Besplatno WordPress hosting: vrijedi li to? Podaci nam daju odgovor

Besplatno WordPress hosting: vrijedi li to? Podaci nam daju odgovor

Besplatno WordPress hosting: vrijedi li to? Podaci nam daju odgovor
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Najprije pokušajmo odgovoriti na najvažnije pitanje: Gdje je novac zarađen s besplatnim WordPress hosting hosting platformama?


Mislim da se svi možemo složiti – sa 100% sigurnošću – da iako su serveri besplatni, novac se ipak mora negdje zaraditi.

Hosting je skup posao, bez obzira kako mu prilazite, a još više ako ne naplaćujete nikakve uplate unaprijed.

Dakle, odakle dolazi novac da se sve to isplati domaćinu?

Što je još važnije za nas – dobivate li vas stalno uz napade nakon prijave? Jesu li besplatni domaćini neželjeni sadržaj? Postoje li posvuda oglasi? Affiliate products? Drugim riječima, je li vaša web stranica u bilo kojem trenutku u opasnosti zbog prirodne potrebe ugostiteljske firme da na ovaj ili onaj način zaradi novac.?

I ja sam htio znati.

Besplatno WordPress hosting

Prije nekoliko tjedana pokrenuo sam četiri WordPress web stranice koje rade na potpuno besplatnim WordPress računima za hosting.

Ovo se dogodilo:

Poslovni model besplatnih domaćina

Ispred, moram priznati da sam pomalo pristrana kada je u pitanju tema. Nikada nisam razmišljao o pokretanju bilo čega ozbiljnog na besplatnoj hosting platformi, a o besplatnoj WordPress hosting platformi ne govorim, mislim na besplatan hosting u cjelini.

Ali gledajući to unazad … hej, zašto ne?

Mislim, sigurna sam da je besplatni hosting morao dosta napredovati i poboljšati se od mojih sveučilišnih dana – kada je svaki profesor računalnih mreža neprestano savjetovao bilo kakve besplatne servere, pa čak i imao podatke da ukaže na opasnosti korištenja takvih stvari (Honeypot mnogo?).

Dakle, jesu li se stvari promijenile?

Ukratko, iznenađen sam – i rado izvješćujem – da me svi ovdje besplatni domaćini nisu udarali svaki dan, pa čak ni tjedan, uz još jednu ponudu za najbolju prodaju. Iskreno, dobit ćete puno redovitiju prodajnu komunikaciju od 90% blogova koji vam nude "besplatnu e-knjigu."

U osnovi, ono što dobivate s ovim domaćinima su neke standardne e-poruke dobrodošlice / postavljanja. Iako je bilo nekih blagih partnerskih ponuda u nekim od tih početnih poruka e-pošte, premda ništa drastično – ništa što ne biste očekivali nakon prijave s web domaćinom.

Na primjer, jedna tvrtka promovira 2Checkout. Drugi vas uvjerava da bacite 25 dolara za 200 MB dodatnog prostora na disku + prilagođena domena za 14,95 USD godišnje. Ali to je prilično to kada se radi o promocijama.

Nakon toga, nisam dobio nijednu e-poštu o prodaji, ništa čudno, a nisam ni primijetio da se moja e-pošta tajanstveno prijavljuje za druge biltene treće strane (za testove sam koristio originalnu e-poštu). U osnovi, jednostavno moram uživati ​​u svojim besplatnim WordPress planovima za hosting bez prekida.

Pa gdje se ovdje zarađuje novac?

Ako želim pogoditi, glavni poslovni model vjerojatno će vam pružiti dobru besplatnu platformu za hosting, a zatim pričekati da ga nadmašite. U tom trenutku postavke možete nadograditi s nekoliko klikova.

Ako je to scenario, ti domaćini, naravno, ne mogu biti previše prodajni od prvog dana, niti vam mogu pogoditi jednu promociju za drugom. U osnovi, ako domaćin želi prodati vas na njihove pro ponude, besplatna ponuda se ne može sisati. Nitko neće platiti novac da se više sisa.

U redu, hajdemo upoznati ono što je besplatno i WordPress hosting:

Ali, zašto jednostavno ne otići na WordPress.com ili jeftino plaćenog domaćina?

Pa da, kad je riječ o besplatnom WordPress hostingu, prvo što vam padne na pamet je WordPress.com. Uostalom, .comovi poslužitelji više su nego sposobni za rukovanje bilo kakvim prometom, performanse su dobre i dobivate većinu značajki na koje ste samostalnu verziju WordPressa navikli.

No uz svu fantastičnost, postoje i određeni kompromisi. Načelni od njih, vi u stvarnosti nikad ne kontrolirate svoju web lokaciju i ne možete slobodno prilagoditi njene značajke niti izgled. Više o razlikama ovdje.

Nemojte me shvatiti krivo, doduše, stvarno uživam što .com donosi na stol, ali radi ove usporedbe, recimo samo da je ono što želimo potpuno, neograničeno WordPress.

S tim u vezi postoji i drugo rješenje koje je, iako plaćeno, još uvijek nevjerojatno pristupačno. Na primjer, za oko 3 USD mjesečno, možete dobiti potpuno funkcionalno postavljanje hostinga s Bluehostom.

Što se tiče cijene šalice kave mjesečno, ne postižete samo više performansi i pouzdanosti. Također dobivate korisniju nadzornu ploču.

Pogledajte, dio onoga što taj novac ide je cool dodatke, poput korisničkog sučelja koje vam omogućuje:

 • Upravljajte ažuriranjima, uključujući mogućnost uključivanja automatskih ažuriranja
 • Kontrolirajte osnovne postavke WordPress-a
 • Upravljanje dodacima i temama

Pogledajte nadzornu ploču Bluehosta: Nadzorna ploča Bluehost

A Bluehost će vam također pomoći da implementirate predmemoriranje (ubrzava svoju web lokaciju) i stvorite privremene web stranice (mislite na to poput sigurnog sanduksa da biste testirali promjene na svojoj web lokaciji).

Pretpostavljam da ono što mi govorimo jest da bi vam plaćanje hostinga za WordPress zapravo moglo uštedjeti novac ako uzmete u obzir vrijeme koje ste potrošili upravljajući svojom web stranicom (zapamtite – vrijeme je novac!).

I opet, imajte na umu da ako želite predstaviti svoj projekt javnosti, većinu vremena vam je potrebno i samostalno ime domene za tu stvar, a to je očito plaćeno za dodatnu cenu, čime pomalo pobijate svrhu besplatnog hostinga.

U svakom slučaju, povratak na temu:

Besplatno WordPress hosting kandidata

Dugo i teško tražim naći neke (naizgled) kvalitetne domaćine koji bi također nudili besplatne planove.

Prvo, prvo nećete naći besplatan plan s tvrtkama koje su osnovci WordPress hosting hostinga. Nema SiteGround-a, nema InMotion-a, nema WP Engine-a itd. U osnovi, nijedna tvrtka koja padne na pamet kad razmišlja o WordPress hostingu ne nudi besplatni nivo.

Dakle, moramo kopati dublje.

(I oprostite, siguran sam da su svi ovdje besplatni WordPress domaćini sjajne tvrtke i da ih samo nisam znala što ih ranije nisam znala. Nisam htjela činiti da se čini kao da su ovdje svi prikazani podstavak.)

Uz to rečeno, četiri kompanije koje sam završio na odabiru eksperimenta su prije mene imali i drugi recenzenti, a i ove su se marke barem nekoliko puta pojavljivale tu i tamo. Drugim riječima, uopće nisu slučajne.

Postava:

Bilješka. Jedna od najpopularnijih tvrtki u ovom carstvu nekada je bila WPNode.net. Međutim, iako se web stranica i dalje čini kao da nudi besplatan hosting, zapravo vas preusmjerava na drugu platformu na kojoj jedino možete dobiti besplatnu probnu inačicu. Dakle, ne bih ih mogao navesti na popis.

Prvo, pogledajmo što dobivate sa ovim besplatnim WordPress domaćinima i kako se njihove ponude uspoređuju:

Besplatni WordPress hosting nudi usporedbu

Evo osnovnih detalja:

(Uključio sam i Bluehost – najpovoljniji jeftini WordPress domaćin po našem mišljenju – za dobru mjeru, samo da biste pogledali što možete dobiti sa njihovim 2,95 USD mjesečno hostingom.)

