Интервю на Кори Милър – Размисли за WordPress и Гутенберг, необходимостта от осведоменост за психичното здраве и коучинг

Интервю на Кори Милър


Измина доста време откакто домакинихме на интервю на CodeinWP. Този път разговарям с един от ветераните от бизнеса в общността на WordPress, основател на iThemes, Кори Милър. Кори е откровен човек и днес успяваме да се докоснем до три много горещи теми: теми, психично здраве и коучинг.

За тези, които не знаят, iThemes беше един от първите тематични магазини, които бяха създадени през 2008 г. и достигна 1M приходи за 3 години. Десет години след това бизнесът му е придобит от Liquid Web при успешен изход. Днес говорим малко за тематичния бизнес и къде ги води Гутенберг.

Не сте сигурни, че сте забелязали, но общността на WordPress се отваря към теми извън технологията. На миналогодишния WordCamp Букурещ, който се състоя в моя град, бе призован разговорът на Емануел Благонич "Как да намерим мир и да променим света." Три години преди това, в WordCamp Denver, Кори говори за това "Емоционалният влак на предприемачеството." Хората говорят открито за своите борби и по този начин помагат на другите да признаят проблемите си, да получат помощ и да се подобрят.

Кори Милър

По-нататък обсъждаме темата за психичното здраве и участието на Кори в РП&UP инициатива. И накрая, ние навлизаме в царството на предприемачеството и където Кори влага своята енергия в наши дни. Когато не дава интервюта, Кори е част от две нови начинания, едното коучинг, а другото маркетинг. Той също е активен YouTube и чете LOTS на книги.

Добре, да скочим в разговора.

След като прочетохте това интервю на Кори Милър, ще ми е любопитно кого искате да интервюираме следващото. Оставете името на своя герой в коментарите по-долу.

Contents

Интервю на Кори Милър за констатациите на WordPress от повече от десетилетие

Започнахте един от първите магазини за теми, преди почти 11 години. Бихте ли могли да поговорите малко за най-големите предизвикателства / основни етапи, през които сте преминали с iThemes през този период?

Знаеш ли, когато поглеждам назад за нашето време с iThemes, най-високите върхове, най-ниските ниски са били винаги около хората. Ниските бяха, когато трябваше да се сбогувате с член на екипа или трябваше да ги пуснете. Това винаги са най-ниските моменти. И тогава, разбира се, клиентите не винаги действат по най-подходящия начин, особено ако нещо се обърка. Така че ниските са винаги за хората.

Но, от друга страна, върховете определено бяха за хората. Заминах там по-рано тази година, но се наслаждавам на приятелства и връзки с някои невероятни хора. Сред всички хора, които трябва да срещна чрез правене на бизнес, клиенти, приятели и партньори, обичам и оценявам и смятам някои най-добри приятели в живота.

Кое беше доброто и лошото в екосистемата WordPress тогава и къде живеят доброто и лошото сега?

Тогава определено беше Дивият див запад. През 2006 г. по-специално темите на WordPress бяха навсякъде. Имам предвид качеството им, имаш някои добри, някои лоши, а други просто ужасни.

Но това беше възможността, която се възползвахме. Започнахме да обслужваме клиенти с много добри висококачествени теми. Но доброто тогава беше възможността, която имахме и този невероятен софтуер, който имахме. И от бизнес гледна точка очевидно WordPress промени живота ми, като можех да стартирам iThemes и да се возим, което правехме в продължение на 10-11 години.

WordPress вече е узрял. Различно е. Виждах как някои лица идват, а някои отиват и нови хора винаги се появяват в общността, което е толкова страхотно. Бизнес разумно, виждам много консолидация в индустрията, особено при хостинг компании. Наскоро Automattic получи много голям кръг от финансиране. Сега съм развълнуван точно като блогър на WordPress. Добавих ново заглавие, "WordCamp доброволец" до моето резюме в WC DFW през уикенда. Радвам се да видя какво следва за WordPress в бизнеса, тъй като софтуерът продължава да узрява и да се подобрява.

Тъй като WordPress се превръща в създател на сайтове, теми, както ги познаваме, също се трансформират. Какъв е вашият съвет днес тематичните магазини да останат в бизнеса?

Какъв страхотен въпрос. Мисля, че наистина не беше тематичният магазин, който продадохме. Около две, три години в бизнеса разбрахме, че възможността е по-добра в плъгини и по-специално софтуер като услуга, свързана с WordPress. Бързо видяхме, че темите са хиперконкурентни.

Съветът сега е да скочите във влака в Гутенберг. Тук е, независимо дали ни харесва или не Аз се занимавам с това и е наистина интересно. Виждам много неща да излизат с Гутенберг. Така че, ако сте магазин за теми и не сте го приели, това е настоящето и бъдещето на WordPress.

Какви са възможностите WordPress бизнеса може да отключи в дългосрочен план?

Възможността е винаги, винаги, винаги: останете близо до клиентите си и ги гледайте напред. Погрижете се за вашите клиенти.

Нашето нещо беше, независимо какво се случва в WordPress, искаме нашите клиенти да са лоялни към нас. Да ни се сервира изключително добре, че ако се случи да не сме там един ден, те ще ни липсват. Опитахме се по всякакъв начин, за да подобрим живота им. И мисля, че това е добрият съвет за всеки бизнес в WordPress: бъдете близо до клиентите си. Прилича на цитата на Уейн Грецки, неговият успех беше, че той се пързаляше до мястото, където ще бъде шайбата, а не до мястото, където беше. Същият съвет може да бъде даден и на WordPress бизнеса.

За психичното здраве в общността на WordPress

Нека да преминем към темата за психичното здраве. Говорихте за вашите лични борби в WordCamp US през 2015 г. Знаете ли за други общности, които са толкова отворени по тази тема?

Знаеш ли, мисля, че технологията като цяло изглежда по-отворена за дискусии за психичното здраве, отколкото другите индустрии. Изглежда, че Tech ръководи промяната и аз съм наистина щастлив от това. Не познавам много други общности извън WordPress. Но, по-специално, WordPress, мисля, наистина води пътя и прегърна възможността да споделя открито за психичното здраве.

Голям сегмент от нашата общност работи отдалечено, така че има ефект на изолация. Мисля, че в живота като цяло е уместно да се говори за психично здраве.

Слагате се там, говорите, блогвате, отваряте се за личния си живот с напълно непознати. Това нещо избрахте ли да направите като лечебен процес? Как това промени живота ти?

През 2015 г. изпратих беседа, озаглавена "Предприемачество и психично здраве" до WordCamp Denver. Те ми позволиха да говоря за това. Избрах това не като част от лечебния процес. Това е, което вярвам, че правите насаме, с доверени хора. Публично го споделих за прекратяване на стигмата на психичното здраве, за премахване, заличаване, унищожаване на стигмата за психичното здраве от земята завинаги, за да бъда част от този процес, да кажа, че е добре да потърсите и да получите помощ частно от хора, на които имате доверие , особено професионални, лицензирани терапевти.

Страдах в усамотение и не бях посегнал към най-близките хора в живота си. Имайки възможност да достигнете до основната си мрежа от хора, хората, които влизат, когато всичко удари вентилатора, докато всички останали се втурнат. Това беше част от моята история, която споделих. И така споделям звъненето на звънеца толкова силно и толкова често, колкото ме помолят.

Присъединихте се към WP&UP екип, който оказва психическо и физическо здраве. Защо има нужда от такава организация да съществува в общността на WordPress?

През лятото ме помолиха да бъда попечител. Обичам да бъда част от всяка организация или усилия, които правят добро в пространството за психично здраве. Аз съм част от WP&НАГОРЕ, защото искам да бъда част от положителната промяна, която може да се случи в живота на хората. Но вярвам, че наистина трябва да съществува в общността, защото имаме хора в общността. Нараняваме се, преминаваме през много кризи, трудности, сезони на живота и не сме имунизирани срещу това. И така обичам, че има много усилия в WordPress да помогне на членовете на WordPress общността, особено с психичното здраве.

Какви онлайн ресурси бихте препоръчали на някой, който се занимава с проблемите на психичното здраве в уединение?

Най-голямото нещо, което бих казал, е да внимаваме в социалните медии. Аз лично не мисля, че е правилното място за намиране на изцеление. Така че въпреки че споделям историята си публично, изричната цел е да се прекрати стигмата и да се помогне да се получи разрешение и да се освободят хората да отидат да търсят подкрепа и помощ. И между другото, разказвам ви история, случила се преди години, а не днешните ми борби, това е голям нюанс. Затова внимавайте. Не мисля, че вие ​​намирате изцеление чрез социалните медии. Мисля, че можете да намерите изцеление чрез хора и хора, които се грижат и се доверяват и ви обичат частно и чрез лицензирани професионални съветници.

Вярвам, че сме предназначени и създадени да живеем в общност заедно, а не в изолация. И аз обичам самотата си, не ме разбирайте погрешно. Но аз вярвам в основата си, че сме изградени за общността, за да бъдем около хората. Нуждаем се от човешко взаимодействие, човешко докосване, човешки разговор. Някой, който се интересува от нас и това, което преживяваме и ще бъде там, когато нараним.

WP&UP е един от ресурсите, които бих предложил.

Кори Милър за настоящето – работа, дигитален маркетинг и консултации

Наскоро казахте, "Нямам хобита, хобито е бизнесът." Мислите ли, че това е, което определя един предприемач?

Не мисля така. Просто казвам, че това е моето конкретно нещо и между другото не мисля, че винаги е било добро. Просто случайно открих тази страхотна видео игра, най-добрата видео игра, която някога можех да играя, наречена предприемачество и обичах да играя. Недостатъкът на това да нямате хоби е обаче, когато преминавате през преход като мен, по-конкретно, да продавам моето стартиращо бебе и трудностите да не го имам вече.

Аз съм голям вярващ в разнообразяването на вашата идентичност, разнообразяването на начините, които намирате стойност в живота си. Ако имах нещо като страничен бизнес или дори доста голямо хоби, за да вляза, когато напуснах бизнеса, мисля, че би било по-добре за мен.

Хобито, което сега има, се нарича упражнение. Тичане – открих това преди две години. Помага на психичното ми здраве, помага на настроението ми, помага на духа ми.

Как бихте описали работата, която вършите сега? Кои са хората, които биха могли да се възползват най-много от работата с вас?

Leader.team е мястото, където моят партньор Джеф и аз улесняваме малките групи, за да помогнем на лидерите да учат и да растат. Събираме лидери на връстници в малка група, която се среща онлайн чрез Zoom веднъж месечно в продължение на 90 минути. И Джеф, и аз сме част от подобни групи като тази от девет години. Ето как се запознахме, как станахме скъпи приятели и сега партньори. И така ние използвахме най-доброто от тази магия и създадохме наистина уникален формат за млади лидери, които искат да се учат и да растат един от друг.

Втората излиза доста скоро, става Кухня за дигитален маркетинг с моята скъпа приятелка Ребека Гил. Тя е експерт по SEO повече от 11 години. Едно от нещата, които бяха в центъра на вниманието ми извън продукта, беше маркетингът, по-специално маркетингът за съдържание и имейл. Така че заедно сдвояваме, за да предложим курс съвсем скоро. Можете да се регистрирате и там ще имаме страхотна общност, която ще бъде страхотна. Така че тези два проекта са двата големи в живота ми в момента.

Все още ли посещавате WordCamps? Смятате ли да излезете извън общността на WordPress с вашия консултантски бизнес?

Току-що отидох в първия си WordCamp тази година, WC Dallas Fort Worth. Бил съм на вероятно 50 WordCamps през последните 11-12 години. Сега нямам или не трябва да се занимавам да изграждам още повече отношения, това не е част от основното нещо в момента. Но когато ме помолят да говоря, обичам да присъствам. Искам да кажа, че винаги ще обичам WordPress или винаги ще бъда част от общността на WordPress, но, да, сега се разширявам и нещата, които се опитвам да направя, сега се прилагат дори и извън WordPress.

Ако доброто е всичко, което има значение, каква е ценността на личния треньор, който добавя към стойността на терапевта?

Вярвам, че част от ролята на терапевт гледа към миналото. Да видите дали има травма в миналото ви и изцелите някои от миналите неща, които ви засягат сега и за бъдещето. Професионалните съветници са абсолютно ключови. Мисля, че това е една част от уравнението.

Другата част, която споменахте, мисля, че е толкова страхотна, е личен треньор. През последната година имах личен треньор. Треньорът гледа бъдещето с вас, помага ви да стигнете до мястото, където се опитвате да отидете, ясно и уверено и постига голям напредък в това. Треньорът е за това, което ви предстои, до което искате да стигнете. Името на треньора ми е Кели и тя е фантастична. Помага да мисля през нещата, да накара някой да отскача от нещата и да ме предизвиква там, където трябва да бъда предизвикан, да ме подкрепя и насърчава, където трябва да ме подкрепя и насърчава. На другия ден казах на някого, ако мога да имам нещо за света, това ще бъдат две неща: достъп до треньор и достъп до съветник.

Това е така за нашето интервю с Кори Милър. Има ли нещо, което бихте искали да го попитате? Кой знае, може да се върне и да отговори на вашите коментари. Благодаря за четенето!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map