Коя е най-добрата облачна IDE през 2020 г.? Ето 8 от най-добрите опции

Традиционно за разработчиците беше обичайно да създават код, използвайки ежедневните си текстови редактори. От локалната машина до сървъра, текстовите редактори, базирани на терминали като VIM и Emacs (както и текстови редактори, базирани на GUI като SublimeText), все още са най-важните опции за много разработчици. Все по-голямата популярност на облачните услуги води до покачването на облачните IDE. В тази публикация ние обхващаме най-популярните и функционални опции на днешния ден и се опитаме да намерете най-добрия облачен IDE през 2020 г..


Но първо, как IDE се различава от текстовия редактор? В допълнение към разширените функции на текстовия редактор като подчертаване на синтаксис, най-съществената разлика е, че IDE ви позволява да компилирате и стартирате кода, който пишете. Освен това някои IDE имат разширени функции като отстраняване на грешки. Най-добрите IDE осигуряват решение на едно гише за всички ваши нужди за развитие – с допълнителни предимства като контрол на версиите и непрекъсната интеграция.

Най-добър облачен IDE

Ето пълния състав:

 1. CodePen #
 2. JSFiddle #
 3. Microsoft Azure Notebooks #
 4. Наблюдаем #
 5. Repl.it #
 6. Codenvy #
 7. Google Cloud Shell #
 8. Codeanywhere

1. CodePen

IDE облак IDE

CodePen е облачен базиран редактор за HTML, CSS и JavaScript, който ви позволява да изобразявате фрагменти в реално време и след това да ги споделяте с други. Основната цел на CodePen е да даде възможност на разработчиците да създават демонстрации на своята предна работа.

CodePen DemoДемонстрация на CodePen

Можете да използвате таблици стилове и скриптове, хоствани външно на демонстрацията на CodePen. Освен това CodePen ви дава достъп до JavaScript конзола за отстраняване на грешки в кода, ако създавате елемент в платформата.

Демонстрациите на CodePen могат да бъдат вградени и във вашия уебсайт. Вградените химикалки имат визуализации на кода, което ги прави идеални за технически писатели, като същевременно създават уроци за предни технологии.

CodePen ви позволява да разклоните работата на други разработчици и да надграждате върху нея. Предлагат се различни изгледи на вашия код, но някои са достъпни само на професионалната версия, като се започне от $ 8 / месец, таксувани годишно.

Докато силата на CodePen създава и споделя писалки, той се въвежда Проекти през 2017 г., които ви позволяват да създавате цели предни проекти на сайта, което го прави пълна IDE.

2. JSFiddle

jsfiddle - облачен IDE за JS

JSFiddle е ранна IDE, възникнала като кодова площадка, влияеща на много други конкуренти днес. Тя ви позволява да създавате предни елементи и да ги предавате на живо в браузъра.

Демонстрация на JSFiddleДемонстрация на JSFiddle

Можете да разклоните работата на другите и да надграждате върху нея в допълнение към вграждането на работата си във външни сайтове. JSFiddle е опростена версия на CodePen за тези, които искат да работят с по-прост редактор на кодове, но все пак имат способности за компилация.

3. Microsoft Azure Notebooks

azure - най-добрият облачен IDE от Microsoft

Microsoft Azure Notebooks е цялостно решение от край до край, предоставено от Microsoft за управление на проекти, разработени чрез Юпитер тетрадки. Първо, трябва да влезете във вашия акаунт в Microsoft и да изберете план. Предлага се безплатен подреждащ план. Вашите проекти могат да бъдат изградени на Python 2, Python 3, R или F #.

След това можете да инициализирате празно хранилище на проект с файл за маркиране README.

Създайте проект на AzureСъздайте проект в Azure

След като хранилището е създадено, можете да пристъпите към създаване на тетрадки и работа върху тях.

Jupyter Notebook на AzureJupyter Notebook в Azure

Azure също така ви позволява да стартирате терминал на мястото на проекта. Можете да стартирате Unix команди на терминала, както и да предоставите опция за отстраняване на грешки от вашия Python код през терминала.

Терминал AzureТерминал Azure

Azure също ви позволява да споделяте проекта си със сътрудници. Ръководствата, създадени от Microsoft за Azure Notebooks, също са под формата на проекти в платформата. Например, ето един проект за достъп до данни от тези преносими компютри.

4. забележим

observablehq

Докато Юпитер е отговорен за увеличаването на популярността на Python в облака, той също вдъхнови създателите на Observable да създадат подобно решение, предназначено за JavaScript.

Наблюдаемите тетрадки са облачни тетрадки с JavaScript, които могат да включват комбинация от скриптове и Markdown. Основната цел на Observable е да споделя графики базирани на JavaScript през облака.

Можете да проверите функциите на Observable, без да създавате акаунт чрез демо тетрадка.

Наблюдаема демонстрацияНаблюдаема демонстрация

След като създадете акаунт, ще можете да запазите всички промени, които направите в бележник, и да споделите резултатите с други.

Сега да преминем към малко по-цялостни решения от край до край, за да намерим другите най-добри облачни IDE платформи.

5. Repl.it

repl.it

Идеята зад Repl.it е да ви позволи да се съсредоточите върху кодирането, като оставите платформата да се грижи за настройката на средата.

След като завършите регистрацията, можете да създадете среда с едно кликване. Има огромен брой езици за избор. В тази демонстрация, нека да продължим с Python.

Когато изберете среда, прозорецът, който се отваря, е разделен на три колони – файловата система, текстовият редактор и преводач на терминала. Можете да ги преоразмерите, за да се съсредоточат върху частта от проекта, върху който се концентрирате.

Repl.it EnvironmentRepl.it среда

От лявото меню можете също да изберете пакетите, с които искате да работите в текущия си проект. В Repl.it има дори опция за мултиплейър, която го прави полезен за сътрудничество! Когато го активирате, можете да създадете URL адрес с потенциален сътрудник, който да допринесе или да прегледа състоянието на проекта в реално време.

Repl.it СътрудничествоRepl.it сътрудничество

6. Codenvy

codenvy

Codenvy е друга облачна IDE, която ви позволява да конфигурирате вашата среда за разработка, да напишете кода си в платформата и след това да го изпълните. В тази демонстрация нека да създадем среда, базирана на PHP.

В Codenvy среда за развитие в облака се нарича работно пространство. След регистрацията е необходимо първо да създадете работно пространство с предварително определен стек. Стековете включват популярни езици за програмиране като PHP, Python, Go и Rails с 3GB RAM в свободния слой. Екипи с до трима разработчици също могат да използват безплатния план.

Създайте работно пространство на CodenvyСъздайте работно пространство на Codenvy

След като създадете работно пространство, функционалността е подобна на Repl.it. Работната ви зона е разделена на управление на файлове, текстов редактор и терминал. За разлика от Repl.it, вие можете да използвате Unix команди в терминала, а не само интерпретатора Python за отстраняване на грешки в кода.

Примерен проект на PHP за CodenvyПримерен проект на PHP в Codenvy

Codenvy ви позволява също да импортирате проект от GitHub или да клонирате хранилище от отдалечено място. Освен това Codenvy ви позволява да споделяте проекта си със сътрудници в реално време.

7. Google Cloud Shell

cloud.google

Google Cloud Shell е терминал в облака, който можете да стартирате през браузър. Cloud Shell се предлага предварително инсталиран с различни популярни библиотеки и услуги като Docker, Python, Git и VIM. Осигурява 5 GB място за съхранение в домашната ви директория.

Google Cloud Shell е цялостно решение за програмист без местна среда за развитие. Ако използвате Chromebook, тази опция трябва да се грижи за повечето от вашите нужди за развитие.

Google Cloud Shell TerminalТерминал на Google Cloud Shell

Google Cloud Shell ви предоставя и текстови редактор, базиран на GUI, ако не сте удобни с терминални текстови редактори като VIM и Emacs. За да задействате текстовия редактор с преглед на файлова система, използвайте иконата за редактиране в горния десен ъгъл на терминала.

Текстов редактор на Google Cloud ShellТекстов редактор на Google Cloud Shell

Въпреки че можете да използвате Git за синхронизиране на вашите файлове в терминала, имате и опция за качване или изтегляне на файлове през файловата система, която е показана отляво. Освен това, обществената бета версия ви позволява да създадете обвивка от изображение на докер.

Като цяло, Google Cloud Shell изглежда е жизнеспособна опция за използване като основна среда за развитие. При чести промени в продукта, определено трябва да го опитате.

8. Codeanywhere

codeanywhere - може би най-добрият облачен IDE като цяло

Codeanywhere е последната възможност в нашия стремеж да намерим най-добрия облачен IDE. Това е кросплатформен облачен IDE, който ви позволява да създадете среда, да импортирате или създадете проект и след това да изпълните в същата среда.

Няма свободен ред за Codeany навсякъде, въпреки че е наличен седемдневен пробен период. Най-евтините планове са 2,5 долара на месец, таксувани ежегодно.

Настройте среда на CodeanywhereСъздайте среда в Codeanywhere

След като влезете, трябва да създадете среда за развитие. Можете да използвате един от съществуващите стекове от списъка с опции. Нека използваме стек, центриран към разработката на Python:

Текстов редактор на CodeanywhereТекстов редактор в Codeanywhere

Когато изграждането се зарежда успешно, можете да импортирате проект на Git или да създадете свой собствен празен хранилище.

Терминал на CodeanywhereТерминал в Codeanywhere

С редактор с богат текст можете да създавате, редактирате и записвате файлове. След това можете да стартирате всеки код, който сте създали или запазили през терминала, като изпълните съответната команда.

Codeanywhere осигурява поддръжка за синхронизиране с Dropbox, OneDrive и Google Drive, в допълнение към GitHub и BitBucket чрез контрол на версиите. Освен това можете да се свържете с вашата среда чрез FTP клиенти, за да прехвърляте файлове от и от други места. Codeanywhere има и партньорство с DigitalOcean за интегриране с DO капчици.

Последни мисли за най-добрия облачен IDE

Възможно е да няма еднозначен отговор на най-добрия облачен IDE през 2020 г., но има много възможности за избор, в зависимост от вашите изисквания:

Ако просто трябва да изпълните и споделяте фрагменти от код, трябва да опитате JSFiddle или CodePen.

Ако искате да създадете тетрадки с комбинация от Markdown и кодови изходи, можете да дадете Azure Notebooks или забележим опит.

Ако искате алтернатива на местната среда за развитие, трябва да изпробвате Google Cloud Shell.

Ако искате цялостно решение от край до край, трябва да опитате Codeanywhere, Codenvy или Repl.it.

Кое от тях е най-доброто облачно IDE от 2020 г. според вас? Липсвахме ли на любимия ти? Уведомете ни в коментарите по-долу.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map