Управление на времето за фрийлансъри на WordPress без време

Свободното балансиране в пространството на WordPress е изключително привлекателно предложение: WordPress има невероятен растеж вече повече от десетилетие и въпреки предизвикателствата няма признаци за това спиране или има недостиг на работа за заобикаляне.


Има дори големи възможности да разделите времето си между работата на клиента и вашите собствени проекти, които могат да прераснат в много голям бизнес (вижте напредъка, постигнат в нашите доклади за прозрачност, за да илюстрирате това).

Този клиент / личен проект / WordPress общност във времето разделяне е мечтата за много фрийлансъри, но реалността за много малко. Как попаднахме в тази каша и как да се измъкнем от нея?

Управление на времето за фрилансери на WordPress

Икономиката на това е много основна: като фрийлансър обменяте времето си за пари. Това е най-простата форма на обмен, която е в основата на всяка капиталистическа икономика.

И все пак като независим фрийлансър получавате достъп до някои от наистина революционните подобрения на производителността от миналия век (интернет встрани, очевидно; въпреки че не е ясно дали това всъщност ни прави по-продуктивни). Не можете да използвате Линията за масово производство на Хенри Форд или Научно управление на работния процес на Фредрик Тейлър. Всъщност вашите доходи са ограничени от броя часове седмично, които сте готови да работите.

Като се имат предвид всички възможности в пространството на WordPress, запълването на вашето време не е най-голямото предизвикателство: това е какво да направите, след като ви изчерпят часове в седмицата. Какво правиш, когато си "свърши времето"? Просто повтаряте ли ad infinitum? Как така "направи време" за проекти, над които искате да работите?

Тази публикация ще се разрови управление на времето за фрийлансъри в WordPress без време. Няма значение как времето ви е разделено в момента; ако в момента се мъчите да намерите време за нещо, тази публикация е за вас.

 • Ще разгледаме как да се съсредоточим върху това, което е важно,
 • инструменти за работа по-интелигентни,
 • и инструменти за работа по-малко.

Имаме и мъдри гласове от общността на WordPress, за да предоставим сочни допълнителни сведения.

Така че, нека да стигнем направо към него.

Добро управление на времето: Съсредоточете се върху това, което е важно

Да вземете решение и след това да се съсредоточите върху това, което е важно, е ключово условие за по-ефективно управление на времето си. Трябва да направите това, за да видите как това, което в момента правите, се сравнява с вашите приоритети и какво искате да направите.

Можете да зададете поредица от въпроси, за да улесните това:

 • Къде отиваш? Как изглежда това след шест месеца, две години?
 • Какво е важно за теб? Искате ли лайфстайл бизнес или безмилостно да се стреми към растеж? Имате ли зададена цел за приходите?
 • Какви са вашите цели? Те ли са? SMART?

След това можете да оцените това спрямо това, което работите в момента. Как всяка дейност или елемент от календара ви се приравнява спрямо вашите цели и приоритети? От това упражнение можете да посочите какво работите върху това, върху което искате да работите.

Ако постигате целта си за приходи, можете да решите, че е време да спрете да работите на свободна практика или да спрете да правите един проект, който не ви харесва. Ако не ви харесва посоката, в която се водите в момента, как можете да промените фокуса си, за да го коригирате? Това са нещата, за които трябва да се мисли. Ето какво е СТО на свободна практика Тоби Осбърн каза, когато го попитах за неговия подход към управлението на времето:

Знам колко пари печеля от конкретен личен проект. Знам колко пари трябва да спечеля от работа на клиента, за да плащам сметки / да имам спестявания / да имам живот. Планирам достатъчно работа на клиента през месеца, за да постигна тези цели, всичко останало е лична работа …

Целта, разбира се, е да работя върху значими подобрения в моите лични проекти, така че следващия месец да видя, че са направили това малко повече, което в крайна сметка може да означава по-малко обвързване с работата на клиентите.

Важното е да не забравяме за парите и "следвайте своята страст", но да се постигне реалистичен баланс между исканията за необходимост от печелене на приходи и фокусиране върху изграждането на бъдещето.

Полезно е да запомните тук, че всички имат еднакво време. Никой няма време за всичко; винаги е необходимо да се отделя време. Ако нещо е наистина важно за вас, трябва да намерите време за това.

Мислете за този процес като график "проверка". Правете го редовно: фокусирайте се върху това, което е важно и по този начин освобождавайте времето, което в момента отделяте за по-малко съществени неща. Като цяло ще спечелите график, който е по-добре балансиран между времето на клиента и вашето собствено време.

Избор на правилни инструменти за работа по-бързо

Очевидният начин да намерите повече време е да работите по-бързо. Ако можете да получите същата работа за по-малко време, имате повече време. Това е много просто и борбата за повишена производителност е тази, която окупира работниците след индустриалната революция.

Анкетирах колеги WordPress на свободна практика в Разширена WordPress Facebook група да видите как други специалисти подхождат към управлението на времето и просто да работят по-бързо беше далеч най-предпочитаният инструмент за управление на времето.

Ето разбивката на резултатите в пълен размер. Както можете да видите, двата най-популярни отговора по някакъв марж бяха избор на софтуер, който подпомага работата по-бързо и автоматизиране на повтарящи се задачи:

(Диаграма от Visualizer Lite.)

Най-вероятната причина за популярността на тези два метода е, че те са много достъпни и има очевидно ниско висящи плодове по отношение на печалбите от управлението на времето. И така, как да се възползвате от тях?

Нека започнем с избор на подходящ софтуер. Тъй като проспектът на WordPress свидетелства, това може да доведе до голяма промяна. Ето някои от най-добрите ви възможности:

 • Правилният редактор на кодове (с вграден FTP). виждам пълен списък с опции тук.
 • SimpleDiagrams и Балсамик макети за ясно общуване на идеи с клиенти.
 • ScreenFlow или Camtasia за запис на клип клипове.
 • recordit за бързо записване на GIF файлове за споделяне с клиенти, в статии или в социални мрежи.
 • Работа по разработка: използвайте библиотеки и рамки (примери: ДолнитеStyleGuidesХърбърткореноплодни).
 • Ако внедрявате WordPress на голям брой клиентски сайтове, теми като Divi могат да спестят огромно време.
 • Улис или MarkdownPad за писане на съдържание (съответно Mac и PC).

Софтуерът е много личен и няма нито един най-добър вариант, който да е подходящ за всички. Изпробвайте различни инструменти и вижте какво работи най-добре за вас.

Демонстрация на потребителския интерфейс на Simple Diagrams.

(Изборът на правилните инструменти е важен: софтуерът за телена рамка като Simple Diagrams може да ускори работния ви процес.)

Автоматизирането на задачите е по-сложен бизнес, но печалбите са също толкова очевидни: ако правите едни и същи задачи отново и отново, потърсете начини за автоматизиране и след това джобовете спестеното време. Това са видовете неща, които лесно можете да автоматизирате:

Големите печалби от автоматизацията трябва да се постигнат с повтарящите се задачи за развитие. аз говорих с Бен Гилбанс, Разработчик на тема WordPress, който работи ProThemeDesign и MasterWP. Бен е един от най-плодотворните разработчици на теми в WordPress.com и поддържа библиотека от 20+ теми, така че оценява предимствата на избягването на повтарящи се задачи. Помолих Бен да обясни неговия подход към автоматизацията на развитието:

Моята философия към всичко, свързано с развитието, е да автоматизирам максимално.

Всичко опростено и повтарящо се, което не се нуждае от мисъл за правене, вероятно може да бъде обвито в някаква програма за програмиране (Gulp / Grunt / PHP) и затова ще го направя. Това означава малко повече код и малко повече развитие, но в дългосрочен план това ми спести дни (вероятно седмици) работа – така че мога да се съсредоточа върху нещата, които всъщност се радвам да правя. Дори нещо толкова просто като създаване на моя собствена тема за стартиране (или използване с) ми спестява часове работа с всеки проект.

Подходът на Бен е забелязан тук: първоначално може да отнеме повече време за настройка на системи за автоматизиране на задачите, но спестяването на време в дългосрочен план повече, отколкото да направи това обратно.

Аутсорсинг не получиха много любов в анкетата за напреднали WordPress, но си заслужава бързо споменаване. Задачите, които не се нуждаят от това да ги правите (и особено тези, които не ви харесват), могат да бъдат възложени на външни изпълнители. Това не е съвсем нулева сума: трябва да управлявате вашия външен източник, който отнема време, но правилно правилно това може да спести много време.

Вижте другата публикация на CodeinWP за това как да възложите работата си, свързана с WordPress, за повече информация.

Работата по-бързо освобождава времето. Като независим фрийлансър може да не сте получили големите печалби на производителността на ХХ век, но това не означава, че няма начини да ви помогнат да работите по-бързо.

Работа по-интелигентна с блокиране на времето

Работа по-интелигентни връзки през цялото това време за управление заедно. Проверихте какво работите и намерихте инструменти, които да ви помогнат да работите по-бързо, но какво сега? Работете по-интелигентно.

Най- "80/20" правило или Принцип на Парето е една от най-големите позиции на производителността. Неговата предпоставка е добре известна: приблизително 20% от усилията водят до 80% от резултатите. Идеята, че можете просто да намалите работното си време с 4/5 и веднага се отправете към плажа е повече или по-малко напълно лишен от реалността. Ако вложите само 20% от работата, може да стигнете до 30% или дори 40% от резултатите, но вашите клиенти, шеф и връстници ще намерят това за крайно неприемливо.

Въпреки че принципът на Парето е безполезен, когато се приема буквално, общата концепция е полезна: как можете да постигнете 90%, 95% или 100% от резултатите за малко по-малко време? Това е много по-интересен въпрос, защото е напълно постижим. Какви са начините за работа с 10% или 20% по-бързо, за да освободите половината или дори цял ден?

Както обсъждахме по-рано, разглеждането на графика и задаването на въпроса кое е важно е добра отправна точка, но работи само за работни задачи, които изрично планирате. Ами тези неща, които не са насрочени, но могат да отнемат безкрайно много време? Опитайте да зададете тези въпроси:

 • Най-новото е #wpdrama сериозно си струва неделимото внимание, или светът ще продължи да се обръща без ваше участие?
 • Необходим ли е всеки разговор в Slack??
 • Трябва ли да отговаряте на всеки имейл веднага щом го получите?
 • Кои са любимите ви работни дейности, които всъщност не работят?

Спойлер: светът продължава да се движи и слънцето ще изгрява сутрин каквото и да става. Тези занимания с времето не се показват в графика ви, но почти сигурно се случват. Това са лесният марж за освобождаване на повече време.

Решаването на това е важно. Прави впечатление, че никой в ​​анкетата Advanced WordPress не цитира, "ограничаване на времето за използване на имейл или социални медии" като стратегия, която използват, но според мен блокирането на времето е един от най-добрите методи за подобряване на управлението на вашето време:

Блокиране на времето е просто насрочено време за работа по конкретен проект и след това изразходване на определеното време за този проект. Може например да насрочите 9-12 в понеделник за работа с клиенти и 1-5 за конкретен личен проект. С блокиране на времето получавате предварително да контролирате колко време отделяте за всеки проект. Това е огромна печалба.

Ако се мъчите да се ориентирате в работата на свободна практика и личните проекти, това е задължително. Той идва с препоръки от предприемачи, включително Елон Мъск и Сиед Балки и всичко, което трябва да започнете, е календар. Ето отново Тоби Осбърн, относно неговия подход за блокиране на времето:

Ако в сряда, между 2 и 4, съм блокирал времето за преминаване и преработка на някои стари лични публикации в блога, това е, което ще правя – няма значение дали знам, че ме чака таксуваща работа между 4 и 6. Блокирането на време като това служи като изкуствен начин за принудително фокусиране. Имам 2 часа, за да прегледам тези неща, като отнема 10 минути, за да проверя Twitter / имейл / каквото и да не е опция.

Подходът ми по този въпрос е много подобен на този на Тоби, като времето блокира начин да принуди ценното дълбока работа което гарантира, че ще свърша работа.

Блокирането на времето е вероятно най-големият поправка за фрийлансъри в WordPress без време. Определяте предварително колко време ще отделите за всеки проект и след това през цялата седмица просто следвате графика си. Това е проста техника, но създава чудеса за тези, които се борят между множество клиентски проекти и лични цели.

Какво правиш с цялото си свободно време?

Фокусирането върху управлението на времето ще ви позволи да отделите време за нещата, които искате да правите, независимо дали са лични проекти, участие в общността или свободно време. Като се има предвид, че много хора влизат на свободна практика на първо място, привлекателността и важността на правилното управление на вашето време не могат да бъдат подценявани.

Обсъжданата тристранна колекция от инструменти и техники може всъщност да отстрани проблема, с който се сблъскват фрийлансърите на WordPress "като няма време":

 • Фокусиране върху това, което е важно Ви дава перспектива да видите кои проекти са ценни и да изкопаете проектите, които не са в съответствие с дългосрочните Ви цели.
 • Избор на правилните инструменти е прост начин за по-бърза работа, за да освободите повече време. Обсъжданите препоръки предлагат страхотен пакет за постигане на повече резултати за по-малко време.
 • Работа по-интелигентна чрез блокиране на времето е най-доброто решение за управление на времето, което намерих за фрийлансъри. Личните проекти са първите, когато работата на клиента е привлечена, така че изрично да ги планирате, за да гарантира, че времето им е отделено.

Липсата на време е проблем, с който всички се сблъскваме, но това е разрешим проблем и обсъжданите техники трябва да предлагат солидни основи за отстраняването му. Кои са любимите ви техники за управление на времето и инструменти за фрийлансъри в WordPress? Уведомете ни в коментарите.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map