Кодиране на музика! Плейлисти и съвети, които да бъдат по-продуктивни при кодирането у дома (или в офиса)

Какво става с кодирането на музика? Трябва ли да се притеснявате за изграждането на вашия последен плейлист? ⏯️


Хората спорят за музиката и производителността още преди пещерните хора да започнат да използват Walkmans. В крайна сметка всички твърдим, че музиката, която се играе в 11 часа, е единственият ефективен начин за изучаване на алгебра. ��♂️

Сега, когато сме малко по-мъдри, знаем, че Linkin Park, игран в 11, не е ефективен за нищо, камо ли за кодиране. Но от друга страна, звуците от телефонно звънене или вакуумно почистване също не помагат на никого. За щастие, много учени също харесват идеята да свирят музика по време на работа и имаме многобройни проучвания, които можем да използваме, за да създадем списък с добра кодираща музика.

Поради тази причина тази статия ще разгледаме как музиката влияе върху производителността, и как да използвате тази информация, за да съставите перфектния плейлист. Аз също ще споделя най-добрите плейлисти и инструменти за най-доброто музикално изживяване на работното място, без значение дали работите вкъщи или сте в офиса.

Кодиране на музика! Плейлисти и съвети, за да бъдат по-продуктивни при кодирането у дома

как "кодиране на музика" влияе върху вашата производителност

Има редица различни начини за подобряване на фокуса на работното място и поемането на контрол върху звука е един от най-важните. Например внезапният и дисонансен шум са два стимула, които могат да изтласкат мозъка ви извън зоната и в безсъзнателно отбранително състояние.

Дори и да не изпитвате ефекта на стрес, всеки офис шум, който е или силен, неочакван или досаден, все още ще бъде разсейва и води до намалена креативност.

Всъщност какво според вас се счита за най-досадното звучене? ��

Дори приятните звуци като разговор за Netflix могат да смутят координация на невралната активност. Когато работата на три големи "фокус" невромодулатори: ацетилхолин, допамин и норепинефрин е нарушено, мозъкът ви ще загуби посока и ще изпитате:

 • Невъзможност да се определи кое е най-важно: вашия код или по-странни неща?
 • Ще започнете да се фокусирате върху неподходяща информация.
 • Ще реагирате по-бавно, ще разберете по-малко и ще се почувствате сънливи.

От друга страна, слушането на кодираща музика има обратен ефект върху тези мозъчни региони. Наистина, са показали проучвания че слушането на любимата ви музика освобождава допамин в две области на мозъка ви, дорзална и вентрална стриатума. Накратко, това е като да получите голяма прегръдка. Избирането на познат плейлист на кодиране на музика е само един от триковете, които можем да използваме за повишаване на продуктивността, основана на музика.

Как да изберете най-добрата музика за кодиране за бързи резултати

Да започнем с най-очевидния трик; избягвайте да слушате музика, която мразите. Разбира се, това е болезнено очевидно, но не е задължително обратното.

Всъщност има няколко предупреждения, които трябва да разгледате, преди да натиснете да играете в любимия си плейлист. За едно нещо, имате нужда от известна новост, за да задействате вашите допаминови неврони. Проучванията показват че основната мозъчна дейност възниква, когато музиката не е очевидна, но достатъчно позната, за да осигури усещане за очакване, което спомага за освобождаването на допамин.

Въпреки това, твърде много новост ще насочи вашия фокус към музиката и далеч от вашия код. Въпреки това музиката, към която сте амбивалентни, може да доведе до страхотни резултати. От една страна, не е толкова разсейващо, колкото нещо, което обичате или мразите.

Изберете музика, която е подходяща за задачата. Ако правите нещо скучно и повтарящо се, тогава изберете химн с бурни текстове. Текстовете са добър начин да разбиете скуката и да ви мотивират.

По-рано видяхме, че различимата реч може да бъде истински убиец на производителността. Това важи за текстовете в музиката. Ако работите върху по-дълбоки задачи, които изискват фокус и учене, тогава трябва да избягвате музика с текстове. По-добър вариант за по-дълбоки задачи биха били непрекъснатите звуци, възпроизвеждани при 70 децибела, което е било показано за подпомагане на креативното мислене.

Имайки това предвид, трябва да изберете музика с постоянни темпове, ритъм и режим, за да сте фокусирани, да повишите настроението си и да подобрите познанието си. Всъщност темпото може да бъде една от тайните на продуктивен ден. Получавате максимална полза, когато слушате музика с темпове между 60 и 120 BPM (PDF) за които е доказано, че улесняват ученето и задържането.

Правилното темпо може да освободи и алфа мозъчни вълни, което може да ви помогне да намерите по-елегантни решения за бъгове. Всички сме виновни за това, че имаме важно значение за решаването на проблеми, но ако имате достъп до алфа мозъчните вълни, можете избягвайте общи отговори при решаване на проблеми.

Плейлистът ви трябва да е толкова дълго, колкото планирате да работите, това ще ви напомни да си направите почивка. Това не само е по-добро за производителността, но и ще избегнете изгарянето в дългосрочен план. Всъщност избирането на първокласна услуга е най-добрият начин да осигурите този вид контрол върху работния си звуков пейзаж.

Най-важното и очевидно е, че подбирайте музика достатъчно силно, за да маскирате нежелания шум от вашата работна среда. Ето как оптимизирате музиката за когнитивно функциониране. Умерената сила на звука е ключова за успеха, когато балансирате музика и работа. Музиката трябва да бъде одеяло над нежелания шум, а не фокусът.

Най-добрите плейлисти за кодиране на музика

Когато пускам музика, предпочитанието ми е да предавам услуги и инструменти в YouTube. На първо място, не открих списъци с плейлисти в YouTube, които да съвпадат с тези, открити в стрийминг услугите и малко реклами благоприятстват за производителността.

Саундтраци към видеоигри

 • Най-добро за: Всяка задача, изискваща фокус и постоянна концентрация.
 • Професионалисти: Саундтраците за видеоигри са създадени, за да помогнат на играчите да решават пъзели, да събират информация в разговор, да мислят извън кутията.

Класически плейлисти

 • Най-добро за: Всеки, който търси класическа музика, която да съпътства работата им.
 • Професионалисти: Бароковата музика има добро темпо, което може да ви помогне да повдигнете настроението си и да подобрите фокуса.

Класически кавъри на добре познати поп песни

 • Най-добро за: Хората, които искат предимствата на класическото с познато усещане.
 • Професионалисти: Чудесно за осигуряване на познатост, която ще освободи допамин без разсейване.

околен

 • Най-доброто за Хората, които трябва да прикрият звуците на офиса.
 • Професионалисти: Амбиентната музика е изградена, за да подобри настроението и фокуса.

Алфа мозъчните вълни

 • Най-добро за: Повишаване на фокуса и креативността за мислене извън кутията.
 • Професионалисти: Добър хак за влизане в състояния на потока.
 • Внимание: Звуците могат да бъдат досадни и не могат да се използват за продължителни периоди. Освен това, тъй като работят върху мозъчните вълни, те трябва да бъдат избягвани от бременни жени, оператори на тежка екипировка или хора, изложени на риск от припадъци.

Буйна музика с текст

 • Най-добро за: Работа върху скучни, повтарящи се задачи, които не изискват фокус.
 • Професионалисти: Избраните плейлисти редовно се актуализират с популярни песни.

Природата звучи

 • Най-добро за: Маскиране на офис шум, когато трябва да се концентрирате.
 • Професионалисти: Случайността в звуците е чудесен начин за освобождаване на допамин, без да се прибягва до бял шум.

Най-добри приложения за кодиране на полезни звуци

Като оставим настрана плейлистите, нека разгледаме някои готини инструменти, които могат да направят цялата ви кодираща музика малко по-рационализирана.

Brain.fm

Brain.fm

Brain.fm ви представя най-новите разработки в невромузикологията със звуци и музика, за да ви помогне да работите, да спите и да се отпуснете.

Професионалисти: Широка гама от възможности за всеки вкус. Всяка от опциите за фокусиране също може да бъде избрана в зависимост от вашата задача. Те имат опции за работа, четене, творческа работа или за учене. Те разработват новите си парчета въз основа на други тенденции като lo-fi фокус, който беше вдъхновен от lo-fi канала в YouTube.

Недостатъци: Пробният процес ще ви даде само пет сесии. Това е абонаментна услуга на цена от $ 6,99 / месец или $ 49,99 / година.

Специална оферта: Вземи един безплатен месец чрез тази връзка.

myNoise

myNoise

myNoise е фриймиум уеб приложение, което има набор от звуци, за да ви помогне да маскирате звуците на офиса, когато трябва да свършите работа.

Професионалисти: Той има широк спектър от уникални звуци, които обхващат почти всеки случай на употреба. Използва генерирани от браузъра генератори на шум, така че не използвате никакви данни, докато предавате звуци.

Недостатъци: Възможностите за музика са ограничени.

Безплатен музикален архив (FMA)

Безплатен музикален архив

Вдъхновен от движението на софтуера с отворен код, The Free Music Archive осигурява висококачествени легални изтегляния за различни цели.

Професионалисти: Качеството на наличните песни е високо, а диапазонът е широк. Интерфейсът е прост и лесен за използване без сложни регистрации или скрити разходи.

Недостатъци: Ако търсите нещо популярно или познато, едва ли ще го намерите тук. Това би могло да ви накара да слушате музика с твърде много новости и по този начин да подкопаете вашите усилия.

Музика за програмиране

Музика за програмиране

Трябва да отбележите тази отметка, не само, че е създадена от разработчици, но обхваща всички важни области, които разгледахме по-рано: малко текстове, ограничена сложност и някаква ранна музика.

Професионалисти: Първо, обичам интерфейса. По-важното е, че разработчиците съставиха музиката въз основа на собствения си опит какво работи за тях.

Недостатъци: Някои хора може да не харесват контролите.

Заключителни мисли за кодирането на музика

Офисът с отворен план е чудесен начин да насърчи сътрудничеството и да развие култура. Въпреки че това може да е вярно, звуковата сцена на офиса с отворен план може да бъде разсейваща. Ако се чувствате постоянно разсеяни от нежелан шум, поемането на контрол над звуците и музиката може да ви помогне да осигурите одеяло над тези шумове.

С други думи, можете да използвате музика, за да извикате периоди на засилен фокус и да постигнете повече. Когато става въпрос за скучните ви задачи, можете да използвате музика, за да помогнете да преминете през тях. Ако трябва да се научите или да бъдете креативни, тогава атмосферата с подходящ звук със сигурност ще ви помогне да измислите необичайни решения. Имайки това предвид, не забравяйте, че изборът на подходяща музика може да ви помогне да овладеете всяка задача!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map