15 najboljih softvera za dizajn web stranica dostupnih na tržištu upravo sada

Za rad web dizajnera potrebno je mnoštvo alata, od kojih su neki besplatni, dok drugi zahtijevaju nešto skuplje pretplate. Rekavši to, web dizajneru je obično potrebno pregršt ovih softverskih opcija da bi zaokružio vlastiti alatni okvir – ne samo jedan. Zato želimo predstaviti najbolji dostupni softver za dizajn web mjesta.


Pokrivat ćemo sve, od osnovnih alata za grafički dizajn, do uređivača teksta, do naprednijeg UX softvera i svega između toga. Ovo su najbolji od najboljih, uz neke navode i sustave za upravljanje sadržajem!

Pogledajte popis:

Najbolji softver za dizajn web stranica

15 najboljih softvera za dizajn web stranica na tržištu

1. Figma

Najbolji softver za dizajn web stranica # 1: Figma

Figma služi kao vrhunski alat za suradnju i izradu prototipa za male i veće dizajnere. Softver Figma napravljen je kako bi se poboljšao ukupni tijek rada tima, tako da možete dizajnirati web stranicu, prototipirati je za dionike, a zatim surađivati ​​sa svojim timom – sve u pojedinačnom pregledniku.

Cijene za Figmu počinju od 0 USD za dva člana i tri projekta. Nadogradnja košta 12 USD po uredniku mjesečno za neograničene urednike i projekte. Postoji i organizacijski plan za one koji rade s velikim timovima i one koji zahtijevaju druge značajke, kao što su skica vlasništva i zapisa aktivnosti.

Pojednostavljeno prototipiranje provodi se uz pomoć okvira uređaja, prekrivanja i interakcija. Možete uključiti i cijeli svoj tim u proces dizajniranja s komponentama, stilovima i timskim bibliotekama. Sveukupno, sve značajke – od komentiranja do višeslojnog uređivanja – čine ga jednim od najboljih softvera za dizajn web stranica za suradnju.

2. Adobe Photoshop

Najbolji softver za dizajn web stranica # 2: Photoshop

Oduvijek popularan Adobe Photoshop vrhunski je softver za uređivanje fotografija, kako za profesionalce, tako i za amatere. Ali kako to funkcionira za web dizajnere? Pa, web dizajneri koriste fotografije prilično malo, a mnogi dizajneri poznaju mnoge Adobe proizvode. S integracijama poput trenutnog guranja fotografija, ova kombinacija služi mnogim svrhama za prosječnog dizajnera.

Bilo da dizajnirate transparent ili uređujete fotografije tima, bilo koja web stranica zahtijeva mnoštvo fotografija kako bi bile privlačne. Photoshop osigurava da su vaše fotografije odgovarajuće veličine, pravilno obrezane i imaju ispravne filtre. Nakon toga, gotov proizvod za bilo koju fotografiju može se poslati Dreamweaveru radi uređivanja.

Tako, na primjer, možete dizajnirati prekrasnu sliku zaglavlja za novu internetsku trgovinu koju izrađujete. Sva uređivanja fotografija obavljaju se u Photoshopu, a višeslojnu verziju grafike možete zapravo zalijepiti u druge alate.

3. GIMP

Najbolji softver za dizajn web stranica # 3: Gimp

Ako ne želite platiti za Photoshop, dostupno je nekoliko opcija koje pružaju slične značajke. Najpopularnija besplatna alternativa zove se GIMP (GNU Image Manipulation System). GIMP je softver otvorenog koda koji je dostupan na Windows, OS X i Linuxu. Modul za uređivanje i obradu fotografija primarno je područje na kojem većina dizajnera i programera provodi svoje vrijeme. Možete dovršiti sve, od retuširanja fotografija do naprednih manipulacija. U pogledu dizajna web stranica, GIMP omogućava stvaranje ikona, gumba, slika sa natpisima i još mnogo toga. Možete čak napraviti i potpuno nove makete ili žičane okvire, ovisno o tome što vam je potrebno.

GIMP se dobro integrira sa širokim rasponom alata treće strane. Izvrsno je što su programeri odlučili stvoriti integracije s većinom besplatnih aplikacija i softvera otvorenog koda. Na primjer, dizajneri žele osigurati da sve boje web stranica budu svijetle i točne. GIMP radi s alatima kao što su SwatchBooker, Inkscape i Scribus za upravljanje svim tim bojama.

Što je još više, to je da je cijelo sučelje prilagodljivo i prilagodljivo vašem drugom softveru. Osjećam da sučelje nije tako moderno i čisto kao Photoshop, ali funkcionalnost je prilično slična bez cijene. Osim toga, Photoshop ima i krivulju učenja, tako da većina ljudi koji započinju s oba alata moraju ionako nešto naučiti.

4. Webflow

Webflow

Webflow je usluzi poput Wix-a najbliža, a istovremeno nudi odlične alate za naprednije web dizajnere. To je platforma u potpunosti s hostom s podrškom za stvari poput e-trgovine i redovnih web stranica. Odličan je pokretački softver za dizajnere s manje znanja kodiranja. Dopada mi se i za naprednije dizajnere, jer ubrzava cijeli postupak, a da ga ne degradira.

Sustav za izradu prototipa u programu Webflow odličan je za agencije i sve web dizajnere. Sve to izrada prototipa nalazi se unutar nadzorne ploče Webflowa, tako da vam to nije potreban drugi softver. Pored toga, možete dizajnirati s HTML-om i CSS-om.

Od elegantnog dizajnera do opcija za CMS, e-trgovinu i odredišne ​​stranice, softver Webflow je onaj koji je teško proći, pogotovo ako učite kako napraviti web stranice ili bi htjeli ubrzati stvari.

5. Skica

Skica

Skica zadovoljava neke dizajnerske potrebe za one koji rade na Mac računalima. Na Sketchu je moguće sve, od weba do mobilnog i korisničkog sučelja. Neki bi mogli usporediti Sketch s Photoshopom, ali zapravo je to kombinacija nekoliko alata. Na primjer, ima vektorsko uređivanje Ilustratora i prototipiranje poput Figme.

Sketch je više nego sposoban za izgradnju čitavog prototipa web stranice, a također ima i alate za izvoz koda za prenošenje na drugo mjesto. Alat za suradnju je također dobar, što vama i vašem timu omogućava način da međusobno dijelite i komunicirate.

Dobivate i pristup širokom rasponu dodataka koji se spajaju samo na Sketch. Uz nerazorno uređivanje i nevjerojatnu preciznost, korisnici računala Mac trebali bi Sketch smatrati jednom od najboljih softverskih opcija za dizajn web mjesta.

6. WordPress

WordPress

WordPress se neprestano pokazalo kao platforma za izgradnju web-mjesta za elektroenergetske uređaje. To je također i sustav za upravljanje sadržajem koji uskoro neće prestati. WordPress nudi opcije za sve vrste dizajnera. Apsolutni početnici mogli bi razmotriti WordPress.com, ili bi čak mogli provesti nekoliko sati naučeći kako je jednostavno koristiti WordPress.

S druge strane, vješti dizajner ima apsolutnu slobodu ugraditi nove datoteke, kod, teme i dodatke. I ne samo to, već je i WordPress zajednica prilično jaka i zabavna za interakciju.

Mnogo je stvari korisnih od WordPress-a, uključujući mogućnost kontrole svakog aspekta vaše web stranice. Sviđa mi se i to što je WordPress otvorenog koda, nevjerojatne je proširivosti i jeftin je za domaćinstvo.

7. XAMPP

XAMPP

XAMPP je rješenje za razvoj bilo čega, od web stranica do aplikacija u lokalnom okruženju. To znači da dizajner može prilagoditi svoj stroj, a da javnost ništa ne vidi. XAMPP radi na nekoliko platformi, uključujući Windows, Linux i OS X. Nakon što je proizvod gotov, možete sve svoje datoteke gurnuti u host i objaviti ga kako bi svijet mogao vidjeti.

Sve vaše web aplikacije mogu se izraditi pomoću MySQL baze podataka, PHP-a i Apache. Možete čak i dodirnuti PHPMyAdmin za lakše upravljanje bazama podataka. Preuzimanje je besplatno i omogućuje vam dijeljenje rada prebacivanjem između izvanmrežnih i mrežnih načina. Uz alate za stvaranje aliasa i pristup vašim zapisnicima, XAMPP je jedan od najboljih softvera za web dizajn za lokalni razvoj.

8. Visual Studio Code

Visual Studio Code

Većina web dizajnera i programera u određenom trenutku treba uređivač teksta. Oni djeluju kao sjajne opcije za izmjenu velikih zbirki datoteka i pronalaženje određenih elemenata i promjenu više instanci. Uređivači teksta također su lijepi za cjelovit vizualni prikaz koda, budući da dobri nude sintaksu i isticanje tijekom dokumenata.

Visual Studio Code ima preuzimanja za Windows, Mac i neke druge platforme. Jedan od najboljih dijelova Visual Studio Code je IntelliSense sustav, koji ide i iznad njega kada je u pitanju nude pametne dovršete, ovisno o tome što ste unijeli. Također pomaže u standardnim alatima za isticanje i automatsko dovršavanje koje imaju svi programeri. doći očekivati ​​od uređivača teksta.

Uz to, Visual Studio Code nudi modernije rješenje za uklanjanje pogrešaka, rješavanje ispisa ispisa i umjesto toga programerima omogućuje uklanjanje pogrešaka u uređivaču. Uparite to s ugrađenim Git naredbama i integracijama za jedan od najimpresivnijih uređivača teksta na tržištu za izvrsnu mogućnost uređivanja teksta..

9. Adobe Illustrator

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator još je jedan Adobeov proizvod koji je dio Creative Suite-a i integrira se sa svim ostalim Adobe proizvodima. To se posebno odnosi na Photoshop. Illustrator je program vektorskog dizajna pa radi za dizajnere koji žele napraviti logotipe i druge ilustrirane grafike.

Nakon dizajniranja vektora, Illustrator ima mogućnosti za potiskivanje gotovog proizvoda u Photoshop. Vektor može ostati slojevit predmet, i uvijek ga se može vratiti na Illustrator za dodatna podešavanja.

Općenito, Illustrator je najkvalitetniji vektorski urednik na tržištu i omogućava vam generiranje bilo čega, od web ilustracija do ikona i logotipa. Tipografija je također vrlo prilagodljiva za upravljanje stilovima i dodavanjem efekata, a svi su važni za tipografiju kako izgleda dobro na vašem web dizajnu.

10. Coolors

Coolors

Veliki dio dizajniranja web stranice uključuje podudaranje boja i odabir pravih shema boja na temelju marke i ostalih elemenata. Na primjer, klijent dizajna može pružiti logotip i tražiti od vas da razvijete robnu marku za njih koristeći iste primarne i sekundarne boje. Ali ne idu sve boje zajedno! Tu se pojavljuje generator shema boja poput Coolorsa.

Umjesto da pokušavate pogoditi koje boje čine sjajne kombinacije, imate mogućnost korištenja generatora koji vam daje održive prijedloge. Na primjer, možete razmotriti lijepljenje nekoliko željenih kodova boja. Nakon toga, Coolors predstavlja još tri boje koje izgledaju ugodno prema vlastitom izboru.

Nakon što pronađete kombinaciju boja koja djeluje, Coolors ima različite postavke za prilagođavanje, poput ploče koja pruža alternativne nijanse svake boje. Također se možete kretati bojama za dobivanje različitih pogleda, a istovremeno mijenjate stvari poput nijanse, zasićenosti i svjetline. Od mogućnosti odabira boja na fotografijama do stvaranja predložaka za zasljepljivanje boje, Coolors ima upravo ono što vam je potrebno za upravljanje bojama.

11. Balsamiq

Balsamiq

Balsamiqovi programeri kažu da vrhunski UI dizajn čine dostupnim svima, od vlasnika tvrtki do agencija. Nije važno jeste li profesionalni programer ili netko tek započeo – možete napraviti prekrasan žičani okvir uz pomoć Balsamiq-a. Žičani okviri su nužnost ako planirate napraviti kvalitetnu web stranicu.

Zbog toga je Balsamiq stvorio pojednostavljenu verziju vašeg prosječnog softvera za žičane okvire, istovremeno fokusirajući se na sadržaj i strukturu vaših web stranica. To vam omogućuje uklanjanje potrebe za nepotrebnim i dugim razgovorima o sitnim detaljima (tj. Bojama i fontovima).

Softver Balsamiq daje rezultat sličan crtežu koji biste dovršili na komadu papira. Stoga nema puno krivulja učenja i ne morate se miješati ni sa jednim od zvona i zvižduka koji samo usložnjavaju proces. Jasni pregled značajki uključuje uređivač povuci i spusti, izvoz simbola za višekratnu upotrebu i interaktivne prototipove.

12. Čudo

Čudo

S dramatičnim pomakom prema stvaraocima vizualnih web stranica, nije ni čudo što je Marvel postao jedan od najljepših softvera za dizajn web mjesta sve više u jednom. Bez obzira jeste li početnik ili napredni programer i stvarate li aplikaciju ili web stranicu, Marvel predstavlja zadivljujuće sučelje za dizajn i žičane okvire vaših projekata.

Kod rada s Marvelom nije potrebno kodiranje, što olakšava proizvodnju modernih i šarenih dizajna bez puno iskustva. U skladu s tim, stvarni dizajneri trebali bi uživati ​​u jednostavnosti načina na koji brzo možete nešto dizajnirati, a zatim predati projekt razvoju.

Ugrađena je i suradnja i testiranje korisnika, što vam omogućuje prikupljanje povratnih informacija od različitih stranaka i vidjeti kako vaši korisnici i dionici interaktivno djeluju s vašim trenutnim dizajnom. Općenito, Marvel nudi odličan način za dizajnere i agencije za skaliranje, a početnicima također omogućuje izradu web stranica lijepih izgleda bez potrebe za kodiranjem.

13. bootstrap

bootstrap

Bootstrap je jedna od najpopularnijih softverskih opcija u čitavoj razvojnoj zajednici. Dizajn je dizajniran s HTML-om, JS-om i CSS-om. Može se koristiti za izradu web stranica i aplikacija, na koje se svi reagiraju. Ono što je zanimljivo je da Bootstrap tehnički nije softver, već okvir. Služi kao predložak za mnoge projekte web dizajna, promatrajući kako uklanja potrebu za stalnim ponavljanjem u dizajnerskom radu.

Također možete učiniti da svi vaši projekti budu dosljedni i responzivni. Ovo je posebno važno jer ako imate neke varijacije između projekata, možda ćete otkriti da je web lokacija jednog klijenta daleko manje intuitivna ili korisnička od one druge.

Bootstrap je otvorenog koda i besplatan za upotrebu. Iza svog razvoja ima i veliku zajednicu tako da izgleda da uskoro neće nikamo – a znate da će značajke biti ažurirane. Ukratko, preporučujemo svim nivoima vještina isprobati Bootstrap da biste vidjeli je li to ispravno za vas. Čak je sjajan alat za učenje kodiranja, sve dok čitate neke od Bootstrap dokumentacija.

Kao prečac također možete započeti gledanjem nekih najboljih predložaka Bootstrap.

14. Google Web Designer

Google Web Designer

Google Web Designer nije toliko stvar u izradi i dizajniranju web stranice, već u brzom stvaranju elemenata za vaše web stranice. Softver omogućava izgradnju dizajna temeljenih na HTML5 i grafike pokreta. Podržava sve uređaje i može se upotrebljavati na računalima Mac, Windows i Linux. Jedan od razloga što mi se toliko sviđa Google Web Designer je taj što ima glatko sučelje i jednostavne alate za izvoz kako bi vaše grafike premjestili na web mjesto.

Animacija je dobro odijelo za Google Web Designer, a integracije s drugim proizvodima (kao što su Google Drive i Video 360) još više olakšavaju vaš radni tijek. Google Web Designer je interaktivan i fleksibilan, što ga čini savršenom opcijom za izradu bannera i dodavanje gesta onim banerima i gumbima kao što su tresenje i odskakanje.

Također je vrijedno spomenuti da možete dodati funkcionalnost na svoju web stranicu pomoću karata, galerija slika, videoplayera i još više.

15. Elementor

Elementor

Članak o najboljem softveru za dizajn web stranica ne bi bio potpun bez Elementor. Izuzetno je popularan program za izradu stranica s povlačenjem i ispusta WordPress koji je stekao slavu zbog svoje jednostavne integracije, proširivih modula sadržaja i činjenice da je velik dio softvera besplatan za upotrebu. I profesionalci i početnici uživaju u prekrasnom dizajnu koji dolazi od Elementora. Zajedno sa zadivljujućim dizajnom, dobivate i nekoliko marketinških alata za generiranje više prometa i potencijalnih klijenata, sve integrirajući sa alatima poput Mailchimpa i drugog softvera za marketing putem e-pošte..

Elementor možete koristiti i u vlastitim prilagođenim projektima jer je open-source i spreman za daljnju proširivost i dodatke. Elementor može koristiti bilo koju vrstu web mjesta, obzirom da možete prilagoditi bilo koji dio svog dizajna. Također uživam u skočnim prozorima koji ostaju u skladu s dizajnom ostatka vaše web stranice.

Elementi sadržaja su ono s čime obično radite, pa je lijepo vidjeti da je na vašem web mjestu dostupno preko 80 elemenata. Neki od ovih modula sadrže slike, ikone, trake napretka i društvene ikone. Postoji i nekoliko Pro verzija za koje možete dobiti više značajki i dodataka. Oni počinju od 49 dolara godišnje.

Koji je od najboljih softvera za dizajn web stranica koji je pravi za vas?

Sada kada smo objavili svoje najbolje dizajnerske izbore, javite nam u komentarima ako imate ikakvih razmišljanja o izvrsnom softveru. Vjerojatno ćete koristiti mnoge softverske mogućnosti na ovom popisu, s obzirom da su vam vjerojatno potrebni Figma ili Sketch za dizajn, uređivač teksta i potencijalno alat za suradnju i izradu prototipa.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite predložiti neke druge alate za naše čitatelje, u komentarima ispod pogledajte neku liniju.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo proviziju. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map