Naša iskrena procjena Kinsta WordPress hostinga nakon 3 godine

TL; DR: Blog s CodeinWP-om prebacili smo na Kinsta WordPress koji je domaćin prije nekoliko godina. U ovom postu želimo vam dati našu iskrenu procjenu Kinstaove platforme koja je rezultat našeg iskustva iz prve ruke s tim. Drugim riječima, pokušavamo odgovoriti na pitanje je li Kinsta WordPress hosting zaista tako strašan kao što svi kažu.


Imali smo popriličan udio domaćin eksperimenata ovdje na CodeinWP-u. Kada smo započeli početkom 2013., kao i većina blogova, nismo posvećivali puno pozornosti postavljanju hostinga na kojem smo. Budući da je promet ionako nizak, nismo vidjeli koliko ulažemo u hosting.

Ali naše su potrebe s godinama rasle, a s 10.000+ ljudi svakodnevno posjećuje blog, postalo je jasno da bismo trebali stvarno preispitati kako se web mjesto hostira, kako se može optimizirati i što možemo učiniti našim korisnicima pružaju dosljedno iskustvo bez obzira na opterećenje.

Brzo naprijed, naš prethodni domaćin neposredno prije Kinsta WordPress hostinga bio je WiredTree. I iskreno ne mogu reći ništa loše o tvrtki, niti bilo što loše s samom hosting platformom.

To je s vremenom i s više stranice pridružujući našem portfelju otkrili smo da ponuda Kinsta postaje primamljivija.

Kinsta WordPress hosting pregled

Nekoliko je faktora pridonijelo tome. Na primjer, bez keširanja na strani poslužitelja, web mjesto se u nekom trenutku počelo prikazivati ​​vrlo sporo, a TTFB (vrijeme do prvog bajta) nije bilo zapanjujuće. Dakle, trebala nam je promjena.

Također smo razmatrali Pagely kad smo razmišljali o tom potezu. Međutim, na kraju smo odlučili krenuti s Kinstaom jer su nam omogućili da besplatno postavimo reverse-proxy za blog. Pagely na to stavite 200 USD mjesečno.

Sveukupno, upravo smo se uvjerili u veliku reputaciju Kinsta i njihovu usredotočenost na tvrtku "upravljani WordPress hosting + jednostavnost upotrebe" kombinirani. Uz to, korisnički doprinosi koje smo dobili iz naše posljednje ankete o WordPress hostingu također su istakli Kinsta WordPress hosting kao jedno od najkvalitetnijih rješenja.

No krenimo na početku:

Što se sve tiče Kinsta WordPress hostinga?

Pa što je to Kinsta i njihov Kinsta WordPress hosting paket? Također, ono što ih razlikuje od bilo kojeg drugog web hosting plana za WordPress vani?

Kinsta WordPress hosting

Za mene bi sažetak jedne rečenice ponude Kinsta bio: Moć hostinga Google Cloud Platform postala dostupna i laka za shvatiti svima.

I oprostite ako to sa moje strane zvuči pomalo promotivno, ali tako se iskreno osjećam. Samo da vam dam jedan brzi primjer onoga što mislim (prije nego što kasnije detaljnije uđemo u to), čini se da Kinsta ne vjeruje u tradicionalnog administratora cPanela za upravljanje vašim hosting računom. Umjesto toga, daju vam vlastito prilagođeno rješenje koje je mnogo lakše za korištenje i upućuje vas do najvažnijih detalja / mjernih podataka.

No, krenimo na početku Pod haubom Kinsta WordPress hosting je:

 • Potpuno vođena WordPress hosting platforma. I ja to znam "upravlja" je oznaka koju mnogi domaćini vole koristiti, ali kod Kinsta njihova je usredotočenost na rukovanje svime što se tiče upravljanja za vas vrlo očito. Na primjer, gore spomenuti administratorski panel čak nema ni jednu opciju upravljanja poput njega.
 • To traje dalje Google Cloud Platform.
 • Nudi rješenja za poslovanje, poduzetništvo i prilagođene hostinge na temelju vaših potreba.
 • Najosnovniji plan daje vam:
  • Mogućnost pokretanja jednog WordPress web mjesta
  • 10 GB SSD prostora
  • Do 20.000 jedinstvenih posjeta / mjesečno
  • 1 besplatna migracija web mjesta
  • 1440 dnevnih provjeravanja po mjestu
  • Mogućnost spajanja CDN-a po vašem izboru
  • Podrška za šifriranje
  • HTTP / 2 podrška, PHP 7
  • SSH, WP-CLI, Git podrška
  • Automatska optimizacija baze podataka tjedno za povećanje performansi.
  • PHP tehnologija samoizlječenja
  • Premium DNS upravljanje
  • (saznajte više o temeljnim značajkama Kinsta-a ovdje)
 • Morate odabrati mjesto svog podatkovnog centra
 • Dostupna su područja za priređivanje
 • opsežan baza znanja dostupno

Za nas su svojstva Kinsta koja su se najviše ustajala ove četiri:

njihov SSL podrška putem šifriranja Let’s. U osnovi, s administrativnog panela hostinga Kinsta WordPress na vašem web mjestu jednostavno možete instalirati SSL certifikat i sve je besplatno (dio vašeg trenutnog plana). Osim toga, budući da je riječ o šifriranju Letter-a, to također znači da ne morate prolaziti kroz cijeli postupak (i ​​dugotrajan) dobivanje vaših ključeva certifikata, itd..

Možete koristiti CDN po vašem izboru. Često se kod tvrtki koje se bave poslovanjem imaju određena ograničenja koja druga rješenja koja vam je dopušteno koristiti sa svojim poslužiteljima (na primjer, WP Engine čak ima i popis zabranjenih WordPress dodataka), pa je lijepo vidjeti da je Kinsta voljan surađivati ​​s vašim trenutnim CDN-om.

Optimizirane i promišljene sigurnosne kopije. Svakodnevne sigurnosne kopije nešto su standardno obilježje ovih dana kod hosting tvrtki, no Kinsta se ipak uspije istaknuti svojom specifičnom primjenom toga. Rezervne kopije izrađuju se odmah i bez dodatnih troškova poslužitelja. Osim toga, umjesto da se zasebno izrađuju sigurnosne kopije elemenata vaše web stranice (npr. Baza podataka, datoteke, postavke itd.), To je zapravo sigurnosna kopija cijelog izoliranog sustava. Zbog toga se sigurnosne kopije mogu vratiti jednim klikom.

Besplatna migracija. Ovo je očito. Prilikom izmjene domaćina zaista ne želite platiti migraciju, niti to morate učiniti sami. U našem slučaju mogu samo potvrditi da Kinstaova migracija funkcionira bez ikakvih štucanja.

Kako izgleda nadzorna ploča Kinsta

Malo sam gore spomenuo prirodu nadzorne ploče, ali sada da pogledamo kako to zapravo izgleda sa stajališta korisnika:

kinsta nadzorna ploča 1

kinsta nadzorna ploča 2

kinsta nadzorna ploča 3

kinsta nadzorna ploča 4

Kao što vidite, vrlo se razlikuje od rješenja na koja je cPanel navikao. Jednostavno rečeno, Kinsta ploča više se usredotočuje na svoje svakodnevne / redovite zadatke što se tiče vaše hosting platforme, a ne administracije poslužitelja po sebi.

Kroz ploču možete lako pristupiti:

 • Vaše web lokacije – tu je i mjesto na kojem možete podesiti početno postavljanje, stvoriti nove FTP račune, pregledati svoje prethodne sigurnosne kopije, dodati HTTPS itd..
 • Migracije na web mjestu – lijep pregled svih migracija web mjesta izvršen na vašem računu + mogućnost obavljanja više.
 • DNS postavke.
 • Analitika – ovaj se odjeljak jako sviđa. Lijep je dodatak vrhu onoga što dobivate iz skripte analitike treće strane.

kinsta analitika

Postoje također odjeljci za Naplatu, Postavke, Dnevnik aktivnosti i Vodič za korisnike.

Naš početni dojam o Kinsta WordPress hostingu

Sveukupno, dojam je pozitivan, ali na putu su bila i neka sitnija pitanja.

Prije svega, postavljanje i sama migracija obavljeni su bez problema. Jednog dana web mjesto je bilo na Pagely, drugi dan na Kinstau.

(Osobno uopće nisam bio uključen u proces migracije. Jedini razlog zbog kojeg sam primijetio da se nešto promijenilo jest taj što sam, nažalost, uređivao post točno u vrijeme migracije. Dakle, učinio sam svoj posao, sve sam spasio , osvježio stranicu … i promjena nije bilo. Kao što se ispostavilo, radio sam na tim promjenama na staroj verziji, a zatim sam vidio Kinste kad sam osvježio cijelu stvar.)

Odmah nakon poteza primijetili smo lijep pad vremena odziva, s oko 400 ms na oko 50 ms.

vrijeme kinsta odgovora

Performanse su, u najmanju ruku, vrlo jake, s vidljivim poboljšanjima čak i prilikom ručnog pristupa mjestu bez ikakvih mjernih alata.

Ali da priča ne bi bila previše savršena, doživjeli smo i nekoliko neočekivanih zastoja. Ukupno, taj prekid povećao se za 1: 30h tijekom razdoblja od samo mjesec dana.

Neke od naših UptimeRobot statistika:

produženje rada 1
produženje rada 2

Bez obzira na to kako gledate, 1: 30h je puno. Ako napravimo malo matematike, to 1: 30h znači 99,79% ukupnog produžetka, što nije rezultat s kojim biste bili zadovoljni odmah nakon preseljenja na novi domaćin.

Na kraju je problem riješen, a od tog prvog mjeseca (rujan 2016.) nismo vidjeli znatne prekide. Sve u svemu, zadovoljni smo nastupima Kinsta od tada.

Otprilike mjesec dana nakon selidbe odlučili smo prebaciti web mjesto na SSL. Sam proces je tekao bez problema, ali to se na kraju rešavalo da smo se puta reakcije vratili malo ispod oznake od 100 ms (to možete vidjeti na jednom od snimki zaslona gore).

To se, međutim, pomalo i očekuje. SSL je uvijek intenzivniji jer softver / preglednik na drugom kraju mora dekodirati odgovor svaki put prije nego što ga pokaže..

Performanse Kinsta WordPress hostinga

Učinkovitost je možda druga najvažnija karakteristika dobrog WordPress domaćina – prva pouzdanost.

I sama brzina web mjesta dobila je veliku pozornost posljednjih godina. Neki smatraju da je to ključno za SEO, dok drugi nisu tako uvjereni. Međutim, svi su apsolutno uvjereni da je web mjesto za brzo učitavanje ključno za korisničko iskustvo i da ga nije moguće osporiti.

Tako da smo naravno očekivali da će nam Kinsta pružiti vrhunske performanse!

I odmah od šišmiša, moram priznati da smo malo zabrljali ovaj dio. Mislim, blog nije posebno optimiziran kada je riječ o izvornom kodu koji koristi i raznim ručno izrađenim podešavanjima koja su mu učinjena tijekom godina..

Ipak, čak i uz nekoliko F-ova koji nam je dodijelio Pingdom, Kinsta WordPress hosting ipak nekako uspijeva sve učitati u 2 sekunde. Uz to, nešto što sam vam pokazao i ranije – naš TTFB – smanjen je za 50% (što uključuje i povećanje koje smo imali prilikom prelaska na SSL).

Što podaci anketa o hostingu govore o Kinsti

Prije nekog vremena proveli smo ono što se pokazalo kao najveća WordPress hosting hosting anketa. Rezultati su zaista bili uočljivi i otada ih koristimo kao osnovu podataka za nekoliko članaka.

Pod uvjetom da je Kinsta dobio samo nekoliko odgovora u toj anketi, ali svi su bili stvarno pozitivni. U stvari, bili su toliko pozitivni da smo čak i pogledali odakle potječu ti unosi i može li se iza zastora događati nešto ribarsko. Nije bilo.

Sažetak. Kinsta nudi brz, pouzdan i uspješan WordPress hosting na temelju Google Cloud Platform. Čini se da ga korisnici vole i to je vjerojatno jedna od najbrže rastućih WordPress tvrtki u posljednje dvije godine.

Evo Kinstinih ocjena prema ispitanicima u našem istraživanju:

(Grafikoni by Visualizer Lite.)

Kako je jednostavno započeti s Kinstaom

Jednom kada se prijavite, imate dvije mogućnosti: možete pokrenuti novu stranicu ili premjestiti postojeću.

Pokretanje novog je krajnje jednostavno. Jednostavno prijeđite na svoju korisničku ploču > Stranice > i kliknite na "Dodajte web lokaciju." U ovoj fazi trebate navesti neke osnovne podatke:

Kinsta instalira novu WordPress stranicu

Premještanje postojeće stranice gotovo je jednako jednostavno, ali uključuje Kinsta više detalja o vašoj trenutnoj instalaciji. Ali to je zapravo dobra stvar; to samo znači da Kinsta želi naučiti sve pojave i nedostatke vaše web stranice prije nego što ih premjesti na svoje servere, čime minimizira vjerojatnost kvara.

Kinsta migriraju

Nakon što ispunite taj obrazac, Kinsta uzima i vodi brigu o cijelom procesu za vas.

Po čemu se Kinsta razlikuje od konkurencije

Po mom mišljenju, svodi se na sljedeće:

 • Kinsta vam daje snagu velike hosting platforme – Google Cloud Platform – ali to čini na vrlo jednostavan način za korištenje, tako da čak niste ni svjesni svega što se događa ispod haube.
 • Kinsta WordPress hosting optimiziran je s performansama i spreman je za sve moguće prometne skokove.
 • Nudi veliku sigurnost, a istovremeno drži sve sigurnosne kopije.
 • Konačno, ali ne najmanje bitno, čini se da imaju i besmislice u pogledu njihovih parametara poslužitelja, obećanih performansi i mjernih podataka o propusnosti..

Jedna od rijetkih slabih točaka koje smo primijetili kod Kinsta je njihovo prilično osnovno scensko okruženje. Ukratko, jedina je mogućnost migrirati sve kako bi živjeli. Na primjer, ne možete premještati samo datoteke ili bazu podataka. Nije to upotrebljivo ako radite na postojećoj web lokaciji i želite promijeniti stvar ili dvije o njoj. No, za nove web lokacije pretpostavljam da je to cool.

Slijedi uporedna usporedba nekih popularnih rješenja za upravljani hosting samo da bismo dobili bolji pregled mjesta Kinsta za stolom:

Kako se hosting Kinsta WordPress uspoređuje s konkurencijom

Kinsta
Pagely
WP motor
Zamašnjak

Cijena (mjesečno) 30, 60, 60, 100, 200, 300, 400, 600, 600, 900, 1200, 1500 USD / mjesečno. 199, 299, 499, 999, 1249, 2249 dolara mjesečno. 35 USD, 115 USD, 290 USD mjesečno. 25 USD, 115 USD, 290 USD mjesečno.
Pogodan za *~ 20.000 posjeta mjesečnonije objavljeno~ 25.000 posjeta mjesečno~ 25.000 posjeta mjesečno
Prostor na disku *10GB30GB10GB10GB
Dopušteno je # web mjesta *11011
Podrška *24/7 chat i podrška za ulaznicePodrška za ulaznice 24/724/7 chat i podrška za ulaznice24/7 internetska podrška, ograničena telefonska podrška

* na najjeftinijem planu

Koliko to u praksi košta

Možda ste primijetili stupac s cijenama u gornjoj tablici …

Da, Kinsta WordPress hosting je malo skuplji u odnosu na ostale hosting pružatelje.

Najjeftiniji plan vratit će vam najmanje 30 dolara mjesečno, a kasnije je i napredak prilično strm.

cijene kinsta

Ono što vrijedi primijetiti u ovim tablicama cijena je dozvoljena slobodna širina pojasa. Mi smo u planu Business 2, pa imamo i do 250 000 posjeta mjesečno. Ako govorimo o iskustvu, to nije toliko zbog cijene, a za web mjesto koje dobiva značajan promet moglo bi se vrlo brzo isušiti. A budući da vam ovaj plan omogućava da imate do 10 mjesta, problem sa širinom pojasa postaje još ozbiljniji.

Na svu sreću, sa svojim planom dobivate neku integraciju CDN-a, što će pomoći jer većinu statičkog prometa dobivate kroz CDN i samim tim ne trošite vašu vrijednu Kinsta propusnost. Za nas sam CodeinWP blog mjesečno troši 241 GB CDN podataka.

Kada je u pitanju često tihi ubojica hosting računa – prekomjerni troškovi – oni s Kinstaom nisu tako brutalni. Ako pređete dopuštenu širinu pojasa, neće vam se isključiti ništa, već samo naplaćuje se 1/1000 posjeta. (Naša prethodna postava hostinga bila je VPS sa 4TB propusnosti, tako da se nismo trebali brinuti oko toga.)

Na kraju, ako je vaša web lokacija dovoljno mala, trebali biste raditi samo sa slobodnom širinom pojasa na svom Kinsta računu, ali ako je to osnovana web stranica, vrlo brzo ćete saznati koliko je zapravo 100 000 ili 200 000 UV zraka.

Ako odaberete Kinsta?

Očito da Kinsta WordPress hosting nije za sve.

Iskreno, vjerovatno nije najbolja opcija za web lokacije koje tek počinju ili web lokacije s niskim prometom.

Međutim, postoje specifični scenariji u kojima ćete imati veliku mogućnost od ponude Kinsta.

Koristite Kinsta WordPress hosting ako:

Ako pokrenete web lokaciju koja je u porastu i ima ugodan (ili brz) rast iz mjeseca u mjesec.

Ako imate uspostavljenu web lokaciju s neprekidnim velikim prometom i jednostavno ne volite iznenađenja u vezi s prekidima, kvarovima i drugim zabavnim stvarima.

Ako vodite izravnu internetsku tvrtku, poput trgovine e-trgovine, gdje je najvažnije dobro funkcioniranje web mjesta … budući da se to izravno prevodi u dolare.

Ako vaša web lokacija ima iznenadne skokove u prometu – bilo da je to rezultat viralne promocije ili bilo čega drugog – i ako se možete nositi s tim šiljcima, od presudnog je značaja za vaše poslovanje (na primjer, ako dovodi do prodaje).

Ako bilo što od gore navedenog zvuči kao nešto što bi vam trebalo, slobodno pokušajte Kinsta. Ako cijena nije za vas, razmislite o našoj drugoj WordPress hosting hosting – onoj koja je usredotočena na malo povoljnija proračunska rješenja.

Idi u Kinsta

Zanima nas znati što mislite o Kinsti i njihovim WordPress paketima za hosting. Jeste li još testirali njihovu platformu?

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo malu naknadu. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map