6 koraka Kako premjestiti WordPress na novi poslužitelj ili domaćin (bez zastoja)

6 koraka Kako premjestiti WordPress na novi poslužitelj ili domaćin (bez zastoja)

6 koraka Kako premjestiti WordPress na novi poslužitelj ili domaćin (bez zastoja)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Kako premjestiti WordPress na novi poslužitelj ili domaćin


Pokušaj premještanja WordPressa na novi poslužitelj ili domaćin može biti zastrašujući zadatak, i to ne samo za početnike, već čak i ako ste prilično iskusan WordPress korisnik.

To je sve, jer je premještanje WordPressa s jednog domaćina na drugi potpuno drugačiji izazov od pokretanja 100% nove web lokacije.

Nemojte se znojiti! Pokrili smo vas. Evo kako premjestiti WordPress na novi poslužitelj ili host, korak po korak, i bez prekida između.

Evo plana puta što ćemo učiniti:

Napravite sigurnosnu kopiju vaše web stranice → premjestite tu sigurnosnu kopiju na novi host → vratite je tamo → preusmjerite ime domene kako bi posjetitelji otišli izravno na novi domaćin.

1. korak: duplicirajte web mjesto

Prvo što trebate učiniti kada želite premjestiti WordPress na novi poslužitelj jest stvoriti sigurnosnu kopiju web mjesta (koja se zatim može prenijeti na novi domaćin i tamo vratiti).

Postoje mnoge metode za postizanje toga. Na tržištu postoje čak i usluge koje će se pobrinuti za postupak, a da ne spominjemo desetke različitih dodataka koji obećavaju glatku izradu sigurnosnih kopija / vraćanja..

Ovdje ćemo se usredotočiti na jedno od najboljih rješenja svih njih. Nekoliko razloga:

 • može se koristiti na svim domaćinima
 • slobodno je
 • to djeluje bez štucanja

To se rješenje zove aparat za kopiranje – WordPress dodatak. Na Internetu se dobiva mnogo dobrih medija i to iz vrlo dobrog razloga. Jednostavno. Ne. Raditi.


Umnožak - WordPress dodatak za migraciju Umnožak – WordPress dodatak za migraciju

Autor (i): Snap Creek

Trenutna verzija: 1.3.34

Ažurirano: 16. svibnja 2020

duplicator.1.3.34.zip


98% ocjene


1,000,000 + instaliranja


WP 4.0 + Zahtijeva

U redu, pa instalirajte Duplicator da započne. Proces instalacije je standardni, tako da nema iznenađenja tamo.

S dodatkom spreman, idite na Duplicator i kliknite na Stvori novo gumb pokraj paketi:

Premjestite WordPress na novi poslužitelj ili domaćin: prvo napravite novu sigurnosnu kopiju

Na sljedećem zaslonu možete pregledati parametre sigurnosne kopije ako želite, ali to nije obavezno. Ako vam se žuri, jednostavno kliknite na Sljedeći.

Sljedeći

Sljedeći je odjeljak tamo gdje Duplicator pregledava vaše trenutne postavke hostinga i procjenjuje koliko je kompatibilno to postavljanje da bi se omogućilo stvaranje sigurnosne kopije bez ikakvih problema..

Tu i tamo možete vidjeti obavijest ovisno o svom domaćinu, ali u većini slučajeva se ne morate brinuti zbog njih. Duplicator vam također daje nekoliko savjeta kako to sve riješiti i nastaviti s sigurnosnom kopijom.

Ako vidite bilo kakve obavijesti, pogledajte potvrdu Da a zatim kliknite na Izgraditi dugme. Ako nema obavijesti, možete kliknuti na Izgraditi gumb odmah.

izgraditi

Ovdje Duplicator radi svoju magiju ��. Proces izrade sigurnosne kopije može potrajati neko vrijeme, ovisno o veličini vaše web stranice. Prozor morate držati otvorenim dok se ne završi!

rezerva

Kada se sigurnosna kopija završi, vidjet ćete zaslon za potvrdu kao što je ovaj:

preuzimanje datoteka

Preuzmite instalacijsku datoteku i arhivu koja sadrži sigurnosnu kopiju. Trebat će vam prilikom sljedećih koraka na putu za premještanje WordPress-a na novi poslužitelj.

Korak 2: Pripremite svog novog domaćina

Prije nego što vaš novi domaćin može primiti sigurnosnu kopiju, morate se pripremiti vodeći nekoliko stvari:

 • dodajte svoje ime domene na poslužitelj
 • stvorite praznu bazu podataka za web mjesto
 • (neobavezno) duplicirati adrese e-pošte

Pojasnit ćemo kako sljedeće sljedeće:

Većina web-domaćina koristi cPanel kako bi omogućili korisnicima da sami postave svoje okruženje hostinga, a da ne moraju razumjeti što se događa ispod haube. Ako vaš novi domaćin koristi drugu upravljačku ploču, možda biste se trebali obratiti službi za podršku kako bi mogli podnijeti tri zadatka za vas.

Domaćin bi vam trebao pružiti detalje o prijavi na cPanel tijekom prijave. Potražite tu poštu u pristigloj pošti. Neki domaćini omogućuju vam odlazak na cPanel izravno iz glavnog područja klijenta. Na primjer:

Evo kako pristupiti cPanelu pomoću Bluehosta: Bluehost cpanel

Dodajte ime svoje domene na novi poslužitelj

Nakon što ste se prijavili na cPanel, prijeđite na DOMENE odjeljak i kliknite na Addon Domene:

addon domene

Unesite svoje ime domene u polje Novo ime domene polje. Druga dva polja popunjavaju se automatski. Kliknite na Dodajte domenu.

nova domena

Nakon sekunde na popisu će se pojaviti vaša nova domena. U ovoj je fazi poslužitelj spreman dočekati vaše ime domene i web mjesto.

domena spremna

Stvorite novu bazu podataka

Sljedeće što trebamo učiniti kako bismo WordPress premjestili na novi poslužitelj je stvaranje prazne baze podataka. Ovo će biti novi dom za podatke vaše web lokacije.

Da biste dodali novu bazu podataka u cPanel, pomaknite se prema dolje do BAZE PODATAKA odjeljak i kliknite na Čarobnjak MySQL baze podataka.

čarobnjak baze podataka

Ovo je korisno sučelje korak po korak koje će vas voditi kroz postupak postavljanja nove baze podataka.

 • Prvi korak je odabir imena za vašu bazu podataka.

db ime

 • Drugi korak je stvaranje korisničkih računa koji će nakon toga moći pristupiti toj novoj bazi podataka. Taj novi korisnički račun je način na koji WordPress pristupa bazi i naprijed i nazad. Ispunite potrebna polja i negdje zabilježite prijavu i zaporku. Te će vam trebati kasnije.

db korisnik

 • Korak 3 je konačni, a tu trebate dodijeliti svoj novi korisnički račun novoj bazi podataka. Jednostavno odaberite Sve PRIVILEGE i kliknite na Sljedeći korak.

db dodijeliti

Upravo je dodana nova baza podataka!

(Neobavezno) premjestite svoju adresu e-pošte na novi poslužitelj

Većina će korisnika imati barem jednu prilagođenu e-poštu postavljenu pod imenom njihove domene. Da li? Drugim riječima, imate li e-poštu poput [email protected]?

Ako je tako, pročitajte ovaj odjeljak. Ako ne, pređite na sljedeći korak.

Kada premjestite WordPress na novi poslužitelj, učinkovito također premještate ime svoje domene na novi host, tako da će sve vaše e-poruke početi pristizati na taj novi domaćin.

Međutim, ako ne postavite svoje račune e-pošte na novom poslužitelju ispravno, te se adrese e-pošte izgubit će negdje ili će biti označene kao "nedostavljeno: primatelj ne postoji." Pretpostavljam da to nije ono što želiš.

Srećom, ovo je vrlo jednostavno:

U cPanelu pomaknite se prema dolje EMAIL odjeljak i kliknite na Računi e-pošte:

račune e-pošte

Klikni na + Stvoriti gumb koji se nalazi s desne strane.

stvoriti e-poštu

Ono što ćemo sada učiniti je dodati postojeću adresu e-pošte na novi poslužitelj.

Evo obrasca:

obrazac za dodavanje e-pošte

 • Domena – odaberite novo ime domene – ono koje krećete
 • Korisničko ime – ovo je važno (!), Trebate unijeti isto korisničko ime koje ste koristili s prethodnim hostom; na primjer, ako je vaša adresa e-pošte [email protected], tada je korisničko ime označeno
 • Lozinka – nova zaporka, ne mora biti ista kao stara
 • Skladišni prostor – najbolje postaviti Neograničen

Kliknite na + Stvoriti dovršiti postavljanje.

�� Ako imate više adresa e-pošte na svom starom računalu, ponovite postupak za svaki.

