5 Data-støttede grunde til, at freelancere skal opbygge et stærkt personligt brand

Hvad laver du for at opbygge dit personlige brand? Fordi hvis sætningen "opfattelse er virkelighed" var sandt for 30 år siden, så ville ækvivalenten i dag helt sikkert være "Google er virkelighed."


Faktum er, at du konstant googles. Potentielle kunder, konkurrenter, ansatte, entreprenører – de googler dig alle. Og hvad de finder er dit online CV. Men er det den version, du vil have dem til at se?

Som freelancer er det på dig at bestemme, hvordan du vil have folk til at opfatte dig, og den bedste måde at gøre det på er med personlig branding. Ja, kvaliteten af ​​dit arbejde betyder noget, men du skal også få navnegenkendelse. Ligesom enhver virksomhed skal freelancere stole på personlig branding for at sikre en jævn strøm af optrædener og for at kommandere højere satser.

Års-støttede grunde til, at freelancere skal opbygge et stærkt personligt brand

Som Gary Vaynerchuk, iværksætter, formulerer New York Times bedst sælgende forfatter, taler og internetpersonlighed:

"Det er vigtigt at opbygge et personligt brand, fordi det er det eneste, du vil have. Dit omdømme online, og i den nye forretningsverden er stort set spillet, så du skal være en god person. Du kan ikke skjule noget, og hvad der er vigtigere, er du nødt til at være derude på et eller andet niveau."

En anden grund til at styre dit personlige brand er, at når du engagerer dig i at lægge den bedste version af dig selv derude, kan du godt se, at dine ideelle kunder vil begynde at finde dig.

Her er fem datastøttede grunde til, at freelancere bør tage sig tid til at opbygge et stærkt personligt brand:

1. Der er meget konkurrence, og dit personlige brand kan hjælpe dig med at skille dig ud

 • Freelancere forventes at blive det amerikanske arbejdsstyrkeflertal i 2027, med næsten 50% af tusindårsarbejderne allerede freelancing – mere end nogen anden generation. [1]
 • Halvdelen af ​​Storbritanniens arbejdende befolkning vil være selvstændig erhvervsdrivende i de næste 5 år. Og uafhængige arbejdstagere udgør den hurtigst voksende gruppe på EU’s arbejdsmarked. [2]
 • 24% af alle onlinearbejdere bor i Indien. Med outsourcing, nu en af ​​landets største eksport, finder indiske freelancere, at de kan være konkurrencedygtige globalt på grund af deres høje uddannelsesniveauer og tekniske ekspertise. Faktisk arbejder 55% af de indiske freelancere inden for softwareudvikling eller teknologi. [3]
 • Teknologi har gjort det lettere end nogensinde at komme ind i freelancer økonomien, hvor 80% af freelancere bruger sociale medier som et middel til at finde arbejde. [2]

Med flere freelancere end nogensinde før, uanset hvad din niche, vil du stå op mod en vis hård konkurrence. Og ikke kun lokalt eller nationalt, men freelancere med base i andre lande, der vil underbudt dine satser.

Virkeligheden er, at der ikke er noget, du kan gøre ved antallet af konkurrenter i din niche. Hvad du dog kan gøre, er at udvikle dit personlige brand til at skille sig ud over den konkurrence.

Her er tinget: Uanset om du er en webdesigner, forfatter, udvikler eller har en anden speciel dygtighed, er der en masse ophængt efterspørgsel fra overvældede virksomhedsejere, der ikke har tid eller talent til at oprette et websted, skriv et blogindlæg, kode et plugin. Der er med andre ord mere end nok arbejde til at gå rundt.

Så snarere end at spilde tid med at bekymre dig om dine konkurrenter, skal du tænke over, hvad der adskiller dig, når du udvikler dit personlige brand.

Handlingstrin:

 1. Bestem dit unikke værdiproposition (UVP) – Din UVP fortæller mulighederne for, hvorfor de skal gøre forretninger med dig snarere end dine konkurrenter, og gør fordelene ved dine tjenester krystalklare fra starten.
 2. Ha et fokus – Forsøg ikke at være alt for alle. Når du har bestemt din UVP, skal du fokusere på din niche og holde dig til den. Som Goldie Chan på Forbes skriver: "Hvis du holder din besked fokuseret efter din måldemografiske, vil det være så meget lettere at både skabe indhold omkring dit personlige brand og få andre til at definere dig."
 3. Vær klar til at mislykkes – Svigt er hård, men det giver også en uvurderlig læringsoplevelse. Ifølge Timothy Hoang, CEO for Stories Af Tim, Inc .: "Du opnår aldrig det bedste branding, før du fejler et par gange, mens du skubber forbi din komfortzone."

2. Freelancere er ofte godt betalte

 • Den verdensomspændende gennemsnitlige timepris, der opkræves af freelancere, er $ 19 – langt over den gennemsnitlige timeløn i de fleste af de lande, hvor freelancere blev undersøgt for The Payoneer Freelancer Income Survey 2018. [4]
 • I nogle lande tjener kvinder højere freelance timeløn end mænd i gennemsnit, såsom Indonesien, hvor mænd tjener $ 18 sammenlignet med kvinder, der tjener $ 19. [4]
 • Nogle freelance-kodere og softwareudviklere tjener op til $ 1.000 i timen. [5]
 • Nogle freelance tekstforfattere tjener over $ 250 per time. [5]

Der er mange freelancere derude, der tjener top dollar for deres arbejde. Hvordan gør de det?

Som Amanda Abella fra Due Inc. skriver, vores tankegang, når det kommer til penge, har meget at gøre med, hvor mange penge og muligheder vi er i stand til at tiltrække i vores liv, dvs. hvis du ikke tror, ​​at der er penge derude for dig, så er det, hvordan du skal handle. Slutresultatet er, at du bliver brud.

Virkeligheden er, at der er mere end nok penge og klienter til at gå rundt. Ingen personer (eller endda et par mennesker) kunne muligvis håndtere alt det arbejde, der skal udføres i din niche. Udvikling af dit personlige brand kan hjælpe dig med at opbygge dit omdømme over tid, så du kan tiltrække din ideelle klient og til gengæld opkræve højere satser.

Handlingstrin:

 1. Ved hvad du taler om – Du skal være faktisk god til, hvad du gør for at kommandere topdollar. Nok sagt.
 2. Se den del – Du er måske forbløffende over hvad du gør, men hvis dit websted ser billigt ud, og du ikke allerede har omdømme til at tage backup af det, vil udsigterne stille spørgsmålstegn ved dine priser. Så invester i dit logo, websted, portefølje og fotografering, og overvej dit brand tone og stemme.
 3. Være konsekvent – Konsistens svarer til at have et fokus – det er meget lettere at opbygge et ry for at gøre en ting rigtig godt, hvis du konsekvent skaber dit personlige branding og indhold omkring det.

3. Mange freelance-job annonceres ikke

 • 85% af alle job udfyldes via netværk. [6]
 • Mens 73% af freelancere bruger online markedspladser for at finde arbejde, finder 33% optrædener gennem mund til mund og henvisninger – det er en tredjedel af freelancere, der ikke behøver at gå ud af deres måde at finde arbejde. [4]

Lige forleden spurgte en klient, der var på udkig efter at ansætte en projektleder, om jeg kunne anbefale nogen. To dage tidligere fortalte administrerende direktør for et finteknologisk firma, som jeg sidder ved siden af ​​på et samarbejde, mig om, hvordan hun havde ansat sin nye designer efter "forfølger dem" på Instagram – og efter mislykket annoncering af jobbet.

Historiens morale? Mange job annonceres ikke, og ofte findes de bedste freelance-shows via mund til mund.

For at udnytte dette skjulte jobmarked skal du netværk og placere dit arbejde derude. Når du fremstiller et personligt brand, der sætter dit arbejde foran og centrum, og du tager dig tid til at lære folk i din niche at kende, vil du gøre det lettere for potentielle kunder at finde dig.

Handlingstrin:

 1. Sæt dig selv derude – Hvor kan folk finde dig? Hvis du ikke deler på sociale medier eller blogger på dit websted, kan du lige så godt være et spøgelse, fordi ingen ved, at du findes.
 2. Vær en del af dit samfund – Opret forbindelse med andre i din niche, deltag på begivenheder og konferencer i det virkelige liv, kommenter blogindlæg, kommenter på Twitter-tråde. Bliv kendt og blive genkendt.

4. Første indtryk tæller – og et personligt brand kan hjælpe

 • Ud af alle forretningsmæssige beslutningstagere starter 84% deres købsproces med en henvisning. Og Google er det allerførste sted folk ser efter at få en henvisning. [7]
 • Af alle internetbrugere ser 65% online-søgning som den mest pålidelige kilde til information om mennesker og virksomheder. Det er et højere niveau af tillid end nogen anden online eller offline kilde. [8]
 • 70% af arbejdsgiverne siger, at de har afvist kandidater på grund af noget negativt, de fandt online. [9]
 • 85% af de amerikanske rekrutterere og HR-fagfolk siger, at en medarbejders online omdømme påvirker deres ansættelsesbeslutninger i det mindste til en vis grad. Næsten halvdelen siger, at et stærkt online-omdømme påvirker deres beslutninger i vid udstrækning. [10]
 • Ifølge en akademisk undersøgelse er 94% af tiden, andres første indtryk er baseret på design, og det tager kun 50 millisekunder for den beslutning at blive taget. [11]

Første indtryk tæller, og når du arbejder online betyder det at kontrollere (så meget som muligt) hvad folk finder, når de google dig.

Ifølge en Harris Interactive-undersøgelse på vegne af BrandYourself.com har 75% af de amerikanske voksne googlet sig, og halvdelen sagde, at de ikke kunne lide resultaterne [12]. 30 procent sagde, at intet af relevans kom op.

Hvis du ikke kan lide den måde, du ser online, er der meget, du kan gøre ved det. Du har sekunder til at gøre et godt førsteindtryk med dit personlige brand. Presset er tændt. Hvor starter du?

Handlingstrin:

 1. Planlæg den effekt, du vil have – Succesfulde freelancere starter med at lære deres ideelle klient godt at kende, inden de prøver at appellere til dem. Når du har forstået dem godt, skal du formulere en brand-meddelelse, som du vil kommunikere konsekvent.
 2. Ejer dit brand – Omfavne de sociale medieplatforme, som din målgruppe bruger, og send dem regelmæssigt til dem. Det betyder, at du bruger indhold til at sprede din besked. Det betyder, at du regelmæssigt lægger dit brand derude, uanset om det er via blogindlæg, webinarer, tale-shows eller interviews.
 3. Del positive anmeldelser – Bed dine eksisterende klienter om attester, som du kan dele på dit websted og sociale medier. Udtalelser er magtfulde, fordi de beviser, at du er den rigtige aftale. Udsigterne vil være mere tilbøjelige til at nå ud og ansætte dig, hvis du kan vise eksempler på, hvordan du har hjulpet andre.

Mens første indtryk tæller, er konsistens, når du bygger dit personlige brand, nøglen. Det kræver 5-7 indtryk for nogen at huske et brand, hvilket betyder, at markedsføring skal være en løbende proces, hvis du ønsker, at dit personlige brand skal have succes.

5. En kraftfuld personlig branding-historie kan hjælpe dig med at oprette forbindelse

 • Personlige historier og sladder udgør 65% af vores samtaler. [13]
 • 92% af forbrugerne ønsker, at mærker skal lave annoncer, der føles som en historie. [14]
 • Forskning fra Stanford Graduate School of Business fandt, at historier er op til 22 gange mere mindeværdige end fakta og tal alene. [15]
 • Hvis folk elsker en brandhistorie, er 55% mere tilbøjelige til at købe produktet i fremtiden, mens 15% vil købe produktet med det samme. [16]

Hvad får dig til at udøve den forretning, du er i? Hvordan kom du ind i din niche, og hvad motiverede dig til at starte freelancing? Hvad er du passioneret omkring?

Folk ønsker at gøre forretninger med mennesker, de forholder sig til, hvem de respekterer, og som de mener deler deres værdier. Så væv dine værdier i din personlige historie. Del derefter historien på dit websted, i dine blogindlæg, i dine sociale medieindlæg, og brug det indhold, du opretter, til at afspejle de ting, der er vigtige for dig.

Folk elsker en god historie. Historier er grunden til, at vi holder os vågne for at afslutte en bog og binge-watch tv-shows på Netflix. Historier engagerer os som lidt andet.

Når du binder dit personlige branding sammen med en overbevisende personlig fortælling, kan din historie skære igennem rodet, få din besked på tværs og hjælpe med at adskille dig fra dine konkurrenter.

Handlingstrin:

 1. Opret originalt indhold – Gary Vaynerchuk er en af ​​de mest indflydelsesrige personale på sociale medier gennem tidene. Hemmeligheden bag hans overvældende succes? Han skaber masser af indhold dagligt. Hvis du følger Vaynerchuk, ser du en af ​​hans tankevækkende opdateringer, hver gang du logger på Instagram, Twitter eller Facebook. Som han kan lide at sige, "Hver virksomhed skal være forberedt på at være en mediefirma." Og det inkluderer freelancere.
 2. Vær ægte – Den nemmeste måde at have et originalt personligt brand er at bare være dig – være ægte og autentiske. Hvis du kopierer dine konkurrenter eller kommer ud som ubehageligt, vil dit publikum se igennem dig. Plus at være ægte er lettere at administrere på daglig basis. Hvis du virkelig er dygtig i din niche, vil dit omdømme alene hjælpe dig med at opbygge det personlige brand, du ønsker.

Klar til at begynde at opbygge dit personlige brand?

Afslut med at opbygge dit personlige brand med fokus og lidenskab. Personlig branding er den mest kraftfulde ting, du kan gøre for din freelancing-karriere. At opbygge dit brand fra bunden er mere markant end en MBA, mere magtfuld end en far til en millionær, og det er vigtigere end at få en påtegning af berømtheder.

Hvad har du gjort for dit personlige brand i dag? Del din personlige branding-rejse i kommentarerne herunder!

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Layout, præsentation og redigering af Karol K.

Referencer:

[1] https://www.upwork.com/press/2017/10/17/freelancing-in-america-2017/
[2] https://smallbiztrends.com/2016/07/20-surprising-stats-freelance-economy.html
[3] https://blog.payoneer.com/freelancers/industry-tips-fl/6-countries-capitals-freelancing/
[4] https://explore.payoneer.com/freelancer-income-survey-2018/
[5] https://freelancinghacks.com/highest-paying-freelance-jobs-earning-steady-income/
[6] https://www.linkedin.com/pulse/new-survey-reveals-85-all-jobs-filled-via-networking-lou-adler/
[7] https://salesbenchmarkindex.com/insights/the-rise-of-social-selling/

[8] https://www.slideshare.net/EdelmanInsights/2014-edelman-trust-barometer
[9] https://au.topresume.com/career-advice/7-top-job-search-statistics
[10] https://www.job-hunt.org/guides/DPD_Online-Reputation-Research_overview.pdf
[11] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01449290500330448
[12] http://blogs.denverpost.com/tech/2012/10/12/adults-google-results/6712/
[13] https://www.scientificamerican.com/article/the-secrets-of-storytelling/
[14] https://www.onespot.com/resources/the-science-of-storytelling-infographic/
[15] https://womensleadership.stanford.edu/stories
[16] https://www.slideshare.net/Headstream/the-power-of-brand-storytelling

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map