Besplatno WordPress hosting mogućnosti

WordPlus
000webhost
HostAwesome
Byet
Bluehost

besplatnobesplatnobesplatnobesplatno2,95 dolara mjesečno.
Potrebna prilagođena domena
Web stranice / domene12151
baze podataka121520
Prostor na disku128 MB SSD1000 MB100 MB SSDNeograničen50 GB
Širina pojasaNeograničen10000 MB2000 Prikazi stranica / Mo.50 GBNeograničen
drugoBesplatni SSL, besplatna DDoS zaštita, besplatni CDN s CloudFlareomDopušteni vlastiti oglasi, Automatsko sigurnosno kopiranje, PHP skripte za autoinstalacijuAutomatska instalacija programa WordPress, integrirani SSLAutomatski HTTPS SSL (samopotpisan cert) na svim domenama, 5 adresa e-pošte, namjenski SSD-ovi MySQL poslužitelji, instalacijski softver Softaculous 256Besplatno ime domene, besplatni SSL certifikat, 5 računa e-pošte, 25 poddomena, najnovije cPanel sučelje, instalacijski skripti u 1 kliku

Kao što vidite, sve su te ponude prilično različite, a iako svaka ima smisla sama po sebi, postoje neke važne pojedinosti koje treba primijetiti:

 • 100MB je premalo kad je riječ o prostoru na disku. Dokaz a) – tako izgleda upotreba nakon što ste samo uvezli lažni sadržaj i bez – ne! – dodaci su još instalirani:

korištenje diska

 • 2000 pregleda HostAwesomea mjesečno može biti problematično vrlo brzo. Nisam sasvim siguran što se događa kad to premašite, ali mogu samo zamisliti da to vadi i izvadite novčanik.
 • Nisu svi domaćini na poslužitelju besplatni poddomena ili javno dostupan poddirektor. To znači da, iako ipak hosting dobijete besplatno, ponekad ionako morate dobiti prilagođenu domenu = ionako trošite novac.

Pogledajmo malo više:

Koliko ih je lako postaviti

Postavljanje svakog od ovih domaćina je malo drugačije i morat ćete proći različit skup obrazaca i pitanja s bilo kojim od njih..

Na kraju, ipak, nijedan od njih nije previše intuitivan i pomalo nezgrapan za moj ukus. Daleko je od onoga što dobivate sa SiteGround, InMotion ili drugima.

U osnovi, svaki od tih besplatnih domaćina ima svoje zamke i čudne elemente u postupku prijave. Na primjer, s HostAwesome morate pričekati nekoliko minuta / sati da se potvrdi nakon što ispunite sve obrasce. Oni čak traže od vas "Namjena web stranice." Valjda je to samo dio sklapanja posla bez vašeg domaćina. Zamišljam da dobivaju popriličan broj lažnih / neželjenih računa kreiranih s vremena na vrijeme.

Kad je riječ o ugodnim iznenađenjima, moram je prepustiti 000webhostu i Byetu. Prvi zbog velikog sučelja za prijavu u usporedbi sa svim ostalim igračima. Potonji za brzinu postavljanja. Byet je najbrži host za pokretanje sustava na nuli na ovom popisu.

prijava talacaHostAwesome prijava
prijava za WordPlusPrijava za WordPlus

prijavaPrijava za bide

Dok postavljate svoj račun za hosting, također ćete htjeti imati instaliran WordPress. Opet, ovo funkcionira drugačije sa svakim domaćinom na popisu:

 • WordPlus vam omogućuje odabir automatske instalacije programa WordPress tijekom postavljanja.
 • 000webhost vam daje pojednostavljeni instalacijski program nakon prijave.
 • HostAwesome i Byet kreiraju web mjesto za vas tijekom prijave, a nakon toga vam omogućuju pristup.

Na kraju dana, najvažnije je da možete pribaviti svaki od domaćina da instalira WordPress za vas do određenog kapaciteta, tako da ne morate ručno premještati datoteke putem FTP-a ili drugih sredstava. Dobra stvar.

Instalirati 000webhost WordPressInstalirati 000webhost WordPress

instalirati WordPlusInstalirati WordPlus WordPress

Iskustvo na nadzornoj ploči

Ovde je ovo počelo biti trend s ovom besplatnom WordPress hosting hosting platformom, ali svaka od njih ima različit spin na svojim klijentima / korisničkim pločama.

Ukratko:

Klijenti / korisnički paneli dostupni su s besplatnim domaćinima

WordPlus
000webhost
HostAwesome
Byet

Prilagođeni korisnički panel
cPanel pristup

WordPlus i HostAwesome koriste isti softver skriptu za svoje korisničke ploče – ili barem izgledaju gotovo isto:

wordplus pločaWordPlus ploča

ploča s taocimaPloča HostAwesome

Tu možete upravljati računom klijenta i dodavati nove usluge. Za tehničke stvari, dobivate i cPanel pristup (pokretanje najnovije verzije).

000webhost nudi vam samo vlastiti, prilagođeni klijentski panel na kojem možete upravljati svojim računom klijenta, kao i neke tehničke detalje o postavljanju hostinga. "Neki" je ovdje ključna riječ. Mogućnosti su pomalo ograničene, a ne možete ni blizu ni toliko koliko putem cPanela (nema cPanela pristup sa 000webhost).

000webhost ploča

Byet izgleda najneobičnije jer vam daju cPanel (pokreće stariju verziju). Nema klijentske ploče uopće. Ili je barem nisam mogao pronaći.

byet cpanel

Kada je riječ o WordPress-ovoj stvari, zapravo se nema o čemu razgovarati. Svaki domaćin vam omogućuje pristup uobičajenoj nadzornoj ploči za WordPress na kojoj možete izvoditi sve uobičajene WordPress akcije, da tako kažem. Nema ograničenja.

Međutim, jedna iznimka. HostAwesome nudi vam ovaj gadni oglas pravo u bočnu traku.

Pogledajte oglashostawesome upsell

Također, svaki domaćin vam daje zadani paket dodataka WordPress, koji se sastoji od Akismet i Hello Dolly. WordPlus također uključuje Clef – za dvofaktorsku provjeru autentičnosti i Ograniči pokušaje prijave. Sve u svemu, dobri dodaci dodataka sa sigurnosnog stajališta, nešto što bi moglo biti presudno kada pružite svima mogućnost da besplatno ugosti WordPress web mjesto.

Što se tiče unaprijed instaliranih tema, dobivate standardnih Dvadeset nešto.

I na kraju, svaki domaćin otprilike radi na najnovijoj verziji WordPress-a ili barem nema problema s pokretanjem najnovije verzije ažuriranja verzije.

Testovi performansi

Ok, sad dobre stvari. Pa kako se besplatni WordPress hosting zapravo uspoređuje s plaćenim WordPress hostingom kada se gleda samo izvedba?

Evo ukupne tablice za usporedbu svih domaćina; opet, Bluehost je ubačen za dobru mjeru:

(Postavljanje za WordPress testiranje: Dvadeset sedamnaest – WP 4.7.2 – bez dodataka – demo sadržaj.)

Besplatni testovi performansi za WordPress

WordPlus
000webhost
HostAwesome
Byet
Bluehost

Poslužitelj uFrancuskaNizozemskaChicago, ILLondon, Velika BritanijaProvo, UT
Pingdom
Za izvedbu. razredA 93A 93B 86B 81N / A
Stockholm617 ms1,60 s1,50 s1,31 s1,80 s
San Jose, Kalifornija1,52 s1,23 s1,24 s2,70 sN / A
New York City1,01 s687 ms800 ms1,83 s0,85 s
Melbourne3,69 s4,19 s3,93 s4,73 s2,14 s
LOADIMPACT
Testirano odLondon, Velika BritanijaLondon, Velika BritanijaPalo Alto, KalifornijaFrankfurt, NjemačkaPalo Alto, Kalifornija
Min. Vrijeme odziva0,21 s1,36 s0,96 s0,10 s0,62 s
Maksimalno vrijeme odziva0,34 s1,54 s1,60 s0,18 s4,9 s