Na popisu bi trebali vidjeti svoju e-poštu.

postojeće adrese e-pošte

U ovoj je fazi vaš novi domaćin spreman dočekati svaku dolaznu poštu koja je adresirana na vašu domenu.

Korak 3: Prijenos web mjesta na novi host

Uz spremanje imena domene i baze podataka (kao i e-pošte), sada možemo čitavu sigurnosnu kopiju web stranice učitati na novi poslužitelj.

Da biste to učinili, u cPanelu pomaknite se prema dolje do FILES odjeljak i kliknite na Upravitelj datoteka:

upravitelj datoteka

Pomaknite se do mape koja je stvorena za novo ime domene – onu koju prenosite. U većini slučajeva to će biti nešto poput public_html / YOURDOMAIN.com.

staza

Jednom tamo jednostavno prenesite arhivu svoje web lokacije – onu koju ste dobili od Duplicatora. Ne zaboravite prenijeti i arhivu (zip) i installer.php datoteku. Ovo je direktorij u kojem će se sve završiti kad premjestite WordPress na novi poslužitelj.

Učitaj

Korak 4: Uredite datoteku lokalnih domaćina

U ovoj fazi gotovo ste spremni izvršiti konačni uvoz web stranice i prenijeti sve svoje datoteke i podatke.

Međutim! Prije nego što to možete učiniti, morate biti u mogućnosti pristupiti novom poslužitelju putem preglednika s lokalnog računala. To samo po sebi zvuči prilično jednostavno, ali postoji jedan problem koji moramo riješiti:

Trenutačno vaša domena nije službeno preusmjerena na novi poslužitelj – to još nismo učinili kako bismo spriječili zastoj, a to ćemo učiniti u posljednjem trenutku. Ovo je sve u redu i sjajno, ali također znači da je vaš novi poslužitelj u osnovi nevidljiv javnosti (uključujući vas) i njemu ne možete izravno pristupiti.

Da biste zaobišli to, možete konfigurirati svoje lokalno računalo da ručno ide na novi poslužitelj kada tražite domenu vaše web lokacije.

Evo kako to učiniti:

Prvo se vratite na cPanel i pogledajte koja je IP adresa vašeg novog poslužitelja. Ovaj dio informacija obično je vidljiv na bočnoj traci. Primjer:

poslužitelj ip

Zapišite tu adresu negdje dolje; trebat će vam za minutu.

Kako urediti host datoteku u sustavu Windows:

Datoteka host nalazi se na C: \ Windows \ System32 \ driver \ itd. Možda je skriven, pa biste trebali prilagoditi postavke prikaza datoteke da biste ga vidjeli.

Datoteka domaćin nema proširenje, ali je u tekstu običnog teksta, što znači da je možete otvoriti uslugom Notepad.

Na kraju ove datoteke dodajte novi redak kao što je ovaj:

YOUR.SERVER.IP.ADDRESS YOURDOMAIN.com

Na primjer:

21.10.192 YOURDOMAIN.com

Spremite datoteku.

Kako urediti datoteku domaćina na Macu:

Zapalite aplikaciju Terminal. Možete ga pronaći putem Pokretača aplikacija.

Unesite sudo nano / etc / hosts i pritisnite Enter.

Unesite lozinku administratora i pritisnite Enter.

Sada ste u uređivaču teksta Nano i otvorite datoteku s domaćinima.

nano

Postavite kursor na dno tipkama sa strelicama.

Na kraju ove datoteke dodajte novi redak kao što je ovaj:

YOUR.SERVER.IP.ADDRESS YOURDOMAIN.com

Na primjer:

21.10.192 YOURDOMAIN.com

Nakon što stignete liniju, zadržite "Kontrolirati" i "O" zatim tipke za spremanje datoteke "Kontrolirati" i "x" izaći.

Od sada, kad pokušate doći do web mjesta sa svog web preglednika, bit ćete preusmjereni ravno na novi poslužitelj.

Naglasimo da samo vi možete pristupiti novom poslužitelju vaše web lokacije tako. Svi ostali će i dalje otići na vaš stari poslužitelj kada pokušaju pregledati stranicu. Dakle, s njihove točke gledišta, još niste premjestili WordPress na novi poslužitelj.

Korak 5: Instalirajte web mjesto putem mrežnog instalatora

Upalite preglednik i pomaknite se do YOURDOMAIN.com/installer.php.

Kad to učinite, vidjet ćete glavno sučelje programa za instalaciju. Sve što trebate učiniti je prihvatiti uvjete i kliknuti Sljedeći.

instalater duplikatora

Sljedeći korak je gdje morate unijeti detalje veze svoje nove baze podataka – prazan koji ste stvorili prije nekoliko minuta.

postava db

Za većinu domaćina, Domaćin vrijednost treba postaviti na localhost. Kliknite na Testna baza podataka kad ste popunili sva polja.

Ako je sve prošlo dobro, trebali biste vidjeti ovo:

db uspjeh

Možete kliknuti na Sljedeći nastavite, a zatim potvrdite skočnu poruku da biste pokrenuli instalacijski program.

Klik Sljedeći ponovno na sljedećem zaslonu da potvrdite naslov i URL web mjesta.

Nakon nekoliko sekundi instalacija bi trebala biti gotova. Evo kako izgleda posljednja poruka potvrde kada uspijete premjestiti WordPress na novi poslužitelj:

Premjestite WordPress na novi poslužitelj ili domaćin: Uspjeh kopiranja!

Dobro je potvrditi potvrdni okvir, "Automatsko brisanje instalacijskih datoteka …"

Kliknite na Prijava za administratore za pristup WordPress nadzornoj ploči web mjesta na novom hostu. Svi su vam WordPress računi isti kao i prije premještanja web mjesta na novi host.

Nakon što se prijavite, vidjet ćete potvrdu da su instalacijske datoteke uklonjene. Vjerojatno vam više ne treba dodatak Duplicator, pa idite naprijed i deaktivirajte ga / izbrišite.

Kada na navigaciji do YOURDOMAIN.com možete vidjeti svoju web stranicu na novom poslužitelju u svom sjaju. Imajte na umu da to upravo vidite upravo sada (to još nije objavljeno na internetu) – to je zbog stvari s datotekom s domaćinima o kojoj smo razgovarali prije minutu. Riješimo ovo u posljednjem koraku:

Korak 6: Preusmjerite ime domene

U ovoj je fazi vaša web lokacija u potpunosti premještena na novi poslužitelj. Posljednji korak koji sada moramo učiniti jest reći cijelom svijetu (webu) da ode na onaj novi poslužitelj kada traži vašu web lokaciju – umjesto starog poslužitelja..

To se obično događa uređivanjem poslužitelja imena koji su dodijeljeni u postavci vašeg domena. Da biste ih promijenili, morat ćete se prvo vratiti tamo gdje ste registrirali domenu.

Kad mijenjate postavke poslužitelja imena, morat ćete navesti DNS adrese svojih novih poslužitelja imena – one dodijeljene vašem novom hostu. Te adrese namservera možete pronaći na korisničkoj ploči novog domaćina.

Na primjer, na SiteGroundu možete ih pronaći kada idete Moji računi → Informacije & Kartica postavki → DNS računa:

SiteGround DNS

Ako ćete svoje web mjesto biti domaćin Bluehostu, oni zapravo koriste iste DNS adrese za sve web lokacije. Možete pronaći te adrese ovdje.

Ako imate problema s pronalaženjem ispravnih DNS adresa, uvijek se možete obratiti podršci kod svog novog domaćina. Obavijestit će vas da nema problema.

Evo nekoliko vodiča o tome kako promijeniti postavke poslužitelja imena sa nekoliko popularnih registrara:

Jednom kada postavite postavke DNS-a vaše domene da upućuju na novi poslužitelj, morat ćete pričekati neko vrijeme prije nego što se prošire na cijelom webu. Taj postupak obično traje oko 48 sati.

Čestitamo, vaša je web lokacija uspješno premještena i sada ste naučili kako premjestiti WordPress na novi poslužitelj! ��✨

Što slijedi nakon što premjestite WordPress na novi poslužitelj?

Prvo, vratite se na datoteku domaćina i obrišite taj dodatni unos koji ste unijeli tijekom migracije. Ta vam linija više ne treba.

Također, vjerojatno ćete htjeti provjeriti radi li konfiguracija e-pošte i dalje u alatu za e-poštu. Iako još uvijek imate istu adresu e-pošte, stvarni detalji konfiguracije mogu se promijeniti.

Pošaljite sebi nekoliko testnih e-poruka s druge adrese i pogledajte hoćete li ih dobiti. Ako ne, morat ćete se obratiti svom novom domaćinu i dobiti informacije o tome kako pravilno postaviti softver e-pošte.

I to je to! Vaša web stranica WordPress sada je s novim hostom.

Da li se trudite premjestiti WordPress na novi poslužitelj ili domaćin? Je li išta od ovdje opisanog postupka nejasno? Javite nam se u komentarima.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector