Как да останете фокусирани на работа с 12 метода “дълбока работа”

Как да останете фокусирани на работа


Не би ли било чудесно, ако знаехте как да останете фокусирани в работата, а не да мислите за рождения ден на чичо си? Или каквото се е случило с онова дете от Home Alone? Или това съм само аз?

Разбира се, вашите разсейващи мисли може да са по-интересни от моите, но се обзалагам, че те все още са намеса, без която можете да направите. Знаете ли какво би могло да помогне? Използване на някои дълбоки методи на работа в ежедневната си мелене.

Но каква е дълбоката работа, която казвате?

Професионални дейности, извършвани в състояние на концентрация без разсейване, които изтласкват когнитивните ви възможности до краен предел. Тези усилия създават нова стойност, подобряват уменията ви и са трудни за възпроизвеждане. Кал Newport, “Deep Work”

Просто казано: дълбоката работа ви прави по-добри. И тъй като отдалечената работа набира популярност и се увеличава запасът на таланти, който не се нуждае от конкурентно предимство?

Но това не е plug-n-play инструмент за увеличаване на фокуса ви, генериране на повече стойност и спиране на роботите да ви заемат работата. Искам да кажа, че можете да постигнете всички тези неща с помощта на дълбока работа, но ще е необходима малко упорита работа.

Например, първият ми опит за дълбока работа беше провал. Беше едва седмица, преди да се откажа. ��♂️

На втория ми път минаха само две седмици, преди да забележа, че се случва нещо променящо живота. Беше различно, защото започнах с по-малки промени и след това добавих още – по-големи – промени.

Поради тази причина тази статия е изградена около най-добрите съвети за изпълнение от задълбочена работа, които са предназначени да ви помогнат да разберете как да останете фокусирани в работата си. Ако започнете от върха, ще намерите строителните блокове, които правят дълбоката работа за вас. Или можете да извадите някой от съветите, за да подобрите фокуса си през работния ден.

Нека е нула в:

1. Определете количествено задачите си като плитки или дълбоки задачи

Най-добрият начин да се концентрирате върху дадена задача е да работите върху задачи, които носят най-големи награди и удоволствие. Преди да сте готови да се потопите в дълбокия работен край, трябва да знаете кои задачи изискват най-голям фокус. За щастие, Newport предлага проста формула, която да ни помогне да направим това:

Колко време ще отнеме (за месеци), за да тренирам умен скорошен завършил колеж без специализирано обучение в моята област, за да изпълня тази задача? Cal Newport, “Deep Work”

Очевидно е, че колкото по-кратък е периодът от време, толкова по-плитка е задачата и по-ниска е наградата. Тази мярка ви помага да определите кои задачи ще бъдат най-полезни в дългосрочен план – фокусирайте се върху тях.

2. Спрете многозадачността и организирайте деня си с дълбока работна философия

Многозадачността е убиец за вашия фокус. Всеки път, когато превключвате задачите, които поставяте натиск върху изпълнителните функции на мозъка ви за превключване на вниманието и пренастройване на целите за всяка задача, което прави големи оттегляния от когнитивната енергия, която сте събрали. Работата по една задача в даден момент означава, че ще можете да й отделите по-фокусирано внимание. Наградите ще бъдат по-големи, грешките ще бъдат по-малко и ще се правят повече.

Нюпорт има четири различни философии за дълбок труд, които могат да ви помогнат да намерите идеалната дневна структура според работния си график.

Философията
Какво е?
Минимална единица време
За вас ли е??
манастирскиПремахнете всички плитки усилия и се съсредоточете върху една задача, която носи огромна стойност.До приключване на задачата.Имате ли възможност да се премахнете от средата си за продължителен период от време?
хибридниРазделете времето си между плитки и дълбоки задачи. Намерете дълбоки и непрекъснати периоди на концентрация.Един ден.Имате ли нужда от плитки задачи, за да успеете?
ритмиченДълбоката работа е навик и част от ежедневието ви.60 до 90-минутни блокове.Имате ли дълбоки и плитки задачи, които изискват редовно внимание?
журналистическиЗапочнете задълбочена работа, когато е налице време без много предизвестие.Само 30 минути могат да бъдат достатъчни.Хората, които имат силна сила на волята и могат да превключват и изключват фокуса.

За мен, а вероятно и за повечето офис служители, ритмичната философия е най-добрият вариант. Имам много плитки задачи като модериране на коментарите, проследяване на ключови думи и "неща по имейл," които не могат да бъдат игнорирани Но дори и повече от това, ритмичната философия ви позволява също да си починете от фокуса, за да попълните силата си, като все още предлагате печеливш брой дълбоки работни часове всеки ден.

3. Спрете да чакате вдъхновението да удари

Аматьорите седят и чакат вдъхновение, останалите просто ставаме и отиваме на работа.Стефен Кинг

Улеснете себе си да се захващате за работа, като свържете добро работно пространство с правила и процедури. Докато "статии за сутрешна рутина" може да ви каже, че сте само бурито за закуска, за да управлявате компания от Fortune 500, вероятно те не са верни. Има обаче някои данни, подкрепящи убеждението, че ритуалите и рутините могат да ви помогнат да изострите фокуса, да премахнете несигурността и да увеличите увереността.

 • Имайте местоположение за целенасочена работа. Това е особено вярно за отдалечените работници, но офис служителите също трябва да намерят области за работа без разсейване.
 • Комплект постижими срокове за фокусирана работа, за да поддържате ума си остър и мотивацията висока. Откритата битка през целия ден е демотивираща и изтощителна.
 • Комплект правила, които ще ви помогнат да се концентрирате. Ще забраните ли използването на интернет, игнорирайте Slack, обърнете телефона с лицето надолу?
 • Дайте своето мозък някаква подкрепа. Донесете кафе, чай, вода и здравословни закуски на вашето местоположение.
 • Have всичко необходимо наблизо така че не е нужно да се движите от мястото си, след като се установите.
 • Дръжте бележник на бюрото си. Първо, отбележете всички полезни идеи докато вървите. Второ, записвайте по-малко полезни идеи, които биха могли да ви изкушат далеч от работата.

4. Използвайте смислена мярка

Живеем в епоха, в която измерването на производителността е по-лесно от всякога. Въпреки че можете да намерите милиони мерки за производителност, дълбоката работа е най-добре използвана заедно с водя и закъснение мерки.

А закъснение мярката е чудесен начин за измерване на резултатите. Например, степента на отпадане е добър начин да се измери колко дълго хората остават на сайта. Но всъщност не ти помага пазя хора на място. За подобрена степен на отпадане ви трябва водя мерки на място. Водещите мерки са пряко свързани с мярката за изоставане и помагат да се прогнозира резултатът. Например измерването и подобряването на скоростта на вашия сайт трябва да намали степента на отпадане.

�� Когато се научите как да останете съсредоточени в работата си, помислете за това какъв бихте искали да бъде резултатът и го поставете като мярка за забавяне. След това измислете две ясни оловни мерки, които ще ви помогнат да го постигнете.

За мен предимно се фокусирах върху писането на определен брой статии. Това обаче ме накара да проуча работата си, когато наближиха крайните срокове. Като част от моя експеримент следвах съветите на Newport и проследих броя на ежедневните дълги работни часове. Броят постоянно се увеличаваше до минимум три часа на ден. Въздействието беше значително намален закъснение и по-бързото изпълнение на плитки задачи. Това също ме освободи да участвам в по-интересни проекти.

5. Изхвърлете списъка си със задачи

Използвайте списъка си със задачи за издухване на носа, поне ще бъде полезно по този начин. Планирайте време за изпълнение на задачите и ще ви бъде много по-лесно да останете отгоре през деня.

Всеки ден пишех списък със задачи. В края на седмицата този дълъг списък ме заяждаше по време на всяка задача. Въпреки това, когато преминах да организирам задачите си около часовете, които имах на разположение, започнах да ги преглеждам с по-голяма честота.

Първо, помислете дали да използвате един от тези безплатни инструменти за управление на проекти, за да подредите всичките си задачи, както ние в Redbooth.

Списъкът ми със задачи Redbooth ми помага да организирам задачи и да попълня календара си

Второ, използвайте календар или планиращ дневник, за да настроите блокове от време, посветени на дълбоки или плитки задачи. Блоковете не трябва да са повече от 90 минути за всякакви дълбоки задачи (мозъкът ви не може да се справи много повече от това). Настроявам си график седмица предварително и го оправям, докато вървя.

Когато се научите как да останете фокусирани в работата, график като този организира вашия ден и задава лимити.

Около дълбокото си работно време разделям по-малки плитки задачи, които изискват по-малко фокус. Като например всеки ден след задълбочена работна сесия проверявам коментарите в блога, коментарите във Facebook и отговарям на имейли. Не само ще изчистите изоставането си, но ще получите почивка от интензивен фокус.

6. Поставете цели и задачи за своите фокусирани задачи

За всеки от фокусираните ми блокове мисля за това, което искам да постигна във всеки блок. Това помага да се създаде усещане за завършеност за всеки блок, което помага на мозъка ми да се преориентира към различна задача, защото има усещане за завършеност всеки път.

Използвам това шаблон и цели за да ми помогне психически да организирам всеки блок и да си поставя цели за всяка част от голяма задача. Това е нещо като задаване на мини-крайни срокове за всяка задача, което добавя усещане за неотложност към задачата, без тревогата да се удари в краен срок. Това ми помага да затворя задача в края на блока, която от своя страна намалява остатъците от вниманието и ми помага да се съсредоточа върху следващата задача.

Как използвам прост шаблон, за да бъда фокусиран в работата си

7. Придържайте се към графика си!

Една от причините, които харесвам да използвам Google Календар, е възможността да премествате задачи и да променяте времето си. И определено ще трябва да правите това от време на време. Например, когато пишех тази статия, бях издърпан, за да разгледам проблем с банерите на нашия сестрински сайт, ThemeIsle. Когато се отдръпнете от дадена задача, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да опитате да я отложите за пет или десет минути и да упражнявате силата си на воля.

Това важи за всички разсейвания, които идват отвътре. Любопитно за историята на червените люти чушки? Опитайте да го отложите поне за пет минути. Това помага да увеличите способността си да се съсредоточите, но също така може да означава, че разсейващи мисли изчезват, след като се натиснете обратно към тях.

Няколко други идеи, които ще ви помогнат да се фокусирате върху задачата си:

 • Задайте таймер за всеки период от време.
 • Направете блоковете си по-малки единици време, в началото, за да помогнете за управление на фокуса.
 • Планирайте малки почивки във вашите блокове,
 • Ако е практично, прекъснете връзката с интернет.
 • Затваряне на несвързани раздели, особено имейл.
 • Обърни си екрана на телефона надолу.
 • Заглуши известията в Slack или друг комуникативен инструмент.

8. Пишете по-добри имейли и съобщения (ако изобщо ги пишете)

Пренебрегването на входящата ви поща е един от най-често срещаните съвети за това как да научите как да останете фокусирани на работа. Кал Нюпорт обаче го подобри със своя публикация в блога за ориентирани към процеса имейли.

Следването на метода, ориентиран към процеса, означава писане на по-дълги имейли, но също така намалява дължината на всяка тема. Можете да приспособите идеите му да работят за всеки от вашите инструменти за комуникация. Как можете да го направите?

 • Първо се запитайте каква е мисията на имейла и как можете да го приключите най-ефективно?
  • Предлагайте ограничен набор от възможности. Например, мога да имам среща в понеделник, вторник или сряда в 15 часа.
  • Пояснете какво ще правите и какво очаквате от кореспондента си. Например, ще завърша дизайна в петък и ще ви изпратя линка, за да можете да добавите копието в понеделник.
 • Второ, не отговаряйте на неясни съобщения. Научих как да бъда добър в това от нашия редактор на съдържание. Например получаваме много имейли, предлагащи публикация на гост. Ако някой не предостави връзки към работата си, някои идеи и тайната дума в съобщението си, той не получава отговор.

9. Използвайте слушалки за шумопотискане

Слушалките за намаляване на шума са беконът на офис аксесоарите; всички ги обичат. Това е така, защото те филтрират разсейващия звук на офиса. По-лесно ще се концентрирате в офиса, когато не се стряскате от затръшване на вратите или нежния звук на химикалка, която се всмуква във вакуума.

Като го направим още крачка, слушането на музика може да подобри вашата производителност и качество на работа. Въпреки това, всеки има своите собствени вкусове и не цялата музика е създадена равна, така че ето няколко съвета, които да ви помогнат да намерите най-добрата музика за вас и вашата задача:

 • Най-важното е да слушате музиката, която ви харесва.
 • Имайки това предвид, текстовете могат да бъдат разсейващи, така че кога усвояване на нова задача, или извършване на дълбока работа целят инструментална музика.
 • въпреки това, сложните музикални структури също могат да бъдат разсейващи, така че отидете за нещо просто като звуци от природата или околни песни.
 • Слушането на музика може да помогне носят удоволствие от повтарящите се задачи; ако слушате нещо надвишено, вниманието ви няма да изгори или избледнее.
 • Слушане на една песен на повторение може да бъде чудесен начин да се концентрирате. Интересното е, че това е подкрепено от Мат Мълленвег, с когото може би сте запознати.
 • Не слушай нищо. Използвайте слушалки за шумопотискане, за да създадете купол на тишина и да започнете да работите.

Ето три плейлисти, които въртям ежедневно:

10. Имате ясен край на деня си

Искате ли да знаете как да останете фокусирани в работата си? Не мислете за това непрекъснато.

Вашият ритуал в края на деня не изисква жертва на капитализма или изискан танц, задължително, но добрият ритуал в края на деня помага на мозъка ви да се плъзне в празно време, което е от съществено значение за възстановяване на вашия фокус и сила на волята.

По принцип започвам ритуала си всеки ден в 17:30, друго правило за дълбока работа и отнема около 15 минути. В резултат на това успявам да избегна имейли, Slack и уебсайтове, свързани с работата, след като напусна сградата.

 • Прегледайте незавършените задачи и погледнете къде могат да се поберат в моя график с план за придвижване напред или за тяхното изпълнение.
 • Извършете един последен имейл, проверка на Slack, Trello, Redbooth и се уверете, че няма нищо изключително.
 • Направете нови карти за всякакви задачи, които са били възложени през деня.
 • Прегледайте и променете графиците за предстоящите дни, за да се уверите, че всичко е подготвено и целите са поставени.
 • Почистете и организирайте бюрото ми (по причина).
 • Изключете за деня и признайте мислено, че денят ми е свършен.

11. Развийте навици за работа извън работата, които ви помагат да останете на работа в офиса

Първоначално се гмурнах в дълбока работа и се оказах, че се мъча и губя увереност в способността си да се задълбоча. Дори се отказах от повечето си усилия. Но не всички от тях.

Запазих някои от тях като стратегии за извън офиса около имейлите. И това ми помогна да успея при втория опит.

Това е така, защото стратегиите за извън офиса помогнаха за изграждането на фокусния ми мускул. Ако планирате да започнете задълбочена работа или просто искате да знаете как да останете фокусирани в работата си, тогава препоръчвам първо да започнете извън работата:

 • Дайте почивка на мозъка си от работа. Това не само ще ви помогне да се съсредоточите в работата, но и вие също наслаждавайте се на по-продуктивни прозрения. Спрях да проверявам своите имейли, Slack съобщения и Facebook съобщения от нашите потребители (съжалявам, момчета).
 • Позволете си отегчете се и оставете ума си да се скита. Мозъкът ви е свързан, за да има баланс между фокусирано и нефокусирано мислене. Ако искаш подобрете фокуса си в офиса, трябва да дадете на мозъка периоди на нефокусирано мислене.
 • Кал Нюпорт предлага да си отделите малко време Медитирайте продуктивно. Всичко това включва да мислите дълбоко за даден проблем, докато сте ангажирани с ниско ключова дейност, като пътуване с командировки, разходка на кучето или под душа.
 • Вземете ново хоби, което изисква фокусирана концентрация (но не свързана с работата), за да укрепите фокусния си мускул.

12. Възползвайте се от инструменти и приложения, създадени да ви помогнат да останете фокусирани в работата

Когато се научите как да останете фокусирани в работата си, няколко инструмента могат да ви помогнат по пътя. Опитах няколко входящи snoozers, музикални приложения и приложения за проследяване на времето и това са тези, които помогнаха най-много:

 • Ние използваме Time Doctor в офиса, но ако търсите проста, безплатна опция, тогава препоръчвам Toggl.
 • Google Календар беше чудесен начин за изграждане на седмичния ми график.
 • Redbooth и Trello са нашите инструменти за управление на проекти по избор. Нашият редактор на съдържание от сърце би препоръчал Trello.
 • Ако търсите мелодии без разсейване, тогава Brain.fm е най-доброто, платено решение.
 • Звуците, от друга страна, са обхванати широко от безплатния сайт, myNoise с над 200 генератора на звук за избор.
 • Аз също използвах Входяща кутия, когато сте готови за да затворя пощенската си поща по график.

Заключение как да останете фокусирани в работата си

Дълбоката работа предлага чудесен шанс да подобрите фокуса на работното си място. Ще подобрите производителността си, ще генерирате по-ценни данни и ще получите страхотни награди.

И все пак, гмуркането в дълбока работа е трудно. Бих ви насърчил да вземете тези съвети и да започнете да изграждате деня си около периоди на фокус. Ще откриете, че фокусният ви мускул става все по-мощен с всяко упражнение.

Как да останете фокусирани в работата си? Нещо, което сме пропуснали? Чувствайте се свободни да споделяте идеите си в коментарите по-долу.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map