνει ένα τυχαίο άρθρο ιστολογίου από τον ιστότοπό σας και το δημοσιεύει αυτόματα στα προφίλ κοινωνικών μέσων
 • Οχι αρκετά? Δείτε τι άλλο είναι διαθέσιμο στον επίσημο Κατάλογος προσθηκών WordPress ← θα βρείτε περισσότερα από 55.000 πρόσθετα εκεί!

Όλα αυτά είναι ωραία, αλλά λείπει ένα πράγμα:

Πώς να εγκαταστήσετε μια προσθήκη WordPress

Αυτή είναι μια απλή διαδικασία. Από τον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στο Πρόσθετα και κάντε κλικ στο Προσθεσε νεο:

προσθήκες νέα

Περιηγηθείτε στις λίστες του Επιλεγμένο ή Δημοφιλής προσθήκες ή εισαγάγετε το όνομα της προσθήκης που θέλετε στο πεδίο αναζήτησης:

εύρεση προσθήκης

Όταν βρείτε την προσθήκη σας, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα κουμπί.

Μόλις φορτωθεί η προσθήκη στον ιστότοπό σας, το Θέτω εις ενέργειαν θα εμφανιστεί το κουμπί. Κάντε κλικ σε αυτό για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

Η προσθήκη έχει ενεργοποιηθεί και μπορείτε να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε.

εγκατάσταση προσθήκης

⚠️ Δεν λειτουργεί κάθε plugin το ίδιο όταν εγκατασταθεί. Ορισμένα απαιτούν πρόσθετη διαμόρφωση ενώ άλλα αρχίζουν να λειτουργούν αμέσως μετά την ενεργοποίηση. Συνήθως, θα βρείτε τις ρυθμίσεις προσθηκών στην κύρια Ρυθμίσεις στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Εγκαταστήστε το αρχικό σας σύνολο προσθηκών που πρέπει να έχετε

Ενώ κάθε ιστότοπος WordPress μπορεί να επωφεληθεί από ένα πρωτότυπο σύνολο προσθηκών, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα που θα θέλετε σε όλους τους ιστότοπους. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει πράγματα όπως SEO, αντίγραφα ασφαλείας, Google Analytics, προσωρινή αποθήκευση, βελτιστοποίηση εικόνας, ασφάλεια, φόρμες επικοινωνίας, Jetpack (?), Καθώς και μερικά ακόμη.

Πιθανότατα έχετε ήδη μια πολύ καλή ιδέα για το τι πρέπει να έχετε τα πρόσθετα, επομένως δεν πρόκειται να σας ωθήσω μεμονωμένα πρόσθετα (ίσως μόνο ένα ζευγάρι). Αντ ‘αυτού, ας επικεντρωθούμε στον πιο γρήγορο τρόπο εγκατάστασής τους.

Και πάλι, δεν αποτελεί έκπληξη, αυτή η μέθοδος θα είναι WP-CLI.

Έχουμε ήδη καλύψει τις κύριες εντολές για να εγκαταστήσουμε νέες προσθήκες μερικές παραπάνω ενότητες. Για να σας υπενθυμίσω, είναι:

wp plugin εγκατάσταση PLUGIN_SLUG
wp plugin ενεργοποίηση PLUGIN_SLUG

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το WP-CLI για να ρυθμίσετε εκ των προτέρων τις προσθήκες. Και πάλι, αυτό γίνεται μέσω της εντολής ενημέρωσης επιλογής wp – το ίδιο που χρησιμοποιήσαμε για τη διαμόρφωση του αγαπημένου σας θέματος.

�� Στην αρχή αυτού του οδηγού, ανέφερα επίσης έναν εναλλακτικό τρόπο για την ανάπτυξη ενός βασικού ιστότοπου WordPress με μια δεδομένη συλλογή προεπιλογών, θεμάτων, προσθηκών κ.λπ. Αντί να χρησιμοποιήσετε το WP-CLI και να πηγαίνετε εντολή από εντολή, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο Duplicator και χειριστείτε τα πάντα με μία κίνηση. Σας συμβουλεύω να δοκιμάσετε και τις δύο προσεγγίσεις και να δείτε ποια λειτουργεί καλύτερα για τη ροή εργασίας σας.

Μερικά πρόσθετα πρόσθετα για να σκεφτείτε να κάνετε τα απαραίτητα

Μερικά από αυτά γνωρίζετε ήδη, μερικά μπορεί να είναι καινούργια:

Αναγέννηση μικρογραφιών

Χρήσιμο όταν αλλάζετε θέματα ή εργάζεστε με τα προεπιλεγμένα μεγέθη εικόνας του ιστότοπου με οποιονδήποτε τρόπο. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η προσθήκη αναπαράγει όλες τις μικρογραφίες στις σωστές αναλογίες τους.

Αποσπάσματα κώδικα

Μεγάλη προσθήκη για την προσθήκη προσαρμοσμένων μπλοκ κώδικα στο αρχείο functions.php, στο φύλλο στυλ ή για τη δημιουργία νέων προσαρμοσμένων συντομεύσεων.

Απλώς προσθέστε το απόσπασμα μέσω αυτής της προσθήκης, ενεργοποιήστε / απενεργοποιήστε το όπως απαιτείται και, το πιο σημαντικό, διατηρήστε τα αποσπάσματα σας ανεξάρτητα από τυχόν θέματα ή ενημερώσεις προσθηκών που κάνετε με την πάροδο του χρόνου.

ACF

Πρέπει ακόμη να το διαφημίσω αυτό σε εσάς?

Optimole

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα βελτιστοποίησης εικόνας στον κατάλογο του WordPress. Το Optimole ξεχωρίζει (κατασκευάστηκε από την αδελφή μας εταιρεία).

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που κάνει που δεν κάνουν άλλες προσθήκες (ή, τουλάχιστον, δεν προσφέρουν όλες αυτές τις λειτουργίες στο ίδιο πακέτο):

 • οι εικόνες βελτιστοποιούνται στο σύννεφο και στη συνέχεια αντικαθίστανται στο μπροστινό μέρος εν κινήσει
 • διατηρείτε όλες τις πρωτότυπες εκδόσεις των εικόνων σας στη βιβλιοθήκη πολυμέσων
 • επιλέγει το σωστό μέγεθος εικόνας με βάση τη συσκευή και το μέγεθος της οθόνης του επισκέπτη
 • εξυπηρετεί όλες τις εικόνες μέσω CDN
 • χρησιμοποιεί την τεμπέλη φόρτωση από προεπιλογή
 • κάνει τις εικόνες σας έως και 85% μικρότερες χωρίς ορατή απώλεια ποιότητας

Δημιουργήστε μια υπέροχη αρχική σελίδα

Κάθε ιστότοπος χρειάζεται μια υπέροχη αρχική σελίδα. Δεν θέλετε πραγματικά η αρχική σας σελίδα να διαθέτει τυχαίες πληροφορίες ή κείμενο κράτησης θέσης. Η απόκτηση μιας προσαρμοσμένης αρχικής σελίδας κάνει μερικά πράγματα για εσάς:

 • Παίρνετε τον πλήρη έλεγχο σε αυτό που βλέπουν οι επισκέπτες του ιστοτόπου σας για πρώτη φορά.
 • Μπορείτε να παρουσιάσετε την επιχείρησή σας αποτελεσματικά, να παρουσιάσετε τα κορυφαία προϊόντα σας και να συνοψίσετε τι θέλετε.
 • Μπορείτε να διοχετεύσετε άτομα στις πιο σημαντικές περιοχές του ιστότοπού σας.

Η διαδικασία δημιουργίας μιας προσαρμοσμένης αρχικής σελίδας θα διαφέρει ανάλογα με το θέμα του WordPress που έχετε επιλέξει.

Εάν πήγατε με το προτεινόμενο Neve και εισαγάγατε έναν αρχικό ιστότοπο, τότε έχετε ήδη μια αρχική σελίδα προτύπου που περιμένει να προσαρμοστεί. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:

Όταν βρίσκεστε στην αρχική σας σελίδα, κάντε κλικ στο Επεξεργασία με Elementor κουμπί.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress: επεξεργαστείτε με το Elementor

Αυτό θα ξεκινήσει τη διεπαφή του δημιουργού σελίδων Elementor.

 • Το Elementor είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα δημιουργίας σελίδων για το WordPress. Με απλά λόγια, σας δίνει μια οπτική διεπαφή για την εργασία στις σελίδες σας.

Elementor UI

Για να τροποποιήσετε οποιοδήποτε στοιχείο, κάντε κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, επεξεργαστείτε το κείμενο ή συντονίστε το στυλ.

επεξεργασία στοιχείων

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε νέα στοιχεία στη σελίδα κάνοντας κλικ σε ένα από τα μικρά εικονίδια στην επάνω αριστερή γωνία και, στη συνέχεια, επιλέγοντας ένα νέο στοιχείο από τη λίστα, όπως:

επιλέξτε στοιχείο

Για να προσθέσετε ένα στοιχείο στη σελίδα, σύρετε και αποθέστε το στη θέση του – ακριβώς εκεί που το θέλετε.

Η διαδικασία είναι απλή: επεξεργαστείτε τα στοιχεία στη σελίδα ένα προς ένα, προσθέστε το περιεχόμενό σας, ανεβάστε τις εικόνες σας, ευθυγραμμίστε μερικά στοιχεία, προσθέστε νέα και ούτω καθεξής – έως ότου έχετε μια αρχική σελίδα που εξυπηρετεί το σκοπό του ιστότοπού σας.

Κάνε κλικ στο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ κουμπί στην κάτω αριστερή γωνία όταν τελειώσετε.

�� Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία μιας αρχικής σελίδας για τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας, διαβάστε αυτό.

Δημιουργήστε μερικές τυπικές σελίδες

Εκτός από την αρχική σελίδα, ο ιστότοπός σας χρειάζεται επίσης μερικές τυπικές σελίδες που θα παρέχουν στους επισκέπτες σας τις πληροφορίες που χρειάζονται. Αυτές οι σελίδες περιλαμβάνουν:

 • Ενα σχετικά με σελίδα – τα άτομα που επισκέπτονται τη σελίδα σας έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για αυτό που αντιπροσωπεύει ο ιστότοπός σας. επωφεληθείτε από αυτό εισάγοντας τον εαυτό σας και την επιχείρησή σας και πείτε στους ανθρώπους γιατί πρέπει να σας ακούσουν.
 • ΕΝΑ Επικοινωνία σελίδα – εδώ μπορείτε να δώσετε στους ανθρώπους έναν άμεσο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας.
 • ΕΝΑ Υπηρεσίες ή προϊόντα σελίδα – προβάλλετε την προσφορά σας.
 • ΕΝΑ πολιτική απορρήτου σελίδα – αυτές τις μέρες, όλοι οι ιστότοποι χρειάζονται μια σελίδα πολιτικής απορρήτου για να αποφύγουν τα προβλήματα και να είναι διαφανείς σχετικά με το τι κάνει ο ιστότοπος με τα δεδομένα των επισκεπτών.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να σταματήσετε μόνο με αυτά. Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιονδήποτε αριθμό επιπλέον σελίδων.

Για να δημιουργήσετε μια τυπική σελίδα στο WordPress, από τον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στο Σελίδες και κάντε κλικ στο Προσθεσε νεο κουμπί. Θα δείτε μια απλή διεπαφή επεξεργασίας κειμένου.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress: block ui

Εισαγάγετε τον τίτλο της σελίδας σας στην κορυφή και, στη συνέχεια, ξεκινήστε να πληκτρολογείτε το περιεχόμενο της σελίδας σας παρακάτω.

Εάν θέλετε να προσθέσετε εικόνες, μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο "+" εικονίδιο στην επάνω αριστερή γωνία και στη συνέχεια επιλέγοντας το Εικόνα μπλοκ από τη λίστα.

Προσθέστε εικόνα

Κάνε κλικ στο Δημοσιεύω κουμπί (επάνω δεξιά γωνία) όταν τελειώσετε.

Ξεδιπλώστε τις σελίδες προτύπων σας

Ανάλογα με το συγκεκριμένο έργο στο οποίο εργάζεστε, ίσως θελήσετε να αναπτύξετε ένα σύνολο προτύπων σελίδων που θα σας δώσουν κάποια ικριώματα για να βασίσετε την μετέπειτα εργασία σας..

Μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτές τις σελίδες με δύο τρόπους. Γροθιά, το αγαπημένο μας, WP-CLI:

Δημιουργήστε μαζικές σελίδες προτύπων χρησιμοποιώντας το WP-CLI

"Χύμα" είναι η λέξη-κλειδί εδώ. Θα αναπτύξουμε μια ολόκληρη σειρά παραδειγμάτων σελίδων με μία κίνηση.

Η εντολή που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι αυτή:

wp post create ./PAGE-CONTENT.txt –post_type = page –post_title = “PAGE FROM FILE”

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή η εντολή παίρνει περιεχόμενο από ένα αρχείο και δημιουργεί μια νέα σελίδα με βάση αυτό.

Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά αυτήν τη μέθοδο δημιουργίας σελίδων, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σειρά αρχείων για διαφορετικές σελίδες και, στη συνέχεια, να τα αναπτύξετε ένα προς ένα. Για παράδειγμα:

wp post create ./about.txt –post_type = page –post_title = “About”
wp post create ./contact.txt –post_type = page –post_title = “Επικοινωνία”
wp post create ./privacy.txt –post_type = page –post_title = “Πολιτική απορρήτου”

Μαζική εισαγωγή προτύπων σελίδων

Μια εκπληκτικά αποτελεσματική μέθοδος για την εισαγωγή σελίδων προτύπων είναι η χρήση της εγγενούς δυνατότητας εισαγωγής του WordPress – αυτή που υπάρχει Εργαλεία → Εισαγωγή.

Φυσικά, προτού μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε, δημιουργήστε τις σελίδες προτύπων σας σε μια νέα εγκατάσταση του WordPress και, στη συνέχεια, εξαγάγετε τις Εργαλεία → Εξαγωγή.

�� Στην αρχή αυτού του οδηγού, ανέφερα επίσης έναν εναλλακτικό τρόπο ανάπτυξης ενός βασικού ιστότοπου WordPress – με τη βοήθεια του πρόσθετου Duplicator. Αν αυτή είναι η διαδρομή που ακολουθήσατε, πιθανότατα έχετε συμπεριλάβει και τις σελίδες προτύπων σας στο αρχείο.

Προσθήκη μενού / πλοήγησης

Σε αυτό το στάδιο, ο ιστότοπός σας στο WordPress θα πρέπει ήδη να φαίνεται αρκετά όμορφος, κάτι που είναι υπέροχο, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε.

Δηλαδή, ας προσαρμόσουμε τα μενού:

Από τον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στο Εμφάνιση → Μενού. Αυτό που θα δείτε είναι οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις μενού του θέματος.

Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο WordPress και να ορίσετε μενού

Μπορείτε να το προσαρμόσετε εύκολα.

 • Για να προσθέσετε νέα στοιχεία μενού, επιλέξτε σελίδες από την ενότητα στα αριστερά και κάντε κλικ στο Προσθήκη στο μενού κουμπί.
 • Για να ευθυγραμμίσετε ξανά τα στοιχεία του μενού, σύρετε και αποθέστε τα στη θέση τους.
 • Για να καταργήσετε στοιχεία μενού, κάντε κλικ σε ένα πράγμα που θέλετε να διαγράψετε και μετά κάντε κλικ στο Αφαιρώ.
 • Για να αλλάξετε τη θέση του μενού, προσαρμόστε τις προεπιλογές στο Τοποθεσία προβολής ενότητα στο κάτω μέρος.

Κάντε κλικ στο Αποθήκευση μενού όταν τελειώσετε.

Σκεφτείτε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο

Ένα blog μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσελκύσετε νέους επισκέπτες στον ιστότοπό σας και τελικά να αποκτήσετε περισσότερους οφθαλμούς που βλέπουν την επιχείρησή σας.

Από τεχνική άποψη, η έναρξη ενός ιστολογίου με WordPress είναι κάτι παραπάνω από απλή. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, έχετε ήδη ενσωματωμένη τη λειτουργικότητα του blog στο WordPress από το ξεκίνημα.

�� Το WordPress δημιουργήθηκε αρχικά για να χρησιμεύσει ως εργαλείο blogging και μόνο αργότερα εξελίχθηκε σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ιστότοπου.

Για να δημιουργήσετε νέες αναρτήσεις ιστολογίου, από τον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στη διεύθυνση Δημοσιεύσεις και κάντε κλικ στο Προσθεσε νεο. Θα δείτε την ίδια διεπαφή που είδατε όταν εργάζεστε στις τυπικές σελίδες σας.

νέα ανάρτηση

Απλώς πληκτρολογήστε το περιεχόμενό σας, προσθέστε έναν τίτλο και κάντε κλικ στο Δημοσιεύω κουμπί όταν τελειώσετε.

�� Η δημιουργία ενός επιτυχημένου ιστολογίου είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να γράφετε νέες δημοσιεύσεις και να τις δημοσιεύετε. Αν θέλετε να μάθετε πώς να κυριαρχείτε, διαβάστε αυτόν τον οδηγό – αυτές είναι οι συμβουλές μας για το πώς να φτάσετε από 0 έως 400.000 αναγνώστες ιστολογίου το μήνα.

Δημιουργήστε μαζικές αναρτήσεις ιστολογίου

Ενώ κυκλοφόρησε ένας νέος ιστότοπος WordPress, η χρήση κάποιων πλαστών δημοσιεύσεων ιστολογίου για πρόωρες δοκιμές μπορεί να είναι χρήσιμη.

Ο γρηγορότερος τρόπος δημιουργίας αυτών είναι μέσω του WP-CLI.

Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εντολή που μοιράστηκα νωρίτερα:

δημιουργία wp post –count = 10

Αυτό δημιουργεί δέκα κενές θέσεις.

Αλλά αν θέλετε να κάνετε κάτι πιο δροσερό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

μπούκλα http://loripsum.net/api/4 | wp post create –post_content –count = 10

Αυτό δημιουργεί δέκα δημοσιεύσεις, αλλά αυτή τη φορά κάθε μία έχει τέσσερις παραγράφους εικονικού κειμένου σε αυτήν.

Χρειάζεστε 100 δημοσιεύσεις; Κανένα πρόβλημα. Χρειάζεστε δέκα παραγράφους αντί για 4, κανένα πρόβλημα. Απλά προσαρμόστε τις παραμέτρους.

Μπόνους: Όλες οι εντολές WP-CLI σε ένα μέρος

Έχουμε περάσει από πολλές διαφορετικές εντολές WP-CLI κατά τη διάρκεια της δημιουργίας ενός ιστότοπου WordPress. Εδώ είναι όλα σε ένα μέρος, αποθηκεύστε τα για μελλοντική χρήση:

(Σε περίπτωση που χρειάζεστε εξηγήσεις για το τι κάνουν αυτές οι εντολές, ανατρέξτε στις προηγούμενες ενότητες αυτού του οδηγού.)

λήψη πυρήνα wp

wp config create –dbname = YOUR_DATABASE_NAME –dbuser = YOUR_DATABASE_USER –prompt = YOUR_P4SS
wp db δημιουργία
wp core install –url = YOUR_DOMAIN.com –title ="ΤΙΤΛΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ" –admin_user = ADMIN_USER –admin_password = ADMIN_P4SS –[email protected]

wp plugin διαγραφή γεια

wp σχόλιο διαγραφή $ (λίστα σχολίων wp –format = ids)
wp post διαγράψτε $ (wp list list –post_type = ‘post’ –format = ids)
wp post διαγραφή $ (wp post list –post_type = ‘page’ –format = ids)
κενή τοποθεσία wp
κενός ιστότοπος wp – φόρτωση

wp plugin εγκατάσταση PLUGIN_SLUG
wp plugin ενεργοποίηση PLUGIN_SLUG

wp θέμα εγκατάσταση THEME_SLUG
wp θέμα ενεργοποίηση THEME_SLUG

wp rewrite δομή ‘/% postname% /’
wp επιλογή ενημέρωση blog_public 1
wp επιλογή ενημέρωσης blogname "Το όνομα του ιστότοπού σας"
wp επιλογή ενημέρωση blogdescription "Η περιγραφή του ιστότοπού σας"
wp επιλογή ενημέρωση default_comment_status κλειστή
wp επιλογή ενημέρωση default_ping_status κλειστή
wp επιλογή ενημέρωση timezone_string "Αμερική / Νέα_York"

wp user create john [email protected] –role = συγγραφέας

wp post create ./PAGE-CONTENT.txt –post_type = page –post_title = “PAGE FROM FILE”
wp post create ./about.txt –post_type = page –post_title = “About”
wp post create ./contact.txt –post_type = page –post_title = “Επικοινωνία”
wp post create ./privacy.txt –post_type = page –post_title = “Πολιτική απορρήτου”

δημιουργία wp post –count = 10
μπούκλα http://loripsum.net/api/4 | wp post create –post_content –count = 10

Συμπέρασμα σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός ιστότοπου WordPress

Αυτό είναι; ο δρόμος μας για να μάθουμε πώς να κάνουμε έναν ιστότοπο WordPress αποτελεσματικά!

Το ενδιαφέρον για αυτήν τη διαδικασία είναι ότι είναι επαναλαμβανόμενη και μπορεί να εφαρμοστεί ξανά και ξανά, ανεξάρτητα από τον τύπο του ιστότοπου WordPress στον οποίο εργάζεστε.

Τούτου λεχθέντος, η σύνδεση του ιστότοπού σας στο διαδίκτυο είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού για τους περισσότερους χρήστες. Το να κάνεις τους ανθρώπους να βρουν τον ιστότοπο και να συνεχίσουν να επιστρέφουν σε αυτόν είναι μια εντελώς διαφορετική πρόκληση.

Ακολουθούν μερικοί από τους άλλους οδηγούς που βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος:

 • Πώς να προωθήσετε έναν ιστότοπο WordPress
 • Πώς να δημιουργήσετε έσοδα από ένα blog ή ιστότοπο WordPress

Ελπίζω ότι αυτός ο πόρος ήταν χρήσιμος. Αν το απολαύσατε, σκεφτείτε το να το μοιραστείτε με κάποιον που μπορεί να το φανεί χρήσιμο επίσης.

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στο μάθημα συντριβής για την επιτάχυνση του ιστότοπού σας στο WordPress. Με μερικές απλές επιδιορθώσεις, μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσής σας ακόμη και κατά 50-80%:

* Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους προϊόντων και στη συνέχεια αγοράσετε το προϊόν, θα λάβουμε προμήθεια. Μην ανησυχείτε, ωστόσο, θα πληρώσετε το κανονικό ποσό, οπότε δεν υπάρχει κόστος από την πλευρά σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map