Znači li WordPress bez poslužitelja smisla? Shifter vs HardyPress – u usporedbi s gornjim mogućnostima „Gostovanja bez riječi u WordPressu“

Kad sam prvi put vidio termine, "WordPress glava bez glave" i "WordPress za statiku," Nisam znao što da napravim od toga Bio sam kao što kažu oni jadni domaćini Westworlda, "ne izgleda mi ništa." Ipak, ideja – poznata i kao WordPress bez poslužitelja – brzo se hvata u koštac, a sada imamo dvije uzbudljive tvrtke koje imaju za cilj donijeti WordPress bez poslužitelja masi.


Ukratko, morao sam istražiti i doći do dna ove čitave WordPress stvari bez glave!

Ono što slijedi je pogled u svijet WordPress-a bez poslužitelja: što je, kako funkcionira, zašto se mučiti, tko bi potencijalno trebao koristiti WordPress hosting bez glave, koje rješenje odabrati prilikom izrade postavki.
Ima li smisla WordPress bez poslužitelja za statički smisao? Shifter vs HardyPress - uspoređene su verzije hostinga za najpopularnije WordPress

Sadržaj:
Što je WordPress bez poslužitelja? | Zašto bih stao na statički WordPress? | Kome treba statički WordPress hosting? | Tko bi trebao izbjegavati WordPress bez poslužitelja? | Kako funkcionira WordPress bez poslužitelja | Usporedbe najboljih statičnih WordPress hosting tvrtki | Što je s predstavom? | Što ako želim učiniti uradi sam? | Konačna presuda

Što je WordPress bez poslužitelja?

Riječ "serverless" možda i nije najsretniji jer vam i dalje treba poslužitelj da bi vaša web stranica funkcionirala. "Statički WordPress" je mnogo više na točki.

Dakle, osnovna ideja statičkog / bez glava / WordPressa je sljedeća:

Umjesto da generirate svaku stranicu u pokretu svaki put kada je posjetitelj želi vidjeti, cijelu svoju WordPress web lokaciju možete pretvoriti u statički HTML samo jednom, a zatim to poslužiti svima više puta.

Nešto kao ovo:

statički WordPress

To znači da je WordPress bez glave postupak koji uključuje dva glavna koraka:

 1. Pretvorite web lokaciju u statičku (HTML, JS, CSS).
 2. Poslužite ga ljudima umjesto uobičajene stranice.

Sada je cool stvar što još uvijek možete raditi sa svojim "sjeme" WordPress web mjesto prilično normalno. Morate dodati dodatke, teme, raditi u wp-administratoru, mijenjati stvari, pisati postove itd. Jedina je razlika što kad završite sa svime time, morate web lokaciju pretvoriti u statičku i rasporediti je u server.

U cijelom su pristupu neke prednosti i nedostatke:

Zašto bih prešao WordPress na statički?

Postoje četiri razloga zašto WordPress bez glave ima smisla:

 • sigurnosti. Statički je ekstra siguran. Čak bih riskirala da kažem da ne bi mogla biti sigurnija. Ne WordPress dodatak za sigurnost, nijedna sigurnosna smjernica (složena lozinka puno?) ne može vam pružiti istu razinu sigurnosti kao i WordPress bez glave. U osnovi, budući da je sve statično, ne može se probiti u ništa osim stvarnog stroja na kojem datoteke sjede.
 • Ubrzati. Statičke se datoteke učitavaju brže od dinamičkih datoteka. Upute PHP-a i pozivi iz baze podataka jednostavno trebaju vremena da se izvrše. Budući da ne postoji takav korak, statička se opterećenja brže provlače.
 • Trošak (obično). Statički bi trebalo biti jeftiniji za domaćin, posebno ako se bavite velikim prometom. Na kraju, za obradu zahtjeva potrebno je manje vremena na poslužitelju. Kažem to "Treba li" biti jeftiniji, jer u praksi to nije uvijek tako.
 • Mir uma. Ovo je kombinacija svega navedenog, ali ideja je da se ne trebate brinuti zbog ažuriranja, hakera, održavanja, skripti, loših dodataka itd. Statičke web stranice jednostavno se ne trebaju prekinuti.

Međutim!

�� Postoje i prilično značajni nedostaci, pogotovo ako ste na to navikli "WordPress život":

 • Konstantno preuređivanje. Morate obnoviti i rasporediti svoju web lokaciju svaki put kada promijenite bilo što na njoj.
 • Komentari ne funkcioniraju. Ok, postajem oštar. Ono što zapravo mislim je da izvorni WordPress komentari neće raditi na WordPressu bez poslužitelja, a niti dodatni komentari također neće raditi jer svi zahtijevaju PHP. Vaše je jedino rješenje prelazak na Disqus ili korištenje društvenih komentara (oni rade izvan izvora).
 • Obrasci za kontakt ne funkcioniraju. Ista stvar kao i s komentarima. Ako želite obrasce za kontakte, trebate umetnuti iz Typeform-a, Google Forms-a, Zendeska itd.
 • WooCommerce ne funkcionira. Ponovno, WooCommerce je dinamičan PHP dodatak. Stoga neće uspjeti. Alternativa? Prebacite se na Shopify i integrirajte je sa svojom WordPress stranicom.
 • Forumi ne rade. Zaboravite na bbPress. Zendesk nudi neke mogućnosti.
 • Moduli za članstvo ne rade. Ako koristite BuddyPress ili WPMember ili nešto slično, opet to neće raditi. Trebat ćete se prebaciti na treću stranu.
 • Pretraživanje web lokacije ne radi (!) – da, vaša dobra o WordPress web-lokacija neće uspjeti. Kao alternativu možete dodati modul Google pretraživanja. Iako, naravno, nije savršen.

Općenito, ako koristite dodatak koji radi bilo kakvu dinamičnu stvar na temelju unosa posjetitelja, neće raditi na WordPressu bez poslužitelja..

Prilično značajni nedostaci, to je sigurno. Osim toga, tim WordPress postavkama bez poslužitelja općenito je teško upravljati ako želite ići dodatnom proračunskom rutom (čitajte: želite platiti samo za prostor na poslužitelju, a ne prijaviti se na WordPress rješenje bez okvira, bez poslužitelja, što usporedit ćemo nekoliko u nastavku).

U takvom „uradi sam“ scenariju (za dno posta imamo i neke opcije „uradi sam“ bez poslužitelja) naći ćete se kako radite s naredbenim retkom i izravno komunicirate sa poslužiteljem. Naravno, to vas uopće ne bi moglo uplašiti, ali za mnoge ljude ovo je područje koje ne ide.

Dakle, prije nego što na tržištu navedemo nekoliko održivih rješenja za hosting računala bez glasa, prvo odgovorimo na glavno pitanje:

Kome ionako treba statički WordPress?

Dakle, unatoč prednostima postavljanja WordPress-a bez poslužitelja – brzina, sigurnost itd. – nije suština WordPress-a da web stranica ostaje dinamična s promjenama koje se događaju u stvarnom vremenu?

Teško je raspravljati s tim, ali još uvijek postoje slučajevi korisne upotrebe u kojima WordPress može biti statičan, usudim se reći, bolji.

a) Slobodnjaci i agencije

To je vjerojatno najintimitivniji scenarij u kojem statični WordPress ima puno smisla.

Kao WordPress freelancer, možete naići na klijente koji uopće nisu baš zainteresirani za ažuriranje njihovih web lokacija (ili čak objavljivanje sadržaja) nakon što im predate ključeve njihove nove web stranice. Možda im je potrebna jednostavna web stranica za posjetnice ili se ne mogu mučiti da bilo što rade s nedostatkom vremena ili osoblja.

Istovremeno, ne želite ništa prepustiti slučaju i riskirati da se web mjesto provali kada je otkrivena nova ranjivost ili nešto treće.

U takvom scenariju pretvaranje web mjesta u WordPress bez poslužitelja ima smisla:

 • stranica ostaje na mreži,
 • njemu mogu pristupiti svi,
 • jeftinije je trčati i brzo birati,
 • klijent niti ne primijeti niti mu je stalo da je stvar statična.

Dobivate sve prednosti statike bez ijedne nedostatke.

U takvom slučaju WordPress u osnovi tretirate kao svoj "graditelj web mjesta" a ne motor koji radi na mjestu.

b) web lokacije koje se ne ažuriraju toliko

Općenito govoreći, imate WordPress u stalno uključenom stanju – u kojem se svi mogu prijaviti u bilo koje vrijeme i raditi sve – nije savršeno.

Ako već često ažurirate web mjesto, zašto ne biste ga potpuno zaključali kad se ništa ne događa. Opet, ovo je puno sigurniji i mnogo jeftiniji način da se domaćin vaše web stranice.

Govoreći o sigurnosti:

c) web mjesta na kojima je sigurnost od najveće važnosti

Postoje slučajevi u kojima jednostavno ne možete priuštiti da vam se web mjesto provali i miješa.

A čak se ne radi ni o vladinim mjestima i tako dalje (siguran sam da oni žive po svojim vlastitim standardima).

No, na primjer, čak ni vaša lokalna škola ne bi htjela da se njihova web lokacija provali i popuni sadržajem koji nije primjeren ili opscen. Iako se situacije poput toga mogu naknadno objasniti, loš dojam ostaje.

d) Web lokacije sa složenim dizajnom

U doba stvaranja stranica, nije neuobičajeno da se najveći dio dizajna web-mjesta može nositi u samom sastavljaču. Kao i kod vas, dobivate samo jednostavnu okvirnu temu, a zatim sve ostalo izgradite sa svojim omiljenim graditeljem stranica, plus dodajte nekoliko cool dodataka u miks kako bi web stranica izgledala izvanredno.

Jedini problem s tim je što takva stranica postaje pomalo teška, što će se odraziti na njezinu izvedbu.

Prelazak WordPressa u statički je brzi popravak koji i dalje omogućuje sjajan izgled, a ujedno i odličan.

e) Web lokacije koje su pokrenule svoj smjer

Određene vrste web stranica imaju ograničen rok trajanja. To može biti mjesto za događaj, projekt utemeljen na Gov-u, arhiva itd.

Neke od tih web lokacija možda će morati ostati aktivne iz pravnih razloga ili samo pokazati ljudima što se dogodilo. Čuvanje tih web mjesta kao live WordPress instalacija samo stvara probleme. Morate ih održavati, vraćati se i ažurirati skripte itd. Stoga je puno jednostavnije prebaciti WordPress na statički oblik i učiniti s njim zauvijek.

f) Demo web stranice

Na primjer, ako ste razvojni programer za WordPress i želite prikazati demonstracije svojih tema, zašto to ne učinite na statičkim web lokacijama, a ne pokrenite složene WordPress postavke?

Bonus je to što se također ne morate brinuti da će se stvari pokvariti nakon neslavnog ažuriranja WordPress-a.

Tko bi trebao izbjegavati statički / bezglavi hosting WordPress?

To se u osnovi svodi na jedan faktor:

Ako se svaki dan prijavljujete na wp-admin, izbjegavajte WordPress bez poslužitelja!

Bilo bi jednostavno previše rada na dnevnoj osnovi da biste se morali baviti pretvaranjem web stranice iz WordPressa u statičku iznova i iznova. Pogotovo jer pretvaranje bloga normalne veličine može potrajati bilo što od 20-60 minuta.

Drugim riječima, ako ste bloger, možete zaboraviti na bezglavo hosting WordPress-a.

Kako funkcionira WordPress bez poslužitelja

Postoje dva puta do WordPress-a bez poslužitelja:

 • staza (a) jednostavno se prijavljuje u bezglavu hosting tvrtku za WordPress i puštanje ih u teška dizanja, dok WordPress nadzornu ploču možete normalno koristiti
 • staza (b) je “uradi sam”; ovaj put vi uzimate radnu WordPress web lokaciju, pretvara je u statički i zatim je postavlja negdje odakle se može poslužiti posjetiteljima

Usredotočimo se na stazu (a) ovdje jer je svima pristupačniji. Na kraju ovog posta imat ćemo nekoliko preporuka u vezi sa samostalnim pristupom.

Općenito, sva statička WordPress rješenja vani su slična s aspekta korisnika.

Vaše iskustvo započinje kada se prijavite na WordPress hosting hosting platformu i odaberete svoj uobičajeni plan.

Nakon toga, jednim klikom kreirate nove WordPress stranice – također i više njih.

Te su web stranice potpuno funkcionalne i mogu se koristiti kao i bilo koje druge web stranice WordPressa. Možete se prijaviti, instalirati teme, dodatke, konfigurirati bilo što, napraviti prilagođene izmjene koda, puno.

Jedina je razlika što web mjesto nije vidljivo javnosti. Sve što vrijedi, to je vaša osobna osobina scensko okruženje.

Kada završite izradu dodira, sve to možete prenijeti u javnost s nekoliko klikova. Proces pretvorbe može potrajati neko vrijeme ovisno o tome koliko je web mjesto veliko (čak 20-60 minuta).

Cijeli je postupak vrlo pristupačan i pojednostavljen do maksimuma. U osnovi, nisu potrebne vještine upravljanja poslužiteljem.

Kako se navodi, postoje neke razlike između vrhunskih WordPress rješenja bez poslužitelja.

Usporedbe najboljih statičkih WordPress hosting tvrtki: Shifter vs HardyPress

Evo jednostavne tablice za usporedbu:

Shifter vs HardyPress

Mjenjač
HardyPress

Cijena0 dolara – 1 stranica
20 dolara – 3 stranice
40 dolara – 10 mjesta
$ 90 – 30 mjesta
$ 150 – 50 mjesta
5 dolara – 1 mjesto
$ 25 – neograničena mjesta
od 350 USD – običaj za poduzeća
Besplatno probno razdobljeY – potrebna je kreditna karticaY – nije potrebna kreditna kartica
CDNYY
HTTPSYY
Sigurnosne kopijeYY
Integrirani obrasci za pretraživanje web mjesta i kontaktiNY

Evo detaljne usporedbe. Igrači koje ovdje gledamo su: Shifter vs HardyPress:

Mjenjač (Www.getshifter.io)

Shifter je vođa bezglavog prostora za WordPress hosting u vrijeme pisanja teksta. Bili su neko vrijeme i uspjeli su se pružiti zaobilazna rješenja za neke zajedničke "WordPress za statiku" problemi (poput komentara, e-trgovine itd.).

Općenito, tvrtka je aktivna u zajednici WordPress – sponzorira WordCamps – a također je usklađena s istinskim potrebama korisnika.
Logotip Shifter-a

Cijene i značajke

Shifter nudi pet glavnih razina cijene na osnovu koliko web mjesta vam trebaju i koliko prometa očekujete. Sve u svemu, čini se da oni zadovoljavaju različite tipove korisnika koji bi mogli biti zainteresirani za pretvorbu u Shifter.

 • $ 0 – 1 stranica // 1 GB storage // 1 GB mjesečni prijenos // sigurnosne kopije su onemogućene
 • $ 20 – 3 mjesta // 10 GB storage // 1 TB mjesečni prijenos
 • $ 40 – 10 web mjesta // 500 GB storage // 5 TB mjesečnog prijenosa
 • $ 90 – 30 mjesta // 1 TB storage // 10 TB mjesečnog prijenosa
 • $ 150 – 50 mjesta // 1 TB storage // 10 TB mjesečnog prijenosa

Postoji i besplatna probna verzija koja omogućuje testiranje stvari (potrebna je kreditna kartica). I ostvarujete popust kad plaćate godišnje.

Ova cijena nije luda, ali isto tako nije super atraktivna. Ako imate 2-10 web lokacija, tamo možete pronaći jeftinije standardne mogućnosti hostinga. Naravno, ne razumijete "WordPress za statiku" sposobnost.

Sve u svemu, Shifter nudi nekoliko sjajnih značajki osim čitave statične stvari. Svi planovi uključuju integrirani CDN i HTTPS. Dostupne su i prilagođene domene. Osim toga: postoji HTTP / 2 pristupnik, spreman je za IPv6, predmemoriran je i dobivate godinu dana sigurnosnih kopija.

Kako ga koristiti

Shifter nudi rješenje izuzetno jednostavno korištenje. I stvarno to mislim.

Postupak prijave je… postupak prijave. Ništa fancy. Standardne stvari.

Nakon toga dobivate pristup čistoj korisničkoj ploči preko koje možete obaviti sav svoj posao.

nadzorna ploča mjenjača

Ovdje možete stvoriti svoju novu web lokaciju. Nakon što projektu date naziv, vidjet ćete glavnu ploču projekta.

Shifter projekt

Prirodni prvi korak je klikanje na "Pokrenite WordPress" i krenite na rad na svojoj web lokaciji.

Nakon što se WordPress inicijalizira (to može potrajati minutu ili više), moći ćete se prijaviti na nadzornu ploču.

Tamo je posao kao i obično. Standardni wp-admin panel na kojem možete raditi sve uobičajene stvari.

Kad završite sa izmjenama, vratite se na Shifter i kliknite na "Generirati" kako biste stvorili artefakt – konačnu statičku sliku web lokacije.

artefakt mjenjača

Taj se artefakt tada može javno objaviti.

S druge strane, WordPress stranica bez poslužitelja izgleda kao i svaka druga web lokacija. To čak kaže "WordPress" kada potražite meta oznaku generatora u izvoru HTML.

Ono što treba biti svjesno je da Shifter ne uklanja sve statički nespojive stvari automatski. Znači, ako ostavite izvorni WordPress sustav za komentare omogućen, Shifter će prikazati obrasce za komentare – oni jednostavno neće raditi u konačnom postavljanju WordPress bezglavog hostinga.

Kad završite sa svim izmjenama, jednostavno "zaustaviti WordPress" i zaključajte, ostavljajući za vas samo statičku verziju dostupnu javnosti.

Za i protiv

��

 • Sjajno korisničko sučelje, nevjerojatno jednostavan za korištenje.
 • Možete pokrenuti više primjeraka WordPress-a i njima upravljati jednako učinkovito.
 • Dobro upravljanje prethodno generiranim statičkim verzijama web mjesta. Možete ih razvaljati bilo koji.
 • Automatsko aktiviranje najnovijeg artefakta.
 • Pokrenite i zaustavite svoju živuću WordPress instancu kad god želite.

��

 • Prelazak s WordPress-a na statiku može potrajati neko vrijeme. Uz dovoljno sadržaja, gledate čak i sat vremena.
 • Nije baš ludo zbog cijene koja se odnosi na standardno WordPress hosting.
 • Na besplatnom planu web lokacija ne može biti implementirana u prilagođenu domenu. Možete ih dodati kada na bilo kojem plaćenom planu.

HardyPress (Www.hardypress.com)

HardyPress je tvrtka slična Shifteru u načinu na koji pristupa aspektu jednostavnosti upotrebe bezglavog hostinga za WordPress, ali također vam pruža tu i malo sitnijih podešavanja tu i tamo.

Takođe su slično uključeni u WordPress zajednicu, nastupaju na WordCampsu i obraćaju svoj proizvod WordPress pro.

Zanimljivo je da uz HardyPress na statičkoj web stranici WordPress možete i dalje koristiti kontaktne obrasce i pretraživanje web mjesta.
HardyPress logotip

Cijene i značajke

Model cijena HardyPressa je malo pojednostavljen – postoje četiri sloja koja se razlikuju u cijeni znatno značajnije nego kod Shiftera:

 • $ 5 – 1 stranica // 500 MB storage // 50 GB mjesečnog prijenosa
 • $ 25 – neograničena mjesta // 3 GB storage // 500 GB mjesečnog prijenosa
 • 80 dolara – neograničeno web mjesta // 30 GB prostora za pohranu // 2 TB mjesečnog prijenosa
 • od 350 USD – prilagođene postavke za poduzeće

Na raspolaganju je besplatna probna verzija (nije potrebna kreditna kartica) plus popust ako plaćate godišnje.

HardyPress nudi pregršt urednih značajki, uključujući stvari poput, isključivanje WordPress-a (isključite svoju instancu WordPressa uživo kada završite s radom), sve se nalazi na Amazonu AWS, integriranom CDN-u, HTTPS-u, pretraživanju web mjesta HardyPress (pretraživač za vaše web mjesto; budući da standardno WordPress pretraživanje neće raditi), godinu dana sigurnosnih kopija.

Uz to, ako posebno koristite obrazac za kontakt 7, on će i dalje raditi čak i nakon WordPress-a do statičke pretvorbe. Niste sigurni što se iza toga krije, ali to je u redu!

Kako ga koristiti

Od ovog pisanja ne možete jednostavno stvoriti novi račun na HardyPressu. Trebate zatražiti pristup putem obrasca za prijavu, a zatim pričekati neko vrijeme da bude odobren (u mom slučaju je trajalo 10 minuta, tako da nema problema).

Nakon toga rad s platformom je prilično jasan. Odmah ispred, HardyPress vas pita želite li uvesti postojeću web lokaciju ili stvoriti novu.

Uvoz HardyPressa

Ako idete s prazne stranice, samo morate unijeti svoje nove podatke za prijavu na WordPress i kliknite na Install.

Nakon kratkog vremena na armaturnoj ploči vidjet ćete svoju novu instancu WordPressa.

Nadzorna ploča HardyPress

Od danas je sve prilično jednostavno raditi. Slično kao i Shifter, dobivate standardnu ​​instalaciju WordPress stranice.

Također ga moram dati na brod HardyPress. Dobra stvar!

Ukrcavanje na brodu HardyPress

Možete se prijaviti na WordPress web mjesto, izvršiti sve što želite i zatim ih rasporediti u javnost. Kad završite, zatvorite web lokaciju.

Također je vrijedno napomenuti da korisnička ploča izgleda značajnija kao kod Shiftera. Dobivate puno informacija o tome kako se povezati sa svojom web stranicom putem FTP-a i PHPMyAdmin-a, raspoloživim uređajima, sigurnosnim kopijama koje se čuvaju za vas, dodacima aktivnim na vašoj WordPress web lokaciji (plus ako su kompatibilni s HardyPressom), a također i opću informativnu ploču s popisom stvari poput upotrebe usluge, verzije PHP-a, postavki predmemorije i još mnogo toga.

HardyPress WordPress dodaci

Kada pregledate svoju statičku stranicu, ona izgleda baš poput verzije programa WordPress – kao što biste i očekivali.

Za i protiv

��

 • Čini se da je implementacija web mjesta brža nego kod Shiftera.
 • Korisnička ploča bogata značajkama nego kod Shiftera, ali i jednostavna za upotrebu.
 • Pokrenite i zaustavite svoju živuću WordPress instancu kad god želite.
 • Pokrenite više postavki za WordPress.
 • Svoje sigurnosne kopije možete preuzeti izravno s korisničke ploče.
 • Možete se vratiti u bilo koju odabranu lokaciju iz arhive.

��

 • Iako je cool što kontakt obrazac 7 i dalje radi, ne možete primiti više od 100 poruka ako imate najjeftiniji plan.
 • Ipak malo skuplje u odnosu na standardne WordPress hosting planove dostupne na tržištu.

Što je s predstavom?

Da bih obavio ovaj test, stvorio sam istu stranicu na svakoj od platformi, a zatim ih razmeštao kao statičke. Web lokacije rade isto Hestia tema, pregršt dodataka i nešto testa.

Evo vremena učitavanja:

Performanse Shifter-a i HardyPress-a

Mjenjač
HardyPress

Web lokacija generirana u1,5 min1 minuta
Washington DC0.25s0.42s
Frankfurt0.29s0.78s
San Francisco0.22s0.23s
Sydney0.89s0.48s

Sve u svemu, sve je to vrlo dobro! Kao što vidite, vrijeme utovara jedva prelazi oznaku pola sekunde. To vjerojatno ima veze s integriranim CDN-om. Podijeljeno, web stranice same po sebi nisu bile toliko složene, ali još uvijek pokazuju kakvu nadogradnju performansi možete očekivati ​​od bezglavog hostinga za WordPress.

Što ako želim učiniti uradi sam?

Ako se ne bojite eksperimentirati s WordPressom bez poslužitelja – kao u, bez korisničkog alata poput bilo kojeg od gore navedenih – tu su za vas pregršt mogućih opcija:

 • Google Cloud ili Amazon AWS račun možete dobiti sami, a zatim idite na WordPress na statički način pomoću WP2Static uključiti.
 • Koristiti Gatsby. To je JS okvir koji vam pomaže da napravite web stranice s Reactom. Možete ga koristiti za izradu statičkog WordPress-a. Evo udžbenik.
 • Koristiti BREF. Alat koji migrira postojeću WordPress web lokaciju u potpuno funkcionalno web mjesto bez poslužitelja, koje pokreće AWS. Evo dobro udžbenik

Svaki od njih uključuje različitu razinu "DIY-ness" pa biste trebali pronaći nešto što odgovara vašim potrebama i vještinama.

Konačna presuda za WordPress bez poslužitelja

Sve u svemu, statički WordPress hosting prostor sam po sebi je moje prvo iznenađenje godine.

Jedina ideja da uzmem potpuno istaknuto WordPress web mjesto i pretvorim ga u statički HTML, zvučali su mi odbojnici. Ali sada, istražujući što je iz prve ruke moguće, moram priznati da … to ima smisla.

To nije revolucionarno, nije 100% u redu za svaki scenarij, ali za neke to zasigurno ima smisla.

Što se tiče Shifter-a i HardyPressa: je li ijedan od njih bolji? Ne baš. Oba su rješenja s korisničkog stajališta vrlo slična i imaju svoje prednosti i nedostatke. Dostupne su besplatne probe s obojicom, tako da je vjerojatno najbolje eksperimentirati s bilo kojim od njih i odlučiti se na temelju toga.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map