Трябва ли да разработите WordPress сайт за клиент от самото начало или да използвате … Ekhm … помощник?

Всеки дизайнер има своите навици …


Може би това е един вид ефект на сянка, който харесвате да поставяте върху повечето елементи на страничната лента.

Или може би това е начинът, по който разделяте връзките на галетата.

Както и да е, винаги има нещо.

Но какво ще стане, ако го вземем много по-далеч и много по-широко? А именно, трябва ли да използвате тема за WordPress за заместител при създаването на сайтове за клиенти? Или трябва да започнете от нулата и да изградите своя път нагоре, елемент след елемент за всеки клиентски проект поотделно?

Забележка. Тази статия не е толкова много за описване "какво е правилното да направите." Това, което искам да постигна тук, е просто да изброя технически възможните решения и плюсовете и минусите на всяко от тях. Тогава зависи от вас да решите коя е най-вероятно да изберете.

Всеки път, когато създавате WordPress сайт, можете да го направите по един от тези пет начина:

Изградете персонализирана тема от самото начало.
Изградете тема върху рамка за тема.
Надградете върху съществуваща тема, подобна на тази, която искате да постигнете.
Създайте тема, като използвате тема за начало като _S.
Създайте своя собствена тема за начинаещи и след това я използвайте, когато изграждате всеки клиентски сайт.

Добре, нека го вземем от върха:

1. Изграждане на персонализирана тема от самото начало

Позволете ми да призная точно това Не съм фен.

Изграждането на собствена персонализирана тема всеки път, когато работите върху клиентски проект, е изключително непродуктивен подход.

Просто помислете за това, трябва да започнете, като създадете необходимата структура на директория, всички необходими PHP файлове, грижите се за задължителните WP функции, внедрете основните функции, уверете се, че CSS работи подобно на всеки браузър и безброй други вещи.

Може да си мислите, че клиентите искат да създават своите уебсайтове от самото начало, защото това е най-доброто доказателство, че работата ви е оригинална. Но напротив. Това, което клиентите наистина искат, е качеството преди всичко друго. И когато работите върху тема от самото начало, никога няма да достигнете същото ниво на функционалност, както при рамка или с тема за начинаещи.

Добре, така че с минусите на пътя, нека да поговорим някои положителни аспекти.

Мога да видя само две, честно казано:

  • Обикновено е по-лесно да приложите всеки дизайнерски белег, който сте създали във Photoshop, върху персонализирана тема, отколкото върху теми, базирани на рамки или теми за начинаещи. Това е така, защото с една рамка трябва да се вписвате в механизмите на самата рамка и не можете да създавате код свободно.
  • Няма крива на обучение отгоре на стандартните знания за WordPress. Нека си признаем, че някои рамки са малко сложни и научаването как да ги използвате умело ще отнеме известно време.

2. Изграждане на тема с помощта на тема за начало като _S

_С

Темата _S, известен също като Underscores, е това, което наричаме тема за начинаещи. Това означава, че _S не е предназначен да бъде родителска тема на вашето създаване (като обикновено това е така с други тематични рамки), но вместо това, вие се насърчавате да променяте директно файловете с теми и да ги използвате като основа на вашия персонализирана тема – в този случай за клиентски сайт.

И така, как се различава от изграждането на собствена тема от основата тогава?

Е, той осигурява редица функционалности веднага след прилепа. Само за да изброите няколко, с _S, получавате оптимизирани шаблони на HTML 5 страници с минимални елементи, 404 страница, примерно изпълнение на заглавките, скриптове за навигация, добре организиран стартов CSS файл (плюс две примерни оформления), плюс куп други материя.

С други думи, _S ви предоставя пълен и оптимизиран пакет, за да започнете да работите върху вашия окончателен дизайн / тема.

Недостатъците? Трябва да сте доста уверени, че работите с изходния код, а също и да овладеете самата структура на _S, преди да можете да го използвате ефективно.

Друг недостатък е, че всеки път, когато генерирате нови версии на темата _S от официалния сайт, може да има някои разлики поради актуализации, които може да са въведени междувременно.

Отделно от това е това вероятно най-универсалният начин за изграждане на сайт за клиент, по начин, който ви дава пълен контрол върху функционалността и дизайнерските елементи. Това е, ако вече сте се запознали с начина, по който работи _S.

3. Изграждане на тема върху рамка на тема

Тематичните рамки са следващата стъпка, когато става въпрос за намиране на начин да накарате други хора да се справят с някои части от работата ви вместо вас.

Добре, само се шегувам, но това, което искам да кажа, е, че с тематична рамка, всъщност не е необходимо сами да изграждате цялата структура на сайта. Това, което трябва да направите, е да създадете детска тема, която наследява елементите на родителя – рамката – и след това попълнете празните места, в крайна сметка изграждайки сайта на клиента до окончателния му формуляр.

С рамка получавате набор от полезни функции и функции, които ще ви помогнат да се справите по-бързо с целия проект. Освен това получавате SEO оптимизирана структура, някои персонализирани джаджи, а понякога и поддръжка и актуализации (в зависимост от рамката, която сте избрали).

Недостатъкът е, че някои тематични рамки могат да бъдат малко ограничаващи, що се отнася до начина, по който се създават определени елементи на сайта, както и какво можете да направите с тях във връзка с първоначалния ви проект Photoshop.

Да станете наистина квалифицирани в използването на рамка ще отнеме време, но е възможно времето да се изразходва много добре, особено ако създавате значителен брой клиентски сайтове всяка година. Можете да отидете на WordPress.org за a кратък списък на рамки.

хибрид

4. Създаване на собствена тема за начинаещи и след това да я използвате при изграждането на всеки клиентски сайт

Това бих нарекъл стар училищен подход. Това е, което бяхме свикнали да правим преди възрастта на начални теми като _S.

Независимо от това, подходът ви дава много възможности, когато става дума за предварително създаване на функции и елементи, които винаги да използвате на всички клиентски сайтове така или иначе. По този начин цялостният процес на изграждане на целия сайт с няколко стъпки е по-кратък в сравнение с изграждането на сайт отдолу нагоре.

Въпреки това, все още трябва да се изправите пред предизвикателствата да поддържате актуалната си тема за начинаещи с новите версии на WordPress, новите тенденции и технологии за изграждане на сайтове (като HTML 5) и всичко останало, което може да се случи в това голямо онлайн пространство.

Използването на съществуваща тема за начинаещи като _S вероятно е по-добро решение в края на деня. И ако искате да имате готови свои собствени персонализации за всеки клиентски сайт, върху който работите, защо тогава да не започнете с файл по поръчка на функции.php?

5. Надграждане върху съществуваща тема, подобна на тази, която искате да постигнете

Въпреки че някои хора все още се опитват да се справят с това, бих казал, че това е подходът на мързеливия човек И съвсем изненадващо, това е също подход, който може да отнеме много повече време от който и да е от горните.

Това се дължи на факта, че често можете да прекарвате часове в търсене на подходящата тема, само за да осъзнаете, че нейната структура не е толкова лесно да разберете, колкото се надявахте. Така че в резултат вие прекарвате часове на върха на часовете, за да изглеждате добре и да работите наполовина прилично.

Усилията ви са много по-добре изразходвани или за овладяване на тематична рамка или за научаване как да използвате начална тема.

Какво друго има там?

Разбира се, всички подходи по-горе изискват известно ниво на запознаване с начина на работа на WordPress и с кодирането на PHP като цяло. Като оставите това настрана, поставянето на тема заедно за вашия клиент също отнема време. И в зависимост от сложността на нещата, може да постави часове над първоначалната си оценка.

Съвет. Съвет. Ако не искате да си играете с всичко това, ви каня да ни позвъните и да ни разрешим тази част от проекта вместо вас. Нуждаем се само от вашите PSD файлове и в замяна ще ви дадем нова лъскава тема.

Но какво мислите за това? Как ще превърнете дизайна си във напълно функционален клиентски сайт?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map