5 visokokvalitetnih alternativnih nacrta za Windows (2020)

5 visokokvalitetnih alternativnih nacrta za Windows (2020)

5 visokokvalitetnih alternativnih nacrta za Windows (2020)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Kada je u pitanju dizajn korisničkog sučelja (UI), Sketch je popularna platforma za kolaborativno prototipiranje i vektorsko uređivanje. Nažalost, dostupan je samo za macOS, pa će neki dizajneri UI morati pronaći alternative za Sketch za Windows.


Odmah po završetku bit ćete sretni kada čujete da zaista postoji nekoliko sličnih platformi za Windows. Možete se držati vlastitog operativnog sustava i još uvijek imati pristup vrhunskim UI značajkama dizajna!

U ovom ćemo postu govoriti o nekim aspektima Sketcha koji ga čine popularnim kod UI dizajnera. Zatim ćemo podijeliti pet alata koji će vam pružiti ove značajke korisnicima sustava Windows – i pomoći vam da odaberete idealan za vas. Započnimo!

Zamjenske skice za Windows

Prijeđite na alternative ��

Zašto je Sketch toliko koristan za dizajn sučelja

Već nekoliko godina, Skica je jedna od najpopularnijih platformi za UI dizajn.

Njegov sustav umjetničkih ploča, stranica i simbola pruža pojednostavljen, intuitivan alat za oblikovanje sučelja s više stranica. Uz to, njegova opsežna biblioteka dodataka ispunila je mnoge praznine s kojima su dizajneri suočeni.

Kada je riječ o stvaranju responzivnih aplikacija za razne uređaje, Sketch je i dalje najbolji izbor za mnoge korisnike macOS-a. Iako ga brojne značajke čine idealnom platformom za UI dizajn, postoje tri koje su posebno poboljšale Sketch posljednjih godina:

Prvo je njegovo mogućnosti vektorskog uređivanja. Kako je većina elemenata koji se koriste u dizajnu korisničkog sučelja utemeljena na vektorima, neophodan je solidan alat za uređivanje. Skica vam omogućuje uključivanje unaprijed definiranih oblika ili stvaranje vlastitog, kao i izmjenu točaka i staza koje odgovaraju vašim dizajnerskim ciljevima..

Funkcija uređivanja skica skice.

Izdanje Sketch 49 donijelo je sa sobom jako očekivano funkcija prototipiranja. Dok su prethodno Sketch korisnici morali izvoziti svoje datoteke na drugu platformu da bi stvorili prototipove, to je sada moguće i u samom Sketch-u. Možete započeti sa statičkim pločama, a zatim ga pretvoriti u interaktivni prototip za testiranje.

Prozor prototipa Sketch.

Svaki korak procesa dizajna sada je dio Sketch-a. To također uključuje primanje povratnih informacija i rad zajedno s članovima vašeg tima. S Sketka značajka suradnje, možete pozvati druge da pogledaju ili urede vaše dizajne i prototipove.

Poziv suradnika u Sketch.

Praćenje verzije omogućuje vam da vidite promjene koje izvrši svaki član tima i poništite te promjene ako je potrebno.

Ove osnovne značajke čine Sketch idealnim za pojedinačne dizajnere UI i timove. Međutim, ne morate skakati na Appleove trake da biste im pristupili.

Pet visokokvalitetnih alternativa Sketch za sustav Windows

Sketch nije jedina platforma koja nudi napredno uređivanje vektora, izradu prototipa i timsku suradnju. U stvari, čak se nije ni prvi pokazao s tim značajkama. U nastavku smo sastavili popis alternativa Sketch za Windows kako bismo vam pomogli u kreiranju visokokvalitetnih dizajna sučelja bez potrebe za Apple uređajem.

1. Figma

Zamjenske skice za Windows: figma

Figma je vjerojatno najpopularnija od svih Sketch alternativa na Windows-u.

Ovaj alat za zajedničko projektiranje i izradu prototipa temelji se na pregledniku i "platforma agnostik" – možete ga koristiti u operacijskim sustavima Apple, Windows, Linux, pa čak i Chrome.

Uključuje i aspekte Sketcha koji ga čine savršenim za UI dizajnere, uključujući:

 • Pojednostavljeno oblikovanje s okvirima, prekrivima i komponentama za višekratnu upotrebu
 • Uređivanje vektora pomoću intuitivnog alata za olovke
 • Interaktivno prototipiranje
 • Timske biblioteke, kao i dizajn i razmjena prototipa

Ako se brinete hoćete li odabrati novu platformu, Figma će vam možda pomoći u ublažavanju tjeskobe. To je relativno lako prikupiti u usporedbi sa Sketch-om, tako da ako se prebacujete ne biste trebali imati previše problema. Njegov najznačajniji nedostatak upotrebljivosti je to što je zasnovana na pregledniku, ograničavajući izvanmrežni dizajn.

Razlika u cijeni također bi trebala osigurati malo mira. Figma nudi besplatnu verziju za pojedince – krađu u usporedbi sa Sketch-ovom cijenom licence za 99 dolara godišnje. Odobreno, besplatna verzija nudi manje značajki od plaćene verzije – koja počinje od 12 USD po uređivaču mjesečno – a brzo je previsoka cijena plana za Sketch Volume.

�� Ako vas zanima detaljnija usporedba Sketch vs Figma i Adobe XD, kliknite ovdje.

2. Vectr

Alternativa za skicu za Windows: vectr

Nudeći internetske i desktop aplikacije, Vectr postiže kompatibilnost s više platformi bez da se morate oslanjati na internetsku vezu kao što to rade strogo aplikacije temeljene na pregledniku..

Prvenstveno se koristi za grafički dizajn vektora i zato nema ugrađenu funkciju prototipiranja.

Međutim, ovu platformu možete koristiti za neke druge ključne zadatke dizajna korisničkog sučelja, uključujući:

 • Različiti filtri koji se mogu prilagoditi za stvaranje pozadina, obruba i sjenki
 • Pet vektorskih staza – pravokutnik, zaobljeni pravokutnik, krug, linija i slobodna ruka
 • Stvaranje teksta i prijenos slika
 • Sigurno dijeljenje veza u stvarnom vremenu radi suradnje

Vectr je lako pratiti Korisnički vodič da bismo lakše započeli s platformom. Poznat je po tome što je pristupačan alat za početnike, tako da može biti pametno početno mjesto za one koji tek uđu u industriju dizajna sučelja.

Uz to, platforma je potpuno besplatna za upotrebu. Jednostavno se prijavite za besplatni račun i odmah možete započeti s dizajnom. Ova niska prepreka ulasku i nedostatak financijske obveze također ga mogu učiniti privlačnim pridošlicama koji žele uroniti nožne prste u vodu dizajnerskog sučelja.

3. Adobe XD

Alternativa za skicu za Windows: adobe xd

Kad je u pitanju grafički dizajn, Adobe je ime koje većini pada na pamet.

Čak su i oni koji nisu profesionalni na terenu vjerojatno čuli za Photoshop, Lightroom i Illustrator.

Za dizajn korisničkog sučelja postoji Adobe XD. Ova platforma stvorena kao alat za dizajn sve u jednom, nudi:

 • Elementi za višekratnu upotrebu i rešetka za ponavljanje za brzo oblikovanje
 • Optimizirano ugrađeno uređivanje vektora kao i kompatibilnost s Illustratorom za još složenije dizajne
 • Napredno prototipiranje s automatskom animacijom, glasovnim okidačima i vrhunskim igračkim iskustvima
 • Opcije privatnog dijeljenja poziva s kontrolom pristupa i mogućnostima komentiranja

Posebno za one koji imaju puno iskustva s drugim Adobe Suite platformama, branje Adobe XD-a trebalo bi biti komad torte. Međutim, čisto sučelje i jednostavna navigacija trebali bi čak i potpunim pridošlicama dobiti udobnost prilično brzo.

Iznenađujuće, možete dobiti sve što Adobe XD može ponuditi besplatno – ako imate samo jedan aktivni projekt. Profesionalci će vjerojatno trebati uložiti u plaćeni plan. Cijene počinju od 9,99 USD po korisniku mjesečno. Pored toga, ako želite pristup drugim Adobe programima, možete kupiti a Kreativni oblak pretplata za 52,99 USD mjesečno.

�� Ako vas zanima detaljnija usporedba Sketch vs Figma i Adobe XD, kliknite ovdje.

4. Moqups

Alternativa za skicu za Windows: moqups

Kada je riječ o alternativama Sketch za Windows, ključna je opcija odabir platforme koja će vam omogućiti da prolazite kroz čitav proces dizajniranja bez potrebe da prelazite između programa.

Moqups je samo karta. Ova platforma utemeljena na pregledniku ima nekoliko osnovnih značajki dizajna korisničkog sučelja, poput:

 • Upravljanje stranicama s povlačenjem i ispustanjem omogućuje vam organiziranje stranica u mape i stvaranje hijerarhije
 • Alat za dinamičko uređivanje objekata, uključujući ravnala, rešetke i brzo usklađivanje
 • Funkcionalni, interaktivni prototipovi stvoreni od vaših dizajna ili žičanih okvira
 • Timska suradnja i dijeljenje u oblaku

Iako djeluje dobro za male ili jednostavne projekte, Moqups može stvoriti probleme složenijim dizajnom. Iako je sučelje prilično intuitivno, nije lako spremiti i ponovno koristiti elemente dizajna. Uz to, veći projekti imaju vremena zaostajanja više nego što je idealno. Budući da se ova aplikacija temelji na pregledniku, također ćete imati ograničenu upotrebljivost u pokretu.

Na jednom aktivnom projektu možete raditi besplatno ili ulagati u osobni Moqups račun 19 dolara mjesečno. Timovi tima počinju od 10 USD po korisniku mjesečno. Ako imate mali tim koji treba surađivati ​​na jednostavnoj aplikaciji, Moqups bi mogao biti isplativija opcija od, recimo, Figma.

5. FluidUI

Alternativa za skicu za Windows: FluidUI

Izrađen za mobilno prototipiranje, FluidUI je dobar izbor za programere aplikacija koji se žele usredotočiti na korisnike pametnih telefona i tableta.

Iako mu nedostaje ugrađena funkcija za uređivanje vektora, lako možete prenijeti grafike stvorene na drugim platformama.

U suprotnom, ovaj alat pruža neke korisne značajke:

 • Preko 2000 ugrađenih komponenti za brzo prototipiranje
 • Interaktivno prototipiranje putem verzije aplikacije temeljene na pregledniku ili radnoj površini
 • Timska suradnja u stvarnom vremenu s mogućnostima zaključavanja stranica i videopozivom

U svrhu izrade prototipa, FluidUI je prilično razumljiv. Ima sučelje za povlačenje i ispuštanje koje će većina brzo pokupiti i pristup nekoliko knjižnica UI komponenti kako bi nadoknadili nedostatak alata za uređivanje vektora. Međutim, neki mogu smatrati da je njegova besplatna verzija ograničena i stoga je teška za korištenje.

Plan FluidUI Free Forever korisnicima pruža jedan besplatan projekt na deset stranica. Solo plan će vam odobriti pristup pet projekata za 8,25 USD mjesečno, ali morat ćete izdvojiti najmanje 19,08 USD mjesečno za pristup svim dostupnim knjižnicama. Ako radite s timom, morat ćete platiti još više da biste dodali više korisnika na svoj račun.

Kako se odlučiti koja alternativa Sketch za Windows je prava za vas

Uz toliko mnogo dostupnih opcija, odrediti koju alternativu Sketch zapravo želite koristiti može biti borba. Evo sažetka naših otkrića koji će vam pomoći razjasniti stvari:

Značajke
Jednostavnost korištenja
Cijena
Najbolje za

FigmaOdgovara skici s obzirom na mogućnosti uređivanja vektora, izrade prototipa i suradnje.Mala krivulja učenja, ali ne nudi offline način rada.Besplatno ili 15 USD po uredniku mjesečno.Iskusni pojedinci ili mali stručni timovi.
VectrNedostaju izvorni alati za izradu prototipa, ali pruža opsežno grafičko uređivanje i dijeljenje.Početnik obitelji.BesplatnoOni koji tek započinju s UI dizajnom.
Adobe XDOdržava samostalno Sketch – premašuje Sketch ako se koristi zajedno s drugim Adobe programima.Koristi poznato Adobe sučelje, ali možda će trebati neko učenje za one koji nisu upoznati s drugim Adobe proizvodima.Besplatno ili 52,99 USD mjesečno (kao dio kreativnog paketa).Trenutni korisnici Adobe-a, posebno oni koji imaju pretplatu na Creative Cloud.
MoqupsSadrži sve ključne značajke – uređivanje vektora, izradu prototipa i suradnju.Lako se podiže, ali ima problema sa performansama kada se koristi za stvaranje složenih dizajna i ne može se koristiti izvan mreže.Besplatno ili 10 USD po korisniku mjesečno.Timovi koji rade na malim aplikacijama ili drugim jednostavnim projektima.
FluidUIDizajniran je za mobilno prototipiranje i dijeljenje, ali nedostaju mogućnosti uređivanja vektora.Korisničko sučelje, ali ograničenja besplatne verzije otežavaju stvaranje složenih dizajna.Besplatno ili 41,58 USD mjesečno za pet korisnika.Pojedinci i dizajneri mobilnih uređaja.

Kao što ste možda primijetili, na svakoj platformi o kojoj smo razgovarali u ovom postu dostupna je besplatna verzija. Ako ste razdvojeni između dvije ili više, razmislite o testiranju tih besplatnih verzija da biste odabrali pravi softver, bez rizika.

Zaključak o najboljim alternativama Sketch za Windows

Kada je riječ o UI dizajnerskim platformama, Skica uzima biskvit. Njegove napredne značajke za uređivanje vektora, prototipiranje i suradnju čine ga vrlo poželjnim za profesionalce u industriji. Međutim, njegov nedostatak kompatibilnosti s Windows operativnim sustavom stvara probleme onima koji nisu ljubitelji Apple-a.

U ovom postu usmjerili smo vas na smjer pet visokokvalitetnih Sketch alternativa za Windows.

U sažetku:

FigmaNajsličniji Sketch-u u pogledu funkcionalnosti. Međutim, njegove mogućnosti profesionalnih i organizacijskih cijena mogle bi ga učiniti skupim izborom za timove.

VectrOvaj je alat jednostavan za upotrebu i idealan je za one nove u dizajnu sučelja. Nažalost, nedostatak izvorne funkcionalnosti prototipa čini ga slabom zamenom za naprednije korisnike.

Adobe XD. Idealno za one koji su upoznati s Adobe platformama i već imaju Kreativni oblak pretplata.

Moqups. Jeftina alternativa Figmi. Ova je platforma najbolja za manje ili jednostavne projekte i timove na proračun.

FluidUI. Solidan izbor za individualne dizajnere mobilnih uređaja. Timovi će se najbolje potruditi da razmotre isplativiju opciju.

Imate li pitanja o pronalaženju alternative Sketch za Windows? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector