5 “najboljih” pružatelja usluga hostinga oblaka za WordPress web stranice u 2020. godini

5 “najboljih” pružatelja usluga hostinga oblaka za WordPress web stranice u 2020. godini

5 “najboljih” pružatelja usluga hostinga oblaka za WordPress web stranice u 2020. godini
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Prošli svijet hostinga na ulaznoj razini nalazi se tamo gdje možete pronaći sljedeći korak – red najboljih pružatelja usluga hostinga u oblaku (za WordPress). Ali kako ploviti tim vodama?


Također, vrijedi li gnjavaže da naučite o čemu se radi hosting u oblaku? Je li hosting oblaka bolji za WordPress na bilo koji način? Pa, sigurno je drugačije …

Ovaj će vas post voditi u pravom odabiru. Danas promatramo najbolje davatelje usluga oblaka na tržištu i procjenjujemo ih prema različitim parametrima na temelju vaših zahtjeva.

Najbolji pružatelji usluga hostinga u oblaku za WordPress

Uvod u cloud hosting

Krenimo od početka:

 • Najjednostavniji oblik tradicionalnog web hostinga je zajednički hosting. U ovom modelu hostinga, jedan poslužitelj čuva web stranice više kupaca.
 • Sljedeći oblik hostinga je VPS hosting. To je slično dijeljenom hostingu jer se na istom poslužitelju nalazi niz web lokacija. Međutim, namjenska dodjela resursa osigurava da web stranice u određenoj mjeri ne ometaju rad jedne druge.
 • Namjenski hosting je vrsta hostinga gdje se samo jedno mjesto nalazi na poslužitelju. Na taj način dobivate potpunu kontrolu nad resursima domaćina i sukladno tome, vaša web stranica postaje neovisna o performansama drugih.

Cloud hosting je pomalo od svega navedenog …

Teoretski, virtualni stroj u oblaku ne može se usporediti s tradicionalnim vrstama web hostinga. Javni pružatelj usluga hostinga u oblaku ugošćuje web stranice u vlastitim prostorijama, čiji dio može kupiti svatko. Podatkovni centar koji domaćin je oblaka može se dijeliti s drugim kupcima. S druge strane, privatni oblak domaćin je isključivo jednog kupca na udaljenoj lokaciji. Virtualni privatni oblak je proširenje mogućnosti kupca da podnese trenutačna velika opterećenja. Može se ugostiti u prostorijama korisnika.

�� Na bočnoj bilješci; druga vrsta hostinga je specijalizirani hosting, gdje pružatelj usluga hostinga omogućuje vam hostiranje određene vrste web stranica ili web aplikacija. Najčešći primjeri specijaliziranog hostinga su WordPress hosting, Node.js hosting ili, još specijaliziraniji, WooCommerce hosting.

�� Što očekivati ​​od najboljih pružatelja usluga hostinga oblaka za WordPress?

Davatelje usluga hostinga u oblaku možete prosuditi na temelju sljedećih aspekata:

�� Tehnologija:

Usklađuje li se vaš pružatelj usluga hostinga u oblaku s vašim potrebama? Na primjer, ako hostujete web lokaciju WooCommerce, ugodno se prebacujete na host koji pruža dobru podršku za generalizirani PHP hosting, ali nema posebne podrške za WordPress ili WooCommerce?

Štoviše, je li konfiguracija domaćina usklađena s onim što bi trebala biti vaša aplikacija? Neke tehnologije na strani poslužitelja mogu bolje funkcionirati na strojevima konfiguriranim na određeni način u odnosu na ostale. Ako pokrećete ozbiljno postavljanje, to biste trebali uzeti u obzir.

�� Mogućnosti skaliranja:

Značajna prednost hostinga u oblaku u odnosu na tradicionalni hosting jest mogućnost skaliranja prema promjenjivoj potražnji.

Ima li domaćin sposobnost da podnese vršna opterećenja? Ako je odgovor da, da li je vaš domaćin potreban ručne intervencije za podnošenje takvih tereta? Dijeli li nove resurse ovisno o prometu? Postavlja li domaćin prioritet ovim resursima kada se opterećenja vrate u normalu?

�� ovisnosti:

Da biste odabrali pružatelja usluga hostinga, možda ćete morati procijeniti kakve ovisnosti ima davatelj usluga hostinga. Na primjer, upotrebljava li tuđa platforma da vam pruži rješenje? Rizici povezani s dobavljačima mogu se prebaciti i na vašeg davatelja hostinga.

�� Druge značajke:

Kako bi se razlikovali od njihovih usluga, domaćini danas pružaju brojne dodatne funkcije koje bi mogle biti relevantne za vas. Neki primjeri takvih značajki su ugrađena kontrola verzija, predmemoriranje, CDN, SSL, namjenski IP-ovi i još mnogo toga.

☁️ 5 najboljih pružatelja usluga hostinga u oblaku

Evo slijedeće linije:

InMotion Hosting Cloud Business rješenja (www.inmotionhosting.com)

Najbolji pružatelji usluga oblaka za WordPress: InMotion hosting

InMotion Hosting pruža širok spektar mogućnosti hostinga – zajednički, VPS, namjenski, WordPress i cloud hosting. InMotion hosting hosting u oblaku počinje od 17,99 USD mjesečno, sa 4 GB RAM-a, 75GB pohrane i 4TB propusnosti. I, imate mogućnost nadogradnje na mnogo moćnije postavljanje s 8 GB RAM-a, 260GB pohrane i 8TB propusnosti.

Iako nema besplatnog nivoa, 90-dnevna garancija povrata novca InMotion-a trebala bi vas olakšati njegove usluge. Ako se krećete od drugog pružatelja usluga hostinga, tu je besplatna usluga prijenosa.

Neke dodatne značajke koje također dobijate su besplatna registracija domena, besplatni SSL, neograničeni računi e-pošte, podrška 24/7 i 3 namjenske IP adrese. Zaključno, ako odaberete ovog domaćina, dodatni troškovi povezani s pokretanjem web stranice svode se na minimum.

Amazon EC2 (Aws.amazon.com)

Najbolji pružatelji usluga hostinga u oblaku za WordPress: Amazon EC2

Amazon Web Services nudi razna rješenja za računanje u oblaku. Zapravo, u Amazonovom portfelju ima toliko puno stvari da donošenje odluke često izazove glavobolju.

To bi se, u najvećem dijelu, računanje AWS EC2 moglo tretirati kao njihovo "hosting odjel." A od toga, njihova ponuda za ulaz je Micro instanca, koja je zapravo besplatna 12 mjeseci (tada od 0,0104 USD / h). Može izdržati oko 1000 korisnika u minuti (bez ikakvih ograničenja mjesečnih posjetitelja).

Iako vam besplatni sloj pruža pristup samo instanci s 1 GB RAM-a, imate mogućnost razmještanja do preko 144 GB RAM-a i umrežavanja brzine od 25 Gbps ako je potrebno..

AWS vam nudi virtualni poslužitelj u oblaku s SSH pristupom, omogućujući vam da konfigurirate poslužitelj po svojoj volji. Međutim, ovo zahtijeva veliko tehničko znanje i možda nije korisno za one koji žele samo ugostiti jednostavnu web stranicu.

Ako samo želite ugostiti "web mjesto" s AWS-om, Amazon ima zgodan vodič o tome kako odabrati iz velike ponude različitih poslužitelja i usluga računalstva u oblaku. U nekim ćete slučajevima to naći pomoću Amazon Lightsail će biti korisnije.

Najveća prednost AWS-a je optimizacija troškova kroz dinamične cijene koje vas u stvarnom vremenu naplaćuju. Uz sva prilagođavanja, dobivate i posvećenu IP adresu za svoj oblak – u slučaju da povezujete web aplikaciju s API-jem ili web uslugom. Ako želite implementirati složenu web aplikaciju s puno ovisnosti, pokušajte AWS pokušati!

Kinsta (kinsta.com)

Kinsta

Kinsta je pružatelj usluga WordPress hostinga koji je poznat po tome što je isporučio visokokvalitetni proizvod. Važan detalj koji se mora znati o njima je da se cjelokupno njihovo postavljanje odvija na Google Cloud Platformu. Plan ulazne razine iznosi 30 USD mjesečno, a za to dobivate 10 GB prostora za pohranu, do 20 000 posjeta i CDN prijenos od 50 GB.

Kinsta nudi razne značajke u kojima možete uživati. Besplatna je migracija drugog davatelja usluga. Možete odabrati zemljopisni položaj vašeg podatkovnog centra na temelju lokacije svojih kupaca – da smanjite vrijeme učitavanja. Možete konfigurirati i CDN po vašem izboru. Kinsta svakodnevno provodi 1400+ provjeravanja produženog radnog vremena. Nadalje, a skele dostupno je područje za testiranje vaše web stranice prije nego što krenete u proizvodnju.

Trebali biste znati da se CodeinWP nalazi na Kinsti. Ovdje pročitajte našu recenziju kako biste dobili više konteksta o tome zašto smo izabrali Kinsta.

Cloudways (www.cloudways.com)

Cloudways

Cloudways nazivaju sebe upravljanom platformom za hosting oblaka. Važna stvar kod njih je da će oni ugostiti vašu web lokaciju po vašem izboru jednog od pet popularnih pružatelja usluga oblaka – DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS i Google Cloud.

Najjeftiniji dostupni plan nudi se po 10 USD mjesečno s 1 GB RAM-a, 25 GB prostora za pohranu i 1TB propusnim opsegom. Ovaj se pokreće na poslužiteljima DigitalOcean.

Cloudways nudi mnoštvo vrijednih značajki, kao što je podrška 24/7 na svim planovima, upravljane sigurnosne kopije, 60+ globalnih podatkovnih centara, PHP7 spremnih poslužitelja, napredna predmemorija, mjesta za postavljanje, kloniranje poslužitelja s jednim klikom i puno više. Postoji i besplatna migracija web stranica.

Cloud Hosted Managed Web hosting (www.siteground.com)

SiteGround

SiteGround je hosting pružatelj širokog spektra mogućnosti hostinga – zajedničkog, namjenskog, hostinga za WordPress i WooCommerce. Planovi za hosting u oblaku počinju od 80 USD mjesečno s 4 GB RAM-a, 40 GB prostora za pohranu i 5TB propusnosti. Nadalje, SiteGround također pruža 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Osim što nudi neke akcijske planove, SiteGround vam omogućuje i konfiguriranje vlastitog oblaka, što ga čini visoko prikladnim za potrebe vašeg poslovanja. U osnovi odabirete koliko CPU jezgara trebate, memoriju, SSD disk disk i SiteGround daju vam cijenu koju ćete morati plaćati za taj mjesec.

SiteGround također nudi besplatno postavljanje i prijenos za vaše web mjesto. Ima pristup cPanelu i SSH, ovisno o tome u čemu se možete osjećati ugodno. Besplatni CloudFlare CDN dostupan je i s ovim osnovnim planom. Dobivate i besplatan SSL pristup i namjenske IP adrese.

Ukupna učinkovitost SiteGrounda bila je impresivna u istraživanju hostinga za WordPress za 2019. godinu.

Osim oblačnih rješenja, ako započinjete kao novi webmaster, zajednički hosting može biti vaš prvi izbor za testiranje vode. Stoga SiteGround pruža idealan izbor za početnike i iskusne programere, što ga čini jednim od najboljih pružatelja usluga hostinga u oblaku danas.

Kojeg od najboljih pružatelja usluga hostinga u oblaku odabrati?

Ovo nije lak izbor, znam. Svaka od ovih tvrtki ima svoje jake točke, a nema jasnog, 100% sigurnog pobjednika. Sve ovisi o vašim potrebama:

 • Trebate maksimalnu snagu i skalabilnost? Idi sa Amazon AWS. Riješit će sve što na to bacite!
 • Trebate nešto s čim je lako započeti? SiteGround i InMotion će se dobro uklopiti.
 • Želite nešto u sredini – nešto što je jednostavno započeti, a također dovoljno moćno da može podnijeti opterećenje i razmjere kada je potrebno? Kinsta i Cloudways je mjesto na koje biste trebali krenuti. �� naš izbor!

Evo kratke tablice sa nekoliko važnijih parametara:

Domaćin
Cijena / mjesec (od)
Konfiguracija (osnovni plan)
U pokretu$ 17,994 GB RAM-a, pohrana od 75 GB, propusnost od 4TB
Amazon EC212 mjeseci besplatno | od 0,192 USD / h1 GB RAM-a, 750 sati korištenja primjeraka mjesečno
Kinsta$ 3010 GB prostora za pohranu, 50GB CDN-a, 20.000 posjeta
Cloudways$ 101GB RAM-a, pohrana od 25 GB, propusnost od 1TB
SiteGround$ čak 804 GB RAM-a, 40 GB prostora za pohranu, 5TB propusnosti

Što je tvoj izbor? Jeste li testirali bilo koju od ovdje opisanih platformi? Slobodno nam se javite u komentarima u nastavku.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo proviziju. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector