5 najboljih alata za snimanje zaslona (testirano i odobreno)

Najbolji alati za snimanje zaslona


"Najbolji alati za snimanje zaslona? Tko to treba?!" – pitaš. Pa, možda ste tehnološki urednik bloga, bespoštedno uređujete članke o ovom ili onom i dodajete savršene snimke zaslona. Možda ste programer, željeli biste brzo generirati snimke zaslona visoke rezolucije za vizualno testiranje ili preglede predložaka. Možda imate agenciju, a trebat će vam pune snimke zaslona za web stranice za demo i portfelje.

Bez obzira na slučaj, u mnogim su profesijama potrebne snimke zaslona, ​​stoga je ključno znati o najboljim alatima za snimanje zaslona + kako ih koristiti.

Nakon dužeg testiranja, odlučili smo se za pet najboljih alata za snimanje zaslona na web mjestu.

Neki imaju jednostavna korisnička sučelja s proširenjima Google Chrome, dok su drugi izgrađeni više za programere.

Osim toga, odlučili smo se za nekoliko besplatnih opcija, uz neke premium opcije.

Nastavite čitati da vidite koji su najbolji za vas!

1. URL2PNG

URL2PNG ima kombinaciju jednostavnosti i moćnih alata za snimanje slika u jedan uredan paket. Može snimiti snimke zaslona bilo koje web lokacije izravno iz vaše aplikacije.

URL2PNG - najbolji alati za snimanje zaslona

Ovo su pune snimke zaslona web stranice s nekoliko API tipki, ovisno o tome koji vam je jezik potreban. Probna vožnja na web mjestu URL2PNG lijepo je vidjeti kako izlaze vaše web stranice, ali prava snaga dolazi u obzir kad uđete u nadzornu ploču koja je ispunjena grafičkim alatima, web fontom i alatima za snimanje videozapisa.

kodovi uzoraka

Koliko je to?

URL2PNG nema besplatni račun, ali planovi su (vrsta) po povoljnim cijenama i na temelju koliko snimaka zaslona planirate generirati. Enterprise plan predviđen je za tvrtke s puno radnika kojima treba premijska podrška i ne bi imali ništa protiv opsežnih popusta. Za to morate kontaktirati URL2PNG da biste utvrdili cijenu.

Što se tiče redovnih planova, evo što imate:

 • bootstrapped – 29 dolara mjesečno za 5000 snimaka zaslona, ​​10 namjenskih radnika, SSL krajnja točka, brzo CDN i podrška za e-poštu. Dodatne snimke zaslona su 0,006 USD.
 • vuča – 99 dolara mjesečno za 20.000 snimaka zaslona, ​​15 namjenskih radnika, SSL krajnja točka, brzo CDN i podrška za e-poštu. Dodatne snimke zaslona su 0,005 USD.
 • Rastura – 199 USD mjesečno za 50.000 snimki zaslona, ​​35 namjenskih radnika, SSL krajnja točka, brzo CDN, prioritetna podrška i usluge prilagodbe. Dodatne snimke zaslona su 0,004 USD.

Zašto je ovo jedan od najboljih alata za snimanje zaslona?

 • Svoj CSS možete umetnuti na bilo koju stranicu.
 • Snimite cijelu visinu bilo koje stranice i razmislite o snimanju sličice ili slike rezolucije 1: 1.
 • Osiguranje visoke vjernosti omogućeno je za stvari poput videozapisa, web-fontova i još mnogo toga.
 • Alat koriste velika imena poput Google, Jawbone, BuzzFeed i GitHub.

Slabosti

Iako možete brzo izraditi prekrasne snimke zaslona iz vlastite aplikacije ili web stranice, ne očekujte da su u njega ugrađeni bilo kakvi alati za komentare. Također nisu date osnovne mogućnosti snimanja zaslona, ​​poput proširenja Google Chrome.

I, naravno, slon u sobi je nedostatak slobodnog plana. Ako snimate snimke zaslona samo povremeno, 29 dolara vam se čini previše.

2. Browshot

Browshot je impresivna alternativa URL2PNG sa slobodnim slojem i potencijalno boljom cijenom, ovisno o tome koliko snimki zaslona planirate uzeti.

Browshot

Nadzorna ploča jedna je od najčišćih zaslona za snimanje zaslona, ​​osobito ako koristite API ili skupne snimke zaslona s popisa URL-ova.

Snimka zaslona URL-a

Koliko je to?

Snažna prednost Browshota je taj Besplatni plan cijena. Mjesečno dobivate samo 100 snimaka zaslona, ​​ali je to odličan početak za testiranje značajki. Također, nekim manjim tvrtkama ili programerima možda će trebati samo toliki broj.

Premium plan nudi bolju razlučivost zaslona, ​​podršku za mobilne uređaje, simultane snimke zaslona, ​​API-je za poslužitelj za više zemalja i plan cijene s jednim kreditom po zaslonu. Omogućeni su skupni popusti, ali cijene počinju od 1 USD za 10 kredita. Kao primjer funkcioniranja skupnih cijena, Browshot prodaje 60 kredita za 2 USD.

Zašto je ovo jedan od najboljih alata za snimanje zaslona?

 • Browshot ima pristojnu strukturu cijena s besplatnim planom i kreditnim sustavom gdje plaćate samo za ono što koristite.
 • Više od 30 preglednika je podržano, uključujući i one za mobilne uređaje.
 • Browshot domaćin je slike, a također prenosi izravno na S3.
 • Dostupne su tri opcije za snimanje snimaka zaslona: korištenje pretraživanja URL-a na nadzornoj ploči, korištenje API-ja i traženje preglednika Browshot za kod za vas.
 • Privatni preglednici stvoreni su za velike korisnike.
 • Stvarajte skupne snimke zaslona u stvarnom vremenu, a stvaraju se i sličice.

Slabosti

Slično URL2PNG, snimke napomena i brze snimke zaslona za proširenje nisu dostupne. Također bi snimke zaslona mogle biti vrlo skupe jer ne postoje unaprijed postavljeni mjesečni planovi.

3. FireShot

Rješenje za snimanje zaslona Fireshot nudi nekoliko proširenja preglednika, uključujući i one za Krom i Firefox.  To prosječnom korisniku znatno olakšava instalaciju u roku od nekoliko sekundi i započinje s snimkama zaslona s cijele stranice. I ne samo to, ali za Lite verziju proširenja ne morate platiti ništa.

Za ovaj primjer, upotrebljavam Chrome proširenje koje se prikazuje u gornjem desnom kutu preglednika. Nakon klika na gumb za proširenje otkriva se nekoliko opcija za snimanje cijele stranice, vidljivog dijela web stranice i određenog odabira. Postoji i nekoliko internetskih tipki za snimanje zaslona s tipkovnicom.

FireShot

Nakon snimke zaslona, ​​Fireshot Lite ima nekoliko opcija dijeljenja i spremanja, poput spremanja na računalo ili slanja e-pošte.

spremite snimku zaslona

Fireshot Pro otvara druge značajke, poput napomena, prijenosa i integracije OneNote.

vatreni pro

Koliko je to?

Proširenja preglednika Fireshot besplatna su, ali možete nadograditi na Fireshot Pro uz jednokratnu naknadu od 39,95 USD.

Zašto je ovo jedan od najboljih alata za snimanje zaslona?

 • Fireshot nudi snažna, besplatna proširenja preglednika koja snimaju pune web stranice u sekundi.
 • Alati za dijeljenje u besplatnoj verziji izvrsni su za stvari poput ispisa, slanja e-pošte i spremanja u PDF obliku.
 • Premium verzija je izuzetno pristupačna.
 • Fireshot Pro omogućuje vam prijenos na mjesta poput društvenih medija, OneNote, Flickr i Picasa.
 • Fireshot Pro također ima izvrstan uređivač u pregledniku za dodavanje napomena.

Slabosti

Fireshot ne pruža pristup API-ju, pa programerima ostavlja način da se integriraju s aplikacijama.

4. Screenshots.cloud

Screenshots.cloud prodaje snimke zaslona kao uslugu pomoću API-a podržanog CDN-om za snimanje snimaka zaslona u stvarnom vremenu u sekundi.

Screenshots.cloud

Test usluge dostupan je na web mjestu Screenshots.cloud, zajedno s informacijama o tome kako programeri mogu automatski snimiti snimke zaslona bez puno posla na njihovom kraju.

API

Koliko je to?

Za testiranje Screenshots.cloud dostupno je 7-dnevno besplatno probno razdoblje. Nakon probnog razdoblja, vi birate između tri osnovna plana cijena ili imate mogućnost upotrebe prilagođenog plana poduzeća.

Evo standardnih planova:

 • indie – 29 USD mjesečno za 8.500 snimki zaslona mjesečno, potpunu korisničku podršku, isporuku Google Cloud CDN-a i mrežnice. Naplatit će vam se 0,005 USD za svaku dodatnu snimku zaslona.
 • profesionalac – 99 dolara mjesečno za 50.000 snimaka zaslona mjesečno i sve iz prethodnog plana. Naplatit će vam se 0,004 USD za svaku dodatnu snimku zaslona.
 • Poslovanje – 199 dolara mjesečno za 150 000 snimaka zaslona mjesečno i sve iz prethodnog plana. Naplatit će vam se 0,003 USD za svaku dodatnu snimku zaslona.

Zašto je ovo jedan od najboljih alata za snimanje zaslona?

 • Screenshots.cloud nudi API za sve moderne preglednike.
 • API podržava operacije na razini poduzeća ako trebate snimiti milijune snimaka zaslona u kratkom vremenu.
 • Usluga ima Slack integraciju za slanje snimaka zaslona izravno u vaš Slack radni prostor.
 • Screenshots.cloud pokreće Googleov globalni CDN radi najbržeg učinka.

Slabosti

Screenshots.cloud nudi manju dostupnost, slično kao na većini servisa zaslona s API-jem. Izrađen je za brze snimke, skupne snimke zaslona u razvojnom okruženju, za razliku od pojedinačnih snimki zaslona s napomenama.

Nema slobodnog plana.

5. 1Kliknite Zaslon

Snimka zaslona 1Click je najpristupačnija opcija na tržištu, jer pruža alat otvorenog koda za snimanje pojedinih zaslona web stranica bez ikakvih oznaka cijena.

1Click

Screenshot 1Click dolazi kao proširenje za Chrome, s napomenama i čak nekim priručnim značajkama za snimanje web kamera i regije.

bilješke

Koliko je to?

Za 1Click Screenshot ne morate ništa platiti.

Zašto je ovo jedan od najboljih alata za snimanje zaslona?

 • Potpuno je besplatna i jednostavna za instaliranje u pregledniku Chrome.
 • 1Click Screenshot snima cijele snimke zaslona web stranice u sekundi.
 • Mnoge značajke napomena uključuju crtanje, isticanje, strelice, tekst i još mnogo toga.
 • Snimke zaslona možete spremiti u PDF-ove, lokalne datoteke ili u međuspremnik.

Slabosti

Ne možete uključiti niti jedan API i automatski snimiti snimke zaslona svojih projekata. Ne postoje i tipkovni prečaci za snimanje zaslona. Konačno, ne postoje alati za dijeljenje osim URL-a za kopiranje i lijepljenje.

Bonus: Što potražiti u alatu za snimanje zaslona na web mjestu

Vaši zahtjevi za alat za snimanje zaslona web mjesta razlikuju se ovisno o tome za što koristite snimke zaslona i kako ih želite snimiti. Na primjer, pisac poput mene želi brzo proširenje zaslona preglednika s brzim tipkama i alatima za napomene za brzu izradu.

S druge strane, možda biste trebali snimati snimke zaslona automatskim pilotom / s API-jem. S ovim ćete u stvarnom vremenu moći snimiti cijele snimke zaslona s bilo kojeg web mjesta uživo. Ovo ima najviše smisla za programera.

Svaki od najboljih alata za snimanje zaslona na web-lokaciji ima svoje različite značajke, ali evo nekoliko opcija koje općenito tražimo:

 • ✅ Brze tipke tako da možete koristiti prečace na tipkovnici umjesto miša za vrijeme snimanja zaslona.
 • Feature Potpuna značajka snimanja web stranica tako da se vaše web stranice ne prekidaju nakon što se zaslon završi.
 • ✅ Značajke za bilježenje snimaka zaslona tekstom, strelicama, okvirima, istaknutim materijalima i još mnogo toga.
 • Option Mogućnost lijepljenja URL-ova i potencijalno stvaranje skupnih zaslona.
 • Mogućnost dodirivanja API-ja za brze snimke zaslona na temelju koda potrebnog za vaše web mjesto.
 • ✅ Podrška za sve glavne preglednike i uređaje.
 • ✅ Moguće opcije za prijenos ili dijeljenje. Na primjer, ponekad možete dijeliti na društvenim mrežama ili Amazonu S3.
 • ✅ Opcije za više stilova zaslona poput prikaza zaslona, ​​punih stranica i prikaza sa sličicama.
 • Screens Snimke zaslona visoke rezolucije.

Popis bi mogao biti nastavljen i dalje, ali to je dobro polazište kad se pogledaju najbolji alati za snimanje zaslona. Glavni cilj je postići što veću fleksibilnost i brzinu. S snimkama zaslona s cijelim stranicama, napomenama i alatima za izravno dijeljenje poslužiteljima i stvarnim ljudima na dobrom ste putu da pronađete rješenje koje najbolje funkcionira za vaš posao.

Koji je od najboljih alata za snimanje zaslona pravo mjesto za vas?

Većina ovih alata za snimanje zaslona može se podijeliti na one za programere s masovnim projekcijama zaslona ili pojedinačne alate za snimanje zaslona za komentare.

Evo nekoliko završnih misli koje će vam pomoći da donesete odluku:

 • izabrati URL2PNG ako želite brzo snimiti snimke zaslona s podrškom za URL i API-jem.
 • izabrati Browshot ako želite napraviti skupne snimke zaslona s URL-ovima ili preko API-ja. Također je lijepo zbog plana besplatnih cijena.
 • izabrati FireShot ako želite bilježiti zabilješke zaslona u svim većim preglednicima i vrhunskim alatima za dijeljenje.
 • izabrati Screenshots.cloud ako želite masovnu snagu zaslona s brzim CDN-om i pristupačnim cijenama.
 • izabrati 1Kliknite Zaslon ako želite napraviti cijelu web stranicu, zabilježene snimke zaslona bez plaćanja novca.

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovim najboljim alatima za snimanje zaslona, ​​podijelite svoje misli u komentarima u nastavku.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map