U usporedbi s 6 najboljih namjenskih pružatelja usluga hostinga – pristupačnih i moćnih

Ponekad vam je potrebno više resursa nego što ih može pružiti zajednički plan hostinga ili Virtual Private Server (VPS). Velike, prometne stranice često zahtijevaju vlastiti prostor, koji je prilično skup. Ako ćete potrošiti toliku količinu novca, htjet ćete odabrati između najboljih namjenskih pružatelja usluga hostinga.


S desnicom namjenski hosting poslužitelj Planirajte, web stranica bi trebala letjeti. Kad dobijete pristup resursima koji se odnose isključivo na vašu web lokaciju, uska grla i stanke mogu postati stvar prošlosti. Ovo može poboljšati korisničko iskustvo kako bi se povećale stope pretvorbe i zadržavanje posjetitelja.

U ovom ćemo članku istražiti značajke koje biste trebali potražiti u ovoj vrsti usluge. Zatim ćemo vas upoznati sa šest najboljih pružatelja usluga hosting hostinga, uključujući hardver i značajke koje nude, kao i njihove cijene. Ajmo na to!

Najbolji uspoređeni pružatelji usluga hosting hostinga

Što tražiti u posebnom planu hostinga poslužitelja

Namijenjeno hostiranje usmjereno je prema onima koji su prerasli druge mogućnosti. Manje skupi planovi zahtijevaju da dijelite resurse s drugim klijentima. Sa svojim vlastitim poslužiteljem dobijate puni pristup računalu postavljenom prema vašim specifikacijama.

Možda već znate neke značajke na koje želite pripaziti kada razmislite o tome koji pružatelji usluga hosting hostinga imaju najbolju ponudu. Da biste imenovali ključne značajke:

 • Vrsta centralne procesne jedinice (CPU) koja se koristi
 • Koliko je CPU jezgara uključeno i kojom brzinom takta se pokreću
 • Količina RAM memorije (RAM) koju poslužitelj ima na raspolaganju
 • Količina osiguranog prostora za pohranu
 • Koliku propusnost poslužitelj može podržati
 • Broj namjenskih IP adresa postavljenih za vas
 • Koji operacijski sustav (OS) koristi poslužitelj

Međutim, imajte na umu da poslužitelji koriste drugačiju arhitekturu procesora od recimo stolnog računala. Možda nećete prepoznati neke od spomenutih modela prilikom kupovine namjenskog hostinga.

Većina planerskih namjenskih hosting planova nudi i manje RAM-a nego što vidite na računalima spremnim za potrošače. To je zato što su ove mašine u potpunosti posvećene vašoj web lokaciji. U puno slučajeva vam nisu potrebne ogromne količine memorije da biste to učinili (iako ne boli).

S obzirom na to koliko skupi namjenski hosting može biti, želite se osigurati da ne preplaćujete za svoje potrebe. Sam WordPress može raditi na vrlo skromnom postavljanju.

Međutim, većina namjenskih poslužitelja započinje oko četverojezgrene oznake, 8 GB RAM-a. Ti dodatni resursi namijenjeni su za podnošenje visoke razine prometa.

Šest najboljih pružatelja usluga hosting hostinga

U sljedećem ćemo odjeljku predstaviti što svaki od tih pružatelja usluga hosting hostinga nudi svojim klijentima. Imena ispod ne prikazuju se određenim redoslijedom, ali ćemo ih uspoređivati.

 • Bluehost (www.bluehost.com)
 • Tekući web (www.liquidweb.com)
 • SiteGround (www.siteground.com)
 • A2 hosting (www.a2hosting.com)
 • InMotion hosting (www.inmotionhosting.com)
 • DreamHost (www.dreamhost.com)

Ajmo na to!

1. Bluehost

Najbolji namjenski poslužitelji hostinga: Bluehost

Bluehost je jedno od najvećih imena cjelokupnog hosting tržišta. Pruža više vrsta planova, u rasponu od osnovnih zajedničkih poslužitelja do namjenskih opcija.

Kada su u pitanju namjenski planovi, Bluehost nudi tri razine, počevši od 79,99 USD mjesečno s trogodišnjom obvezom. Svaki paket uključuje besplatni SSL certifikat, naziv domene, prilagođenu nadzornu ploču cPanel i više namjenskih IP adresa.

Evo što ćete vidjeti sa standardnim namjenskim planom poslužitelja, u pogledu hardvera:

 • procesor: 4-jezgreni CPU radi na 2,3 GHz
 • RADNA MEMORIJA: 4 GB
 • Širina pojasa: 5 TB
 • Skladištenje: 500 GB
 • Namjenske IP adrese: 3

Bluehost je proglašen jednim od naših najboljih domaćina WordPressa u 2020. godini, zbog dobrog omjera cijene i performanse. Iako se naša anketa temeljila na zajedničkim planovima hostinga, to vam daje predstavu o razini usluge koju možete očekivati ​​od ovog pružatelja usluga.

�� Idite na Bluehost

2. Tekuća mreža

Najbolji pružatelji usluga hosting hostinga: Tekući Web

Tekući web možda nije toliko poznat kao neki drugi domaćini na ovom popisu. Međutim, nudi fantastičan izbor namjenskih poslužiteljskih planova (između ostalih opcija).

Taj određeni web domaćin pruža šest različitih slojeva namjenskih upravljanih poslužitelja, a svaki je imenovan prema vrsti CPU-a koji ga napaja. Za svaki nivo izvan osnovne opcije, možete čak birati između jednog ili dual-CPU-a.

"Osnovni, temeljni" Intel Xeon 1230 v6 plan će vam uzvratiti 149 dolara mjesečno ako plaćate na godišnjoj osnovi. Ta opcija, zajedno sa svim ostalim, uključuje integriranu mrežu za dostavu sadržaja (CDN), zaštitu od napada distribuiranog uskraćivanja usluge (DDoS), balansiranje opterećenja, vatrozid aplikacije i još mnogo toga.

Ako se prijavite za početni plan namjenskog poslužitelja, evo što ćete dobiti:

 • procesor: 4-jezgreni CPU radi na 3,9 GHz
 • RADNA MEMORIJA: 32 GB
 • Širina pojasa: 5 TB
 • Skladištenje: 2 × 240 GB
 • Namjenske IP adrese: 1

Puno je stvari za raspakiranje kada je u pitanju ovaj web domaćin. Prvo, nudi mnogo veću količinu RAM-a za sve svoje razine nego u osnovi bilo koje druge opcije na ovom popisu. To je fantastičan izbor ako želite pokrenuti više projekata na jednom poslužitelju.

Iza toga je odabir plana ovdje vrlo jednostavan i daje vam puno detalja o tome što nudi svaki sloj. Ako tražite upravljanu uslugu s korijenskim pristupom po nižim cijenama od SiteGround-a, ali s usporedivom razinom značajki, Liquid Web je dobra opcija.

Jedini potencijalni probijač posla je što Liquid Web ne nudi upravljani hosting za poslužitelje koji koriste Ubuntu. Upravljane opcije dostupne su samo za CentOS, CloudLinux i Windows poslužitelje.

�� Idite na Tekući web

3. SiteGround

SiteGround

SiteGround dosljedno postiže najbolje ocjene u hostiranju usporedbi i pregleda. Nudi odlične planove za web hosting po relativno niskim cijenama. Međutim, imajte na umu da su namjenski poslužitelji rijetko ono što bismo zvali "dostupan."

Kad je riječ o namjenskim hosting planovima, sajtovi SiteGround počinju od početka 269 ​​dolara mjesečno. Svima njima je u potpunosti upravljano, ali i dalje imate korijenski pristup. Za razliku od drugih planova, međutim, ovu vrstu usluge možete plaćati na mjesec, tri ili šest mjeseci, s cijenama koje su približno iste.

S SiteGroundom dobivate mogućnost upravljane WordPress usluge. To znači da ćete imati pristup automatskim ažuriranjima, postupnoj funkciji, podršci za WP-CLI i integriranom Gitu. Svaki plan uključuje i besplatno CloudFlare integracija, pet namjenskih IP-ova, više opcija upravljačke ploče i još mnogo toga.

U vezi s hardverom, evo što vam omogućuje sloj ulaznog poslužitelja:

 • procesor: Četverojezgreni CPU radi na 3,20 GHz (Intel Xeon E3-1230)
 • RADNA MEMORIJA: 16 GB
 • Širina pojasa: 10 TB
 • Skladištenje: 480 GB (SSD)
 • Namjenske IP adrese: 5

Odmah po šišmišu, SiteGround baca puno više vatrene snage nego što to čini Bluehost (uz doplatu). Pored toga, ona nudi i puno više detalja o hardveru svakog poslužitelja, što je ono što želite ako ćete platiti stotine dolara mjesečno za hosting.

�� Idite na SiteGround

4. A2 hosting

A2 hosting

A2 hosting ima reputaciju konkurentnih cijena i govori o velikoj igri kada je u pitanju izvedba. Mi smo to testirali u prošlosti i možemo jamčiti za te tvrdnje, barem na razini zajedničkog hostinga.

Kada su u pitanju namjenski poslužitelji, A2 hosting nudi i upravljane i neupravljane mogućnosti, što je rijetkost. Zapravo ima četiri različite vrste planova, od kojih svaki uključuje tri razine usluga.

Među tim opcijama imate tri razine neupravljanih namjenskih hosting planova. Ostatkom kataloga u potpunosti se upravlja, a samo jedan od tih planova nudi vam korijenski pristup vašem poslužitelju.

Pokreću se upravljani namjenski poslužitelji 99,59 USD mjesečno s jednogodišnjom obvezom. Međutim, A2 hosting nudi mogućnosti plaćanja mjesečno, uz nadoplatu koja nije sve tako strma. S druge strane, posluženi poslužitelji kreću se od 129,30 dolara mjesečno. Za pristup korijenu taj trošak ide i do 141,09 USD mjesečno.

Evo što ćete dobiti ako se prijavite za neupravljani A2 hosting namjenski poslužitelj:

 • procesor: Dvojezgreni CPU radi na 3,1 GHz
 • RADNA MEMORIJA: 8 GB
 • Širina pojasa: 10 TB
 • Skladištenje: 2 × 500 GB
 • Namjenske IP adrese: 2

A2 Hosting po brojkama nudi snažniju alternativu Bluehostovim neupravljanim planovima po cijenama koje su tek nešto više. Isto tako, to je možda i najjeftinija opcija ako tražite upravljani namjenski poslužitelj koji sjedi oko pola cijene koju naplaćuje SiteGround..

Te dvije činjenice kombiniraju se kako bi A2 Hosting bio zanimljiv "budžet" opcija ako ste na tržištu namijenjenog poslužitelja. Mora se reći, međutim, da odabir plana može biti glavobolja ako ne znate specifičnosti resursa koji su vam potrebni.

�� Idite na A2 hosting

5. InMotion hosting

InMotion hosting

InMotion Hosting je još jedna usluga koja je oslonac u našem godišnjem sastavu najboljih WordPress web domaćina. Obično postiže dobre rezultate u svim kategorijama, uključujući performanse i kvalitetu podrške.

Kad je riječ o namjenskim poslužiteljima, InMotion vam nudi šest različitih planova za izbor. Svaki koristi drugačiji CPU model, ali svi uključuju nekoliko slobodnih sati upravljanog hostinga.

Satodobni pristup upravljanom hostingu pomalo je neortodoksan. Međutim, to je valjana opcija ako želite samostalno pokrenuti svoj poslužitelj, ali ipak želite povremeni pristup nekome tko vam može pomoći da ga konfigurirate ako je potrebno.

InMotion Hosting posvećeni planovi poslužitelja počinju od početka 105,69 USD mjesečno s jednogodišnjom obvezom, iako su dostupne i mjesečne opcije. Evo što ćete dobiti na toj razini:

 • procesor: Četverojezgreni CPU radi na 3,5 GHz
 • RADNA MEMORIJA: 8 GB
 • Širina pojasa: 6 TB
 • Skladištenje: 500 GB SSD ili 1 TB HDD
 • Namjenske IP adrese: 5

Vrijedno je napomenuti da InMotion nudi jedan od najvećih brojeva namjenskih IP-ova od svih dosadašnjih web hostinga koje uspoređuje samo SiteGround. To plus konkurentna cijena čini fantastičnu mogućnost ako želite ugostiti više projekata na jednom poslužitelju.

�� Idite na InMotion hosting

6. DreamHost

DreamHost

DreamHost je popularan velikim dijelom zato što stvari pojednostavljuju. To vrijedi i za namjenske poslužitelje.

DreamHost nudi tanki izbor dvaju upravljanih namjenskih slojeva, počevši od 149 dolara mjesečno. Glavna razlika između planova su njihovi procesori. Pored toga, možete točno konfigurirati koliko RAM-a želite da ima vaš poslužitelj.

Uz standardni namjenski poslužitelj dobivate sljedeće specifikacije:

 • procesor: Četverojezgreni CPU radi na 3,5 GHz
 • RADNA MEMORIJA: 4 GB
 • Širina pojasa: Unmetered
 • Skladištenje: 1 TB HDD
 • Namjenske IP adrese: 1

Važno je spomenuti da je odmah kod šišmiša, iako se mnogi domaćini oglašavaju neograničenim širinom pojasa, uvijek postoje "poštena uporaba" pravila na mjestu. Ako premašite ono što oni smatraju prihvatljivim ograničenjem, dobit ćete dodatne troškove, tako da obično više volimo kada vam davatelji usluga daju precizne brojeve.

Nedostatak SSD opcije za pohranu ovdje je malo napuknuti, ali spremni smo pustiti da klizi, jer DreamHost vam daje potpunu kontrolu nad time koliko RAM-a želite za svoj poslužitelj.

�� Idite na DreamHost

Kako odlučiti koji od tih namjenskih poslužitelja hostinga je najbolji za vas

Pregledali smo mnogo informacija u ovoj usporedbi, pa sve zajedno stavimo jedan pored drugog:

Najbolji pružatelji usluga hosting hostinga Domaćin
Ulazna cijena / mjesec.
CPU
radna memorija
Širina pojasa
skladištenje
Namjenski IP-ovi
Bluehost$ 79,994-jezgreni 2.3 GHz4 GB5 TB500 GB3
Tekuća mreža$ 1494-jezgreni 3,9 GHz32 GB5 TB2 × 240 GB1
SiteGround$ 2694-jezgreni 3,20 GHz16 GB10 TB480 GB SSD5
A2 hosting$ 99,592-jezgreni 3,1 GHz8 GB10 TB2 × 500 GB2
InMotion hosting$ 105,694-jezgreni 3,5 GHz8 GB6 TB500 SSD ili 1 TB HDD5
DreamHost$ 1494-jezgreni 3,5 GHz4 GBUnmetered1 TB HDD1

Zaključak

Namjenski poslužitelji nisu jeftini, ali vjerojatno ste to znali, ako tražite domaćina koji nudi najbolji prasak za vaš dolar, Bluehost i A2 hosting bile bi logične opcije.

Ako tražite plan koji je savršen za više projekata, InMotion hosting pruža pet namjenskih IP-ova sa svojim osnovnim slojem.

Kada je u pitanju upravljani planovi, Tekuća mreža uvijek je sigurna oklada. Međutim, u ovom slučaju početne cijene bodova mogu biti veće od ostatka ponude. To bi moglo reći da, ako imate proračun za to, duševni mir možda vrijedi koštati.

Kao što smo rekli, namjenski poslužitelji mogu biti skupi. Nema te činjenice oko toga. Ako ćete trošiti toliko novca, možda ćete se možda odlučiti za jednog od najboljih namjenskih pružatelja usluga hostinga koji možete pronaći!

Imate li kakvih pitanja o namjenskom hostingu? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map