15 от най-интересните библиотеки за компоненти на потребителския интерфейс Vue за 2020 г.

15 от най-интересните библиотеки за компоненти на потребителския интерфейс Vue за 2020 г.

15 от най-интересните библиотеки за компоненти на потребителския интерфейс Vue за 2020 г.
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Интересни библиотеки за компоненти на Vue UI


"Защо да се занимавате с Vue UI библиотеки на компоненти?" Е, Vue или Vue.js е популярна JavaScript библиотека, която можете да използвате, за да създавате динамични приложения в предния край. От скромното си начало през 2014 г. той набира скорост през последните две години. Vue се превърна в основен конкурент на Angular и React, а една от причините за популярността на Vue е широката използване на компоненти, които правят развитието много по-лесно.

В този пост, обхващаме някои от най-интересните библиотеки с компоненти на Vue UI че първо трябва да погледнете. Те със сигурност ще ви бъдат полезни, ако имате приложение Vue в произведенията!

1. Vue Material Kit

комплект комплект материали

Vue Material Kit е чудесен пряк път, който можете да използвате, за да ускорите процеса на проектиране / разработка при създаването на нови сайтове или уеб приложения. Изискват се основни познания за JavaScript, Vuejs и Vue Router, но освен това, пакетът е доста лесен за разбиране и красив.

Има 60 ръчно изработени компонента като част от комплекта, два персонализирани приставки и три примерни страници.

2. Vuetify

Vuetify Начална страница

Vuetify е рамка над Vue, която ви позволява създайте чисти, семантични компоненти за многократно използване на потребителския интерфейс. Работи със сървър за рендериране от страна на Vue (SSR).

Това, което прави Vuetify интересен избор сред най-добрите библиотеки на компоненти на Vue UI е наличието на готови скелета за код – под формата на предварително направени шаблони за vue-cli. Това ви помага да започнете бързо. Vuetify също има добра общност и редовни актуализации.

3. Buefy

Buefy

Buefy е лека библиотека с компоненти на потребителския интерфейс, базирана на Vue и Bulma, CSS рамка. Тази рамка, въпреки че е в комплект с Bulma, е по-малко от 100 KB.

Ако ви е удобно със SASS, ще се почувствате като у дома си Приликите на Buefy със SASS. Въпреки това, докато Buefy предоставя готов списък с компоненти, които да се използват за начинаещо приложение, може да ви се стори недостатъчен, ако работите върху голям проект.

4. Vue Material

Vue Material

Vue Material е мащабируема библиотека, създадена с най-новите дизайнерски спецификации на Google. Библиотеката съдържа полезни компоненти за улесняване на процеса на изработка на сложни черупки на приложения.

С над 1.7 милиона изтегляния, той предлага лека библиотека за изграждане на приложения, които се поберат на всеки екран. Библиотеката на Vue Material е съвместима със съвременните уеб браузъри и нейният API е удобен за начинаещи, което го прави идеален за нашия списък 2020.

5. Риба-UI

UI на риба

Fish UI е лек инструментариум за библиотека с компоненти на Vue, с поддръжка за webpack и ES2015.

Към момента на написването този проект има само петима сътрудници. В последния месец обаче има някаква активност, което показва, че тя все още е активна. Можете да преминете към документацията на проекта да го опитам!

6. квазер

квазер

Quasar е рамка на предния край, базирана на Vue. Трябва да го обмислите, ако планирате да работите върху отзивчиви уеб и мобилни приложения. Това е пълноценна рамка, която поддържа функции като минимизация и кеширане – в допълнение към компоненти за вашата рамка. Към май 2020 г. тя приключи 14.6k звезди на GitHub.

Quasar е може би най-обширната от всички библиотеки на компоненти на Vue, които сме обхванали тук. Разполага с задълбочена документация и надеждна, крайна до край реализация.

7. Vux

Vux

Vux е рамка, базирана на WeUI на WeCI и уебпакет, отгоре на Vue. Документацията обаче е предимно на китайски, с минимален превод на английски. Vux основно набляга на бързото разработване на мобилни компоненти за вашето приложение.

Ето го демонстрация на живо на Vux, който изброява всички компоненти и тяхното изобразяване в браузъра.

8. елемент

елемент

Element е библиотека с потребителски интерфейс за уеб, която също има версии за реагирам и ъглов, в допълнение към Vue. Тази компонентна библиотека е специално фокусирана върху настолни приложения, тъй като нейните компоненти не реагират.

Element също има значителна документация на китайски език, въпреки че са предоставени преводи на испански и английски език. Чуждестранните китайски говорители трябва да преминат през документация за интернационализация преди да използвате Element в своите проекти.

9. Кийн-UI

Запазена документация за потребителски интерфейс

Keen-UI, за разлика от повечето други библиотеки на компоненти на Vue UI, представени в тази статия, се фокусира върху интерактивността чрез JavaScript, а не върху визуалните компоненти. Keen-UI е вдъхновен от Материален дизайн на Google, и се предлага с лесен за използване API.

Keen UI не потвърждава необходимостта да се използва в приложението ви и има няколко полезни компонента, които могат да бъдат стратегически поставени, когато е необходимо. Следователно, Keen UI е добър избор при добавяне на итеративни функции към съществуващо приложение.

10. AT-UI

AT-UI

AT-UI е още една библиотека с компоненти на Vue UI с фокус върху настолни приложения.

AT-UI предоставя плоски потребителски интерфейс за вашите уеб приложения. Има 14 сътрудници и няма много подкрепа, въпреки че има шаблон за начало в GitHub можете да използвате.

11. Мента-UI

Мента-UI

Mint UI е лека библиотека с компоненти на Vue UI, която е базирана на компилатора на Babel JavaScript. Малкият размер на този пакет го прави подходящ за използване в мобилни приложения. Mint UI предоставя тема, подобна на iOS, за компонентите на вашето приложение. Ето го демонстрация на компонентите на Mint UI.

Mint UI има над 15 000 звезди на GitHub. Разработването на рамката все още е в разгара си, като в средата на януари нови ангажименти към основния клон. Въпреки това, един бърз поглед към проблемния проследник на GitHub ще ви каже, че Mint UI се грижи най-вече за китайските разработчици..

12. VuePress

VuePress

VuePress е генератор на статичен сайт, базиран на Vue. Тази рамка използва уебпакет за създаване на предварително представени статични HTML страници (какво ще кажете за статичните WordPress сайтове?), Което прави обработката значително по-бърза.

Използването на VuePress отваря много възможности за вашия проект автоматизиране на процеса на документация. Интегрирането е лесно в съществуващото ви приложение също. Значителен недостатък обаче е, че поддръжката на SEO все още е нова и документацията все още не се фокусира върху тази тема.

13. Eagle.js

Eagle.js

Eagle.js е рамка във Vue, която дава възможност на разработчиците да създават слайдшоу в уеб приложение. В Eagle.js има много теми, анимации, джаджи и стилове, от които да избирате и персонализирате.

Въпреки че Eagle.js предоставя доста голям брой примери на демонстрационния сайт, документация все още е минимален. Очевидната алтернатива на Eagle.js е Reveal.js, самостоятелна JavaScript рамка за уеб слайдшоу. Eagle.js обаче преодолява най-големия недостатък с Reveal.js – твърдостта на структурата на слайдшоуто.

14. Начално зареждане-Vue

Начално зареждане-Vue

Bootstrap-Vue внася силата на Bootstrap, широко използвана CSS библиотека, във Vue. Той ви осигурява лесно достъпни компоненти на потребителския интерфейс и мрежова система, плюс всичко е първоначално мобилен и отзивчив. Освен това компонентите на тази библиотека са съвместими с указанията на WAI-ARIA за достъпност в мрежата. В крак с философията на Bootstrap за бързо създаване на компоненти на потребителския интерфейс, Bootstrap-Vue дава възможност на програмиста бързо да започне проект.

Най- документацията е обширна и поддръжката на общността е силна, което го прави сигурен вариант някой да започне проект.

15. iView потребителски интерфейс

iView-UI

iView UI е библиотека във Vue, която предоставя UI компоненти и джаджи, с акцент върху спретнатия дизайн. iView има собствен инструмент за интерфейс на командния ред (CLI), iView-CLI, който предоставя визуален инструмент за скеле на компоненти и офлайн версия на документацията. Активно се поддържа, с редовни актуализации решаване на грешки и добавяне на функции.

Ако използвате iView в проекта си, ето това стартов пакет, което ще ви помогне да започнете с основното използване на библиотеката.

Коя библиотека на компоненти на Vue UI да изберете?

Тук сме изброили 15 Vue UI библиотеки с компоненти, които изпълняват различни функции, но коя е най-добрата? Е, отговорът, както обикновено, е "зависи." Ако искате цялостно решение, може да искате да продължите и да изберете квазер. От друга страна, ако търсите решение за плъгини и възпроизвеждане на съществуващите си проекти, може да искате да продължите Vuetify или Кийн-UI.

Кои Vue UI библиотеки от компоненти използвате във вашите проекти? Уведомете ни във вашите коментари по-долу.

Може да се заинтересувате и от тези статии:

  • Най-добри ъглови шаблони на таблото за администратор

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector