Компания за поддръжка на WordPress срещу „Направи си сам“ – Услугата за поддръжка на WordPress струва ли парите?

TL; DR: Да, наемането на компания за поддръжка на WordPress има смисъл, просто не за всички.


Поддръжката на WordPress е една от тези теми, които са склонни да разделят хората на две групи: някои хора застават зад подобни услуги от все сърце, а други получават всички "Мога да се грижа за собствения си сайт!" за това.

И така, какво дава? Дали наемането на компания за поддръжка на WordPress наистина има смисъл? И ако е така, за кого … просто разработчици, работещи на клиентски сайтове, или може би хора, управляващи свои сайтове също?

И по-важното – защо дори говорим за това?

Всичко започна преди няколко месеца, когато компания, наречена WP Team Support, се свърза с нас относно възможността да направим някаква писмена промоция. Но вместо просто да публикувате класическа реклама, като, "ей, те са страхотни, проверете ги!" решихме, че задълбоченият поглед върху цялата тема за услугите за поддръжка на WordPress ще донесе много повече стойност. По-специално, нещото, което искахме да разберем, е дали наемането на компания за поддръжка на WordPress има смисъл в реалния свят – за хора, които просто трябва да се грижат за един или повече сайтове.

Ето резултата от това:

Компания за поддръжка на WordPress срещу „Направи си сам“

Какво представлява поддръжката на WordPress?

Първо, първо, основното възражение на хората, когато става въпрос за харченето на твърди пари за поддръжка на WordPress, е, че те смятат, че могат сами да направят тези неща и че всичко това няма да отнеме толкова много време.

Не е като да потърсим някакво определение, но поддръжката на WordPress ми се струва като целия набор от дейности (или "домашни задължения"), че трябва да се грижите редовно, за да поддържате здравословното си състояние на сайта.

Ето видовете задачи, които могат да се считат за част от текущата поддръжка на WordPress:

 • Актуализациите: Основни актуализации на WordPress, актуализации на плъгини, актуализации на теми. Това е ключов елемент от всички усилия за поддръжка на WordPress, тъй като не актуализирането е една от основните причини уеб сайтовете да бъдат хакнати.
 • Архивите: база данни и файлове. И също така да се уверите, че архивите, които имате, работят. Всъщност е Отчетените че около 76 процента от потребителите на WordPress не използват резервни приставки, така че не е като резервно копие е общоизвестно.
 • Сигурност: сканиране, проверка на зловреден софтуер, наблюдение на сигурността като цяло.
 • Неотложен мониторинг.
 • Оптимизация на производителността: Уверете се, че сайтът работи бързо.
 • Коментирайте спам боравене.
 • Поддръжка, свързана със сървъра: всичко, което обикновено правите в cPanel.
 • SEO: грижа се за вътрешната структура на вашия сайт за да улесните класирането.
 • Решаване друг разни въпроси, тъй като идват.

Без значение как четете този списък, това е много неща!

И, да, можете да автоматизирате някои от тях, но все пак, това е много неща, които трябва да имате в ума си, и всеки от тях може да се обърка по една или друга причина. Още по-лошото е, че е много дори когато се работи с един сайт … и какво ще стане, ако имате пет от тях.

Но добре, нека не изпреварваме себе си. Вместо това, нека се опитаме да разбием това едно по едно и да разгледаме каква част от тези проблеми са:

1. Автоматизация

Така че първото нещо, което можем да направим, за да улесним различните задачи по поддръжката на WordPress, е да автоматизираме колкото може повече от него.

а) Актуализации

Те са лесни за автоматизиране в по-голямата си част, но това също не е толкова черно-бяло на проблем.

Когато става въпрос за актуализации на кода на WordPress, това може да се зададе лесно чрез някои записи wp-config.php (как да).

Актуализациите на приставки и теми могат да бъдат зададени по подобен начин, но аз лично не съм убеден, че трябва да се възползвате от това.

Може би това е просто моето усещане, но обикновено не актуализирам приставки или теми веднага. С моята тема всъщност не я актуализирам изобщо, докато не съм напълно сигурен, че нито една моя персонализация няма да изчезне след актуализацията и че сайтът няма да се обърка по друг начин.

За плъгините обичам да чакам няколко дни, преди да натисна бутона за актуализация. Причината, поради която го правя, е, че от време на време някои бъгове ще се промъкнат през пукнатините, причинявайки срив на сайта. Така че моите разсъждения са, че ако изчакам няколко дни, достатъчно хора вече ще са докладвали проблем. Ако не се притеснявате за подобни неща, винаги можете да използвате този плъгин. Това е доста удобно и ви дава много избор за това как сайтът ви се актуализира.

б) Архивиране

Това е може би основното нещо, което трябва да автоматизирате относно ежедневието на вашия сайт.

На този етап можете да използвате както безплатни, така и платени резервни копия и всички те работят доста добре. Въпреки това, все още е необходимо да се уверите, че архивирането ви работи и може да се използва за възстановяване на вашия сайт.

От друга страна, основната полза, която получавате, когато работите с компания за поддръжка на WordPress по отношение на архивирането, е, че те са тези, които са отговорни за това, че тези резервни копия работят.

Но като цяло, архивирането е нещо, което можете да автоматизирате и сами … и на множество сайтове … и дори безплатно. Ако все още не сте избрали своето резервно решение, ето сравнение.

в) Сигурност

Има плъгини като Wordfence, iThemes Security, Sucuri и те ви дават някаква полуавтоматизация в областта на сигурността.

Казвам полуавтоматизация, защото освен ако не сте готови да харчите пари, все пак вие трябва да вземете решение, когато тези плъгини намерят някакви проблеми.

От друга страна, компания за поддръжка на WordPress може да ви предложи подобно спокойствие на сигурността. Единственият недостатък обаче е, че не знаете много за качеството на тази служба за сигурност като цяло. С други думи, знам, че ако плащам на Sucuri да се грижи за моя сайт, тогава получавам една от най-добрите услуги за сигурност на пазара. Не знам дали получавам същото от компанията за поддръжка на WordPress X. Но след това отново услугата Sucuri не е най-евтиното. Започвайки от близо 200 долара годишно, със сигурност не е лесно да вземете решение, за да се погрижите за сигурността на вашия сайт.

г) Време за изпълнение

Мониторингът на време може да бъде автоматизиран изцяло тези дни и то безплатно. UptimeRobot ви дава 50 монитора, проверявани например на всеки пет минути.

Разбира се, все още е на вас да направите нещо, ако сайтът не работи.

д) Изпълнение

Ефективността на вашия WordPress сайт е нещо, което можете да подобрите, като правите различни ощипвания и се възползвате от някои кеширащи приставки.

Но в по-голямата си част това наистина не може да бъде напълно автоматизирано.

Ако някой се справи с това за вас и препоръча конкретни корекции или дори да ги правите – като компания за поддръжка – може да ви спести много време.

е) Спам

Спамът е любимата тема на всички, нали? Както и да е, можете доста да се справите автоматично чрез неща като Akismet.

ж) Сървърни неща

Свързаната със сървъра поддръжка не е нещо, което можете да автоматизирате.

з) SEO

Автоматизацията тук основно се свежда до това колко дълбоко искате да влезете в темата за SEO. Има приставката Yoast SEO и множество други, но в по-голямата си част нивото на оптимизация на вашия сайт зависи от начина, по който редовно създавате ново съдържание. Тук не може да се автоматизира много.

И накрая, решаване други разни въпроси тъй като те идват, не могат да бъдат автоматизирани по дефиниция.

Имайки предвид всичко по-горе, имаме следната таблица:

Може да се автоматизира безплатно?да
Да не
Не
АктуализациитеСигурностОптимизация на производителността
АрхивитеSEOПоддръжка, свързана със сървъра
Неотложен мониторингРешаване на други различни проблеми
Спам

Ето как да прочетете това:

 • Бих рискувал да кажа, че всичко, което може да се автоматизира безплатно, не е достатъчно добра точка за продажба, която ме убеждава да закупя услуга за поддръжка на WordPress. С други думи, тези неща могат да бъдат игнорирани.
 • Всичко, което не може да бъде автоматизирано безплатно, трябва да бъде фактор, който трябва да се вземе предвид.

2. Колко време отнема поддържането на сайт

Ако не можете да автоматизирате нещо, ще трябва или да го обработите на ръка, или да го игнорирате напълно. И пренебрегването не винаги е най-добрият план за игра.

Ето груба оценка на необходимата инвестиция във времето:

 • Сигурност: Настройката на приставка за сканиране на нещата за вас е едно, но след това трябва да разгледате и отчетите и да решите дали нещо трябва да правите поне веднъж седмично.
 • Оптимизация на производителността: Това е трудно да се прецени, тъй като ефективността на вашия сайт може да намалява от време на време поради каквато и да е причина (свързана със сървъра, свързана с нови плъгини, някаква интеграция на трета страна и т.н.) и може да изисква повече или по-малко работа от вие редовно. За начало можете да инсталирате GTmetrix плъгин да наблюдавате ефективността за вас, но все пак ще ви е необходимо известно време поне всеки месец да прегледате диаграмите и да решите какво можете да направите, за да подобрите нещата.
 • SEO: това ще изисква постоянни усилия от вас, независимо дали работите с компания за поддръжка на WordPress или не. Тъй като това не е черно-бял проблем и всеки има своя собствена представа колко SEO работа трябва да свърши за всеки пост, нека просто го пропуснете тук.
 • Решаване друг различни въпроси: няма начин да се прецени.

Имайки предвид горното, мисля, че е разумно да преценим, че поддържането на вашия сайт ще ви струва поне един час всяка седмица – ако просто се справяте с най-големия минимум или много повече, ако наистина искате да стигнете до дъното на нещата.

Въпросът, който трябва да си зададете е дали можете да спечелите повече пари по време на часовете си за поддръжка спрямо това, което би ви струвало да наемете компания за поддръжка на WordPress. Или дали можете да допринесете за растежа на сайта по някакъв друг начин, ако не е необходимо да извършвате поддръжка самостоятелно.

3. Кои са нещата, които вероятно няма да направите сами

Докато разглеждах предложенията на шепа от популярните компании за поддръжка на WordPress, забелязах също, че те предлагат някои услуги, които никога не бихте направили сами, ако поддържате свой собствен уебсайт.

 • Например, дори когато актуализирате уебсайта си – ядрото, плъгините, темата – ако го правите ръчно, колко често създавате допълнителни архиви преди и след извършването на актуализациите? (Само в случай, че актуализация обърка нещо и трябва да се върнете веднага.)
  • И ако актуализациите се случват автоматично, имате ли зададени неща по начин, по който се създават тези допълнителни архиви? Вероятно не.
 • Също така, пазите ли резервните си копия извън сайта?
 • Следите ли как изглежда уебсайтът ви всичко популярни устройства?
 • Какво е времето за реакция при поддържане на собствен сайт? Събуждате ли се посред нощ, когато получавате известие, че сайтът е свален? Или изчаквате до сутринта, след което вашият сайт може вече да е офлайн шест или повече часа?
 • Ако сканирането за сигурност разкрие някакъв злонамерен софтуер, знаете ли как да го премахнете? Искам да кажа, без да се налага да изследвам проблема в Google за няколко часа.
 • Създавате ли отчети за поддръжка за себе си? Знаете ли, лист, където можете да видите всичко, което сте направили, и т.н..
 • И накрая, нещо, което донякъде е свързано, какво става, ако имате нужда от помощ в WordPress – имате ли някой, с когото да се свържете по този въпрос? И не говоря за чисто хостинг проблеми или нещо подобно, а някой, когото можете да попитате за нещо, свързано с WordPress.

Всичко Повечето от гореизброените са неща, които прави добра компания за поддръжка на WordPress (в зависимост от това, кого изберете). И според мен, тези просто могат да бъдат действителните основни предимства от абонамента за подобни услуги.

За мен лично абсолютната основна полза е времето за реакция. Знаем, че когато нещо трябва да направи, вероятно ще започне да се прави веднага, а не когато се събудя и пусна нещата в движение.

4. Какво може да се обърка, ако не поддържате сайта си

Добре, така че горното е всичко, за което знаем, че трябва да се грижим, но не винаги се заобикаляме в действителност. Ей, това е просто живот …

И така, какво може да се обърка, ако пренебрегнете поддръжката на WordPress? Забележка: Това донякъде е начин за оценка, ако на първо място трябва да направим някаква поддръжка.

Ето големите три, повече или по-малко:

а) Ще ви хакнат

Според Wordfence, the повечето атакувани неща в WordPress са: уязвимости в PHP код (ядро, плъгини, теми), страници за вход, по-стари приложения, хоствани на същия сървър, конфигуриращи файлове и самия уеб сървър. "Защо някой да хакне МОЯТ уебсайт? Не е като националната сигурност зависи от това." прав?

Е, както се оказва, хакерите всъщност не прекарват толкова много време в избора на сайтове, които ще хакнат (освен ако не сте огромна марка). През повечето време атаките са базирани на уязвимост, а не на уебсайтове. Значи, нападател не избира цел и след това се опитва да намери начин, а по-скоро избира известна уязвимост и след това се опитва да намери всички уебсайтове, които могат да бъдат атакувани с нея. В тази светлина всеки е цел, без значение колко голяма или малка. И не поддържането на вашия сайт е първата стъпка да станете жертва.

б) Губите данни

Загубата на данни често е дори по-лоша от хакването на уебсайта Ви. Ако нямате надеждна (и работеща) резервна копия на място, рискувате не само сайта, но може би и целия си бизнес. И не отнема много Например неизправност на сървъра, проблем с кеша, вирус на вашия собствен компютър – този, който използвате за достъп до потребителя на администратора на вашия сайт и вероятно безброй други причини.

в) Губите SEO

Казах ли, че загубата на данни е най-лошата? Задраскайте се, че ако разчитате на входящия трафик от Google, след това намаляването на класирането ви може да бъде още по-лошо от това. Google наказва тежко заразените сайтове.

И за съжаление Google е доста добър в откриването на подобни проблеми. За съжаление казвам, защото това често означава, че ако не правите никаква поддръжка, Google е този, който ви уведомява за хакването на вашия сайт. И в този момент вече е късно. Можете да влезете в черен списък – вашите посетители ще видят екран като следния, когато се опитат да посетят вашия сайт:

зловреден зловреден сайт

Нито един от горните три не е особено забавно изживяване, но с установената добра поддръжка на WordPress можете успешно да избегнете всички.

И така, въпросът става:

"Е компания за поддръжка на WordPress ще си заслужава за мен?"

В края на деня поддръжката на WordPress е нещо, за което абсолютно трябва да се погрижите.

Така че има два начина да спите по-добре през нощта и да следите бдително на сайта си едновременно:

 • грижи се за това сами,
 • наемане на професионална компания, която да го направи вместо вас.

Засега няма изненада.

Ние от всички знаем какви са недостатъците на поддържането на вашия сайт, ако го правите сами. Искам да кажа, колкото и да го кажем, ще отнеме време. Трябва да се въоръжите с търпение, време, да се образовате (непрекъснато) и – изненадващо – имате нужда и от пари.

Слонът в стаята е това: тук бяха споменати много услуги и инструменти – инструменти, които правят възможна поддръжката на WordPress, когато се справяте самостоятелно – и голям брой от тях се плащат, ако искате да получите пълните ползи. Тези суми се сумират.

Например, премиумното издание на Sucuri започва от $ 199 / година, това е само за сигурност. След това, какво ще кажете за премиум архивиране с BlogVault … това е още $ 108 / година. И така нататък. Така че защо да не изпуснете всички тези допълнителни инструменти и вместо това да платите единична такса с една компания за поддръжка на WordPress? Няма да заявявам, че това е идеалното решение за всички, но ако извадите калкулатора си, ще започнете да виждате обжалването.

Ако искате да останете с безплатни инструменти, готино. Но какво ще стане, ако трябва да поддържате няколко уебсайта – не само един. Тогава времевата инвестиция, необходима, за да се погрижим за това се умножава … и т.н., и така нататък.

Така или иначе. Както споменах по-горе, основната точка на продажба и основната полза от моя гледна точка е времето за реакция. Ако нещата се объркат, по каквато и да е причина, проблемът ще бъде разгледан веднага, ако работите с добра компания за поддръжка на WordPress.

А що се отнася до това дали подобни компании са подходящи за всички, бих казал това:

Като цяло поддръжката на WordPress е нещо, което трябва да се случва по някакъв начин на повечето уебсайтове. Ако нямате бюджет, но имате време, можете да направите повечето основни неща сами и трябва да сте добре.

В някои наистина конкретни случаи, например с личен блог или сайт, който не ви интересува много, или сайт, който не прави пари пряко или косвено, задълженията по поддръжката вероятно могат да бъдат пропуснати изцяло.

За всеки проект за търговски уебсайт, като магазин за електронна търговия или бизнес уебсайт, работата с компания за поддръжка по принцип е много добра идея. Също така трябва да помислите за партньорство с такъв, ако сте разработчик и искате да се грижи за сайтовете на вашите клиенти..

И това е дори ако имате знания и опит сами да предоставите някои услуги за поддръжка. Една добра компания ще покрие цял спектър от задачи за вас в един пакет, а ние говорим за хора, които са специализирани в предоставянето на този вид услуги.

И така, какво ще бъде за теб? Компания за поддръжка на WordPress или направи си сам?

Ако това е първото, ето някои конкретни компании, които можете да разгледате:

Топ услуги за поддръжка на WordPress на пазара

WP Buffs

WP Buffs

WP Buffs е компания, която не само ще ви помогне с поддръжката на WordPress, но и може да генерира приходи, ставайки партньор на бели етикети.

Потърсете помощ в здравето на вашия сайт за нещо толкова просто като оптимизация на скоростта до толкова сложна, колкото и персонализирана функционалност. Те също така предоставят поддръжка на сайта на партньори с бели етикети, което по същество е аутсорсинг на поддръжка на WordPress.

Освен това те имат a WPMRR видео курс, който можете да използвате, за да продадете пакета им за поддръжка в блога си и да подобрите общите приходи. Екипът на Buff е базиран на дистанционно, което им позволява да осигуряват бърза, денонощна поддръжка.

Опции за ценообразуване:

Ценообразуване на WP Buffs

Какво получавате:

 • Оптимизация на уебсайтове
 • Premium iThemes Security включен плъгин
 • 24/7 наблюдение на ъптайм
 • Седмична тема & актуализации на плъгини
 • Денонощни редакции на уебсайтове
 • Подвижен & оптимизация на таблети
 • Ежедневни резервни копия в облака
 • Приоритетна и аварийна подкрепа
 • Помощ за разширена функционалност

Компания за поддръжка на WordPress №1: Поддръжка на WP Team

Поддръжка на WP екип

Appears Изглежда, че поддръжката на екипа на WP е престанала да предлага услугите им.

Екипът за поддръжка на WP е една от най-достъпните компании за поддръжка на WordPress там, което е впечатляващо, тъй като предлагат наистина широк спектър от услуги.

Те могат да се грижат за архивирането ви, сигурността, ефективността на сайта, наблюдението на ъптайм и много повече. Те предлагат и други услуги един по един около WordPress. Нещото, което особено ми харесва тук е, че получавате достъп до професионална поддръжка (без значение какъв проблем може да имате) и че те могат да се справят дори със задачи като миграция на сайтове, ако някога се нуждаете от това.

Освен това, ако сте нов потребител, получавате 30 минути безплатна професионална помощ.

Опции за ценообразуване:

Премахнато.

Какво получавате:

 • Облачни архиви
 • Оптимизация на производителността
 • SEO оптимизация
 • Оптимизация на сигурността
 • Оптимизация на база данни
 • Лична експертна подкрепа
 • Поддръжка за съвместимост
 • 24/7 наблюдение
 • Премахване на зловреден софтуер
 • Миграция на уебсайтове
 • Пълни актуализации на WordPress
 • Неотложен мониторинг
 • Месечни отчети

Maintainn

Maintainn

Друга страхотна услуга, която ви помага да поддържате сайта си свеж и здрав. С месечна такса се покривате в много области: разработка, сигурност, актуализации на сайтове, поддръжка на експерти и други.

Като една от най-популярните компании за поддръжка на WordPress, Maintainn е екип, съставен от професионалисти в WordPress, които ще следят постоянно вашия сайт, така че няма да е необходимо. Техническата поддръжка е на разположение пет дни в седмицата, но винаги има някой, който да отговори на обаждането ви, ако се нуждаете от помощ по всяко време.

Опции за ценообразуване:

Поддържане на цените

Какво получавате:

 • 24/7 мониторинг на сигурността
 • Ежедневни резервни копия извън офсет
 • Седмични актуализации на ядрото на WordPress
 • Актуализации на темата и приставките
 • Разработка по поръчка
 • Професионална, всеотдайна поддръжка
 • Миграция на данни
 • Постановка на уебсайт

WP Грижа за сайта

WP Грижа за сайта

WP Site Care отдавна е известна компания на този пазар. Те предлагат набор от услуги, специално свързани с това, което се случва в задния край на вашия сайт, така че не е нужно да губите фокус и внимание от истинската си работа.

Ключовият елемент на предлагането им е поддръжката на WordPress, но те също имат мониторинг на сигурността, архивиране, оптимизация на производителността и други услуги, за да поддържат поддръжката на WordPress..

Бонус, вие също получавате това, което наричат ​​функцията им Walkie Talkie направо в таблото ви за управление – позволява ви да се свържете веднага с екипа за спешни заявки.

Опции за ценообразуване:

Ценообразуване на WP Site Care

Какво получавате:

 • 24/7 мониторинг на сигурността
 • Ежедневни резервни копия в облака
 • Управлявани актуализации на WordPress
 • Професионални видеоклипове за обучение
 • Проследяване на активността в реално време
 • Експертно обслужване на клиенти
 • Уоки токи

WP Maintainer

WP Maintainer

Единствената услуга в списъка, която се предлага с един план, при 99 долара на месец. В екипа има само трима души, но със сигурност знаят как да се справят с работата си.

WP Maintainer прави нещата прости: няма подредени нива, само един план, който да отговаря на всички – включва всички техни услуги за поддръжка на WordPress. Допълнителна работа за разработка може да бъде закупена и отделно (цената на която зависи от времето, което разработчиците отделят за коригиране на проблема си).

Опции за ценообразуване:

Ценообразуване на WP Maintainer

Какво получавате:

 • Актуализации на WordPress, теми и приставки
 • Планирани резервни копия на сайта
 • Мониторинг и почистване на сигурността чрез Sucuri
 • Месечни персонализиране на сайта (прилагат се допълнителни такси)
 • Безплатна миграция на WordPress
 • Месечна подкрепа
 • Профилактика

Предимства и недостатъци

И така, пак какво ще бъде за вас? Компания за поддръжка на WordPress или направи си сам?

Ако все още не сте сигурни, хвърлете поглед на тези основни плюсове и минуси на работа с компания за поддръжка на WordPress:

�� Плюсове

 • Спокойствие.
 • Множество аспекти на поддръжката на WordPress, за които се грижи един доставчик / компания.
 • Time. Както във времето, не е нужно да харчите сами за поддържане на сайта.
 • Някой да се свърже в случай, че нещо се случи.

�� Минуси

 • Струва най-малко 49 долара на месец = 588 долара / година.
 • Вие оставяте на трета страна да контролира вашия уебсайт.

Добре, това е нашето значение на поддръжката на WordPress и дали трябва да наемете компания, която да се справи с вас вместо да го направите сами. Ще се радваме да чуем какво мислите за цялата идея, плюсове и минуси и дали сте клиент на някоя компания за поддръжка на WordPress, представена тук.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оригинален текст на Аделина Тука и Карол К. Оформление и представяне от Карол К.

Тази публикация ви е предоставена от екипа за поддръжка на WP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map