Evolucija zadanih tema WordPressa (2003. do 2019.)

Evolucija zadanih tema WordPressa (2003. do 2019.)

Evolucija zadanih tema WordPressa (2003. do 2019.)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

WordPress postoji već više od desetljeća i pol, a puno se toga promijenilo od samog početka 2003. Platforma je doživjela nekoliko poboljšanja korisničkog sučelja (UI) i kreće naprijed u 2019. godinu s novim uređivačem blokova. Porast mobilnog odziva kao ključne značajke u zadanim WordPress temama također smo započeli.


U stvari, na WordPress su tijekom godina utjecali brojni trendovi dizajna, kao što možete vidjeti gledajući unatrag zadane teme. Iako su neki od njih datirani, još uvijek se puno toga može naučiti o dizajnu ispitujući ove dijelove WordPress povijesti.

U ovom ćemo vas članku provesti kroz sve zadane WordPress teme, počevši od početka. Izdvojit ćemo ključne značajke svakog od njih i objasniti kako se sve uklapaju u povijest razvoja WordPress-a. Započnimo!

Zadane teme WordPress

Zadane WordPress teme: 2003–2019

Od 2019. bilo je 11 zadanih WordPress tema. Svaka sadrži značajke koje su bile važne za WordPress korisnike u vrijeme objavljivanja, pokazujući kako se platforma i dalje prilagođava potrebama korisnika i promjenama u trendovima korištenja web stranica.

Klasik – ona pred temama je bila stvar

klasik

Prije izlaska WordPress 1.5, Classic je bio zadana tema platforme. Za prvu godinu WordPressa, ova je jednostavna tema blogerima donijela ekonomičan i učinkovit stil i funkcionalnost.

U svojim ranim danima WordPress je platforma koju su stvorili blogeri za blogere. To još nije bio cjeloviti sustav upravljanja sadržajem (CMS) kakav danas poznajemo, a dizajn odražava njegovu predviđenu ulogu kao čisto rješenje za bloganje.

Na primjer, oslanjala se uvelike na upotrebu bočne trake, značajke koja će se zadržati još mnogo godina (i tema) koje dolaze. Bočna traka sadržavala je blogova održava s Voditelj veza. Ovo je nedavne postove učinilo lako dostupnim čitateljima, što je pomoglo blogerima da promoviraju svoj sadržaj. Classic je također omogućio upotrebu ljepljivih postova, tako da su blogeri mogli istaknuti određeni sadržaj na svojim web stranicama.

Ukratko klasično

 • Prvi put viđen u ovoj temi: Bočna traka, Upravitelj veza i blogroll, ljepljivi postovi.
 • Primarni ciljevi: Da biste poboljšali iskustvo bloganja i olakšali promociju sadržaja putem dnevnika na bočnoj traci.
 • Podrška za mobilne uređaje: Ne.
 • Prilagodljive značajke: Ništa, osim ako nemate iskustva s kodiranjem i možete izvršiti promjene ručno.


Klasik

Autor (i): WordPress.org


100% Ocjene


232.955 Preuzimanja


1.6Version

Više informacija

classic.1.6.zip

Pregled teme

Ažurirano: 25. veljače 2020


100% Ocjene


232,955Downloads


1.6Version

Stranica teme WordPress.org


Klasik

Zadano – izvorna WordPress tema

zadana tema WordPressa

Ne spominjemo zadane WordPress teme bez spominjanja teme. Poznatiji kao Kubrick, zadani je bio dizajnirao Michael Heilemann i postala je zadana tema 2005. Ponekad se smatra prvom „službenom“ zadanom temom, ima pamtljiv i tradicionalni dizajn.

Podesiva bočna traka i pročišćena, sans serif tipografija ostaju privlačni elementi dizajna deset godina nakon objavljivanja. Jasan smjer i čist tekst ipak su temelj uspješnog web dizajna.

Jedna od ključnih motivacija za oblikovanje zadanih zadataka bila je prikazivanje potpuno novog tematskog sustava WordPressa. Po prvi put su korisnici WordPressa imali mogućnost izbora kad su bili u pitanju vizualni temelji njihovih stranica. Ovo je ujedno i prva tema koja je koristila predloške, a to je razdvojilo temu na odjeljke koji su se mogli samostalno mijenjati. To je korisnicima omogućilo prilagodbu funkcija kao što su zaglavlja, podnožja i bočne trake.

Zadano ukratko

 • Zadano u verziji WordPressa: 1.5.
 • Prvi put viđen u ovoj temi: Oznake predloška, integracija dodataka, potpuna podrška za widgete (WordPress 2.2).
 • Primarni ciljevi: Da biste implementirali više korisnički dizajn i prikazali novi tematski sustav.
 • Podrška za mobilne uređaje: Ne.
 • Nove prilagodljive značajke: Datoteke predložaka koje omogućuju prilagodbu zaglavlja, podnožja i bočnih traka.


Zadano

Autor (i): WordPress.org


100% Ocjene


329.065 preuzimanja


1.7.2Version

Više informacija

default.1.7.2.zip

Pregled teme

Ažurirano: 25. veljače 2020


100% Ocjene


329,065Downloads


1.7.2Version

Stranica teme WordPress.org


Zadano

Dvadeset deset – 2010. lipnja 17

dvadeset deset

Uz WordPress 3.0 dobili smo i dvadeset deset. Ova je tema obilježila mnoge značajne promjene za WordPress. Bila je i prva koja je implementirala nekoliko dizajnerskih značajki na prednjem i stražnjem kraju koje su sada vrlo poznate WordPress korisnicima.

Do izlaska WordPress 3.0 i Twenty Ten, platforma se udaljavala od strogog fokusiranja na blogovanje i prema pravom CMS-u. To možemo vidjeti u promjenama između zadane i dvadeset deset.

Na primjer, sada je već poznata crna traka izbornika dodana. To je ohrabrilo upotrebu više stranica, za razliku od jednostavne arhive bloga. Niz dodatnih značajki prilagođavanja također je pomogao korisnicima da izrade sve vrste web lokacija koje su im potrebne, umjesto da ih usmjeravaju prema bloganju.

Uz to, uvođenje vizualnog uređivača olakšalo je korisnicima svih razina vještina stvaranje web stranice koja je radila za njih. Korisnici WordPressa sada su mogli vidjeti kako će izgledati njihovi postovi na prednjem dijelu dok su uređivali sadržaj.

Ukratko, dvadeset i deset

 • Zadano u verziji WordPressa: 3.0.
 • Prvi put viđen u ovoj temi: Prilagođene pozadine i zaglavlja, više područja widgeta, navigacijski izbornici, istaknute slike, formati posta (WordPress 3.1), vizualni uređivač.
 • Primarni ciljevi: Da biste proširili mogućnosti prilagođavanja korisnika bez potrebe za više znanja o kodiranju i odmaknuli WordPress od svog podrijetla na blogovima i prema postajanju CMS-om sa puno značajki.
 • Podrška za mobilne uređaje: Ne.
 • Nove prilagodljive značajke: Pozadine, zaglavlja, podnožja, bočne trake, šest područja widgeta, izbornici, slike (uključujući slike zaglavlja).


Dvadeset deset

Autor (i): WordPress.org


94% Ocjene


5,088,921 Preuzimanja


3.0Version

Više informacija

twentyten.3.0.zip

Pregled teme

Ažurirano: 31. ožujka 2020


94% Ocjene


5,088,921Downloads


3.0Version

Stranica teme WordPress.org


Dvadeset deset

Dvadeset jedanaest – 4. srpnja 2011

dvadeset jedanaest

Dvadeset jedanaest pojavilo se godinu dana nakon svog prethodnika, započinjući trend godišnjeg izdanja zadanih tema za WordPress. Umjesto da pokuša predstaviti mnoštvo novih značajki dizajna, usredotočio se na poboljšanje značajki koje je uveo Twenty Ten i proširio mogućnosti prilagođavanja WordPress-a.

Dvadeset jedanaest zadržalo je crnu traku izbornika i poboljšalo svoj stil čistim, velikim, sans serif fontom. Mogućnost prilagođavanja boja već je bila viđena u nekoliko drugih tema u to vrijeme, ali ovo je bila prva zadana WordPress tema koja je ponudila tu značajku.

Ukratko, dvadeset i jedanaest

 • Zadano u verziji WordPressa: 3.2.
 • Prvi put viđen u ovoj temi: Prilagođene boje, nasumični zaglavlja.
 • Primarni ciljevi: Kako bi se proširio na napredak ostvaren u Dvadeset Desetu.
 • Podrška za mobilne uređaje: Može se prilagoditi za mobilne uređaje, ali ne preporučuje se kao što jest.
 • Nove prilagodljive značajke: Prilagođene boje i nasumični zaglavlja.


Dvadeset jedanaest

Autor (i): WordPress.org


94% Ocjene


5.755.545 Preuzimanja


3.4Version

Više informacija

twentyeleven.3.4.zip

Pregled teme

Ažurirano: 31. ožujka 2020


94% Ocjene


5,675,545Downloads


3.4Version

Stranica teme WordPress.org


Dvadeset jedanaest

Dvadeset dvanaest – 2012. prosinac 2012

dvadeset dvanaest

Sljedeća zadana tema za WordPress priznala je porast korištenja mobilnog interneta. Dvadeset dvanaest bila je prva zadana tema koja je kao značajku uključila (osnovni) mobilni odziv. Dizajn to odražava.

Kako bi se prilagodio fokusiranju na mobilnu upotrebu, dvadeset i dvanaest vratilo se dizajnu, podsjećajući na jednostavnost ranijih tema. Sadržao je serijsku tipografiju i minimalistički dizajn. Slika zaglavlja koja se toliko istaknula u Dvadeset deset i dvadeset jedanaest postala je neobavezna značajka, a zadane postavke su isključene.

K tome, ova tema dodatno je napredovala u razvoju WordPress-a kao CMS-a. Uključio je statički predložak početne stranice, čime se WordPress korisnici udaljavaju od usredotočenosti na postove na blogovima i prema tradicionalnijem postavljanju web stranica. Bočna traka – jednom ključna značajka dizajna za WordPress – također je bila neobavezna, a blogroll je prema zadanim postavkama bio skriven.

Prilagoditelj prvi put je objavljen i 2012. godine, što korisnicima olakšava izradu jedinstvenih web lokacija. Korisnici bi sada mogli pregledati promjene u shemi boja, prilagođenim zaglavljima i pozadinama i drugim značajkama prije nego što ih puste uživo.

Primjer stranice u dvadeset dvanaestu: dvadeset dvanaest stranica

Ukratko, dvadeset i dvanaest

 • Zadano u verziji WordPressa: 3.5.
 • Prvi put viđen u ovoj temi: Odzivnost mobilnih uređaja, predložak početne stranice, alat za prilagodbu.
 • Primarni ciljevi: Uvesti mobilni odziv na zadane teme WordPressa i nastaviti poboljšavati WordPress kao CMS.
 • Podrška za mobilne uređaje: Da.
 • Nove prilagodljive značajke: Statični predložak početne stranice i mogućnost uklanjanja bočne trake.


Dvadeset dvanaest

Autor (i): WordPress.org


92% Ocjene


6.166.334 preuzimanja


3.1Version

Više informacija

twentytwelve.3.1.zip

Pregled teme

Ažurirano: 31. ožujka 2020


92% Ocjene


6,166,334Downloads


3.1Version

Stranica teme WordPress.org


Dvadeset dvanaest

Dvadeset trinaest – 1. kolovoza 2013

dvadeset trinaest

Nakon minimalističkog stila dvadeset dvanaest, dvadeset trinaest bilo je dah svježeg zraka ili udaranje u lice. Kad je u pitanju dizajn, dvadeset trinaest zamijenilo je čiste linije ranijih tema zadanim serif fontom i zamršenijom shemom boja. To je ovoj temi dalo općenitiji zabavniji izgled – nešto novo u odnosu na ostale zadane WordPress teme.

Opsežne mogućnosti prilagodbe ponudile su korisnicima veću fleksibilnost prilikom izrade web stranica pomoću ove teme i prilikom prilagođavanja WordPressa njihovim potrebama. Područje primarnog widgeta također se prešlo s bočne trake na podnožje.

Možda najvažnije, ova je tema uspjela ponuditi napredne mogućnosti prilagodbe bez žrtvovanja mobilnog odziva. Ovo je poboljšanje u odnosu na dvadeset dvanaest, koji se oslanjao na svoju jednostavnost da ostane dostupan na mobilnim uređajima.

Unatoč ovim velikim promjenama u estetskom dizajnu, dvadeset trinaest vratilo se korijenima WordPressa i vratilo bloganje u središte pozornosti.. Format zapisa integracija je bila glavni fokus nove teme, dajući korisnicima više mogućnosti za stvaranje sadržaja.

Primjer stranice u dvadeset trinaest: dvadeset trinaest stranica

Ukratko, dvadeset i trinaest

 • Zadano u verziji WordPressa: 3.6.
 • Prvi put viđen u ovoj temi: Poboljšani formati posta.
 • Primarni ciljevi: Da biste se vratili na fokus blogginga i poboljšali integraciju formata posta.
 • Podrška za mobilne uređaje: Da.
 • Nove prilagodljive značajke: Dodatni formati posta.


Dvadeset trinaest

Autor (i): WordPress.org


82% ocjene


6,411,366 Preuzimanja


3.0Version

Više informacija

twentythirteen.3.0.zip

Pregled teme

Ažurirano: 31. ožujka 2020


82% ocjene


6,411,366Downloads


3.0Version

Stranica teme WordPress.org


Dvadeset trinaest

Dvadeset četrnaest – 2013. 12. prosinca

dvadeset četrnaest

WordPress je nastavio disocijaciju blogom s jednim autorom s Twenty Fourteen. Ovo je bila prva zadana tema koja se službeno reklamirala kao nešto drugo nego generička tema bloga. Njegov je izgled u časopisu istaknuo istaknute slike i ponudio dodatne mogućnosti prikaza s mrežnim mrežama i klizačima.

Dvadeset četrnaest je još jedan primjer kako je WordPress išao u korak s promjenama uloge i upotrebe web stranica. Kako su se blogovi razvijali u platforme za više autora, WordPress je prilagodio svoju zadanu temu tako da odražava kako ljudi stvarno koriste softver.

Dvadeset četrnaest tipografija i shema boja usredotočeni na čitljivost i jednostavnost pregledavanja. Uz to, opcijski widgeti bočne trake omogućavali su jednostavnu navigaciju do najnovijih postova, nedavnih komentara, arhiva blogova i kategorija posta, podsjećajući na originalnu bočnu traku WordPress-a.

Primjer stranice u dvadeset četrnaest: dvadeset četrnaest stranica

Ukratko, dvadeset i četrnaest

 • Zadano u verziji WordPressa: 3.8.
 • Prvi put viđen u ovoj temi: Mreže sadržaja i klizači, sklopivi izbornici i pomične bočne trake za mobilne uređaje, predložak stranice autora sadržaja, dodatak Autori, istaknuti sadržaj.
 • Primarni ciljevi: Da biste napravili opća poboljšanja i pružili dodatne značajke, te demonstrirali WordPressov kapacitet kao platforme za više autora.
 • Podrška za mobilne uređaje: Da.
 • Nove prilagodljive značajke: Stranica Suradnici, autorski widget s istaknutim sadržajem, akcentnim bojama.


Dvadeset četrnaest

Autor (i): WordPress.org


88% ocjene


7,201.300 Preuzimanja


2.8Version

Više informacija

twentyfourteen.2.8.zip

Pregled teme

Ažurirano: 31. ožujka 2020


88% ocjene


7,201,300Downloads


2.8Version

Stranica teme WordPress.org


Dvadeset četrnaest

Dvadeset petnaest – 2014. prosinac 2014

dvadeset petnaest

Takashi Irie dizajnirano Dvadeset Petnaest, s jednostavnošću na umu, vraćajući se minimalističkom stilu ranijih zadanih WordPress tema. Nudila je nekoliko opcija sheme boja kojima su korisnici mogli lako pristupiti putem programa Customizer.

Dvadeset petnaest može se nagnuti prema minimalizmu, ali to sigurno nije čisto. Nudi zadani font koji donosi nešto više za stol nego što je to činio sans serif font dvadeset četrnaest, dodajući vizualni interes za čisti izgled. Također se dobro prilagođava bilo kojem abecedi, poboljšavajući mogućnosti prevođenja teme.

Ova tema također potvrđuje odnos društvenih medija prema blogovima i drugim web lokacijama. Dvadeset i petnaest omogućuje korisnicima da lako dodaju društvene ikone u svoje jelovnike. Na taj način mogu povezati različite aspekte svojih marki i olakšati usmjeravanje posjetitelja na njihove društvene račune.

Primjer stranice u dvadeset petnaest: dvadeset petnaest stranica

Ukratko dvadeset petnaest

 • Zadano u verziji WordPressa: 4.1.
 • Prvi put viđen u ovoj temi: Društvene ikone.
 • Primarni ciljevi: Poboljšati internacionalizaciju WordPress-a, maksimizirati mogućnosti prilagodbe jezgre i pružiti dizajn na prvom mjestu za mobilne uređaje.
 • Podrška za mobilne uređaje: Da.
 • Nove prilagodljive značajke: Dodatne mogućnosti sheme boja, društvene ikone.


Dvadeset petnaest

Autor (i): WordPress.org


88% ocjene


7.248.698 Preuzimanja


2.6Version

Više informacija

twentyfifteen.2.6.zip

Pregled teme

Ažurirano: 31. ožujka 2020


88% ocjene


7,248,698Downloads


2.6Version

Stranica teme WordPress.org


Dvadeset petnaest

Dvadeset šesnaest – 8. prosinca 2015. godine

dvadeset šesnaest

Sljedeća zadana WordPress tema uložila je napore kako bi poboljšala promjene uvedene godinu dana ranije. Dvadeset šesnaest nudi fleksibilnost korisnicima WordPress-a pružajući značajke koje su korisne i blogerima i drugim vlasnicima web lokacija.

Izborna bočna traka teme nudi dodatnu navigaciju onima kojima je potrebna. Korisnici također mogu dodati lako dostupne društvene ikone stranicama i postovima. Za one koji žele zadržati fokus na svom sadržaju, skidanje ove teme sve do osnovnog uklanjanja bočne trake brzo je i jednostavno.

Dvadeset šesnaest nudi i prostore widgeta “Sadržaj dno” i povlačenje ponuda. Oni omogućuju korisnicima dodavanje dodatnih sadržaja u svoje postove. Još jednom vidimo kako WordPress reagira na promjene u trendovima web dizajna i potrebama korisnika.

Primjer stranice u dvadeset šesnaest: dvadeset šesnaest stranica

Ukratko, dvadeset šesnaest

 • Zadano u verziji WordPressa: 4.4.
 • Prvi put viđen u ovoj temi: Područja widgeta sa dna sadržaja, objavite uvod (poznat i kao ‘Izvodi’), povucite citate.
 • Primarni ciljevi: Poboljšati i modernizirati tradicionalni blog i dizajnirati blog.
 • Podrška za mobilne uređaje: Da.
 • Nove prilagodljive značajke: Područja widgeta sa sadržajem dna, ulomci, poteškoće.


Dvadeset šesnaest

Autor (i): WordPress.org


82% ocjene


5,472,053 Preuzimanja


2.1Version

Više informacija

twentysixteen.2.1.zip

Pregled teme

Ažurirano: 31. ožujka 2020


82% ocjene


5,472,053Downloads


2.1Version

Stranica teme WordPress.org


Dvadeset šesnaest

Dvadeset sedamnaest – 6. prosinca 2016

dvadeset sedamnaest

Krajem 2016. godine WordPress je objavio zadanu temu usmjerenu na web stranice koje nisu bile blogovi. Iako je mnoštvo drugih zadanih WordPress tema nudilo fleksibilnost u izgledu i moglo ih se prilagoditi različitim svrhama, stvaranje sadržaja uvijek je ostajalo središnji fokus.

Dvadeset sedamnaest, s druge strane, plasirano je kao tema poslovne stranice. Izgled i značajke koje u potpunosti podržavaju ovaj fokus, a iako još uvijek lijepo prikazuje sadržaj, jasno je da tema ima druge prioritete.

Za početak, ona uključuje nemoguće zanemariti sliku zaglavlja za optimalno markiranje web mjesta. Korisnici također mogu zamijeniti tu sliku videozapisom, kako bi bolje angažirali i očarali posjetitelje. Dodatno dodavanjem video i slike možete zajamčiti da će korisnici desktop i mobilnih uređaja moći pregledavati vaše medije.

Naslovnica dvadeset sedamnaest omogućuje tvrtkama da korisnicima brzo daju sažetak svoje marke, povlačenjem sadržaja s različitih stranica na web mjestu. Jednostavno možete odabrati koje ćete stranice sadržavati i promijeniti broj odjeljaka koji uključuju prednju stranicu u alatu za prilagođavanje.

Drugi važan razvoj za poslovne stranice bila je tipografija dvadeset sedamnaestica. Kao i dvadeset petnaest, nudi nekoliko mogućnosti fonta koje se jasno prikazuju na raznim jezicima. Na taj način međunarodna poduzeća mogu osigurati čitljivost njihovih web lokacija za sve kupce i klijente, bez obzira na lokaciju.

Primjer stranice u dvadeset sedamnaest: dvadeset sedamnaest stranica

Ukratko, dvadeset sedamnaest

 • Zadano u verziji WordPressa: 4.7.
 • Prvi put viđen u ovoj temi: Izgled koji je fokusiran na posao, videozapisi sa zaglavljem, logotip web lokacije, poboljšana funkcionalnost dječje teme.
 • Primarni ciljevi: Kako bi se pokazao napredak WordPress-a u potpunom CMS-u, što je optimalno za više od bloganja.
 • Podrška za mobilne uređaje: Da.
 • Nove prilagodljive značajke: Jedinstvena izrada naslovnice, slika zaglavlja i mogućnosti videozapisa, personalizirani logotip.


Dvadeset sedamnaest

Autor (i): WordPress.org


90% ocjene


5,561,841 Preuzimanja


2.3Version

Više informacija

twentyseventeen.2.3.zip

Pregled teme

Ažurirano: 31. ožujka 2020


90% ocjene


5,561,841Downloads


2.3Version

Stranica teme WordPress.org


Dvadeset sedamnaest

Dvadeset devetnaest – 6. prosinca 2018

dvadeset devetnaest

Konačno dolazimo do posljednje zadane WordPress teme: Dvadeset devetnaest. Uvođenjem novog Block Editora ne čudi što se WordPress vratio minimalizmu i obnovio fokus na stvaranju sadržaja.

Glavni fokus ove teme je fleksibilnost. S punom integracijom Block Editor-a, Twenty Nineteen nudi više mogućnosti prilagodbe nego ikad prije. Dok su se zadane postavke fokusirale na pružanje pojednostavljene tipografije, novi uređivač omogućuje korisnicima da svoje web-lokacije izrade kao svoju.

Uz to, dvadeset devetnaest iskorištava mnoge značajke koje su tijekom godina razvijene za zadane teme za WordPress, uključujući društvene ikone, widgete i podršku na više jezika. U kombinaciji s uređivačima blokova može se prilagoditi za upotrebu s bilo kojom vrstom web mjesta. Naravno, tema u potpunosti odgovara i za moderno pregledavanje.

Primjer stranice u dvadeset devetnaest: dvadeset devetnaest stranica

Ukratko, dvadeset devetnaest

 • Zadano u verziji WordPressa: 5.0.
 • Prvi put viđen u ovoj temi: Integracija blok uređivača ��.
 • Primarni ciljevi: Raditi s uređivačima blokova na stvaranju vrlo vizualnog iskustva u objavljivanju i naglasiti funkcionalnost uređivača blokova.
 • Podrška za mobilne uređaje: Da.
 • Nove prilagodljive značajke: Prilagođeni zadani blokovi.


Dvadeset devetnaest

Autor (i): WordPress.org


72% ocjene


2.634.038 Preuzimanja


1.5Version

Više informacija

twentynineteen.1.5.zip

Pregled teme

Ažurirano: 31. ožujka 2020


72% ocjene


2,634,038Downloads


1.5Version

Stranica teme WordPress.org


Dvadeset devetnaest

Zaključak

Uvijek možemo nešto naučiti iz gledanja unatrag. No, isto je tako važno što se sjećamo da nastavimo gurati naprijed da se prilagodimo potrebama korisnika. Primjećujući prednosti prošlih zadanih WordPress tema i primjenjujući ih u budućim inovacijama, WordPress može nastaviti rasti i poboljšati se kao platforma.

Od jednostavnog i fleksibilnog Klasika, do dvadeset devetnaest, u središtu Blok Editora, WordPress je prešao dug put! Sada je lakše nego ikad učiniti da vaše WordPress web mjesto učini upravo onim što vam je potrebno, a mobilne responzivne teme omogućuju posjetiteljima da uživaju na vašoj web lokaciji koristeći preferirane uređaje.

Koja je tvoja omiljena zadana tema za WordPress? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled i prezentacija Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector