Najbolji web hosting za mala poduzeća – što vaši klijenti žele u odnosu na ono što stvarno trebaju

Najbolji web hosting za mala poduzeća – što vaši klijenti žele u odnosu na ono što stvarno trebaju

Najbolji web hosting za mala poduzeća – što vaši klijenti žele u odnosu na ono što stvarno trebaju
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Web hosting za mala poduzeća nije nešto na što obično usmjerimo previše pozornosti. Mislim, čak i prilikom izrade web stranica za klijenta za male tvrtke još uvijek vrlo vjerojatno preporučujemo popularno cjelovito hosting rješenje, poput WP Engine-a ili SiteGround.


Ali možda je tema web hostinga za male tvrtke posebno – vrsta hostinga koja je optimiziran za mala poduzeća na neki način – zaslužuje malo više pažnje.

Ono što mislim je ovo, iako web stranica za male tvrtke možda nije tehnološki napredna u pogledu razvoja WordPressa ili čak nije jako prometna, ipak ima svojih specifičnih zahtjeva kada je u pitanju hosting dio cijelog projekta.

Pokušajmo istražiti što bi to moglo biti, a zatim odlučimo o planovima za hosting koji imaju dobre šanse da rade za takvog malog poslovnog klijenta i njihovu web stranicu WordPress.

Najbolji web hosting za mala poduzeća

Sadržaj:

�� Najbolji domaćini ukratko
Limit Ograničenja hostinga za male tvrtke
�� Značajke koje su vam potrebne od hostinga
�� Usporedila su se trojica najboljih domaćina
�� Zaključak

U usporedbi s najboljim pružateljima web hostinga za male tvrtke (na kratko)

U slučaju da vam se žuri, evo najvažnijih nalaza:

Društvo
Cijena
U pokretu3,99 $ / mj
SiteGround3,95 $ / mj
A2Hosting3,92 $ / mj

Web hosting za mala poduzeća – ograničenja

Prvo, većina malih tvrtki ne može priuštiti skupe postavke hostinga, niti bi ih trebale priuštiti.

Neki razlozi za to:

 • Web lokacija je često test – samo da se vidi može li klijentova prisutnost na mreži donijeti stvarne koristi.
 • Na drugom mjestu je s ostalim troškovima koje klijent sigurno ima na svom tanjuru.
 • Često se tretira kao jednokratna stvar. Još je uvijek popularno gledište da je web stranica nešto to "stvoreni ste" a ne nešto "s kojima redovito radite."
 • Teško je vidjeti vrijednost u stvarima poput web hostinga za neke klijente.

O posljednjoj točki – niskoj uočenoj vrijednosti web hostinga. Evo što mislim, i molim vas, ponesite sa mnom …

Za većinu ljudi koji hodaju ovim planetom web-poslužitelji nisu nešto čega su svjesni. Općepoznato je da su web stranice "na internetu." Ne da su na "računala u udaljenim centrima podataka koji su povezani u mrežu i trajno se napajaju."

Općenito, za prosječno ljudsko biće razlika između imena domene, web stranice i web hostinga nije tako lako shvatiti kao što vjerojatno mislite da je.

Stoga, očekujući da će svi klijenti malih poduzeća odmah uskočiti na brod i oduševljeno dobiti plan od 20 USD mjesečno (ili čak 10 USD mjesečno) jednostavno je nerealno. Hosting nema toliko uočenu vrijednost.

Pa što možemo učiniti kada radimo na maloj web lokaciji za klijenta? I također, kako im možemo točno pokazati koja je vrijednost hostinga?

Zahtjevi za kvalitetnim web hostingom za mala poduzeća

Ovdje postoje dvije strane priče:

 • što vas potreba web hostinga za mala poduzeća kao programera,
 • što vaš klijent želi od domaćina.

Počnimo s klijentom.

Prije svega, nešto što već znamo jest da bi klijent vjerojatno volio da ne troši ništa na hosting (što je i mogućnost, ako imate znatiželju).

Jedino što žele je da njihova web stranica bude dostupna na webu u svakom trenutku i da se ne moraju baviti nikakvim tehničkim aspektima postavljanja. Ne puno više od toga.

Pa sad dođite i vi kao programer. Kao što biste zamislili, ovdje će biti malo više stvari:

�� Pouzdan
Pouzdanost je uvijek veliki upitnik. Sve se stvari uvijek može dogoditi nepredvidivo, pa čak i najbolji poslužitelji s vremena na vrijeme mogu biti izvan mreže. No, svejedno vrijedi imati na umu da će, ako išta pođe po zlu u bilo kojem trenutku, klijent i dalje doći k vama za odgovore (i vjerojatno će vas i malo optužiti). Iz tog razloga je ključno raditi s web hostingom za male tvrtke koji ima dobre rezultate, jer će ograničiti vrijeme koje ćete morati objasniti zašto ovo ili ono ne funkcionira..
�� Soba za rast
Iako će većina malih poduzeća vjerojatno htjeti pokrenuti samo jednu web stranicu, vrijedno je imati mogućnost da se portfelj klijenta poveća i proširi na još par web lokacija. Iako će većina domaćina to dopustiti, neki od njih mogu naplatiti više od onoga što se može smatrati razumnim. Isto tako, lagano je izraditi nove web lokacije – bez potrebe za rekonfiguriranjem ili premještanjem izvornog web mjesta.
�� Sigurnosne kopije, ažuriranja, ostalo upravljanje na autopilotu
Želite da domaćin nudi neko održavanje i rješava stvari poput sigurnosnih kopija, ažuriranja i sl. Velika je vjerojatnost da se klijent neće truditi da se o tim stvarima brine sam. A budući da uvijek želite biti zaštićeni u slučaju katastrofa, briga o tim stvarima na kraju domaćina može biti nevjerojatno korisna.
�� Data centri na više lokacija
Ili barem na nekolicini lokacija. U osnovi, ako vaš klijent djeluje na području Chicaga, zašto bi dobio poslužitelj koji je u San Franciscu, zar ne? To će učiniti samo da web stranica traje duže kako bi se učitala njegova ciljna publika.
�� Dobra podrška
Dobro kako u pogledu usluga za korisnike, tako i u vještini rješavanja problema.
�� Postoje sigurnosne mjere
Stvarno ne želite da vaš klijent ikad vidi njihovu stranicu hakiranu.
�� Mogućnost pokretanja trgovine e-trgovine
Dodavanje internetske trgovine na web mjesto malog poduzeća prilično je česta stvar. Međutim, ako je web lokacija postavljena na poslužitelju koji ne nudi pristupačne SSL certifikate, namjenske IP adrese ili PCI sukladnost, možda biste na kraju morali cijelu web lokaciju premjestiti na potpuno novi domaćin. Najbolje je to izbjeći i pripremiti se prije vremena. Više o najboljem hostingu za e-trgovinu.

Uzimajući u obzir sve gore navedeno, pogledajmo nekoliko određenih opcija kada je riječ o web hostingu za web stranice malih poduzeća:

Tri od najboljih web hosting opcija za male poslovne web stranice

Bilješka; Uz gore navedene faktore, vratila sam se i rezultatima naše ankete o hostingu i filtrirala popis kako bih se fokusirala samo na domaćine za koje se izvješćuje da se koriste na web lokacijama za male tvrtke. U nastavku sam uvrstio ocjene iz ankete za svakog domaćina u nastavku.

1. InMotion hosting (www.inmotionhosting.com)

InMotion hosting

InMotion Hosting poznati je igrač na web hosting području. Preporučili smo ga više puta u prošlosti i to s dobrim razlogom. InMotion hosting nudi vrlo povoljne cijene i brojne osobine koje bi trebale biti od koristi web stranicama za male tvrtke.

cijena

 • "lansiranje" – 3,99 USD mjesečno, 2 web stranice, neograničen prostor na disku, neograničena propusnost, neograničena poruka e-pošte.
 • "Vlast" – 5,99 dolara mjesečno, 6 web stranica, neograničen prostor na disku, neograničena propusnost, neograničena poruka e-pošte.
 • "profesionalac" – 13,99 USD mjesečno, neograničeno web mjesta, neograničen prostor na disku, neograničena propusnost, neograničena poruka e-pošte.

Dostupni podatkovni centri

 • Washington DC.
 • Los Angeles, Kalifornija
 • Nema podataka-centara izvan SAD-a

ocjene

 • Pouzdanost: 4.36 / 5
 • Ocjena podrške: 4.18 / 5
 • Podrška za stručnjake za WordPress: 3,90 / 5

Što kažu korisnici

Oni su transparentni ako jedan od njihovih poslužitelja padne i zapravo vam govore u čemu je problem ako je ozbiljan. Jednom je uobičajeno ažuriranje na dva dana obrušilo njihove servere. Svima su rekli što se dogodilo. To nikada nisam čuo od neke druge hosting kompanije.

Sigurnosne kopije i sigurnost

 • U pokretu pokreće automatske udaljene sigurnosne kopije na svim dijeljenim hosting i VPS planovima hostinga besplatno. Svaki račun dolazi s prvim blokom udaljenih sigurnosnih kopija 10 GB besplatnim. (Važna napomena: Nove sigurnosne kopije prepisuju prethodne sigurnosne kopije, pa se preporučuje da korisnik održi sigurnosne kopije na svom kraju.)
 • Dobivate pristup sa 24/7/365 podrškom sa sjedištem u SAD-u, a postoji 24/7 nadgledanje poslužitelja za sve hosting planove.

Dodatne značajke i pogodnosti

 • Iako InMotion ne nudi samostalno niti jednu posebnu značajku ažuriranja za WordPress, one se ipak događaju omogućuju vam konfiguriranje web mjesta za ažuriranje preko ugrađenih alata WordPress.
 • Uz dodatnu naknadu, dobivate pristup InMotion-ovom timu stručnjaka koji vam mogu pomoći u postavljanju web mjesta ili brizi za bilo koje druge zadatke povezane s upravljanjem. Cijena na ovoj cijeni varira od 40 USD mjesečno do 100 USD mjesečno. Također kao dio dogovora dobivate poboljšane mjere sigurnosti, brzu reakciju podrške i dodatnu optimizaciju platforme.

Mogućnosti e-trgovine

InMotion Hosting nudi posvećene IP adrese na nekim hosting planovima, razne SSL opcije, a također i PCI sukladnost.

Eksperimenti s izvedbom

Testovi provedeni pomoću alata Pingdom.

Idite na InMotion

2. SiteGround (www.siteground.com)

SiteGround

SiteGround je jedna od najbolje ocijenjenih tvrtki u našem ukupnom istraživanju hostinga (4,6 / 5). Oni imaju planove za hosting koji su optimizirani za pokretanje WordPress web mjesta, nude dobre parametre poslužitelja po pristupačnoj cijeni i omogućuju vam odabir sa pregršt podatkovnih centara.

Sve u svemu, SiteGround hosting planovi omogućuju vam dobar rast i isporuku različitih značajki i parametara na temelju razmjera dotične web tvrtke za male tvrtke.

cijena

 • "StartUp" – 3,95 USD mjesečno, 1 web stranica, 10 GB prostora na disku, pogodno za ~ 10000 posjeta mjesečno, besplatni računi e-pošte.
 • "GrowBig" – 5,95 dolara mjesečno, neograničeno web mjesta, 20 GB prostora na disku, pogodno za ~ 25.000 posjeta mjesečno, besplatni računi e-pošte, podrška prioriteta, 1 godina besplatnog zamjenskog SSL-a.
 • "GoGeek" – 11,95 USD mjesečno, neograničeno web mjesta, 30 GB prostora na disku, pogodno za ~ 100.000 posjeta mjesečno, besplatni računi e-pošte, prioritetna podrška, 1 godina besplatnog zamjenskog SSL-a, besplatna PCI sukladnost, mogućnosti postavljanja.

Dostupni podatkovni centri

 • Chicago, IL
 • Amsterdam, Nizozemska
 • Singapur
 • London, Velika Britanija
 • Milano, Italija

ocjene

 • Pouzdanost: 4.65 / 5
 • Ocjena podrške: 4.69 / 5
 • Tim za podršku WordPress-ovci: 4,51 / 5

Što kažu korisnici

Volim SiteGround i smatram da su najbolja opcija ako trebate ugostiti više web lokacija na jednom računu, a posebno ako želite imati e-poštu i druge pogodnosti cPanela.

SiteGround je zaradio njihovu reputaciju kao trenutni dragi WordPress koji dijeli-hosting. Njihova ponuda hit je mjesto za postizanje performansi i optimizaciju plus njihova posvećenost sigurnosti i performansama je nezaboravna. Pionirali su certifikatima Let’s Encrypt jednim klikom. Što više možete reći?

Sigurnosne kopije i sigurnost

 • SiteGround nudi besplatne dnevne sigurnosne kopije na svim hosting planovima. Počevši od GrowBig-a, oni čuvaju i do 30 sigurnosnih kopija web stranice.
 • Dostupni su besplatni certifikati za šifriranje tvrtke Let’s Encrypt. Također zamjenski SSL-ovi dostupni na planovima više razine.
 • 24/7 nagrađena podrška, putem telefona, chata i sustava za ulaznice.
 • Dodatne sigurnosne značajke koje se nude putem njihovih "SG Site Scanner" opcija – usluga nadzora koja svakodnevno provjerava vašu web stranicu i odmah vas obavještava ako je hakiran ili ubrizgan zlonamjerni kod.

Dodatne značajke i pogodnosti

 • Postoji značajka automatskog ažuriranja dostupno za WordPress web mjesta. Možete odabrati želite li omogućiti automatsko ažuriranje samo za jezgru WordPress-a, dodatke ili sve ostalo.
 • Evidencija u jednom kliku i unaprijed instalirani Git dostupan na planu GoGeek. Iako nije za svakoga, ovo može biti korisno kad napravite bilo kakve promjene na klijentovoj web lokaciji uživo.

Mogućnosti e-trgovine

SiteGround nudi PCI usklađenost počevši od njihovog plana GoGeek, zajedno s zamjenskim SSL-ovima i nekim optimizacijama koje su uvedene kako bi WordPress (i WooCommerce) bolje funkcionirali. Namjenska IP adresa može se kupiti zasebno.

Eksperimenti s izvedbom

Idite na SiteGround

3. A2 hosting (www.a2hosting.com)

A2 hosting

A2 hosting već je neko vrijeme na tržištu, ali tek je u posljednje vrijeme dobio toliku pažnju zbog sjajnih prijavljenih performansi (od strane stvarnih korisnika) i atraktivnih cijena. To ih čini dobrim izborom u pogledu web hostinga za mala poduzeća.

cijena

 • "Lite" – 3,92 USD mjesečno, 1 web stranica, 5 baza podataka, neograničen prostor za pohranu, neograničen prijenos, 25 adresa e-pošte.
 • "Brz" – 3,70 USD mjesečno, neograničeno web mjesta, neograničeno baze podataka, neograničen prostor za pohranu, neograničen prijenos, neograničen broj adresa e-pošte, besplatni oporavak datoteka.
 • "turbina" – 7,03 USD mjesečno, neograničene baze podataka, neograničeno spremanje, neograničen prijenos, neograničeno adresa e-pošte, besplatni oporavak datoteka, 20x brže učitavanje stranica, A2 akcelerator stranice (prilagođeno predmemoriranje).

Dostupni podatkovni centri

 • Michigan
 • Amsterdam, Nizozemska
 • Singapur

ocjene

 • Pouzdanost: 4.43 / 5
 • Ocjena podrške: 3,71 / 5
 • Tim za podršku WordPress-ovci: 3,67 / 5

Što kažu korisnici

Nakon muke s GoDaddyjem i svim tamošnjim mogućnostima, DreamHost sam smatrao preskupim, a A2 mi je ponudio brzinu, pouzdanost i skalabilnost neophodnu za rast.

Sigurnosne kopije i sigurnost

 • Rezervne kopije automatski se preuzimaju na Swift i Turbo planovima. Uz to imaju mogućnost oporavka datoteka u slučaju da išta pođe loše.
 • Dostupne sigurnosne sigurnosne kopije.
 • Besplatni SSL certifikati putem šifriranja Let dostupni su na svim planovima hostinga. Dostupni su i wildcard SSL-ovi i napredni SSL.
 • 24/7/365 "guru posada" podrška dostupna putem e-pošte, telefona, live chat.
 • Paket trajne sigurnosti A2 uključen je u sve planove – proaktivna zaštita od zlonamjernih hakera i sigurnosnih prijetnji. Sadrži: KernelCare, dvostruki web hosting vatrozid, obrambenu silu obrane, skeniranje virusa, otvrdnjavanje poslužitelja, nadzor sigurnosti 24/7/365.

Dodatne značajke i pogodnosti

 • A2 vam omogućuje aktiviranje WordPressove mogućnosti automatskog ažuriranja putem cPanela.
 • Dobijate besplatnu CloudFlare CDN integraciju.
 • Jednostavno postavljanje Google Appsa.

Mogućnosti e-trgovine

A2 hosting nudi dobre SSL opcije, uključujući besplatne certifikate Let’s Encrypt, kao i zamjenske SSL-ove i napredne SSL-ove. Postoji mogućnost da dobijete namjensku IP adresu za 1,96 USD mjesečno.

Kada je u pitanju PCI sukladnost, evo što A2 kaže:

Kratak je odgovor da A2 hosting ne podržava PCI sukladnost. Međutim, na svom web mjestu možete upotrijebiti API košarice treće strane (programsko sučelje programa) da biste osigurali PCI sukladnost.

Eksperimenti s izvedbom

Idite na A2 hosting

Zaključak

Općenito, ne možete pogriješiti ako odaberete bilo koju od istaknutih platformi koja ovdje nude najbolji hosting za male tvrtke. Svi su više nego sposobni poslužiti bilo koji posao, a također ostavljaju puno prostora za rast.

Pravi pristup bi bio da se uvijek razmotre pojedinačne značajke i parametri svakog od ovih domaćina i odaberemo onaj koji stvarno izgleda kao da je prilagođen potrebama vaših klijenata i vašim potrebama..

Vjerojatno ste primijetili nešto na čemu nisam imao WP Engine na ovom popisu. Ovo nije greška (ili se barem nadam). Koliko god WP Engine mogao biti strašan, jednostavno ga je preskupi proizvod preporučiti većini web lokacija za male tvrtke. Ako budete imali sreće, cijena će biti 19,33 USD mjesečno = 232 USD godišnje, a potencijalno i puno više. Ovo nije vrsta ulaganja koju će većina vlasnika malih tvrtki željeti uložiti.

Evo kratkog sažetka nekih značajnijih parametara platformi i što ih čini možda najboljim web hostingom za male tvrtke dostupnim:

Najbolji web hosting za mala poduzeća

U pokretu
SiteGround
A2 hosting

Hosting planovi počinju od ($ mjesečno)$ 3,99$; 3,95$ 3,92
Dostupni podatkovni centriWashington, D.C. / Los Angeles, CA / Nema podataka centara izvan SAD-aChicago, IL / Amsterdam, Nizozemska / Singapur / London, Velika Britanija / Milano, ItalijaMichigan / Amsterdam, Nizozemska / Singapur
Pouzdanost4,36 / 54,65 / 54,43 / 5
Ocjena podrške4.18 / 54,69 / 53,71 / 5
Sigurnosne kopijeDADADA
SSL certifikatiDADADA
Automatska ažuriranja za WordPressDADADA

Na što tražite kada birate plan za hosting za web mjesto malog poduzeća? Idete li uvijek kod istog davatelja usluga?

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo malu naknadu. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector