Пълен урок: Как да изградите членски сайт в WordPress

Пълен урок: Как да изградите членски сайт в WordPress

Пълен урок: Как да изградите членски сайт в WordPress
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Сайтовете за членство (в WordPress) са наистина интересна концепция и особено когато става въпрос за намиране на уникален начин за предаване на премиум съдържание на вашата аудитория или клиенти.


Когато го погледнете, едва ли има друг метод, който да ви даде пълен контрол над това, каква част от съдържанието ви потребителите могат да имат достъп. Например със стандартен продукт или книга такъв контрол просто не е възможен. Хората са склонни да обикалят книги и други форми на физически продукти. Но в повечето случаи те няма да заобиколят детайлите на сайта си за членство.

Ето защо идеята за сайтове за членство в самия WordPress е страхотна, при условие че вие ​​- или бизнесът, за който създавате сайта – имате правилното съдържание, което да споделяте на базата на членство.

В това ръководство ще разгледаме всички входове и сайтове на сайтовете за членство и как да ги изградим в WordPress. Ще преминем през целия процес стъпка по стъпка, направо от празен WordPress сайт до напълно функционален сайт за членство в WordPress.

Пълен урок: Как да изградите членски сайт в WordPress

Прегледът

На първо място, темата не е толкова лесна, колкото може би си мислите. Изграждането на сайт за членство в WordPress е много повече от това просто да инсталирате и активирате куп плъгини и след това да се надявате нещата да се погрижат за себе си.

Важното тук е да изберете правилните плъгини, които всички се справят със специфичните си задачи, след това да ги конфигурирате правилно и след това да създадете съдържанието си за WordPress за членство и да го вържете заедно.

Това, което ще правя тук, е налице само – какви плъгини за членство да изберете и как да ги конфигурирате правилно.

Чертите на подходящ сайт за членство в WordPress

Нека започнем с минутка, за да обсъдим защо първоначално WordPress не е имал за цел да управлява сайт за членство.

"Чакаме какво?!"

Задръжте, това, което всъщност имам предвид, не е, че WordPress не може да се използва за управление на страхотен сайт за членство. Искам да кажа само, че просто не беше предназначена за тази цел, когато платформата беше първоначално създадена.

Но можем да преодолеем недостатъците на WordPress, като създадем хубав кратък и мозъчен штурм над това, което наистина искаме да постигнем със създаването си.

Ето някои подробности за WordPress, които трябва да бъдат адресирани / решени:

1. Липсата на подходящи формуляри за вход, регистрация в предния край или страници с потребителски профил в WordPress по подразбиране.

Добре, знам, че всеки може да регистрира акаунт в WordPress сайт, като отиде в секцията /wp-login.php?action=register, но това не е точно това, което искаме.

Така че на нашия уебсайт за членство в WordPress, се нуждаем от форма за регистрация в преден план, която прилича повече на Facebook (като е предназначена за нормални хора), а не като нещо, предназначено за разработчици.

Същото важи и за страниците за вход и страниците с потребителските профили. Въпреки че всеки потребител в WordPress сайт има достъп до секцията /wp-admin/profile.php, отново, нормалните хора могат да изпитат проблеми при намирането им около административния панел.

2. Липсата на допълнителни потребителски роли.

В WordPress получавате само една разумна потребителска роля, която можете да възложите на вашите членове – абонат. Но какво ще стане, ако имате повече нива на членство? Ами ако имате повече програми за членство на един и същи сайт? Ами ако искате да дадете на служителите си членски акаунти?

В крайна сметка просто трябва да имаме начин да създадем допълнителни потребителски роли.

3. Няма възможност да се определи кой вижда какво в сайта.

WordPress има само основна функция за защита на паролата и "частно съдържание" статус, когато става въпрос за защита на публикации и страници. Това не е нещо, с което можем да стартираме добър членски WordPress сайт. Трябва да разширим структурата на съдържанието по подразбиране, като имаме по-добър механизъм за настройка на това какво съдържание е заключено и какво е достъпно за всички.

4. Без усъвършенстван контрол върху менютата.

Повечето сайтове за членство публикуват много съдържание и го категоризират по различни начини (например въз основа на дата за наличност, тема и т.н.). Всичко това означава, че ние също трябва да имаме някаква форма на усъвършенствано управление на менюто. Нещо, което би ни позволило да покажем определени опции на менюто на конкретни групи потребители и да ги скрием от останалите.

Добре, така че имаме списък с проблеми с WordPress, които трябва да преодолеем, ако дори искаме да наречем нашия сайт членски сайт. Затова сега нека обсъдим още едно нещо и това е какъв тип сайт за членство ще изграждаме.

От това се нуждаят 90 процента от хората от уебсайт за членство в WordPress

Предполагам, че най-добрият начин да се справим с тази тема – за да може всеки да се възползва – е да се създаде стандартна среда за членство, която вероятно е от това, от което се нуждаят 90 процента (това е предположение, между другото) на собствениците на сайтове, когато планират да въведат членство компонент в техния бизнес.

Следователно това, което точно ще направим, е следното:

 • Създайте сайт за членство в WordPress, който ви позволява да доставяте / провеждате онлайн курс. Това е най-популярната форма на сайт за членство. Тя дава възможност на собственика на сайта да доставя премиум / ексклузивно съдържание само на тези, които са се присъединили към него, и не го предоставя на широката общественост.
 • Ще има един основен тип потребители на членство, които просто се наричат ​​членове. Въпреки това, структурата на сайта трябва да ни позволи да добавим други нива на членство в бъдеще, ако е необходимо.
 • Членовете ще могат да се регистрират чрез първа страница, без да е необходимо да влизат в wp-admin.
 • Членовете ще могат също да редактират своите профили и да влизат от предния край.
 • Влизането ще се извършва основно с имейл.
 • Всеки член трябва да предостави основни данни за себе си (напр. Име, фамилия, държава, имейл).
 • Ще има изключително съдържание, достъпно само за членове.
 • Членовете ще видят различни елементи от менюто.
 • Нуждаем се от възможност да персонализираме имейлите, които новите членове получават, когато се абонират.
 • След като влезете, членът трябва да се пренасочи към началната страница на зоната за членство.

Стъпка # 1: Извличане на приставки

Забележка. Представеното тук решение включва смес от приставки. Два от тях са безплатни, а третият е PRO версия на безплатен плъгин, наличен в директорията на WordPress. За да получите пълната функционалност, която обсъждаме тук, ще ви трябва тази версия на PRO. Ако просто искате да започнете обаче и да научите как да стартирате функционален сайт за членство в WordPress, безплатната версия също ще се справи.

Това са плъгините, с които ще работим:


Членове – Членство & Плъгин за редактор на ролеви потребители

Автор (и): MemberPress


94% Ratings


200000 + инсталирания


WP 4.7 + Изисква

Повече информация

members.3.0.8.zip

Текуща версия: 3.0.8

Последна актуализация: 30 април 2020 г.


94% Ratings


200000 + инсталирания


WP 4.7 + Изисква

Страница на приставката за WordPress.org


Членове – Членство & Плъгин за редактор на ролеви потребители


Регистрация на потребителя & Потребителски профил – Създател на профили

Автор (и): Cozmoslabs


94% Ratings


50000 + инсталирания


WP 3.1 + Изисква

Повече информация

profile-builder.3.1.7.zip

Текуща версия: 3.1.7

Последна актуализация: 4 май 2020 г.


94% Ratings


50000 + инсталирания


WP 3.1 + Изисква

Страница на приставката за WordPress.org


Регистрация на потребителя & Потребителски профил – Създател на профили

Ние използваме професионалната версия за най-добри резултати.

Ролеви меню на Nav

Автор (и): Кати Дарлинг


98% Ratings


100 000 + инсталирания


4.5.0Requires

Повече информация

nav-menu-roles.1.10.1.zip

Текуща версия: 1.10.1

Последна актуализация: 26 март 2020 г.


98% Ratings


100 000 + инсталирания


4.5.0Requires

Страница на приставката за WordPress.org


Ролеви меню на Nav

След като ги изтеглите и активирате, преминете към следващата стъпка.

Стъпка # 2: Създаване на допълнителни потребителски роли

Добре, така че по подразбиране WordPress ви предоставя няколко потребителски роли: Абонат, Създател, Автор, Редактор, Администратор. Тези роли са предназначени да регулират кой може да редактира / достъп до това, което се намира в задния край на WordPress сайт. Те обаче не са напълно оптимизирани да работят с предни потребители (ака. Вашите членове), така че имаме нужда от допълнителни роли.

Това се прави с Потребители плъгин. В wp-admin отидете на Потребители | Роли и кликнете върху Добави нов.

Нека се обадим на първия си член в ролята, така:

1

На Ролеви възможности списък, оставете само едно нещо проверено: прочетете.

На този етап трябва да имате допълнителната роля, видима в мениджъра на роли на Потребители | Роли:

3

Стъпка # 3: Създаване на регистрация и влизане в предния край

Това е мястото, където другият плъгин – Профил строител – влиза в игра.

Първо, нека да отидем на Профил строител | Основни настройки за да се уверите, че основните параметри са зададени правилно. Ето какво отидох с:

4

Както можете да видите, позволявам на всеки да влезе с имейл, както и потребителското име към нашия уебсайт за членство в WordPress. Оставяйки това на "само имейл" би могло да причини неудобство на съществуващите потребители – редактори и автори, които могат да имат своите акаунти в сайта.

Също така, нещата с паролите. Моят собствен избор е да отида с минимум шест знака, а силата на паролата е поне "слаб." Чувствайте се свободни да изберете каквато и опция да има смисъл за вас.

На следващо място Профил строител | Настройки на административната лента раздел. Ето какво ви съветвам да изберете там:

5

Административната лента е естествена дума на WordPress и просто не мисля, че членовете трябва да я виждат.

Сега е време да изберете необходимите полета за профил за членовете. За да направите това, отидете на Профил строител | Управление на полета.

По подразбиране има много неща там, но аз ще се отърва от повечето от него, като щракнете върху връзката Изтриване, която е в последната колона на таблицата.

6

Когато свърша, това ми остава:

7

На този етап можем да създадем първата ни форма на преден план – регистрационната форма.

Тъй като това е WordPress, това може да стане чрез стандартния интерфейс за редактиране на страници, така че просто отидете на Страници | Добави нов и въведете каквато информация желаете (вероятно е чудесен момент да обясните за какво се регистрира потребителят).

Това, което имам на моята страница за регистрация, е доста просто:

8

Късият код, който виждате там, гарантира, че който се регистрира, ще бъде присвоен "Член" роля. Краткият код отново:

[wppb-регистър роля ="член"]

Когато публикувам тази страница, ето как изглежда на предния край (темата по подразбиране):

9

Добре, така че сега, когато имаме страница за регистрация, е време да покажем формата за вход някъде.

Най-очевидното разположение би било една от зоните на джаджи на сайта. Така че просто ще отида на Външен вид | Widgets и използвайте Профил за вход в профила на Builder. Конфигурацията е доста проста:

10

Освен това ще създам и потребителска страница за вход и ще поставя този кратък код върху нея:

[Wppb-вход]

Това ще се погрижи за показването на формата за вход на отделна страница. (Ще използваме тази страница на по-късен етап.)

Стъпка # 4: Създаване на редактиране на предния профил

Въпреки че само шепа потребители ще се възползват от такава възможност, трябва да предоставите начин на членовете да променят своята информация. Тук влиза в игра страницата за редактиране на профили.

Отново, да отидем на Страници | Добави нов и създайте страницата на профила. Моята страница с профили е още едно много просто творение. Основният елемент в него е този кратък код:

[Wppb-редактиране-профил]

Също така правя някои корекции вътре в един от персонализираните блокове, видими под главното поле за редактиране на страницата:

11

Това ще гарантира, че само членовете могат да редактират профилите си.

Действителният формуляр за редактиране на потребителския профил прилича много на формата за регистрация, така че тук няма какво да се говори.

Стъпка # 5: Създаване на заключено съдържание

Ядрото на всеки сайт за членство в WordPress очевидно е съдържанието, което е достъпно изключително за членовете.

Само като демонстрация, ще създам една страница, която ще бъде моята "Начална страница на зоната за членство" и една страница, действаща като под-зона. Прости неща … всичко, което е направено чрез Страници | Добави нов. Единственото нещо, което трябва да направя, когато става въпрос за контрол на достъпа, е да изберете правилното поле в полето Разрешение за съдържание поле (вижте изображението по-горе).

Разбира се, колко широко или колко дълбоко искате да влезете в концепцията за съдържанието на членството, зависи от вас. WordPress и плъгините, които използваме тук, могат да се справят независимо от размера на вашата членска зона. Причината да създавам само две прости страници е, че е достатъчно да демонстрирам как работят нещата.

Стъпка # 6: Създаване на персонализирано меню

Следващата стъпка в нашия списък е създаване на персонализирано меню, което ще показва всички наши връзки за членство.

Въпреки това, вместо да го правим просто меню, всъщност ще покажем определени връзки въз основа на статуса на член на лицето, което в момента гледа сайта. Готино е?

Тук влиза в игра последният плъгин – Ролеви меню на Nav.

Забавлението започва в Външен вид | Менюта.

Създайте меню обикновено и го наречете, да речем, Членска зона. Изберете всички свои страници за членство и ги добавете в менюто, така:

14

Сега забавната част – предоставяне на подстраници достъпни въз основа на нивата на членство.

Когато щракнете върху стрелката надолу до всеки елемент от менюто, това ще видите:

15

Тези допълнителни настройки ви позволяват да зададете всяко ниво на достъп въз основа на статуса на член на потребителя. Ето моите настройки за всяка от страниците:

 • Вход за членство: Режим на показване – излезли потребители.
 • Регистрация: Режим на показване – излезли потребители.
 • Редактиране на вашия профил: Режим на показване – Всички; Роля за достъп – член.
 • Начална страница на зоната за членство: Режим на показване – всички; Роля за достъп – Член (плюс ролите на Автор, Редактор, Администратор).
 • Секция за друго членство: Режим на показване – всички; Роля за достъп – Член (плюс ролите на Автор, Редактор, Администратор).

След като направите това, нека добавим менюто към страничната лента и да видим как изглежда. Ето версията по подразбиране – никой не е влизал:

17

И с член, влезли в системата:

16

Стъпка # 7: Персонализиране на имейл съобщения и пренасочвания

За да работи тази стъпка, ще трябва да активираме някои допълнителни модули в Профил строител плъгин. Това се прави в Профил строител | модули. По-специално, ние ще се нуждаем от тези:

18

Първо, персонализиране на имейл съобщения.

Защо това се прави? Причината е проста, просто не искаме стандарт, "Добре дошли в моя сайт" имейли, когато някой се абонира. Персонализирането на тези съобщения е задължително, за да осигурите на членовете си наистина оптимизиран опит и да ги накарате да се почувстват добре дошли от първия ден.

Така че, за да се случи това, отидете на Профил строител | Потребителски имейл потребител.

Този раздел ви позволява да персонализирате съобщения за различни сценарии за регистрация, като: регистрация по подразбиране, регистрация с потвърждение на имейл, регистрация с одобрение от администратор, известие за одобрение от потребителя, имейл за нулиране на парола и още няколко.

19

На следващо място, нека се погрижим за пренасочванията, които се случват след определени действия, извършени от членовете. Това се прави в Профил строител | Персонализирани пренасочвания раздел.

Има много интересни неща, които можете да направите там, но просто ще експериментирам със следното:

20

Ето, аз просто задавам основно "след влизане" пренасочване, което ще отведе члена до началната страница на зоната за членство.

И другата част:

21

Тук се грижа за страниците за вход и регистрация по подразбиране в WordPress. Това прави, че пренасочва всеки, който се опита да получи достъп до wp-login.php. Това е приятно докосване, за да защитите вашия WordPress бек-енд.

Това почти затваря обхвата на демонстрацията на нашия членски сайт. Но дръжте …

Ами учителите?

Както можете да видите тук, ние не се фокусираме много върху създателите на съдържание. Мисля, че тази част от работата все още е най-добре свършена от wp-admin. През повечето време по-голямата част от работата така или иначе ще се обработва от един човек / администратор.

Моля, обърнете внимание, че с настоящата настройка не обсъждаме как да обработваме плащанията или да изграждаме по друг начин вашия сайт по начин, който да ви позволи да таксувате членовете си за участие. В момента всеки може да се регистрира, след като попълни формата за регистрация.

заключение

Значи това е! На този етап сайтът ни за членство в WordPress е завършен и готов да посрещне някои нови членове.

За да бъда честен с вас, бях влязъл в целия този процес любопитно дали наистина мога да създам функционален сайт за членство с WordPress плъгини, без външна помощ и просто като прегледам настройките и оптимизирам нещата по пътя. Но много скоро станах истински впечатлен от възможностите на тези три приставки и колко функционален ще бъде крайният продукт.

Искам да кажа, всички онези форми, пренасочвания, заключване на съдържание и т.н. Тези функции наистина са всичко, от което се нуждаете, за да създадете наистина качествен сайт за членство за вашите хора.

Но ей, това е само моето мнение. И така, какво мислите? Сайтовете за членство са нещо, което или сте готови да изпробвате или предлагате на клиентите си?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, презентация и редакция от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector