Kako stvoriti tržište fizičkih proizvoda poput Etsyja (na WordPressu)

Kako stvoriti tržište fizičkih proizvoda poput Etsyja (na WordPressu)

Kako stvoriti tržište fizičkih proizvoda poput Etsyja (na WordPressu)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

TL; DR: "WordPress i e-trgovina"? Tko bi prije samo 5 godina pogodio da bi to bila održiva mogućnost. Sigurno nitko u mojoj sveučilišnoj klasi. Ipak, ovdje smo. I WordPress je u osnovi savršeno sposoban za upravljanje e-trgovinom bilo koje vrste. Da bismo provjerili u kojoj mjeri je to, istražit ćemo temu stvaranja tržišta fizičkih proizvoda poput Etsyja … sve na WordPressu. Evo Colina koji vodi temu i njegov točan korak po korak:


Želite li skočiti na vlak za višestruke prodavače? Ako je to slučaj, stvaranje tržišta fizičkih proizvoda poput Etsy-a je sjajan način da se to upravo i učini. Najbolje od svega, to se može učiniti s WordPressom.

Od 2016. godine, Etsy imao preko 1,6 milijuna prodavači s 677 dolara milijuna u bruto prodaji robe samo u trećem tromjesečju 2016. godine. Puno je dobavljača koji traže pomoć kako bi prodali tonu robe!

Ali vjerojatno ste pod dojmom da tržišta većeg broja dobavljača moraju biti skupa. Mislim, Etsy ima ogroman tim programera koji rade za njih … morat ćete potrošiti tisuće dolara da biste stvorili nešto slično, zar ne?

Ne baš! Kao odgovor na popularnost internetskih tržišta, pojavili su se brojni alati za prodaju mnogih proizvođača. To znači da više ne trebate probijati banku na prilagođeno rješenje ako želite tržište poput Etsyja.

Zapravo, možete započeti za manje od stotinu dolara koristeći WordPress, WooCommerce i dodatak koji se zove WC Prodavatelji.

Evo kako to točno učiniti:

Tržište fizičkih proizvoda poput Etsyja na WordPressu

Kako stvoriti tržište fizičkih proizvoda poput Etsyja na WordPressu:

Prvo, što su WC dobavljači i kako nam pomaže da radimo ono što želimo raditi?

WC Prodavatelji su besplatni dodaci koji proširuju WooCommerce funkcionalnost da bi je pretvorili u tržište fizičkih proizvoda poput Etsyja. Smjestila sam se za dobavljače WC-a za ovaj vodič jer:

 • Dizajniran je za fizičke proizvode.
 • Besplatna verzija je dovoljno moćna da biste započeli (iako ćete apsolutno htjeti premijsku verziju za tržište koje se najviše prilagođava korisnicima).
 • Uključuje osnovne značajke kao što su jednostavno plaćanje provizije, prijave proizvoda za krajnje proizvode za vlasnike prodavaonica (samo u premium) i još mnogo toga.
 • Premium verzija uključuje namjensku temu kako biste iskoristili sve funkcionalnosti WC-a za dobavljače.

Budući da dobavljači WC-a iskorištavaju snagu WordPress-a, sve što trebate za upotrebu je:

 • Domena i hosting (više informacija)
 • Radna instanca WordPress-a
 • Tema (ili tema uključena u cijenu WC-a)
 • WC dobavljači + WooCommerce

Evo točno kako možete postaviti tržište fizičkih proizvoda poput Etsyja putem WC-a i WooCommerce-a:

1. korak: Odaberite svoj hosting

S blogom ćete možda moći klizati skeniranjem uz manje od zvjezdanog hostinga (iako to još uvijek nije dobra ideja). No s trgovinom e-trgovine više dobavljača ne možete štedjeti na hostingu.

Ispitao je Akamai Potrošači e-trgovine i pronašli su nekoliko zaključaka koji zaslužuju dodatni fokus na vrijeme učitavanja stranica za trgovine eCommerce:

Nisu ovdje samo podaci Akamai-a. Ostale studije dosljedno su otkrile da sporije vrijeme učitavanja stranica znači i manje konverzija za e-trgovinu. Na primjer, Intuit je pronađen da je svaka sekunda obrijana izvan vremena učitavanja stranice jednaka a Porast stope konverzije od 1% ili više! Ovo je ogromno.

Za svaku sekundu postignuća:

Izvorno vrijeme učitavanja
Promjena vremena promjene
Promjena pretvorbe
Iznad 7s-1s+3%
Između 5-7s-1s+2%
Ispod 4s-1s+1%

Dakle, ako želite da vaše tržište za više dobavljača bude uspješno, započnite s kvalitetnim hostingom. Jer bez obzira koliko optimizirali web mjesto, hosting je i dalje ključan nadzvučne brzine učitavanja stranica.

Ako ste ovdje redovito, točno znate koje tvrtke preporučujemo u pogledu hostinga. Ako ne, pogledajte ovo – rezultati su našeg istraživanja. Ukratko:

 • Za početak, SiteGround će vam pružiti odličnu ravnotežu brzine i povoljne cijene. Za svoj novac, on ima najbolje performanse bilo kojeg pristupačnog hostinga.
 • Kako vaše tržište raste, možda biste trebali razmotriti nadogradnju na vrhunskog domaćina poput Kinsta. Evo našeg pregleda Kinsta.

Korak 2: Instalirajte temu, WooCommerce i WC dobavljače

Jednom kada postavite hosting i domenu, vrijeme je da instalirati WordPress, odaberite temu i počnite zaokruživati ​​potrebne dodatke.

Ako se još uvijek ne želite isticati na premium temi, započnite s besplatnom temom WooCommerce. Za ovaj ću vodič koristiti vlastitu besplatnu verziju ShopIsle. Ali slobodno se poslužite onom što god je tema usredotočena na WooCommerce, a koja vas zanima.

Shopisle

Nakon što instalirate i aktivirate temu, morate instalirati WC dobavljače i WooCommerce. Bitno je da instalirate i jedno i drugo jer dobavljačima WC-a treba WooCommerce kako bi pravilno funkcionirao.


WooCommerce WooCommerce

Autor (i): Automattic

Trenutna verzija: 4.1.1

Ažurirano: 27. svibnja 2020

woocommerce.4.1.1.zip


92% Ocjene


5,000,000 + instaliranja


WP 5.0 + Zahtijeva


WC za dobavljače kupaca - Multivendor Marketplace rješenje za WooCommerce WC za dobavljače kupaca – Multivendor Marketplace rješenje za WooCommerce

Autor (i): WC dobavljači

Trenutačna verzija: 2.1.20

Ažurirano: 12. svibnja 2020

wc-vendors.2.1.20.zip


90% ocjene


10.000 + Instalira


5.0.0Requires

Prvo instalirajte WooCommerce i prođite kroz čarobnjaka za postavljanje.

WooCommerce čarobnjak za postavljanje

Zatim, nastavite i instalirajte WC dobavljače. Ako započinjete s besplatnom verzijom, možete je instalirati izravno s nadzorne ploče WordPressa.

Naravno, trebate napraviti nekoliko drugih općih podešavanja za WordPress, ali usredotočit ću se na samo funkcionalnost tržišta za više dobavljača u ovom vodiču..

3. korak: Konfiguriranje dobavljača WC-a

Ok, ovaj korak je važan. Tu ćete postaviti detalje kao što su provizija, registracija dobavljača i detalji plaćanja.

Započnite kretanjem prema WooCommerce → Dobavljači WC-a.

3.1: Opće postavke

Na General Tab, obavezno postavite zadani iznos provizije koji želite ponuditi dobavljačima:

Kako stvoriti tržište fizičkih proizvoda poput etsyja

Kasnije možete postaviti prilagođene stope provizija za pojedine proizvode, ali to će biti zadana stopa koja se u početku primjenjuje na sve proizvode.

Ovdje također trebate postaviti mogućnosti registracije. Ako ne želite ručno odobriti aplikacije dobavljača, možete ga onemogućiti. Ali ne bih je preporučio. Ne želite da vaše tržište unište korisnici neželjene pošte.

Također morate konfigurirati kako želite postupati s novcem koji prikupljate za poreze i otpremu. U osnovi odabirete hoćete li zadržati te isplate ili ići dobavljaču.

Dalje na stranici možete konfigurirati URL papučicu za stranice dobavljača, kao i neke druge stilske mogućnosti. No, u redu je, međutim, to ostaviti kao zadane.

3.2: Proizvodi

Na proizvodi Na kartici ćete odabrati koja su polja dostupna vašim dobavljačima prilikom stvaranja novog proizvoda. Na primjer, ako ne želite da vaši dobavljači mogu kreirati virtualne ili preuzeti vrste proizvoda, potvrdite te okvire da ih sakriju:

Budući da stvarate tržište fizičkih proizvoda poput Etsy-a, vjerojatno ćete htjeti sakriti brojna polja da bi pojednostavili postupak stvaranja proizvoda za dobavljače..

Ova polja su dobra za redovne WooCommerce trgovine, ali vjerojatno ne želite da vaši dobavljači mogu grupirati proizvode ili postavljati prilagođene poreze..

3.3: Sposobnosti

sposobnosti omogućuje vam postavljanje dopuštenja koja će imati vaši dobavljači.

Za Narudžbe i Izvještaji opcije, preporučujem da sve opcije ostavite označene (zadano).

Ovdje je važna opcija proizvodi. Omogućuje vam odlučiti da li proizvodi koje su dostavili vaši dobavljači zahtijevaju ručno odobrenje administratora prije njihovog prikazivanja. Nadalje, također možete odlučiti je li dobavljačima dopušteno uređivanje proizvoda nakon što su postali aktivni.

Mislim da su zadane postavke dobro mjesto za početak, ali ako planirate pokrenuti ogromno tržište za više dobavljača, nećete moći ručno odobriti svaki proizvod.

3.4: Stranice

stranice kartica je jednostavna. To vam samo omogućuje da odaberete stranice koje želite koristiti za prikaz sučelja vašeg dobavljača. WC dobavljači većinu potrebnih stranica kreiraju automatski, ali ako želite prilagoditi njihova imena / URL-ove, to možete učiniti ovdje:

Opet je u redu ostaviti ovo kao zadane postavke.

3.5: Isplate

Plaćanja kartica je važna. Tu ćete postaviti PayPal Prilagodljiva plaćanja. PayPal Adaptive Payments omogućuje vam trenutno dijeljenje uplata i automatsko plaćanje provizija.

Ako trebate pomoć, možete slijedite detaljni vodič WC-a. A ako plaćate proširenje premije, također možete koristiti Stripe za slično automatski dijeljenje uplata.

Pored postavljanja prilagodljivih plaćanja, morate odabrati i svoj raspored plaćanja.

Možete odlučiti odmah platiti dobavljačima (potencijalno opasno za storniranje troškova) ili postaviti dnevni, tjedni, dva tjedna, mjesečno ili ručni raspored.

Napomena – ne možete učiniti oboje. Ako želite platiti dobavljače prema rasporedu, poništite potvrdni okvir Instant pay.

Korak 4: Omogućite registraciju računa u WooCommerceu

WC dobavljači pružaju vam višestruku funkciju dobavljača, ali samo ako vam WooCommerce to dopušta! Da biste dopustili dobavljačima da se zapravo registriraju za vaše tržište, morate ići WooCommerce → Postavke → Računi i označite Omogući registraciju na "Moj račun" stranica:

Sada bi se dobavljači trebali moći registrirati na Moj račun stranica. Upotrijebit će isto sučelje kao i redoviti korisnici, ali dodati malo Prijavite se da biste postali dobavljač okvir:

To je i točka u kojoj ćete možda trebati primijeniti malo prilagođenog CSS-a. Ovisno o tome kako vaša tema donosi obrazac za registraciju, možda želite promijeniti njezin stil. Ako plaćate premijsku verziju dodatka, jednostavno možete koristiti namjensku temu dobavljača WC-a da ne biste morali koristiti prilagođeni CSS.

5. korak: Provjerite rade li računi dobavljača ispravno

Vi ste zapravo većinom završili! Vaše tržište fizičkih proizvoda trebalo bi funkcionirati, ali dobro je stvoriti račun probnog dobavljača kako biste bili sigurni da sve radi.

Nakon što stvorite lažni račun dobavljača, morat ćete preskočiti svoj administratorski račun i odobriti račun dobavljača tako da otvorite račun Korisnici kartica. Samo promijenite korisničku ulogu iz Čeka se dobavljač do Dobavljač:

Ako ste onemogućili ručno odobrenje, možete preskočiti ovaj korak.

Nakon odobrenja trebali biste moći vidjeti svoj Nadzorna ploča dobavljača na vašem računu dobavljača probnog programa:

Opet, ovisno o odabranoj temi, možda ćete trebati dodati neki prilagođeni CSS stil kako biste lijepo nadogradili nadzornu ploču dobavljača. Ili je to još jedan razlog zbog kojeg ćete možda htjeti koristiti samo premium premium dobavljače WC-a.

Na stranici postavki trgovine, dobavljači mogu dodati svoju adresu e-pošte PayPal, odabrati naziv trgovine i dodati opis:

U besplatnoj verziji dobavljači mogu dodati proizvode samo pomoću uobičajenog sučelja WooCommerce sučelja. Ali ako platite premijsku verziju, moći ćete stvoriti obrasce za prijavljivanje proizvoda.

Nakon što dobavljač stvori odobreni proizvod, kupci će ga moći pogledati na prednjoj strani:

Provjera povjerenstava i pregled izvještaja

Da biste vidjeli kako funkcionira vaše tržište fizičkih proizvoda, možete prikupiti izvješća u dva područja.

Prvo idem na WooCommerce → Provizije dat će vam sve pojedinačne provizije koje je vaše tržište ostvarilo. Možete sortirati po pojedinim dobavljačima, kao i status komisije (dospjeli, plaćeni ili obrnuti):

Također možete pogledati detaljnije statistike WooCommerce → Izvještaji → WC dobavljači:

Slično tome, vaši će dobavljači također moći pregledati narudžbe i provizije, kao i označavati proizvode kao isporučene:

Razlozi za kupnju pro verzije WC-a dobavljača

Iako besplatno možete postaviti tržište fizičkih proizvoda poput Etsyja pomoću WC-a, ako ozbiljno gledate na svoje tržište, trebali biste potražiti premium verziju.

 • Dati će dobavljačima a mnogo bolje iskustvo.
 • Dobavljači dobivaju detaljnije izloge i prijavnice.
 • Također mogu generirati vlastite kupone.

Jer vaši su dobavljači okosnica trgovine, želite ih usrećiti.

Uz to, pro verzija omogućuje naplatu više vrsta provizije. Dok besplatna verzija omogućuje samo naplatu paušala, pro verzija vam omogućuje kombiniranje jedinstvenih naknada i postotaka. Na primjer, možete oponašati strukturu naknade za Etsy u iznosu od .20 dolara paušala + 3,5%.

Dolazi i s tom posvećenom temom koju sam spomenuo. Dakle, neće vam trebati prilagođeni CSS kako bi stranice vašeg dobavljača izgledale prelijepo.

Možete čak i implementirati eBay sustav povratnih informacija za dobavljače, što je važno za izgradnju povjerenja.

Dakle, oslobodite se stopala besplatnom verzijom, ali ako želite stvoriti doista funkcionalno tržište za više dobavljača, trebali biste razmotriti kupnja pro verzije za 199 USD.

I to je to! WordPress i WC prodavači olakšavaju izgradnju fizičkog tržišta proizvoda poput Etsyja. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s postupkom, ostavite ih u komentarima ispod i pokušat ću vam pomoći.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector