Различен урок за разработка на WordPress: Как да автоматизирате работния си процес

Урок за разработка на WordPress за автоматизация


Като разработчик на WordPress, да сте в крак с последните техники и тенденции може да бъде плашещо. Вземете например автоматизацията – вие сте над това, което може да се направи по отношение на автоматизирането на работния ви процес? Не точно? Добре, тази статия може да ви помогне в това. Малко е различен от обичайния ви урок за разработка на WordPress. Тя се фокусира върху автоматизиране на всичко, което може да бъде автоматизирано когато работите върху следващия си проект за WordPress.

Следващият урок за разработка на WordPress преминава през стъпките, включени в типичния цикъл на развитие. По пътя ние ще предложим решения и инструменти, които можете да използвате за автоматизиране на определени процеси, за да намалите времето за пускане.

Предимства на автоматизацията

Преди да продължим да обсъждаме автоматизацията, нека да обсъдим защо трябва да автоматизирате определени процеси все пак.

 • ⏲️ Автоматизация спестява време, и следователно пари. Представете си спестеното време, ако синхронизирате вашата локална версия на WordPress със сървъра с едно щракване.
 • �� След това, автоматизацията на излишните стъпки помага да се избегнат грешки. В процеса на синхронизиране на вашите промени със сървърите може по невнимание да качите грешна версия. Това води до преработка.
 • Освен това, автоматизиране на различни стъпки от вашия цикъл на развитие помага при проследяване. Това ви помага при отстраняване на грешки в кода. Например, трябва да имате подходящ дневник за промените, които са качени на сървър на коя дата.
 • �� Накрая, автоматизацията ви помага фокусирайте се върху по-важни неща като иновация! Ако не сте обременени от излишни, повтарящи се задачи, имате повече време за важни задачи, които изискват вашето внимание.

Този урок за разработка на WordPress ви помага да постигнете по-висока ефективност, като първо откриете излишните стъпки и след това ви помогне да ги автоматизирате.

Автоматизирайте вашата среда за развитие

Представете си необходимостта ръчно да създавате среда за развитие всеки път при следните сценарии:

 • Стартирайте проект
 • Преминаване към нова разработваща машина
 • Имайте нов член на екипа

Създаването на списък на софтуер и команди е първата стъпка в автоматизацията. Въпреки това ръчното преминаване през всяка стъпка отнема значително време и е предразположено към грешки. Така че, такъв списък все още е недостатъчен, за да настроите вашата среда.

докер е услуга, която ви помага да настроите среда за разработка на нова машина въз основа на вашите изисквания. Докер представя концепцията за контейнерите. Контейнерът е практически затворена система, създадена с вашата среда за разработка. С Docker никога няма да се окажете в ситуация, когато някой актуализира някакъв софтуер на сървъра и нищо не работи!

докер

Първо, вие определяте среда за разработка, която уточнява какво точно се нуждаете от нова машина. След това просто изпълнете команда на нова машина, за да инициирате процеса – това е толкова просто!

Ето ръководство за настройка на Docker за WordPress. Плюс това ето бърз конфигурационен файл на Docker за WordPress.

Има един недостатък на Docker – ако използвате среда за разработка, базирана на Windows (като SQL Server, .NET или VisualBasic), не можете да го реализирате с помощта на Docker.

Контрол на версиите с непрекъсната интеграция

Следващата стъпка в този урок за разработка на WordPress за автоматизация е да се съсредоточи върху управлението на кода. Когато няколко разработчици работят върху един и същ код по едно и също време, те обикновено използват някаква форма на контрол на версиите като Git или находчив. Ето урок за разработка на WordPress на контрол на версиите.

находчив

Когато използвате софтуер за управление на кода, програмистът може да направи копие на централния хранилище. Те могат да направят подобрения в хранилището и да изпратят промените, които да бъдат обединени с оригиналния код. Популярните хранилища могат да имат стотици дори хиляди промени на ден. Възможно е да възникнат различни конфликти, които могат да възникнат, когато програмистът иска да обедини кода. В най-крайния случай може да се случи така, че времето, необходимо за решаване на проблемите по време на сливането, е повече от времето, необходимо за самото първоначално подобрение.

Непрекъснатата интеграция е за избягване на този сценарий чрез честото обединяване на работата на разработчиците. Обединението обаче не е толкова просто, колкото звучи. Тя включва компилиране и тестване от програмист, преди да извърши някакъв код. Обикновено сървър за изграждане изпълнява тези проверки на кода, след като кодът е избутан в централното хранилище. Този процес намалява преработката, един от източниците на отпадъци, като по този начин спестява разходи и време. Честотата на тестване и изграждане варира, но в наши дни този процес се извършва след всеки ангажимент.

Непрекъсната интеграция с Travis CI

Travis-CI

Травис CI предоставя безплатна версия за хранилища с отворен код. Необходимо е да плащате само за вашите частни проекти. Ще демонстрирам проект на GitHub в този пример. След като се регистрирате в Travis (предлагам да се регистрирате чрез GitHub), трябва да изпълните следните стъпки, за да започнете изграждането:

 • Активирайте своите хранилища на GitHub
 • Добавете .travis.yml файл в главната директория на вашето хранилище
 • Отидете до хранилището, за да се изгради с Travis

На твоят Профил на Травис, активирайте хранилището, което искате да тествате с Travis.

Ето пример за това, че активирам примерно съхранение на примерни хранилища:

Активиране на хранилища на TravisАктивиране на хранилища на Travis

След активиране на вашето хранилище, трябва да добавите .travis.yml файла във вашето хранилище. Съдържанието на файла е следното:

език: python
питон:
– "2.6"
– "2.7"
# команда за инсталиране на зависимости
# Инсталирай: "pip install -r изисквания.txt"

# команда за изпълнение на тестове
скрипт: python testing.py

Трябва да посочите езика (Python) и неговите версии, за да тествате. В случай, че имате зависимости за инсталиране, трябва да ги изброите във файла request.txt. Тъй като в това хранилище се изпълняват само манекен тестове, редът на изискванията се пропуска. Ако не бъдат коментирани, тези изисквания се инсталират в среда за изграждане от Travis, преди да стартирате вашите тестове. Накрая се посочва командата, която изпълнява тестовете. Репозиториите с отворен код като д-cidadania имат по-подробни .travis.yml файлове.

Когато приключите с кода, го ангажирайте и натиснете кода към GitHub. Можете да видите резултатите от тестовете на страницата на вашето хранилище. Изпраща се и имейл с резултатите от теста. Можете също така да задействате друго сглобяване през страницата на потребителския си профил, за да проверите каква е строежа в реално време:

Изградете успех на ТрависИзградете успех на Травис

Автоматизиране на разработването на теми

Следващото нещо, което трябва да разгледаме в този необичаен урок за разработка на WordPress, е разработването на теми. Въпреки че използването на система за управление на кодове е достатъчно за всеки код, който промените във вашата WordPress директория, междинните стъпки по време на разработването на дадена тема могат да бъдат и трябва да бъдат автоматизирани.!

Нека направим пауза за момент, за да изброим няколко задачи, характерни за процеса на разработване на темата, след като финализирате промените в темата си:

 • Компилирайте CSS препроцесорния код в CSS
 • Минимизирайте CSS файловете
 • Добавете нови изображения към темата
 • Оптимизирайте изображенията
 • Генериране на детски теми
 • Следете за промени и актуализирайте хранилища

Всички тези задачи са излишни, което показва обхвата за автоматизация. Ето как можем да направим това:

Автоматизирайте разработването на теми с Gulp

Нека се съсредоточим върху популярен инструмент, глътка, за автоматизиране на разработването и разгръщането на теми. Gulp е инструментариум, който помага при автоматизиране на всички изброени по-горе процеси. Gulp е базиран на JavaScript инструмент, който работи на Node.js сървър.

gulpjs

За да инсталирате Gulp, трябва Node.js и инсталиран NPM. След това можете да инсталирате Gulp, като стартирате следните команди в терминала.

npm инсталирайте gulp -g

За да работите върху тема с Gulp, трябва да отидете в темата директория, обикновено разположена в / wp-content / themes /, и да инициализирате NPM с командата npm init в терминала.

След това трябва да добавите Gulp към файла package.json.

{
"име": "ми-тема",
"версия": "1.0.0",
"описание": "WordPress Урок за автоматизация с Gulp",
"автор": "Моето име",
"devDependencies":
{
"глътка": "^ 3.9.1"
}
}

След като Gulp се инициализира във вашата директория, трябва да дефинирате Задължителни задачи използвайки functiontask () – всяка задача е стъпка за автоматизация, която Gulp изпълнява. Ето подробно ръководство за писане на задачи с Gulp.

Интересувате ли се как автоматизираме разработването на теми – ето урок, който ще ви отведе в пътуването на инженерния екип.

Тестване на крайния продукт с непрекъснато внедряване

Последната стъпка в този урок за разработка на WordPress е да автоматизирате тестването на крайния си продукт. Накратко, ще се опитате да прецените дали уебсайтът ви прави правилно на устройства.

Като последните тенденции на DevOps предполагат, най-добрата практика е да надхвърлите непрекъснатата интеграция. След като успешно внедрите непрекъсната интеграция, може да се чудите, не е ли кодът в централното ви хранилище винаги в работно състояние? Логичният отговор е „да“ и следователно има смисъл да пуснете най-новата версия на вашия софтуер, тъй като изграждането е станало!

Има ли смисъл във всички ситуации? Не, особено ако клиентът ви не иска непрекъснати актуализации. Въпреки това е философия да поддържате кода си готов за изпращане. В ситуации, в които разработвате свой собствен продукт, непрекъснатото внедряване е най-ефективно. В Google са ви необходими около 8 минути, за да може кодът да излезе на живо, след като се ангажирате!

Ако изграждате уеб приложение, компилацията може да не означава, че тя работи на устройства. В такъв случай инструмент като BrowserStack е удобно. Той стартира вашето уеб приложение на реални устройства на различни производители, работещи с различни операционни системи, за да гарантира, че те работят за крайния потребител.

browserstack

Непрекъснато внедряване с BrowserStack

В BrowserStack можете да стартирате тестове в Python селен, който трябва да бъде инсталиран чрез PIP.

пип инсталирайте селен

Нека да проведем прост тест с помощта на Galaxy Note 8, работещ с Android v7.1. Връзката, която предоставих в кода по-долу, може да бъде получена след регистрация в BrowserStack (има безплатна пробна версия). BrowserStack ви настройва с примерен код, след като изберете опциите.

Настройване на първия ви тест на BrowserStackНастройване на първия ви тест на BrowserStack
от webdriver за внос на селен
от selenium.webdriver.common.keys импортиране на ключове
от selenium.webdriver.common.desired_capa sposobnosti импортира Желани Възможности

žel_cap = {
‘browserName’: ‘android’,
‘устройство’: ‘Samsung Galaxy Note 8’,
‘realMobile’: ‘true’,
‘os_version’: ‘7.1’
}

driver = webdriver.Remote (
command_executor = ‘HTTP: // shaumikdaityari1: [email protected]: 80 / WD / център “,
desired_capabilities = desired_cap)

driver.get ("https://www.codeinwp.com/")
elem = driver.find_element_by_name ("р")
elem.send_keys ("BrowserStack")
elem.submit ()
печат (driver.title)
driver.quit ()

За да стартирате просто изпълнете файла или изпълнете командите в терминала.

python browser_test.py

Можете да потвърдите дали тестът е успешен от вашия терминал. Освен това можете също да се върнете към профила си в BrowserStack, за да проверите видеото как всъщност се изпълнява.

Видео и дневници на тестовете на BrowserStackВидео и дневници на тестовете на BrowserStack

Можете да автоматизирате тестове на мобилни браузъри. BrowserStack ви дава възможност да стартирате тестове и на вашия собствен сървър, както е описано в документацията.

Ако правите мобилно приложение, бихте искали да се тества на различни устройства чрез конкретен инструмент. Това е възможно с TestGrid, което ви позволява да стартирате приложението си на различни устройства.

Последни мисли за този необичаен (автоматизиран) урок за разработка на WordPress

С това стигаме до края на този урок за автоматизиране на задачите по време на разработката на WordPress. Ние покрихме предимствата на автоматизацията и различни задачи, които могат да бъдат автоматизирани във вашия цикъл на разработка.

Използвате ли други техники или инструменти, за да автоматизирате работния си процес за разработка на WordPress? Споделете своите трикове в коментарите по-долу.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map