6 най-добри клавиатури за Mac, които парите могат да купят през 2020 г. (сравнени и тествани)

Търсите най-добрата клавиатура за Mac на разположение? Вие сте на правилното място! В тази обзор аз преминавам през шест от най-добрите клавиатури за Mac, които пазарът може да предложи, и ги сравнявам задълбочено. Но чакайте, защо да слушате този човек (мен) за нещо общо с клавиатурите на Mac?


Е, за начало може да имам леко пристрастяване към клавиатурата. Тествах основно всяка жизнеспособна Mac клавиатура на пазара. Добре, може би не всеки един, но само за да ви дам идея …

Търсите най-добрата клавиатура за Mac

Опитът да намеря най-добрата клавиатура на Mac е моя лична мисия още откакто преминах от компютър към Mac. Бързо разбрах, че получаването на клавиатура за съвместно използване на Mac не винаги е толкова просто и че някои клавиатури са само частично решени. За съжаление недостатъците не са нещо, което производителите обичат да споменават на кутията.

Именно тук влиза в сила следното обсъждане и сравнение. Следва списък на шест от най-добрите клавиатури за Mac, техните плюсове и минуси, цени и общи импресии след използване на всяка от поне месец.

Нямате време за четене? Ето моите най-добри снимки за най-добрите Mac клавиатури:

�� Избор на редактора:

Ключове Logitech MX

най-добрите Mac клавиатури # 1: клавиши logitech mx

Logitech е на марка, ако искате висококачествена клавиатура. Независимо от устройството, което имате, в каталога на Logitech ще намерите най-добрата клавиатура за него. Не е изненада, че Logitech прави и страхотни клавиатури за Mac.

MX Keys е страхотна клавиатура, която ви предоставя всички функции, от които се нуждаете, и работи с вашия Mac безупречно. Освен това можете да го сдвоите с до три устройства (поддържа Mac, PC, iOS, Android).

Той е с нисък профил, но все пак предлага прилично пътуване с ключове, което прави писането на него много приятно. Можете също да използвате софтуера Logitech Options, за да конфигурирате как се държат функционалните клавиши – и дори можете да персонализирате тези клавиши на базата на приложение (което означава, че те могат да правят нещо друго в Chrome срещу Photoshop и т.н.).

Всичко това за цената от 100 долара. Вероятно най-добрите 100 долара, които можете да похарчите за алтернативна клавиатура за Mac и вероятно последната клавиатура, която някога ще се нуждаете като цяло.

Pick Избор на бюджет:

Keychron K2

най-добрите Mac клавиатури # 2: keychron

Keychron са известни със своите висококачествени клавиатури, като същевременно са много достъпни. Освен това това, че е механична клавиатура, прави може би още по-добрата сделка! Само със 74 долара наистина няма да намерите по-добра клавиатура там.

Също така, Keychron ви позволява да персонализирате клавиатурата си, като изберете типа механичен превключвател, който искате, и цвета на подсветката.

Работи както по Bluetooth, така и по кабел, което означава, че не е нужно да се притеснявате от изчерпване на сок. Не че трябва да се наложи, тъй като животът на батерията на този е в рамките на един месец.

И накрая, тя може да бъде сдвоена с до три устройства и да работи както на Mac, така и на компютър.

⭐ Уважаемо споменаване:

Satechi алуминиева Bluetooth клавиатура

satechi

При 80 долара това е друга много интересна клавиатура, която се опитва да извлече най-добрите функции от клавиатурите на Logitech и от собствената Magic Keyboard от Apple.

Опитът с писане е много подобен на този на Magic Keyboard, но има малко повече пътуване с клавиши, което го прави малко по-удобно. Разстоянието между клавишите е подобно на продуктите на Logitech, което допълнително помага да се избегнат случайни натискания на клавишите.

От гледна точка на производството, той е направен от алуминий и изглежда много здрав. Със сигурност има усещане за първокласен продукт. Единственият недостатък; не можете да конфигурирате функционалните клавиши.

За 80 долара това със сигурност е клавиатура за Mac, която трябва да помислите.

Contents

Какво трябва да знаете, преди да потърсите най-добрата си Mac клавиатура

Не всички клавиатури са създадени еднакво – това вероятно очаквате. Някои фактори обаче правят търсенето на най-добрите клавиатури за Mac малко по-различно от търсенето, да речем, на най-добрата клавиатура за компютър с Windows.

Ето на какво да обърнете внимание, когато сте на лов:

поддръжка на macOS

Първото нещо, от което клавиатурата ви абсолютно се нуждае, е поддръжката на родното клавиатурно оформление и функции на Mac.

Например, собствените клавиатури на Apple се предлагат с тези клавиши:

мак бутони за управление

Всеки от тях прави определено нещо. Тук има контрол на яркостта на екрана, достъп до стартовия панел, контрол на мисията и всякакви други забавни неща.

Освен това в настройките можете да изберете дали искате да използвате тези бутони или да ги превключите към класическия набор от функционални клавиши F1-Fn.

настройки

Ако клавиатурата ви не ги поддържа, може да не можете да изберете как искате да използвате функционалните клавиши изобщо.

След това е ключът CMD Ако ще използвате клавиатура, предназначена основно за компютър, няма да имате правилната клавиатура там – и също ще бъде на неправилното място (повече за това по-долу).

Накратко, уверете се, че клавиатурата, която мислите да закупите, идва с пълна поддръжка на Mac или собствения софтуер на производителя, за да може клавиатурата да се поддържа изцяло. Например, Logitech предлага такъв софтуер за потребители на Mac, но не всички производители го правят.

Mac ключодържатели

Наличието на всички функции на macOS за работа с клавиатурата е едно, но вероятно искате да имате и отпечатъци от родния клавиатура.

Нека си го кажем; сте преминали на Mac, за да не бъдете принудени да поглеждате логото на Windows на клавиатурата си.

Повече за това в секцията Често задавани въпроси.

Mac оформление

Ако клавиатурата ви не е с основната подредба на Mac, основната разлика е, че левият клавиш CMD и левият клавиш alt / opt ще бъдат превключени.

Клавиатурите, които са били създадени за Mac, имат правилно оформление.

Повече за това в секцията Често задавани въпроси.

Надеждна връзка

USB кабелът е най-надеждната връзка, която има.

Ако не сте фенове на кабелите, Bluetooth връзката на собствената Magic Keyboard на Apple работи добре. Bluetooth връзките на други производители могат да бъдат сложни.

Продуктите на Logitech се предлагат със собствен конектор, който е базиран на радио. Използвайте този с вашия Mac, вместо с Bluetooth. Много по-надежден е.

Цифрова подложка или не?

Клавиатурите с подложки за номера са по-големи. Но цифровите подложки също са полезни, така че да се отървете от тях не винаги е вариант.

Всичко това звучи очевидно, но просто го имайте предвид, когато избирате клавиатурата си. Не искате да се изненадвате, когато клавиатурата се изпраща.

Механичен или не?

Механичните клавиатури са яростта в наши дни. Изборът в крайна сметка зависи от вас. Единственият недостатък е, че на пазара има много малко механични клавиатури, които са създадени специално за Mac.

Повече за това в секцията Често задавани въпроси.

Магическа клавиатура или не?

Магическата клавиатура на Apple е в челната тройка на най-добрите IMO клавиатури на Mac. Той е много много добър и ще работи с вашия Mac без проблеми.

Ако е доставен с вашата машина, но все още не сте го пуснали добре, не купувайте друга клавиатура поне от няколко месеца. Тествайте магическата клавиатура навън. Може да свършите да го обичате.

Шест от най-добрите тествани клавиатури за Mac

Разделих списъка на две категории:

 • нископрофилни клавиатури
 • механични клавиатури

Въпреки че бих могъл да направя категориите нещо като кабелна срещу безжична или Mac native срещу мулти OS операционни клавиатури, реших в крайна сметка да се съсредоточа върху механизма, който е под клавиатурата – тъй като това е най-различното при взаимодействие с клавиатурата ви.

Категория # 1: най-добрите нископрофилни клавиатури за Mac

Logitech Craft или Logitech MX ключове

най-добрите Mac клавиатури: logitech craft

#Wireless
# Multi-OS
# Multi-устройство

Craft и MX ключовете са едни и същи клавиатури само с една разлика. Занаятът има това:

короната

Това е куполно набиране (наречено короната), което може да бъде картографирано, за да прави всякакви различни неща. Всичко останало – ключовият механизъм, клавиатурите и оформлението са еднакви.

Всички клавиатури на Logitech се предлагат със собствен конфигурационен софтуер на Logitech. Там ще намерите много интересни опции, които ви позволяват да контролирате какво прави всеки функционален клавиш плюс това, което искате да върши короната.

Говорейки за короната, можете да я използвате, като извършите едно от трите действия:

опции за короната

Те могат да бъдат конфигурирани свободно, но по подразбиране е това, което виждате на екрана по-горе.

Най-хубавото е, че можете да конфигурирате короната и всички функционални клавиши на базата на приложение. Така че можете да накарате короната да направи нещо друго в Chrome срещу в потребителския интерфейс на macOS. Това също отваря много възможности, ако използвате инструменти като Sketch или Adobe XD много.

Обратно към клавишите и как работят. Пътуването с клавиш е прилично, дава ви приятно усещане и не ви обърква дали клавишът е натиснат или не. Всеки клавиш също има приятно вдлъбнатина. Това помага да се избегнат случайни натискания на клавишите – винаги можете лесно да намерите центъра на клавиша.

�� Цена

Logitech Craft: 199 долара
Ключове Logitech MX: 100 долара

�� Живот на батерията

Батерията е 1500 mAh. От моя опит, стига да се сетите да го изключите за през нощта, няма да трябва да го зареждате повече от веднъж месечно.

�� Плюсове

 • Може да се сдвоява с до три устройства едновременно. Това означава, че не е нужно да сдвоявате клавиатурата всеки път, когато превключвате устройства.
 • Нископрофилен, но все пак предлага прилично пътуване с ключове, което прави писането приятно.
 • Конфигурируемите функционални клавиши и короната са взрив.
 • Logitech Options – софтуерът за управление, който се предлага с клавиатурата, ви позволява лесно да конфигурирате всичко.
 • Добър живот на батерията.

�� Минуси

 • Позицията за писане не се регулира.
 • Свържете го чрез обединяващия конектор на Logitech. Ако използвате Bluetooth, може да срещнете някои проблеми с връзката.

⚙️ Характеристики:

Правя

 • Височина х ширина х дълбочина: 32 мм х 430 мм х 149 мм
 • Тегло: 960 g
 • Поддръжка за връзка: Logitech обединяваща 2.4GHz безжична технология, Bluetooth Low Energy технология
 • Софтуерна поддръжка: Опции за Logitech на Mac OS 10.11 и по-нови версии

MX ключове

 • Височина х ширина х дълбочина: 20,5 мм х 430 мм х 131,63 мм
 • Тегло: 810 g
 • Поддръжка за връзка: Logitech обединяваща 2.4GHz безжична технология, Bluetooth Low Energy технология
 • Софтуерна поддръжка: Опции за Logitech на Mac OS 10.11 и по-нови версии

�� Галерия на продуктите:

logitech craft 2

logitech craft 3

Logitech занаят 4

logitech craft 5

Logitech занаят 6

⭐ Присъда

За мен това е най-добрата клавиатура за Mac на разположение. Той е много адаптивен, батерията издържа дълго, надеждна е, а естетическата е в тон с други продукти на Apple. Ако искате короната, вземете занаята. Ако не, вземете клавишите MX. И очевидно цената също е фактор. Craft е два пъти по-скъп от MX ключовете.

Apple Magic Keyboard

най-добрите Mac клавиатури: магическа клавиатура

#Wireless
# Mac-родната

Можем ли наистина да не го изброяваме? Това е най-компактната, най-чисто изглеждащата и най-съвместимата най-добра клавиатура за Mac на пазара.

Настоящото поколение на клавиатурата има подобрен механизъм за ножични ключове. В сравнение с предишното поколение, движението на клавишите е по-малко и има малко по-малко място между клавишите. Като цяло е малко по-лесно да натискате други клавиши случайно.

Дизайнерски, това е красив продукт. Той е гладък, прост, минималистичен и прави всичко, което повечето потребители биха искали.

Това каза, че не предлага много персонализиране. Единственото, което можете да направите, е да решите дали искате да използвате функционалните клавиши като стандартни клавиши или интерфейсни клавиши на Mac.

Вълшебната клавиатура също има значително по-малък отпечатък от всяка друга клавиатура в този списък.

Предлагат се две версии: със и без цифровата подложка.

�� Цена

Apple Magic Keyboard: 99 и 129 долара (с цифрова подложка)

�� Живот на батерията

Батерията е 2980 mAh. Лично аз обаче мисля, че съм го зареждал само два пъти, откакто го получих. Изглежда, че изобщо не използва електричество. ��♂️

�� Плюсове

 • Това е официалната клавиатура на Apple, така че трябва да работи добре с Mac.
 • Малък, компактен, супер минимален.
 • Пътуване с нисък ключ, ако се наслаждавате на този вид неща.
 • Страхотен живот на батерията.

�� Минуси

 • Налична е само минимална персонализация.
 • Отново пътуване с ниски ключове, ако не се наслаждавате на подобни неща.
 • Не се регулира.

⚙️ Характеристики:

 • Височина х ширина х дълбочина:
  • Магическа клавиатура: 0,16–0,43 инча (0,41–1,09 см) x 10,98 инча (27,9 см) х 4,52 инча (11,49 см)
  • Магическа клавиатура с цифрова клавиатура: 0,16–0,43 инча (0,41–1,09 см) x 16,48 инча (27,9 см) х 4,52 инча (11,49 см)
 • Тегло:
  • Магическа клавиатура: 231 g
  • Магическа клавиатура с цифрова клавиатура: 390 g
 • Свързване Bluetooth 3.0 + EDR и през порта Lightning

�� Галерия на продуктите:

магическа клавиатура 2

магическа клавиатура 3

магическа клавиатура 4

магическа клавиатура 5

магическа клавиатура 6

магическа клавиатура 7

⭐ Присъда

Това е втората най-добра клавиатура в категорията с нисък профил. Изглежда наистина чист, предлага страхотен живот на батерията и работи с вашия Mac извън кутията. Не е необходима конфигурация. Използвайте тази, ако нямате нищо против липсата на възможности за персонализиране или пътуването с нисък ключ.

Logitech K750 Solar Mac

най-добрите mac клавиатури: logitech k750

#Wireless
# Mac-родната

За да бъда честен, K750 Solar щеше да е по-висок в този списък, ако беше по-лесно да го купите и ако Logitech актуализира дизайна от момента, когато за пръв път стартира през 2011 г. (мисля).

Въпреки че все още можете да намерите тази клавиатура в магазините и в Amazon в някои страни, това е един от по-старите продукти на Logitech. Не съм сигурен дали просто вече не се рекламира или вече не се произвежда напълно.

Самата клавиатура е доста уникална по няколко начина:

Първо, тя е на слънчева енергия. Това е, което прави тази лента:

logitech k750 2

Второ, наистина е с нисък профил – лежи плоско на масата. Не е под ъгъл или нещо друго. В същото време има тези крачета, които можете да разгънете, за да наклоните клавиатурата към вас.

Клавишите са наистина добре разположени с много място между тях. Това ограничава до минимум случайните преси. Ключовото пътуване е хубаво, но движението е малко нерафинирано в сравнение с по-модерните продукти на Logitech.

Клавиатурата, за съжаление, не работи с най-новия софтуер на Logitech. Единственото, което можете да зададете е как работят функционалните клавиши. И дори това е достъпно само чрез другия (вероятно) по-стар софтуер на Logitech, наречен Logitech Control Center.

логистичен контролен център

�� Цена

Logitech K750 Solar Mac: $ 60 – $ 70

�� Живот на батерията

Е, това, че е слънчево означава, че изобщо не е нужно да го зареждате. Просто ще работи. Като се има предвид, имах друга версия на тази клавиатура за моя компютър и тази реши да умре след това, което мисля, че е 3-4 години употреба. Все още е доста добър за безжична клавиатура, без да е необходимо да се таксува.

�� Плюсове

 • Не е нужно да го таксувате никога!
 • Лежи плоско на масата.
 • регулируем.
 • Достатъчно пътуване на клавишите и голямо разделяне между клавишите.
 • Плъзгав и добре изглеждащ.

�� Минуси

 • Не работи с новия софтуер Logitech.
 • Налична е само минимална персонализация.
 • Трудно се получава.

⚙️ Характеристики:

 • Височина х ширина х дълбочина: 10 мм х 431 мм х 156 мм
 • Поддръжка за връзка: Logitech обединяваща 2.4GHz безжична технология
 • Изисквания: Mac OS® X 10.5 или по-нова версия, USB порт, източник на светлина от слънчева светлина и / или вътрешно осветление

�� Галерия на продуктите:

logitech k750 3

logitech k750 4

logitech k750 5

logitech k750 6

⭐ Присъда

Като цяло това е страхотна клавиатура. Харесвам го дори по-добре от официалната Magic Keyboard, но просто не мога да го класирам по-високо, тъй като е по-стар продукт. Основното, за което се стреми е слънчевата функция – така че получавате безжична клавиатура, която изобщо не е нужно да зареждате. Освен това е доста евтин в сравнение с останалите продукти. Ако можете да го намерите, вземете го!

Satechi алуминиева Bluetooth клавиатура

най-добрите mac клавиатури: satechi

#Wireless
# Mac-родната
# Multi-устройство

Satechi е известен играч на пазара на аксесоари за Mac. Те предлагат хъбове, стойки, зарядни устройства, мишки, а също и клавиатури.

Алуминиевата Bluetooth клавиатура Satechi е подобна на няколко клавиатури, които вече тествах по-горе. Разполага между клавишите с подобно разстояние като Logitech K750 Solar. Вдлъбнатините на клавишите са подобни на тези, които ще намерите с Logitech Craft, а опитът за писане е много подобен на Magic Keyboard, само че има повече пътуване с клавиши.

От гледна точка на производството, той е направен от алуминий и изглежда много здрав. Със сигурност има усещане за първокласен продукт.

Както споменах, опитът с писане е подобен на този на Magic Keyboard, но с повече клавишни пътувания. Клавишите се чувстват много леки, което може и да не е нещо, което харесвате.

Можете също да го сдвоите с до три устройства.

Основният недостатък за мен е, че не можете да персонализирате тази клавиатура по никакъв начин. Не можете дори да промените поведението на функционалните клавиши. За мен това е истински разбивач на сделки, тъй като имам картографирани различни макроси. Ако това не е толкова голямо за вас, ще се забавлявате чудесно с тази клавиатура.

�� Цена

Bluetooth алуминиева клавиатура Satechi: 80 долара

�� Живот на батерията

Satechi казва, че клавиатурата им има достатъчно живот на батерията за до 80 часа непрекъснато работно време между зарежданията. Не толкова страхотно, но и не трагично.

�� Плюсове

 • Качеството на сглобяване е отлично.
 • Поддържа до три устройства едновременно.
 • Има персонализирани ключове за заснемане на екрани и копиране & поставяне.
 • Опитът с писане е страхотен, клавишите са леки, но има достатъчно пътуване, за да ви е удобно.

�� Минуси

 • Не се регулира сама по себе си, но получавате тези лепилни брони, които можете да използвате.
 • Няма персонализиране и дори не можете да зададете как работят функционалните клавиши.

⚙️ Характеристики:

 • Височина х ширина х дълбочина: 17 х 4.7 х 0.4 инча
 • Тегло: 500 g

�� Галерия на продуктите:

сатехи 2

сатехи 3

сатехи 4

сатехи 5

сатехи 6

⭐ Присъда

За мен това може би ще е в топ 2 на гамата, ако не поради липсата на персонализиране. Въвеждането на тази клавиатура се чувства отлично, има добро разделение между клавишите и просто изглежда точно на бюрото до вашите продукти на Apple.

Категория # 2: механични клавиатури за Mac

Начинът, по който ще гледам механичните клавиатури за Mac, ще бъде много подобен, но с една ключова разлика:

Няма да прекарвам толкова време в разговори за ключови пътувания и за това как се чувстват клавишите, когато пишете. Всичко това зависи от точния модел ключови ключове, който избирате, когато купувате клавиатурата си. Повечето механични клавиатури ви дават някои опции, така че винаги можете да отидете с точния превключвател, който работи най-добре за вас.

Keychron K2 и K4

най-добрите Mac клавиатури: keychron

#Wireless
#Wired
# Multi-OS
# Multi-устройство

Ако някога сте се опитвали да google механични клавиатури за Mac, забелязахте, че наистина няма толкова голям избор.

По някаква причина потребителите на Mac, като цяло, изглежда не се интересуват толкова много от механичните клавиатури, както правят потребителите на компютър.

Това каза, все още има повече от няколко подходящи варианта.

Клавиатурите Keychron са чудесни примери за качествени механични клавиатури за Mac. Има два основни модела, които ще обсъдим тук: Keychron K2 и Keychron K4.

Характеристиките са еднакви и на двете клавиатури, като размерът е основната разлика. Плюс това, K4 се предлага и с подложка с номера.

Основната сила на Keychrons е, че можете да персонализирате клавиатурата си доста широко, преди да я закупите. Можете да избирате от редица механични превключватели (включително оптични превключватели). Можете да изберете дали искате бяла или RGB подсветка. Можете също така да поръчате персонализирани ключодържатели.

Клавиатурите са съвместими с Mac и PC и могат да бъдат свързани чрез Bluetooth, както и чрез USB кабел (същия модел на клавиатурата, не е нужно да избирате между Bluetooth и кабелна клавиатура).

Що се отнася до персонализирането на софтуера, отново няма толкова много. Можете да изберете само как искате функционалните клавиши да се държат чрез панела за настройки на macOS.

Но все пак трябва да си поиграете с подсветката. На клавиатурата има отделен клавиш за контролиране на последователностите на подсветката. Това е вид забавление.

Ето демонстрация:

Клавишите са опаковани малко плътно, но все още има достатъчно място между тях, за да избегнете случайни натискания. Все пак не до степента, която получавате от някои други клавиатури тук.

�� Цена

Keychron K2: 74 долара
Keychron K4: $ 79

�� Живот на батерията

Животът на батерията е повече от страхотен. K2s и K4s имат капацитет на батерията 4000 mAh, което е повече от двойно повече от това, което получавате от Logitech Craft. Ще можете да го използвате повече от месец с едно зареждане с включена подсветка.

�� Плюсове

 • Голяма стойност за парите.
 • Персонализиран хардуер. Можете да изберете ключовите ключове, които искате.
 • Като цяло добре направен продукт, има първокласно усещане и оригинален външен вид.
 • Страхотен живот на батерията.
 • Работи по Bluetooth и по кабел.
 • Може да се сдвоява с до три устройства и работи както на Mac, така и на компютър.
 • Цената е много атрактивна за механична клавиатура.

�� Минуси

 • Разположението на клавиатурата на K4 може да бъде объркващо. Особено разположението на клавишите със стрелки. Може да се наложи да свикнете с това и това със сигурност ще ви струва някои случайни натискания на клавиши.
 • Пластмасата на клавишите може да е по-добра, поне според мен.
 • Той е доста висок, което може да е проблем за някои потребители.

⚙️ Характеристики:

K2

 • Височина х ширина х дълбочина: 313 х 123 х 38,5 мм
 • Тегло: 875 g
 • Налични ключови превключватели: Gateron синьо / червено / кафяво превключватели
 • Батерия: 4000 mAh акумулаторна литиево-полимерна батерия

K4

 • Височина х ширина х дълбочина: 371 х 124 х 38 мм
 • Тегло: 773 g
 • Налични ключови превключватели: Gateron синьо / червено / кафяво / жълто превключватели, оптични превключватели син / червен
 • Батерия: 4000 mAh акумулаторна литиево-полимерна батерия

�� Галерия на продуктите:

ключодържател 2

ключодържател 3

клавиатура 4

ключодържател 5

ключодържател 6

⭐ Присъда

Като цяло това е най-добрата механична клавиатура, която можете да закупите за Mac. Говоря и за K2, и за K4. Можете да персонализирате хардуера си преди да го закупите (изберете тип на превключвател, цвят на подсветката). K2 е по-малък модел без num тампон. K4 има подложка с цифри, но все пак е опакована много плътно, което прави отпечатъка по-малък от клавиатурите в пълен размер с отделни подложки за номера.

Azio MK MAC BT / USB

най-добрите mac клавиатури: azio

#Wireless
# Mac-родната

Update. Азио изглежда са спрели да предлагат Bluetooth версията на клавиатурата си. Сега е налична само USB версията. Цената остава същата.

Azio MK MAC USB е друга страхотна механична клавиатура за вашия Mac. Дизайнът е малко по-различен от продуктите на Keychron – предимно бял, в сравнение с тъмната цветова схема на Keychron.

Качеството на сглобяване е страхотно, има алуминиево покритие (най-горния слой), а самите ключодържатели са изработени от качествен пластмасов материал. Цветът също е петно ​​на бяло, което съответства на естетиката на Apple.

За съжаление, клавиатурата се предлага само с един тип превключватели, Kailh Browns.

Персонализирайки, можете да зададете само начина, по който искате да използвате функционалните клавиши. Има и колело за регулиране на силата на звука, което работи добре. Не можете обаче да персонализирате какво прави колелото, освен да контролирате силата на звука.

Ключовете за клавиши са от по-високата страна, но формата им трябва да ви помогне да избегнете случайни натискания на клавишите. Като цяло не мога да се оплача тук.

Azio MK MAC USB се предлага с подвижна опора за длани, което е приятен бонус.

�� Цена

Azio MK MAC USB: 100 долара

�� Живот на батерията

Azio оценява клавиатурата си на един месец време за използване. Бих казал, че това е точно, но в сравнение с другите клавиатури в този списък, капацитетът на батерията не е зашеметяващ от само 250 mAh.

�� Плюсове

 • Native за Mac.
 • Дизайнът е добър.
 • Здраво и добро качество на изграждане.

�� Минуси

 • Без подсветка
 • Налични са само един тип ключови ключове.
 • Много ограничена персонализация.
 • В момента е налична само кабелната USB версия.

⚙️ Характеристики:

 • Височина х ширина х дълбочина: 445 х 137 х 35 мм (опора за длани 445 х 18 х 64 мм)
 • Тегло: 1060 g
 • Налични ключови ключове: Kailh Brown
 • Батерия: Li-ion 250 mAh

�� Галерия на продуктите:

азио 2

азио 3

азио 4

азио 5

азио 6

⭐ Присъда

Вторият ми най-добър избор за механична клавиатура за Mac. Той е малко по-скъп от Keychrons, не ви позволява да персонализирате ключовете си и няма подсветка. Това каза, ако сте готови за бялата цветова схема на продукта и смятате, че ще съвпадне по-добре с вашата настройка, продължете.

Резюме, коя от тези най-добри Mac клавиатури да изберете?

Първото решение, което трябва да вземете, е дали искате клавиатура с нисък профил или механична. За съжаление няма категоричен победител сред тези две категории. Някои хора обичат механичните си клавиатури, докато други предпочитат нископрофилния вид и усещане.

Вижте раздела с често задавани въпроси по-долу, за да ви помогне да разберете дали да вървите с нископрофилни спрямо механични.

След като имате добра представа какво е вашето предпочитание "механични или не," ето моите снимки:

�� Избор на редактора:

Ключове Logitech MX

най-добрите Mac клавиатури # 1: клавиши logitech mx

Logitech е на марка, ако искате висококачествена клавиатура. Независимо от устройството, което имате, в каталога на Logitech ще намерите най-добрата клавиатура за него. Не е изненада, че Logitech прави и страхотни клавиатури за Mac.

MX Keys е страхотна клавиатура, която ви предоставя всички функции, от които се нуждаете, и работи с вашия Mac безупречно. Освен това можете да го сдвоите с до три устройства (поддържа Mac, PC, iOS, Android).

Той е с нисък профил, но все пак предлага прилично пътуване с ключове, което прави писането на него много приятно. Можете също да използвате софтуера Logitech Options, за да конфигурирате как се държат функционалните клавиши – и дори можете да персонализирате тези клавиши на базата на приложение (което означава, че те могат да правят нещо друго в Chrome срещу Photoshop и т.н.).

Всичко това за цената от 100 долара. Вероятно най-добрите 100 долара, които можете да похарчите за алтернативна клавиатура за Mac и вероятно последната клавиатура, която някога ще се нуждаете като цяло.

Pick Избор на бюджет:

Keychron K2

най-добрите Mac клавиатури # 2: keychron

Keychron са известни със своите висококачествени клавиатури, като същевременно са много достъпни. Освен това това, че е механична клавиатура, прави може би още по-добрата сделка! Само със 74 долара наистина няма да намерите по-добра клавиатура там.

Също така, Keychron ви позволява да персонализирате клавиатурата си, като изберете типа механичен превключвател, който искате, и цвета на подсветката.

Работи както по Bluetooth, така и по кабел, което означава, че не е нужно да се притеснявате от изчерпване на сок. Не че трябва да се наложи, тъй като животът на батерията на този е в рамките на един месец.

И накрая, тя може да бъде сдвоена с до три устройства и да работи както на Mac, така и на компютър.

⭐ Уважаемо споменаване:

Satechi алуминиева Bluetooth клавиатура

satechi

При 80 долара това е друга много интересна клавиатура, която се опитва да извлече най-добрите функции от клавиатурите на Logitech и от собствената Magic Keyboard от Apple.

Опитът с писане е много подобен на този на Magic Keyboard, но има малко повече пътуване с клавиши, което го прави малко по-удобно. Разстоянието между клавишите е подобно на продуктите на Logitech, което допълнително помага да се избегнат случайни натискания на клавишите.

От гледна точка на производството, той е направен от алуминий и изглежда много здрав. Със сигурност има усещане за първокласен продукт. Единственият недостатък; не можете да конфигурирате функционалните клавиши.

За 80 долара това със сигурност е клавиатура за Mac, която трябва да помислите.

И накрая, тук са често задаваните въпроси и отговори по темата за най-добрите клавиатури за Mac и как да изберете един:

�� Често задавани въпроси

Ще работи ли всяка клавиатура с моя Mac?

Технически да. Тоест, всяка клавиатура, която може да имате под ръка, може да бъде свързана към Mac и да направи оперативна в своя основен набор от функции. Това означава, че ще можете да въвеждате знаци, да използвате повечето функционални бутони и т.н..

Това, което може да не можете да направите, е обаче да използвате някои от по-модерните функции, като затъмняване на екрана, контрол на силата на звука и т.н..

Ще работи ли компютърна клавиатура на Mac?

Това е по същество същия въпрос като този по-горе. Но тук има някакъв нюанс.

Отново краткият отговор е да; ще работи.

Но! Предимството е, че нямате отпечатъци от клавиатури на Mac на някои от клавишите. Най-важното е, че няма CMD ключ (вместо това имате ключ за Windows). Функционалните клавиши също нямат етикетите на Mac за контрола на мисията, стартовия панел, яркостта на екрана и други неща.

мак бутони за управление

Също така стандартното оформление обикновено не е точно съвместимо с оформлението на Mac. Принципно от:

 • оформлението на Mac е от левия ръб на клавиатурата: контролния бутон → клавиша alt / опция → клавиша CMD
 • за компютър това е: клавишът за управление → клавишът Windows → клавиш alt

По подразбиране ключът ви за Windows ще стане ключът CMD.

За да преобразувате клавиатурата в родното оформление на Mac, ще трябва да превключите клавиатурите за клавиши между левия alt и клавиша на Windows и след това да пренастроите тези клавиши в настройките на macOS.

Можете също така да се натъкнете на проблеми, работещи с функционалните клавиши. Но това е на клавиатура на клавиатура.

Като цяло свързването на компютърна клавиатура към Mac е на ваш риск. Тя ще работи, но може да не успеете да се възползвате от всички функции.

Трябва ли да мина механично?

Сигурен съм, че сте чували за онези механични клавиатури, които напоследък са яростни.

Простата идея на механичната клавиатура е, че вместо обикновен мембранен механизъм или механизъм за превключване на ножица, който се използва в лаптопи, получавате механичен превключвател, който се активира пружина.

Някои хора абсолютно се кълнат в механичните си клавиатури и казват, че това са най-доброто нещо досега. Единственият проблем с това – ако сте потребител на Mac – е, че няма толкова голям избор, когато търсите 100% родна за Mac механична клавиатура. Представих две в публикацията по-горе, но това е въпросът, когато става въпрос за бюджета.

Качествените механични превключватели не са непременно по-добри от обикновените превключватели, но осигуряват различно усещане, когато пишете и работите с вашата машина като цяло. Някои хора харесват това, други не. Аз лично съм на оградата.

Като цяло ето какво можете да направите:

 • ако се наслаждавате на пътуване с ниски клавиши (подобно на стандартната Magic Keyboard), стойте далеч от механичните клавиатури
 • ако се наслаждавате на високо движение на клавишите и имате тактилна обратна връзка при натискане на клавиш, опитайте механичните клавиатури

Работят ли Macs с Bluetooth клавиатури?

Да. Всички съвременни Macs имат Bluetooth модул и те ще комуникират с всяка Bluetooth клавиатура на пазара.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим комисионна. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map