10 mest værdifulde netværksfærdigheder for enhver professionel

De bedste karrierer er bygget op omkring de bedste netværk. Gode ​​forbindelser kan give dig læringsmuligheder, salgsfremmende muligheder, job og mere. De forkerte forbindelser kan på den anden side trække din karriere ned til deres middelmådighed. Dette gør det vigtigt at udvikle stærke netværksfærdigheder, så du kan opbygge det rigtige netværk til din karriere.


I denne vejledning vil vi udforske de mest essentielle netværksfærdigheder, vi kan udvikle til en vellykket karriere. Vi vil også se på, hvordan du kan udvikle hver af disse færdigheder. Hvis du har brug for praktiske, trinvise retningslinjer, er du på det rigtige sted!

Netværksfærdigheder for enhver professionel

Væsentlige netværksfærdigheder for enhver professionel:

1. Et fokus på opbygning af ægte, langsigtede venskaber

Den første ting du skal gøre er at flytte dit tankesæt til at fokusere på mennesker, ikke muligheder. Folk kan fortælle, når du kun henvender dig til dem for din egen personlige gevinst. Du får muligvis den specifikke ting, du ønskede, men de vil huske din selvcentrering og er mindre tilbøjelige til at videregive fremtidige muligheder til dig.

Der er to vigtige strategier, du kan bruge til at udvikle denne tankegang:

Lev i nuet. Når du er på en netværksbegivenhed, skal du fokusere på at være til stede fuldt ud. Hvis du fanger dig selv til at tænke på fremtidige muligheder, skal du lægge mærke til tanken, derefter frigive den og flytte dit fokus til hvad der sker omkring dig. Øv dig på at gøre dette i dit daglige liv, så det er lettere under netværksbegivenheder. Du kan også blive bedre til dette ved at udvikle en mindfulness meditation øve sig.

Skab muligheder for at lære om mennesker uden for arbejdet. Spørg folk om deres familier, deres hjem, deres hobbyer. Folk elsker at tale om sig selv, og eksperter elsker at tale om andre ting end deres faglige ekspertise. Når du lærer mere om dem, vil du også have det lettere at se mennesker som mere end de muligheder, de giver – og det er når du skaber plads til meningsfulde forbindelser.

2. Aktiv lytning

Aktiv lytning er handlingen om fuldt ud at koncentrere sig om, hvad en anden person siger. Dette hjælper dig med at bevare information og deltage fuldt ud i komplekse diskussioner. Aktiv lytning viser også folk, at du værdsætter deres meninger og ekspertise.

Nøglen her er at øve aktiv lytter hele tiden, ikke kun under samtaler om arbejde. Vær meget opmærksom på folks historier om deres personlige liv, som du gør for deres faglige indsigt.

Dette viser dem, at du ser dem som mennesker, ikke muligheder. Du kan også lære noget interessant eller finde delte interesser, der kan tjene til at uddybe dine forhold.

Netværksfærdigheder: lyt

Øvelsen af aktiv lytter kan opdeles i fem trin:

 • Vær opmærksom. Se direkte på højttaleren, frigør distraherende tanker, vær opmærksom på kropssprog og modstå impulsen til at forberede dit svar, mens den anden person stadig taler.
 • Vis, at du lytter. Anerkend den anden person med nik, ansigtsudtryk og lejlighedsvis "Ja" eller "Uh huh".
 • Give feedback. Overvej, hvad personen har sagt, og opsummer, hvad du mener, at de mente.
 • Udskyd dommen. Skub bevidst dine standardantagelser væk. Vent, indtil den anden person er færdig med at tale, inden du træffer afgørelser. Du må ikke afbryde tilbagekaldelser.
 • Svar passende. Vær ærlig, respektfuld og åben.

3. Evnen til at ramme tingene på en positiv måde

Sprog har en enorm indflydelse på, hvordan vi ser verden. Derfor er det en grund til, at det sprog, du bruger, vil påvirke, hvordan folk opfatter dig. Hvis du konstant bruger negative ord og sætninger, vil folk tænke på dig som en negativ, muligvis endda nederlagsrig person. På den anden side, hvis du bruger positivt sprog, vil folk se dig som en positiv person, altid klar til at tackle nye udfordringer.

Brug af positivt sprog er især vigtigt i tekstkommunikation, hvor du ikke har kropssprog til at hjælpe med at formidle følelser. Se f.eks. På disse to sætninger:

"Jeg opdagede for nylig dit arbejde i WordPress-sfæren og skriver for at invitere dig til at deltage i en samtale på min podcast."

"Jeg er en stor fan af dit arbejde, og jeg ville meget gerne have dig på min podcast for at diskutere WordPress."

Begge disse sætninger formidler dine intentioner, men kun den anden formidler virkelig din entusiasme. Og den entusiasme er det, der får folk til at ønske at reagere. Når det er muligt, skal du bruge åbenlyst positivt sprog til at vise den entusiasme.

4. Evnen til at fokusere på andres behov inden dine egne

Netværksfærdigheder: fokusere på andres behov

En af de mest effektive måder at opbygge stærke forbindelser er at gøre noget meningsfuldt for de mennesker, du vil oprette forbindelse til. Dette kræver, at du træder uden for dig selv og fokuserer på, hvad den anden person har brug for.

Så hvordan kan du finde ud af, hvad en anden har brug for, selv før du møder dem? Brug en af ​​disse strategier:

Vær opmærksom. Følg personen på Instagram og Facebook. Abonner på deres blog-, podcast- eller YouTube-kanal. Når indflydelsesrige mennesker har brug for noget, henvender de sig ofte til disse kanaler først i håbet om at få deres behov opfyldt af nogen i deres fanbase. Dette kan give den perfekte mulighed for dig at nå ud med et tilbud.

Forskning. Er der noget, denne person altid har ønsket at gøre, eller se, at du kan hjælpe dem med? Gør de ofte en bestemt type samarbejde? Er der nogen måde, du kan hjælpe dem med at forbedre deres online tilstedeværelse? Noget du kan gøre for deres forretning?

Husk deres menneskehed. Alle har de samme grundlæggende behov. Mad, vand, søvn, socialisering. Kig efter måder at hjælpe folk med at imødekomme disse behov. Dette er især kraftfuldt ved fysiske begivenheder, hvor du kan tilbyde at få en person en drink eller bringe dem snacks.

5. Tillid

Tillid kan gavne alle områder i dit liv, men det har en særlig kraftig indvirkning på din netværksindsats. Hvis du tilbyder noget til nogen, skal du udvise tillid til din evne til at levere det. Selv hvis alt hvad du laver er at introducere dig selv, vil folk se, at du er sikker på, hvem du er, og hvad du gør.

Desværre er tillid for mange af os også en af ​​de vanskeligste netværksfærdigheder at udvikle. Dette kan skyldes kæmper med impostor syndrom eller en manglende evne til at glemme, når kolleger eller tidligere arbejdsgivere har nedbragt os. Du kan dog, opbygge selvtillid gennem forsætlig brug af disse strategier:

Brug bekræftelser. Dette er positive sætninger om dig selv, som f.eks "Jeg er god til mit job". Du kan sige dem højt eller skrive dem ned. Gentag dine bekræftelser hver dag, enten om morgenen eller før sengetid.

Pas på dit fysiske udseende. Selv når du arbejder hjemmefra, skal du tage dig tid til at brusebad, vaske dit hår og bære noget professionelt. Du vil være i stand til at se i spejlet og sige "nu er der nogen der er parat til at gøre et godt stykke arbejde!"

6. Evnen til at klare godt feedback og afvisning

Dette kan betragtes som et aspekt af tillid, men det er vigtigt nok at drøfte på egen hånd. Negativ feedback og afvisning er uundgåelige bivirkninger ved at sætte dig selv derude. Du skal være i stand til at svare professionelt og gå videre til næste mulighed.

Denne færdighed kan ikke læres fra en lærebog eller et blogindlæg, men der er nogle ting, du kan gøre for at gøre det lettere at håndtere feedback og afvisning:

Forbered et standard svar. Opret en lagerfrase, f.eks "Tak for din bemærkning, jeg vil overveje dine punkter i fremtiden". Du kan derefter henvende dig til denne sætning, når som helst feedback eller afvisning giver dig følelse. Dette giver dig mulighed for at svare professionelt, selvom kommentaren gør ondt følelsesmæssigt.

Netværkskompetencer: klare dig godt med feedback

Adskill dig selv fra dit arbejde. Mange mennesker falder i den fælde at tro, at deres produktivitet og deres værdi er de samme ting. For at kunne acceptere professionel afvisning, skal du skabe en vis adskillelse mellem dig selv og dit arbejde. Dette kan gøres ved at håndhæve strenge grænser mellem dit arbejde og dit hjemliv og forfølge kreative hobbyer uden for arbejdet.

7. Konsistens

Netværk skal være en konstant del af dit liv, ikke noget, du kun gør, når du aktivt leder efter professionelle muligheder. Faktisk skal dit fokus være på at opbygge et netværk, inden du har brug for en professionel mulighed.

Den gode nyhed er, at der er regelmæssige begivenheder for fagfolk i næsten enhver branche. De bedste begivenheder afholdes ofte personligt, men der er også mange begivenheder, der afholdes online. Find to eller tre begivenheder, du kan deltage i hver eneste måned, og lav dem til permanente datoer i din kalender.

En anden god måde at indbygge netværk i din tidsplan er at blokere et stykke tid hver uge til at nå ud på sociale medier. Nøglen her er det du skal bruge denne tid på sociale medier til at nå ud til bestemte mennesker. Kommenter deres indlæg, del deres indhold, måske endda sende dem en privat besked for at spørge om noget, de har oprettet. Begræns dig selv til disse interaktioner, så du ikke spilder tid.

Endelig vil du sikre dig, at du afsætter tid til at styrke gamle forhold. En gang om måneden eller endda en gang om ugen skal du mødes med kolleger på et konferencesamtale eller over frokost. Nå ud til at sige tillykke med fødselsdagen eller ønske folk godt over ferien. Mind folk om, at du eksisterer.

8. Interviewfærdigheder

Netværksevner: interviewfærdigheder

Interviewfærdigheder er gode netværksfærdigheder af to grunde. For det første er en række interviews en god måde at udvide dit netværk på. For det andet kan mange interviewfærdigheder være nyttige i enhver social situation, ikke kun under interviews. F.eks. Er evnen til aktiv lytning essentiel for at gennemføre gode interviews, og det er også en af ​​de bedste netværksfærdigheder, du kan udvikle.

Nogle andre interviewfærdigheder, der fungerer som netværksfærdigheder, er:

 • Evnen til grundigt at undersøge interviewpersoner
 • Organ sprogstyring
 • Professionelle talemønstre

Den bedste måde at udvikle disse færdigheder på er at øve. Kør en række interviews på en blog-, podcast- eller YouTube-kanal. Start med mennesker, du allerede kender for at opbygge selvtillid, og nå derefter ud til folk, du beundrer.

9. E-mail-etikette

Uanset hvordan du møder mennesker i dit netværk, vil kommunikation i sidste ende vende sig til e-mail. Du vil sikre dig, at dine e-mails ser professionelle ud og udtrykke alle oplysninger, du deler på den rigtige måde.

E-mailetikette varierer fra branche til sektor, men der er nogle grundlæggende regler, du altid skal følge:

 • Brug en klar, direkte emnelinje
 • Brug en professionel e-mail-adresse
 • Brug positivt, professionelt sprog
 • Korrekturlæs alt
 • Hvis du ikke er i tvivl om den nøjagtige betydning af et ord, skal du slå det op, før du inkluderer det
 • Modstå trangen til at bruge emoji
 • Brug kun "Svar alle" hvis det er absolut nødvendigt
 • Brug BCC til at beskytte andres privatliv, hvor det er relevant
 • Nævn alle vedhæftede filer og formålet med nævnte vedhæftede filer inden for e-mails krop

Du vil også lade dine forbindelser indstille tonen i din kommunikation. Hvis en kollega bruger mindre formel tale i deres svar, har du muligheden for også at bruge mindre formelt sprog.

10. En solid elevatorstigning

En elevator pitch er en kort tonehøjde, en, som du ville være i stand til at levere i den tid det tager at dele en elevator ride med nogen. Med andre ord, dette er en eller to sætninger, som du kan bruge til at få folk interesseret i, hvad du gør.

Nøglen til at skrive en god elevatorstigning er at fokusere på den emotionelle kerne i det, du gør, ikke de funktionelle detaljer. Du kan se, hvordan dette fungerer, når du sammenligner disse potentielle pladser for min freelance-forretning:

"Jeg er freelance SEO skribent og konsulent, der er specialiseret i at arbejde med WordPress-baserede blogs."

"Jeg skriver indhold, der rangerer godt på Google og konverterer læsere til kunder."

Netværk færdigheder: elevator pitch

Den anden tonehøjde nævner ikke noget om WordPress eller rådgivning, men det formidler en højere grad af tillid til mit arbejde. Denne tonehøjde minder også folk om, hvorfor de har brug for en SEO-forfatter: at forbedre deres websteds placering på Google. Og det er kortere end den første tonehøjde, hvilket gør det lettere at levere i en hast.

Din elevatorstigning er noget, der vil udvikle sig over tid. Eksperimenter med forskellige sætninger, og spørg om feedback på din tonehøjde fra pålidelige kolleger. Som de fleste af de netværksfærdigheder, vi har diskuteret, er der altid plads til at forbedre din elevatorstigning.

Endelige tanker

Netværk kan være skræmmende, men det behøver ikke at være vanskeligt. Du kan gøre det meget lettere ved at udvikle følgende netværksfærdigheder:

 • ✅ Et fokus på ægte, langsigtede forhold
 • ✅ Aktiv lytning
 • ✅ Evnen til at ramme tingene på en positiv måde
 • ✅ Evnen til at fokusere på andres behov inden dine egne
 • ✅ Tillid
 • ✅ Evnen til at klare feedback og afvisning
 • ✅ Konsistens
 • ✅ Interviewfærdigheder
 • ✅ E-mail-etikette
 • ✅ En solid elevatorstigning

Med disse netværksfærdigheder på plads, er du sikker på at opbygge den slags netværk, der igen vil hjælpe dig med at opbygge en god karriere!

Hvad er den ene netværksfærdighed, der er nøglen i din portefølje? Du er velkommen til at dele i kommentarerne herunder.

Glem ikke at deltage i vores nedbrudskursus om at fremskynde dit WordPress-sted. Med nogle enkle rettelser kan du reducere din indlæsningstid med endda 50-80%:

Layout, præsentation og redigering af Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map