Kamo ide WordPress hosting? Bolje se pripremite za svoje Wix iskustvo ��

Kamo ide WordPress hosting? Bolje se pripremite za svoje Wix iskustvo ��

Kamo ide WordPress hosting? Bolje se pripremite za svoje Wix iskustvo ��
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

WordPress hosting tržište je vjerojatno najbrže mijenjajući i najzanimljiviji prostor unutar WordPress ekosustava. Redovito čujemo apstraktne ideje o "tržište postaje konkurentnije", "veći igrači otežavaju male tvrtke", i "tržište sazrijeva"; WordPress hosting je mjesto na kojem se događaju sve ove promjene.


Najveći WordPress domaćini uzimaju sve veće dijelove baze korisnika i uzimaju sve veće količine financiranja. Pa ipak, svi su suočeni s žestokom konkurencijom i iako možemo pretpostaviti da će svi postojeći veliki domaćini preživjeti narednih pet godina, mnogo je teži poziv tko će napredovati u narednih pet godina.

Budućnost tržišta WordPress hostinga tako nudi prozor ostatka WordPress ekonomije. Ovaj će post pokušati sagledati tu budućnost, tvrdeći da intenzivna konkurencija pokreće domaćine prema "uistinu uspio" iskustvo gdje se za vas brine sve što trebate.

Nije teško zamisliti budućnost u kojoj se vaše WordPress iskustvo uvelike razlikuje između najpopularnijih domaćina, koji svi imaju svoje upravljane platforme koje se brinu za sigurnost, sigurnosno kopiranje i ažuriranja; iskustva izrade stranica; i skup s unaprijed instaliranim dodacima ili dodacima.

Odjednom je WordPress domaćin s Wixom ili Squarespaceom, osim što se pokreće na WordPressu.

Put do tamo je, međutim, kompliciran i nikako nije siguran. Krenimo od samih osnova i uzmi od tamo.
Wordpress hosting budućnost

Što je točno WordPress hosting?

Uvjeti za postajanje WordPress domaćina su minimalni: podrška za PHP verzije 7.2, HTTPS i MySQL verzije 5.6 ili MariaDB verzije 10.0. To znači da postoji doslovno tisuće potencijala "Domaćini WordPressa" koju potrošač može izabrati.

To može predstavljati problem potrošačima, a raspoznavanje između domaćina postaje sve teži zadatak. Domaćinske tvrtke to naravno shvaćaju i zato čine sve što mogu kako bi se razdvojile. Na najosnovnijoj razini to uključuje nudeći specifične WordPress hosting pakete ili se pozicionirajte kao specijalizirani WordPress domaćini. U 2010. ovo je bilo otprilike toliko komplicirano kao "WordPress hosting" Got.

Od tada su, međutim, hosting tvrtke željne diferenciranja. Specijalistični WordPress domaćini sada se brinu za većinu teških dizala koja su uključena u hosting WordPress stranice. Većina upravlja zaštitom, predmemoriranjem i radom na razini poslužitelja. Neki domaćini idu korak dalje, automatski ažurirajući WordPress, a u nekim slučajevima dodatke za vas. Svi pružaju podršku za WordPress. U 2018. godini tako izgleda većina specijaliziranih WordPress hostinga.

Neke hosting tvrtke vole WP motor, Kinsta i Automattic’s WordPress.com (dotaknuti ćemo se više zašto je ispravno smatrati da je WordPress.com kao hosting kasnije) samo web mjesto WordPressa. Ostali poput SiteGround, Tekuća mreža i GoDaddy smatraju se "WordPress stručnjaci", ali još uvijek web stranice koje nisu izgrađene na WordPressu.

WordPress hosting: više nema nišu

Promjena je pokretala ovu promjenu s "ovdje je račun za hosting na koji možete instalirati WordPress" do "ovdje je WordPress web mjesto koje se brine za vas" je potražnja. Potrošači žele WordPress hosting, a ovo je preuzelo iz ponude niša do nečega oko čega možete izgraditi cijeli svoj hosting hosting.

Nadalje, tržište WordPress-a postalo je dovoljno veliko da unutar njega postoje održiva niša "WordPress hosting".

Ima puno primjera za to: od najjeftinijih WordPress domaćina koji nude pakete ispod jednog dolara mjesečno, gdje se model najbolje opisuje kao "izgladiti i spaliti" (novi se kupci pridružuju se i odlaze brzo, ali dodate toliko novih kupaca da je sve u redu), sve do upravljanog WordPress hostinga koji može podnijeti sve do najvećih web stranica.

Stvarno zanimljiv rast dogodio se u ovom upravljanom hosting prostoru, posebno prema donjem kraju. Ovdje tvrtke za hosting grade svoje najzanimljivije proizvode, i vrlo vjerojatno tamo gdje vide svoj najisplativiji rast u srednjoročnom razdoblju.

Ovaj donji upravljani hosting ima smisla: kupac je spreman platiti malu premiju za dobar proizvod, tako da ovo može biti profitabilnije, a svi moraju imati pravi temeljni proizvod (dobar, brz i pouzdan WordPress hosting), opseg za dodavanje vrijednosti dodacima je ogroman.

Nadalje, budući da ovi dodaci mogu ukloniti puno bolova povezanih s WordPress hostingom, ovo počinje mnogo više ličiti na potpuno upravljanog graditelja web stranica slično Squarespaceu ili Wixu. Ako želite izgraditi web stranicu, Wix to čini nevjerojatno lako, a hosting tvrtke to znaju. Konačno hosting korisnici uzimaju vrijednost od posjedovanja web stranice, a ne od samog hostinga, pa dok ti proizvođači web stranica predstavljaju prijetnju umjerenom WordPressu, oni predstavljaju veliku prijetnju hosting tvrtkama.
Wix

Tako možete vidjeti kako ovaj low-end upravljani WordPress hosting treba u srednjoročnom razdoblju postati potpuno upravljana platforma za izradu web stranica za WordPress i da to treba biti dugoročno osnovni hosting proizvod. Zbog toga se u WordPress hostingu trenutno događa toliko zanimljivih promjena, a ovo je leća kroz koju bi se promjene mogle gledati. Pogledajmo neke posebnosti s tim na umu.

WordPress hosting budućnost: akvizicije mogu kupiti stručnost, dodataka i vrijednosti u zajednici

Tijekom posljednjih 10 godina iThemes je izgradio tvrtku oko proizvoda WordPress. Njihova linija proizvoda uključuje rezervni dodatak, sigurnosni dodatak, nadzornu ploču za nadzor više WordPress web mjesta i WooCommerce dodatak za izvješćivanje vlasnika trgovina. Iako su započeli s izradom WordPress tema, to su bili njihovi glavni proizvodi.

ithemes
U siječnju 2018. hosting tvrtka Tekući web stekao je iThemes u gotovinskom poslu koji uključuje iThemesove proizvode i tim. Kroz objektiv dodavanja dodatne vrijednosti vašem WordPress hostingu kako biste uklonili terete hostinga WordPress web mjesta, to ima puno smisla.

Tekući Web posljednjih godina pokušava poboljšati svoju WordPress ponudu, kupnjom tima stručnjaka za WordPress i grupe proizvoda koji se mogu integrirati u njegovu hosting ponudu, ubrzava se taj proces. iThemes se, u međuvremenu, suočio s težim konkurentskim okruženjem – prodaja njegovih tema već je u padu, a proizvodi poput Jetpacka ozbiljna su konkurencija zbog sigurnosnih i sigurnosnih kopija proizvoda – a akvizicija mu omogućuje da drži svoj tim zajedno i osigurava veće resurse potrebne za natjecanje ide naprijed.

stranice godaddy
To je slična priča s GoDaddyjem posljednjih godina: nakon što se prethodno borio za rastuće tržište WordPress profesionalaca, GoDaddy je krajem 2016. kupio ManageWP, uslugu upravljanja web-lokacijama i sigurnosnu kopiju..

Godinu dana kasnije najavili su Pro web stranice, dodatak dostupan svim kupcima koji upravlja skupnim upravljanjem web lokacijama i sigurnosnim kopijama. Zvuči poznato?

Trenutno se Pro web stranice zapravo ne razlikuju od korištenja ManageWP usluga uz GoDaddy hosting. Ali poput Liquid Weba koji kupuje iThemes, ova duboka integracija besplatnih proizvoda čini GoDaddy Pro hosting ugodnijim za potrošače. To ih izdvaja od tisuća drugih potencijalnih WordPress domaćina, i treba ih gledati kao prvi korak ka potpuno upravljanom rješenju.

To je slična priča sa GoDaddy’sima stjecanje sigurnosne usluge Sucuri prošle godine i povezivanje Beaver Builder Lite-a godinu prije, i kotiranje "program za sastavljanje stranica s povlačenjem i ispuštanjem" kao ključno prodajno mjesto njihovih WordPress planova za hosting.

Potpuno upravljani objektiv pokazuje kako to ima smisla: bilo koji od popularnih proizvođača web stranica bio bi izvrstan cilj akvizicije: umjesto da ih vežete s vašim hosting uređajem, možete vidjeti snažne argumente za kupnju čitavog dodatka, izgradnju prilagođenog iskustva savršeno prilagođenog na svoju hosting infrastrukturu, a zatim se time hvalite kao jedinstveni dodani vrijednost.

Izrađivači stranica ili ne, iThemes, ManageWP i Sucuri neće biti posljednje akvizicije ili partnerstva: bilo što o WordPress temi ili dodacima koji mogu dodati talent i dobre proizvode usluzi hostinga bilo bi od interesa za hosting tvrtke.

Gdje se WordPress.com uklapa?

Do sada smo razgovarali o postojećim WordPress domaćinima koji pokušavaju dodati talent i usluge svojim upravljanim WordPress ponudama. Postoji jedan igrač o kojem ne bismo obično razmišljali kao o WordPress hosting kompaniji koji trebamo uzeti u obzir: Automattic’s WordPress.com.

Automattic je nevjerovatno u mogućnosti ponuditi upravo onu vrstu WordPress hostinga kojim se upravlja na masovnom tržištu, o kojem smo razgovarali. Imaju ogroman tim stručnjaka za WordPress koji imaju značajan utjecaj na WordPress projekt, imaju ekskluzivno komercijalno korištenje zaštitnog znaka WordPress – i oni u osnovi već nude WordPress hosting za upravljanje masovnim tržištem putem WordPress.com.

Povijesno WordPress.com nije se smatrao upravljanim hostom WordPress-a jer, unatoč ponudi značajki koje biste očekivali: sigurnosne kopije, ažuriranja i podrška, nemogućnost instaliranja prilagođenih tema ili dodataka učinila je platformu restriktivnom i uklonila proširivost i prilagodljivost što WordPress čini tako atraktivnom.

WordPress.com posao
To se promijenilo uvođenjem relativno novi WordPress.com poslovni plan. WordPress.com poslovanje ima sve značajke ostalih planova, ali uz svu fleksibilnost koju obično očekujete od WordPressa: možete instalirati prilagođene teme i dodatke.

Što je više iznenađujuće, nudi neograničen promet po cijeni (ispod 25 USD / mjesečno), što je uobičajeno za ulaz većinu ostalih upravljanih WordPress domaćina.

Nadalje, dok posljednjih godina Automatski dodatak Jetpack dodaje mnoge značajke upravljanog stila ostalim domaćinima WordPress-a, nudeći ga svim WordPress.com planovima, omogućuje prijelaz između "self-domaćin" i ".com" WordPress je mnogo jednostavniji – a Automattic je zadužen za proizvod koji nudi slične značajke kao i njegovi konkurenti koji troše milijune dolara na kupnju. Strategija Jetpacka posljednjih se godina činila nejasnom, ali u tom se kontekstu može vidjeti kako se sve to počinje zbližavati.

Ovdje se uklapa i novi Gutenbergov urednik: Gutenberg ispravlja ključnu slabost za WordPress u usporedbi sa konkurentima u izradi web stranica: njegov urednik. Gutenberg sa WordPress 5.0 bit će osvježenje za uređivač što poboljšava WordPress iskustvo, ali nije potpuno radikalna promjena. Dajte mu godinu ili dvije, a kad smo na WordPressu 6.0, to je potpuno uvjerljivo, dobili smo potpuno napredni graditelj pročelja za povlačenje i ispuštanje.

Kad se to dogodi, WordPress.com će posebno biti u prilici da iskoristi fleksibilnost WordPress-a i pristupačnost Gutenberga, a sve po cijeni usporedivoj sa Squarespaceom. Ova vrsta duboke integracije je ono što "u potpunosti upravljao" će sve više izgledati u narednim godinama, te je razumno vikati da to kaže kamo ide WordPress hosting.

Upravljano WooCommerce hosting za ulazak na pozornicu

Već primjećujemo daljnje primjere te duboke integracije u vrlo specifičnim nišama. Najbolji primjer za to je hitno upravljanje upravljanim WooCommerce hostingom.

WooCommerce hosting
Tekući web najavio je novo upravljana opcija WooCommerce ranije ove godine, i oni neće biti posljednji koji će to učiniti. To je vrlo sve u jednom, uključuje sve tehničke značajke koje očekujete od WordPress domaćina, zajedno s temama, stvaranjem stranica, neograničenim proizvodima, podrškom za slike (uključujući upravljanje minijaturama, okvir za slike i zumiranje), analitiku i SEO optimizaciju.

Tradicionalno ne razmišljamo o WordPress hostingu, a ono počinje izgledati mnogo slično kao što je Squarespace, Shopify i Wix – osim bez ograničenja zatvorene platforme.

Automattic se možda kladio na stvaranje potpuno upravljanog WordPress iskustva, ali to još uvijek ostavlja puno prostora da se drugi stave u WordPress. Upravljani WooCommerce hosting najbolji je primjer toga do sada; očekujem da ćemo ovo vidjeti više u narednim mjesecima i godinama.

Odgovara na promjenu

Pozicioniranje sebe kao “WordPress domaćina” uz veliku podršku nekad je bilo dovoljno izvlačenja za potrošače. No s velikim rastom korisničke baze WordPressa i velikom brojem hosting tvrtki, „WordPress hosting“ nije niša što je nekada bila.

Kako bi se izdvojili od ogromnog mora mogućnosti koje su dostupne potrošačima, hosting tvrtke moraju prilagoditi svoje usluge i trend prema "u potpunosti upravljao" Čini se da će se ubrzati posljednjih godina.

Koliko ovdje raste WordPress korisnička baza, ostaje za vidjeti. Čak i unutar postojećeg skupa korisnika WordPress-a, širok raspon potreba i dalje potiče inovacije među hosting tvrtkama; ipak, kao što domaćini izgledaju u ponudi "u potpunosti upravljao" rješenja, razumna je pretpostavka da to može biti platforma budućnosti za gradnju web stranica.

Sam WordPress na granici je velikih promjena u obliku novog urednika, Gutenberga. Ovo je samo jedan korak u smjeru značajnih promjena u narednim godinama. Vjerojatno je najbolje da se pripremite sada.

Što ti ovdje zauzimaš? Mislite li da će se tržište hostinga za WordPress upravo drastično promijeniti u odnosu na način na koji je to bilo zadnjih nekoliko godina?

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo proviziju. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector