iPhone срещу Android: Кое е по-добро за уеб професионалисти / разработчици?

iPhone срещу Android: Кое е по-добро за уеб професионалисти / разработчици?

iPhone срещу Android: Кое е по-добро за уеб професионалисти / разработчици?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

iPhone срещу Android


Дебатът за това коя операционна система за смартфони (ОС) е най-добрият продължава от години без обявяването на ясен победител. Ако обмисляте да превключите от iPhone срещу Android или обратно, може да е трудно да отделите твърденията на фалшивите фенове от фактите за всяка платформа.

За щастие и iPhone, и Android могат да предложат много, така че наистина не можете да се объркате. Вашето решение коя ОС е подходяща за вас, трябва да се съсредоточите върху вашите нужди като уеб професионалист. Сравнявайки ключови характеристики на платформите, би трябвало да сте в състояние да стесните кое най-добре отговаря на вашата ситуация.

В тази статия ще разгледаме основните разлики между iPhone и Android.

След това ще се потопим дълбоко в шест ключови фактора, които трябва да вземем предвид, когато избираме ОС на вашия смартфон като уеб професионалист. Нека влезем!

Какви са основните разлики между iPhone срещу Android?

Когато сравняваме iPhone и Android в тази статия, говорим предимно за операционната система (ОС), на която се работи всяко, а не за отделни устройства като iPhone X или Google Pixel 3. Това е важно да се отбележи за няколко причини.

Първо, iOS на Apple работи само на iPhone. Въпреки това, операционната система Android на Google работи широка гама от устройства, някои от които са много евтини, но нямат качество. Това затруднява сравняването на телефони с Android с iPhone. Фокусирането върху ОС нивата на игралното поле.

Като се има предвид това, важно е да запомните, че опитът с използването на Android OS ще бъде много по-различен на евтин телефон, отколкото на висококачествено устройство, по-сравнимо с iPhone. Проблемите с Android може да произтичат от устройството, а не от ОС.

И двете платформи имат своите плюсове и минуси. Когато става въпрос за хрускането, най-съществената разлика между тях е, че докато iOS е със затворен код, Android е с отворен код. Това влияе на няколко важни аспекта на всяка ОС, включително тяхната сигурност и наличието на приложения.

iPhone срещу Android: Кой смартфон е по-добър за уеб професионалисти? (6 фактора, които трябва да вземете предвид)

Като уеб професионалист, вие разбирате по-добре от повечето важността на определени функции, когато става въпрос за избор на смартфон. Сравнихме iPhone с Android по шест фактора, които вероятно ще играят най-големите роли, като ви помогнат да решите кой да използвате.

1. Коя опция е по-достъпна?

Преди да преминем към това, което може да направи всяка ОС, нека обсъдим колко ще ви струва да придобиете устройство, което ще работи с дадена ОС. Като начало, айфоните са доста скъпи, с iPhone XR струва за $ 599 и iPhone 11 Pro за огромни $ 999 (ако приемем, че не търгувате със стар модел). Дори много по-старият iPhone 7 ще отхапе от спестяванията ви от $ 449.

Както обсъждахме по-рано, Android е достъпен на голямо разнообразие от устройства, за по-добро или за по-лошо. Въпреки това, дори телефони с Android, които са сравними с iPhone XR – като например Google Pixel 4 или Samsung Galaxy s10 – тичайте доста по-евтино. Можете да изберете един от тези телефони като нов за 799 долара или 749 долара съответно.

Без значение коя от тези опции сте избрали, ще пропуснете някои функции. Galaxy s10 има най-голям капацитет на батерията, но iPhone XR има огромен (почти същият като Galaxy s10) размер на екрана. IPhone е подкрепен с допълнителен M12 копроцесор и LCD дисплей за по-приглушени цветове. Pixel 4 липсва на място за съхранение, но има превъзходна камера и е добре интегриран с Google Assistant.

В най-ниския край можете лесно да намерите телефони с Android за по-малко от 200 долара. Срещу цената на iPhone 7 няма състезание кой е по-атрактивен номер. Не забравяйте обаче, че iPhone 7 ще бъде като цяло по-добро качество, що се отнася до функции като живот на батерията, качество на снимката, размер на екрана и съхранение.

2. Ще поддържат ли iOS или Android по-добра вашата сигурност и поверителност?

Що се отнася до сигурността, iOS се възползва от платформата със затворен код. Това е един от редките случаи, когато отворен код = по-лошо. Процесът на скрининг за приложения е много по-строг с iPhone и потребителите на iPhone са ограничени до одобрените приложения в Apple App Store само. Това помага да се предотврати случайно изтегляне на злонамерен софтуер от потребителите на iPhone.

магазин за приложения

Потребителите на Android, от друга страна, имат достъп до Google Play Store и произволен брой дистрибутори на приложения на трети страни. Тези източници са по-малко вероятни да екранизират приложения за злонамерен софтуер и вируси, преди да позволят на потребителите да ги изтеглят.

Google Play

Направени са стъпки за намаляване на количеството зловреден софтуер, въведен от приложенията за Android, и те са много по-безопасни, отколкото са били в миналото. въпреки това, отчетите показват че приложенията на iPhone все още са по-сигурни.

Apple също исторически е била по-последователна, когато става дума за издаване на актуализации и корекции на сигурността. Чрез бързо кръпка слабости, iOS върши по-добра работа за поддържане на защитена платформа.

Що се отнася до поверителността, според Apple, поверителността на потребителите на iPhone е изключително загрижена. Apple кодира потребителски данни събрани за създаване на актуализации и данните никога не се продават без разрешение на потребителите.

От друга страна, според проучване проведено през август 2018 г., телефоните с Android съобщават два пъти повече потребителски данни от iPhone. Андроидите дори споделят данни за местоположението на потребителите, когато телефонът не се използва, докато iPhone-ите не.

android iphone

Нещо повече, по темата за iPhones имаше няколко важни случая с правителствените агенции, които се опитват да осъществят достъп до iPhone на измамник на абсолютно безсмислено. Това може да е лоша новина за националната сигурност, но страхотна новина за всеки, който иска да е сигурен, че устройствата им са на ниво Fort-Knox. Това е, което получавате с iPhone извън портата. По принцип вашето устройство е напълно недостъпно без парола.

3. По-важна ли е лекотата на използване или персонализиране за потребителското изживяване?

Потребителското изживяване (UX) обхваща голямо разнообразие от аспекти. iOS и Android предлагат желани UX функции, но имат различни приоритети, което може да повлияе кое е най-подходящото за вас.

Айфоните обикновено са по-лесни за използване от телефони с Android. Техният интерфейс е по-интуитивен и имаше няколко промени в начина, по който телефоните работят от издаване до пускане. След като изберете как да използвате iPhone, не трябва да се обучавате много след надстройка.

Въпреки това, Андроидите имат много по-адаптивен интерфейс. Можете да задавате приложения по подразбиране, да добавяте приспособления, да избирате от различни заключени екрани, да променяте клавиатурата си и други. За разлика от iPhone, наистина можете да направите Android свой собствен и да го модифицирате, за да отговаря по-добре на вашите нужди.

Много от другите аспекти на UX, свързани с телефоните – включително камери, размер на екрана, живот на батерията и съхранение – ще зависят от това кой конкретен iPhone срещу Android устройство изберете. Качеството на тези функции ще зависи от това колко сте готови да платите за вашия смартфон.

4. Колко надеждни са iOS и Android?

Въпреки че в много онлайн статии бихте повярвали, iOS и Android са доста сравними, що се отнася до надеждността. Без значение кой от тях сте избрали, трябва да завършите с ОС, напълно способна да поддържа вашите нужди.

Упоритите фенове на двете платформи са склонни да се съсредоточават върху данните, което прави предпочитаната от тях OS да изглежда привлекателна. Например, феновете на iPhone ще се съсредоточат върху Android с малко по-висок общ процент на отказ (с някои от тях дори експлодират), докато любителите на Android обичат да изтъкват това "огънете порта" или други известни повреди на iPhone.

За да илюстрираме този въпрос по друг начин, можем да разгледаме статиите: Забравете мита за това iPhone да е по-надежден от Android и Надеждност на смартфона: iOS изпреварва Android. Те цитират точно същото проучване, но както се вижда от заглавията, те избраха да подчертаят различна информация.

Това просто показва как и феновете на iPhone срещу Android могат да избират и да избират резултатите от изследване, върху което да се съсредоточат, за да поддържат предпочитаната от тях ОС. Когато обмисляте надеждността на всеки, не забравяйте да разгледате всички данни.

5. Коя ОС предлага по-голяма съвместимост с приложения и други устройства?

Както споменахме по-рано в тази статия, потребителите на iPhone са много по-ограничени от потребителите на Android, когато става въпрос за достъп до приложения. Въпреки това, тъй като са по-щателно екранизирани, приложенията за iPhone са по-сигурни и по-качествени.

За уеб професионалистите приложенията за комуникация и управление на задачи могат да бъдат невероятно полезни. Независимо коя ОС изберете, няма да ви липсват няколко страхотни приложения, достъпни само за потребители на другата система.

На iPhone ще имате достъп до Въздушна поща, например за организиране на имейла ви и оптимизиране на работния процес. Можете също да проверите дневен ред приложение за вземане на бележки, Страница на MoleskineИнтелигентен календар и искра имейл клиент.

искра

С Android, от друга страна, имате достъп Tasker и автоматизирате част от работния си процес. Има и Солиден Explorer приложение за файлов мениджър и плод с костилка за опростена комуникация. Освен това Android има джаджи за социални медии, които можете да използвате за лесен достъп до вашите акаунти, без да отваряте приложенията им.

solidexplorer

Когато става въпрос за съвместимост с настолни компютри, лаптопи, таблети и други устройства, iPhones работят безпроблемно с други продукти на Apple. Опитът да се свържете с устройства от друга марка обаче ще отнеме допълнителна работа.

Android е съвместим с по-голям брой устройства, но отново, той не се интегрира добре с продуктите на Apple. Останалите устройства, които вече са във вашия арсенал, може да играят значителна роля при определяне на коя ОС на смартфона да изберете.

6. По-популярни ли са телефоните iPhone срещу Android??

Популярността е нещо, което трябва да се има предвид при избора на ОС на смартфон. Всички сме за това да се открояваме от тълпата. Както вероятно знаете обаче, по-вероятно е разработчиците да създават приложения и други нови инструменти, които да се интегрират с по-популярната ОС.

Android в световен мащаб отлично победи iPhone когато става дума за популярност. Местоположението обаче има значение, а в Северна Америка (и особено в САЩ) iOS е предпочитаната платформа за потребителите на смартфони. Дори сред нашите собствени читатели в CodeinWP, нашите анализи показват, че iPhone са мобилното устройство на избор! Като такъв, когато избирате ОС на смартфона си, може да искате да помислите къде се намират повечето от вашите клиенти и коя ОС е най-разпространена във всяка област.

заключение

Когато става въпрос за избора на подходящия смартфон като уеб професионалист, решението в крайна сметка се свежда до това коя ОС предлага функциите, от които се нуждаете, за да бъдете успешни. Независимо дали това означава да изберете опцията с приложенията, които най-много ви харесват или да приоритизирате сигурността, не можете да сбъркате нито една от двете платформи.

В тази статия сравнихме операционните системи iPhone срещу Android на шест ключови фактора:

 1. Коя опция е по-достъпна?
 2. Ще поддържат ли iOS или Android по-добра вашата сигурност и поверителност?
 3. Лесността за използване или персонализиране е по-важна за UX?
 4. Колко надеждни са iOS и Android?
 5. Предлагат ли iPhone или Androids повече съвместимост с приложения и устройства?
 6. По-популярни ли са iPhone или Android телефоните?

Имате ли въпроси кой смартфон е най-подходящ за уеб професионалисти? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector