Den praktiske SEO-guide, du faktisk kan bruge – Aka. SEO til folk, der ikke kan lide SEO

Hvorfor har du brug for en praktisk SEO-guide? Optimering af indhold til søgemaskiner er stor forretning. At være i stand til at identificere de korrekte nøgleord, der er relevante for din virksomhed, oprette indhold, der kan rangeres godt for disse nøgleord, og derefter optimere indholdet, så det får de bedste placeringer for disse nøgleord, kan gøre eller ødelægge en online forretning.


Da søgemaskineoptimering (SEO for korte) er så vigtig, har en enorm industri udviklet sig i løbet af de sidste to + årtier for at hjælpe virksomheder i alle størrelser med at lykkes med søgemaskiner. I de senere år, da indholdsmarkedsføring er blevet en vigtig vækstkanal for mange online-virksomheder, er skrivning om SEO således blevet et oplagt mål.

Produktet af alt dette er en enorm mængde information om SEO. Som en person, der prøver at nå de resultater, man nominelt kan stamme fra "god SEO", hvordan navigerer du i dette hav af information? Hvor skal du fokusere din tid? Hvilken "tips og tricks" er faktisk nyttige?

Dette indlæg er din praktiske SEO-guide – en du faktisk kan bruge.

praktisk SEO guide

SEO er bevidst kompliceret

Vi bruger en række nyttige heuristikker til at tænke på SEO i hele dette indlæg. Her er den første:

 • SEO-branchen stimuleres til at gøre SEO så kompliceret som muligt.

Hvis det er kompliceret, skal du enten bruge en masse penge på smarte SEO-værktøjer (som uden tvivl hælde et ton data), eller du skal overlade det til eksperterne. Fordi søgemaskinernes algoritmer er tæt beskyttede hemmeligheder, er det meget vanskeligt at kontrollere, hvem der faktisk har ret. Dette fører bare til mere og mere komplikationer.

Det er svært at vide, hvem man kan stole på: ingen laver simpel SEO. Faktisk, hvis du søger "enkel SEO", der er stor ironi (for mig i det mindste) at det første resultat lover dig "32 enkle SEO-tip". To og tredive! En 32-trins trin er ikke en enkel proces.

Ikke en simpel SEO-guide

Intet af dette er at sige "SEO er ubrugelig"; SEO er meget værdifuld, men for de fleste mennesker behøver den ikke at være så kompliceret, som den ser ud. Blandt al denne støj omkring SEO er det let for de meget enkle grundlæggende at gå tabt.

Det er vigtigt at trykke på nulstillingsknappen for, hvordan du tænker på SEO, før du fortsætter, så vi sammen med dig forhåbentlig på samme side kan sidde fast i SEO-guiden og den bedste praksis, du faktisk kan bruge.

Forståelse af søgeresultater

Lad os først tale om søgeresultater eller SERP’er, som branchen kalder dem. Selve søgeresultaterne er der, hvor magien sker: det er her, en bruger af en søgemaskine vil indtaste et søgeudtryk, og derefter klikke på det resultat, som de mener vil være mest relevant.

Selve søgemaskinen ønsker at gøre livet let for sine brugere, så det vil prøve at vise det mest relevante resultat først på siden. Søgemaskiner er blevet meget gode til at gøre dette i de senere år, så brugerne stoler generelt på, at det første søgeresultat bliver det mest relevante resultat.

Således har brugerne tillid til de resultater, som søgemaskiner bringer dem mere, og de har en større tilbøjelighed til at klikke på de bedste resultater! Dette er næppe overraskende, og faktisk er fokus for en masse SEO "rangerer højere", men det overraskende er, i hvilket omfang brugerne klikker på de allerbedste resultater.

Dataene herom er ikke helt klar, men de fleste undersøgelser er enige: omtrent tre fjerdedele af klikene går til de tre bedste resultater. Når vi sammenstiller det hele, kan vi estimere, at en tredjedel til halvdelen af ​​alle søgeklik går til topresultatet.

(Diagrammer efter Visualizer Lite.)

Dit indhold, der klarer sig, rangeres det på første side? Hvis det er uden for top tre, bliver det alvorligt out-klikket af resultaterne derover. Således fokuserer en masse SEO på "rangerer højere", eller "komme på første side" er forkert. Dit fokus skal være på at komme helt til toppen af ​​første side. Noget andet, og du er meget glip af.

Tænk over dette igen fra søgemaskinens synspunkt: hvordan vælger den de tre bedste resultater? Det vælger de mest relevante og de bedste resultater. Din opgave med SEO er derfor at komme til det nummer et sted. Dette tvinger dig til radikalt at justere din tankegang omkring indhold: du skal være den allerbedste; at være blandt de ti bedste skærer det bare ikke.

Vi kan således introducere yderligere to heuristikker:

 • Tænk på søgeresultater fra søgemaskinens synspunkt.
 • Målret mod det allerførste sted, ikke kun på den allerførste side.

Hvis du målretter mod et søgeudtryk (vi taler om, hvordan man gør det næste), skal du bare foretage en søgning! Klik på de tre bedste resultater: kan du ærligt sige, at dit indhold bestemt er bedre end det, der i øjeblikket rangeres? Dette skal være din test, og dette skal være, hvordan du tænker på søgeresultater.

Sådan foretages nøgleordsundersøgelse

Nøgleordsundersøgelse er en utrolig vigtig del af SEO-processen, og bør være den første praktiske ting, du tager væk fra denne SEO-guide som noget, der skal gøres, hver gang du tager ud for at optimere en webside til søgemaskiner.

Nøgleordsundersøgelser er stort set det, det lyder: processen med at vælge, hvilket nøgleord eller nøgleord din givne side skal målrette mod. Dette giver dig mulighed for at optimere din side efter søgeord, som folk rent faktisk søger efter, og nøgleord, hvor det faktisk er muligt at placere de allerbedste placeringer for.

Du har brug for et søgeordsundersøgelsesværktøj for at udføre din søgeordsundersøgelse. Den mest populære af disse er Googles søgeordsplanlægger.

Dette er designet til at blive brugt til Googles betalte annonceplatform AdWords og giver dig tre stykker rigtig nyttige oplysninger om ethvert søgeterm:

 1. Antallet af gennemsnitlige månedlige søgninger efter søgeudtrykket.
 2. Konkurrencen om annoncer, der er målrettet mod søgeudtrykket (bemærk, at dette er for annoncer, og du laver ikke annoncer, men dette er en god generel indikator for konkurrenceevne).
 3. Nøgleord relateret til søgeudtrykket.

Skærmbillede af Google Nøgleordsplanlægning

Bevæbnet med disse tre oplysninger kan du meget hurtigt træffe beslutninger om, hvilke søgeord du vil målrette mod.

For dette indlæg, for eksempel, ville jeg starte min søgeordsundersøgelse ved at gå til Søgeordsplanlæggeren og klikke på "Søg efter nye nøgleord ved hjælp af en sætning, et websted eller en kategori", og indtastning, siger, "SEO afmystificeret" som mit målnøgleord i "Dit produkt eller din tjeneste" boks. Klik derefter på "Få ideer".

Dette ville vise mig det "SEO afmystificeret" har kun omkring 100 månedlige søgninger, så det er sandsynligvis ikke et godt navn på artiklen.

Når jeg kigger gennem listen over ideer, kan jeg imidlertid se "SEO guide" har op til 10.000 månedlige søgninger, men lav konkurrence.

Jeg ved nu, at jeg skulle ændre målsøgeordet for mit indhold, og jeg kan potentielt nå 100 gange så mange mennesker gennem søgning hver måned som et direkte resultat.

Resultater fra Google Nøgleordsplanlægning

Til nøgleundersøgelser på bonusniveau kan jeg godt bruge det (betalte) værktøj KWFinder, som er meget venligere at bruge, og inkluderer meget mere detaljer, der trækker ekstra information om resultaterne (f.eks. hvor mange mennesker, der har linket til, eller tweetet en side; "hvor svært at rangere" score; og estimeret besøg for hver position).

Skærmbillede af KWFinder-værktøjet i aktion.Skærmbillede af KWFinder-værktøjet i aktion.

Dette værktøj gør det også nemt at søge i relaterede autofuldførelser, og spørgsmål, som folk søger relateret til din sigt. Det hele er utroligt nyttigt, da det giver dig et meget klart billede af, hvad du er i mod.

Jeg kan godt lide KWFinder, fordi den gør en ting meget godt, ikke unødvendigt kaster en masse data på dig (som en masse SEO-værktøjer gør), og det er relativt meget overkommelig, der starter omkring $ 30 / måned.

Du kan absolut komme forbi med Googles søgeordsplanlægger, men hvis du laver nøgleordsundersøgelse i enhver skala, finder du et værktøj som KWFinder yderst nyttigt (det er værd at bemærke, at det i vores guide til at vokse en blog ved hjælp af et SEO-værktøj for nøgleordsundersøgelse tog stedet nr. 1).

God SEO starter med god søgeordsundersøgelse. Når du ved, hvordan og hvad du konkurrerer imod, kan du gå videre til næste trin: optimering af dit indhold.

Mastering on-side optimering

On-side optimering er kunsten at gøre din målside så attraktiv som muligt for søgemaskiner. Når Google kommer til din side, hvordan sikrer du dig, at den kan lide så meget som muligt? Dette er spørgsmålet, som denne SEO-guide behandler her.

Det allerførste punkt her er, at du skal have det bedst mulige indhold. Du bør overveje at sikre dig, at dit indhold er fremragende nøgleprincippet i denne proces. Alt andet er sekundært: Du kan gøre al optimering i verden, men hvis dit indhold ikke er godt, kommer du ikke nogen steder.

Nøgletesten for at spørge dig selv er: "er mit indhold bedre end alt andet, der i øjeblikket er på Google til mit målnøgleord?"

Når du har opfyldt kravene til indholdet, kan vi vende de taktiske strategier, der udgør de fleste on-side optimeringsartikler. Hvis Google står over for to fremragende indholdsstoffer, vil det næsten helt sikkert favorisere det, der gør disse on-side optimeringer bedre. Hvad mere er, bare ved at udføre disse optimeringer til eksisterende indhold kan der leveres en rankings boost næsten øjeblikkeligt. Disse ting er virkelig værdifulde og værd at gøre.

WordPress-brugere er velsignet med en række fremragende SEO-plugins, der gør noget af det hårde arbejde med on-page optimering for dig. Langt den mest populære af disse til WordPress er Yoast SEO. Hvis du ikke allerede bruger Yoast SEO, er det nu tid til at installere det! Det er gratis og kan være det installeret lige fra WordPress Dashboard. Derefter vil du gå til plugin-indstillingerne og følge opsætningsmeddelelserne.

Med denne grundlæggende opsætning dækket, kan vi gå i gang med at se på at optimere en individuel artikel i WordPress ved hjælp af Yoast SEO. Gå til det indlæg eller den side, du vil optimere, og rulle ned til bunden af ​​siden. Her finder du Yoasts trafiklys-system til at fortælle dig, hvordan du har det med dine on-page optimeringer. Du skal behandle dette som din tjekliste, gøre lysene så grønne som muligt og gøre dette uden at mislykkes for hvert eneste indlæg, du offentliggør.

Dette fungerer som et system, fordi det er enkelt, meget tilgængeligt, og trafiklyssystemet tvinger dig til at tænke på on-page optimering på en systematisk måde. Det er ikke det mest komplette system, men det gør et fremragende stykke arbejde med at dække det grundlæggende og vil være fint for langt de fleste steder.

Okay, så her er hvordan du vil bruge hver sektion af Yoast SEO:

(1)

Indstil et fokusnøgleord. Dette skal være det primære søgeord, du målretter mod (det, du valgte ved hjælp af data tidligere).

Dette er måske den mest afgørende Yoast-indstilling, du har brug for for at tjekke ud, og vi vil understrege det i denne SEO-guide.

(2)

Sørg for, at fokusnøgleordet er inkluderet i:

 • Indlæggets titel. | Indlæggets URL. | Indlæggets metabeskrivelse.
 • Postens første afsnit, hvis muligt. Jeg personligt kan ikke lide at være for streng på dette, da det undertiden bare ikke fungerer, men følg denne regel langt størstedelen af ​​tiden.
 • Et eller to underhoveder brugt i stillingen.
 • Flere gange gennem posten. Yoasts analyse-afsnit fortæller dig nøgleordets densitet; Sørg for, at dette afsnit er grønt.

(3)

Rediger SEO-titlen og metabeskrivelsen igen. Er længden på titlen god? Hvordan ser det ud på mobil? Er beskrivelsen lokkende? Vil du klikke på det? Stil disse spørgsmål, og foretag de nødvendige ændringer.

(4)

Sørg for, at billeder, der er inkluderet i indlægget, har ALT-tekst, med fokusnøgleordet inkluderet i en eller to af disse. ALT-tekst er vigtig for tilgængelighed, så du skal behandle dette som et tilgængelighedsværktøj snarere end et SEO-værktøj.

(5)

Link til et par andre indlæg på dit websted ved hjælp af de andre indlægs fokusnøgleord som linketekst. Dette øger ikke dette indlæg nu, men hvis du gør det hver gang du offentliggør, vil det i sidste ende gøre det.

Denne fem-trins proces er alt hvad du skal gøre! Dette er en meget nem måde at få 95% af fordelene ved on-page optimering i en proces, der kun tager dig et par minutter. For langt de fleste WordPress-websteder er dette den bedste mulighed: det er let at gøre, det betyder, at du gør det hver gang, og det alene gør det til en vinder.

Du finder en praktisk tjekliste i bunden af ​​dette indlæg. Opbevar det, uanset hvor du ser på det, og se tilbage hver gang du offentliggør et indlæg.

Off-side optimering

Søgemaskiner ser naturligvis ikke bare dit indlæg eller din side, når de beslutter, hvordan det skal klassificeres som et søgeudtryk. De ser på en masse andre oplysninger også, og disse er dine "off-side" ranking faktorer. Du kan ikke påvirke alle disse, men du kan påvirke nogle, og det er her, off-side-optimeringen kommer. Der er to store emner til denne SEO-guide til at diskutere her, der er passende til de fleste indlæg på de fleste websteder: social deling og opsøgende.

en stadig vigtigere signal for søgemaskiner er hvor mange mennesker, der taler om et indlæg på sociale medier. Jeg har haft indlæg "gå viralt" og når straks den første side for ekstremt konkurrencedygtige søgeord foran en hel række mere autoritative websteder. Selvfølgelig får du ikke diktere, om eller når dine indlæg bliver virale, men du kan prøve at øge sandsynligheden for, at det sker ved at indsende dine indlæg til sociale delingswebsteder, hver gang du offentliggør. Dette er den vigtigste off-side optimering: øg sandsynligheden for, at dit indlæg bliver meget vellykket på sociale medier.

Som med on-side optimering er den bedste måde at nærme sig dette at lave en tjekliste på. Find omkring fem sociale netværk, du kan indsende dine indlæg til, og kør bare gennem dem.

Du vil kigge efter relevante subreddits, Facebook-grupper og "reddit til x" websteder som Hacker News eller ManageWP.org. Det er vigtigt at tage sig tid til at forstå webstedets kultur, inden du lægger ud; det er sjældent godt at bare sende et link, men det er typisk meget bedre at sende et passende kort resume eller et link med yderligere kontekst.

Du bliver ikke heldig med at gå viralt hver gang, men du kan øge chancen for, at det sker ved at være proaktiv. På lang sigt skal du give dine indlæg en anden vind med deling ved hjælp af et plugin som f.eks Genoplive Old Post at automatisere social deling på lang sigt.

Hacker News er et populærtHacker News er et populært "reddit til teknologi" delingsside.

Du skal også sørge for, at dit WordPress-tema gør det nemt for læserne at dele indlægget ved hjælp af hvilket medium de er tilpas med. Du kan Brug det gratis Jetpack-plugin for at tilføje disse knapper. Dette er en simpel engangsændring, som kan medføre fordele på lang sigt, så vi har simpelthen brug for at vise den i denne SEO-guide.

Skærmbillede af Jetpacks delingsindstillingerJetpack’s sociale delingsindstillinger.

Den anden del af dette off-side optimeringspuslespil er opsøgende. Outreach får en dårlig presse, så lad mig uddybe: med dette mener jeg at sende dine indlæg til mennesker med indflydelse, som har en track record for regelmæssigt at dele nyt indhold. Dette er en nem måde at få links, ekstra klik og ekstra dele på dit indhold. Alle disse er gode off-sidesignaler til Google om, at du gør et godt stykke arbejde, og at dit indhold skal rangeres højere.

Den anden klausul i uddybningen ovenfor er især vigtig: Du skal tale med folk med en track record for regelmæssigt at dele indhold. Du kan gøre denne proces meget mere effektiv ved at målrette mod mennesker, som du kender, vil være på udkig efter frisk indhold. Og det er faktisk dette, der gør denne yderst effektive off-side optimering – snarere end spam. Folk, der regelmæssigt deler indhold, kan have et særligt aktivt Twitter-feed og er stolte af at være en portvagt til branchen, eller lægger en ugentlig roundup på en bestemt dag hver uge eller sammenlægger en liste med links i deres nyhedsbrev. En eller alle af disse er fine.

WPMail.me er et populært ugentlig WordPress nyhedsbrev.WPMail.me er et populært ugentlig WordPress nyhedsbrev.

Med et par minutters søgning skal du være i stand til at finde de fem indlysende forretninger til nye historier i din branche. For WordPress kan du f.eks. Finde de tre største nyhedsbreve, som har indflydelse wpMail, MasterWP, og Indlægsstatus. Abonner på hver af disse, og når du har et indlæg at dele, skal du svare på den sidste e-mail, der er sendt, og forklare, hvorfor dit indlæg ville være en god pasform med et ledsagende link. For bonuspoint skal du sende dit indlæg dagen før nyhedsbrevet offentliggøres, da det vil være, når det udarbejdes.

Du ønsker at sammensætte en liste med omkring fem påvirkere, som du sender indhold. Da disse påvirkere regelmæssigt deler nyt indhold, vil de altid være på udkig efter indhold af høj kvalitet, så send dem kun meget relevante og meget gode links. Over tid opbygger du et forhold, og de vil stole på et link fra dig som høj kvalitet. Dette fungerer for jer begge: influenceren får kvalitetsindhold at dele, og du får de gode off-sidesignaler.

Der er masser af andre typer opsøgende aktiviteter, som f.eks. E-mail til postforfattere for at målrette mod specifikke artikler, men disse kræver en meget højere indsats og har en langt lavere succesrate. Denne type opsøgende rammer et godt kompromis mellem dets lethed, succesrate og effektivitet som et off-ranking rangeringssignal.

Hovedfokus med optimering på siden er at få rigtig godt indhold. Hovedfokus med optimering uden for siderne er at give dit indlæg den bedst mulige chance for at blive set af mennesker og bemærket af søgemaskiner. Intet af dette er særlig vanskeligt; du skal lige gøre det hver gang.

Brug denne SEO-guide

Vi har hævdet, at SEO ikke er svært, og dette har til formål at være en praktisk SEO-guide, som du faktisk kan bruge.

Den vigtigste del her er over til dig: du skal faktisk bruge denne SEO-guide.

For at gøre tingene let for dig, her er en praktisk oversigt over heuristikkerne, vi diskuterede:

 • SEO-branchen stimuleres til at gøre SEO så kompliceret som muligt.
 • Tænk på søgeresultater fra søgemaskinens synspunkt.
 • Målret mod det allerførste sted, ikke kun på den allerførste side.

At udføre SEO-arbejde er bare et tilfælde af at følge en tjekliste. Her er en oversigt over de vigtigste punkter, der er dækket i denne SEO-guide:

 • Foretag søgeordsundersøgelser ved hjælp af Googles søgeordsplanlægger for at finde de mest effektive søgeord til dine indlæg.
 • On-side optimering er i hjertet bare at skabe virkelig godt indhold. Du skal have rigtig godt indhold, før du prøver nogen teknisk optimering.
 • Yoast SEO er fremragende til at guide dig gennem den tekniske optimeringsproces på siden. Indstil dit fokusnøgleord, og gør derefter alle plugins trafiklys grønne.
 • Off-side optimering handler om at lave benarbejde for at få din artikel foran flere mennesker. Brug to tjeklister: en til indsendelse til sociale delingswebsteder, og en anden for påvirkere eller deling af portvakter til at kontakte.

Dette er din SEO-guide; SEO afmystificeret og al den praktiske taktik, du har brug for. Nu er det over til dig. Er der noget, der skal afklares?

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Layout, præsentation og redigering af Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map