Evo rezultata pojedinačnih LoadImpact testova:

WordPlus: WordPlus testovi LoadImpact
000webhost: 000webhost LoadImpact testovi
Byet: Byet LoadImpact testovi
HostAwesome: HostAwesome LoadImpact testovi
BlueHost: Bluehost testovi LoadImpact

Ono što ćete odmah primijetiti je da nijedan od tih rezultata zapravo nije loš. Više ili manje, bez obzira na lokaciju, dobivamo vremena učitavanja od 2 sekunde (s izuzetkom Melbourna). To je slična priča s LoadImpact testovima – opet, vrlo prihvatljivo ili čak iznenađujuće dobro (i moram posebno uputiti Byetu ovdje).

Ukratko, ispada da je izvedba u osnovi jednaka Bluehostovoj, a u nekim aspektima i bolja.

Tumačite ove podatke koliko god možete, ali morate priznati da ovi besplatni WordPress domaćini ipak imaju nešto što je moguće ponuditi..

Za i protiv

Ako testovi performansi izostanu, razgovarajmo o nekim drugim pojedinostima cijele ove besplatne WordPress ponude za hosting. Naime, za i protiv.

Prvo, prednosti:

Slobodno je. Duh!

I ovdje se možemo zaustaviti s profesionalcima.

Mislim, da, ima nas više kad imamo dublji pogled ispod haube, ali neka se suoči s tim, vi ne dobijate besplatni račun za hosting za značajke, dobijate ga jer je besplatan.

I nemojte me krivo shvatiti, biti slobodan ogroman je profesionalac! Vjerojatno je najbolji profesionalac u povijesti.

Dalje, kontra:

Slabosti se svode na nekoliko bitnih stvari:

Prvi od svega, serveri su jako ograničeni – kao u, nećete moći prihvatiti veću količinu prometa.

 • Dobre su za samo jednostavne postavke – jedno web mjesto + jedna baza podataka većinu vremena.
 • Postoje i nešto slabije performanse u odnosu na plaćene alternative.
 • Tu i tamo se pojave sitne propuste. Na primjer, Byet je imao problema s uvozom demo sadržaja – posebno medijskih datoteka. Možda nije dovoljno RAM-a dodijeljeno po hosting računu?

Drugo, postoji neizvjesnost u vezi s vlasništvom web lokacije i / ili ako se preko noći možete zatvoriti iz bilo kojeg razloga.

I treće, "ti si proizvod." Kao i kod svega, ako za proizvod ne trebate platiti, tada ste proizvod.

To može dovesti do mogućih stalnih nadogradnji, neželjene pošte itd. O tome smo više razgovarali na početku ovog posta.

Besplatno WordPress hosting – isplati li se?

Uz sve to rečeno, moje posljednje mišljenje je da je, začudo, besplatan WordPress hosting dobar za pokretanje privremenih testova ili drugih eksperimentalnih projekata. Da bi se dokazao koncept, kako bi web mjesto brzo radilo itd.

Međutim, u isto vrijeme ne bih riskirao da ga upotrijebim u poslovne svrhe, poput e-trgovine ili web lokacije za marke ili neke slične stvari. Možda je to samo moje stajalište, ali jednostavno ne bih vjerovao svoju tvrtku domaćinu za kojeg ne plaćam novac, dakle, nemam utjecaja ni pitanja ako neki moji zahtjevi nisu ispunjeni. Tada je i nesigurnost u vezi s vlasništvom web lokacije koju sam ranije spomenuo. Samo nije vrsta stresa s kojom bih se volio suočiti.

Dakle, ukratko (iako samo moje osobno mišljenje):

 • Besplatno hosting za čisti projekt hobi / nekomercijalne namjere? Naravno.
 • Besplatno hosting za nešto ozbiljnije? Ma. Radije bih platio čak i taj iznos od $ 3 mjesečno Bluehostom.

Što misliš? Jeste li eksperimentirali s bilo kojom od spomenutih besplatnih WordPress hosting hosting platformi? Kakva su vaša iskustva s njima? Ili možda postoje neki drugi igrači koje vrijedi spomenuti?

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo malu naknadu. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector