Машинно обучение в WordPress: Как да анализирате емоционалното въздействие на съдържанието си с помощта на AI

Начинът, по който хората се чувстват, докато навигират в уебсайта ви и четат съдържанието ви, е трудно да се определи количествено. Това обаче е нещо, което трябва да разберете, ако искате наистина да ангажирате аудиторията си. Това означава, че може да искате да научите как да използвате машинно обучение в WordPress, за да анализирате въздействието на съдържанието си.


С правилните инструменти всъщност можете да прецените емоционалното въздействие на съдържанието си и да го настроите, за да насочите към различни чувства. За да бъдем честни, това не е точна наука и не можем да ви кажем кои емоции ще отговарят най-добре на вашата публика. Все пак можете да научите много от процеса.

В тази статия ще говорим за това как машинното обучение в WordPress може да промени начина, по който подхождате към създаването на съдържание. След това ще ви запознаем с инструмент, който ще ви помогне да анализирате емоционалното въздействие на вашите статии. Нека се свържем с нашите чувства!
как да използваме машинно обучение в WordPress

Как изкуственият интелект може да промени начина, по който използвате WordPress

Първо, важно е да разберем, че все още не сме близо до реалните Изкуствен интелект (AI). Все пак една област, в която постигнахме огромни крачки, е машинно обучение, което е (вид) подобно поле.


WordLift – SEO с AI захранване

Автор (и): WordLift, Insideout10


92% Оценки


500 + инсталирания


WP 4.4 + Изисква

Повече информация

wordlift.3.25.5.zip

Текуща версия: 3.25.5

Последна актуализация: 28 май 2020 г.


92% Оценки


500 + инсталирания


WP 4.4 + Изисква

Страница на приставката за WordPress.org


WordLift – SEO с AI захранване

Машинното обучение включва използването на алгоритми, за да станат по-добри при определени задачи. Колкото повече данни захранвате тези системи, толкова по-добри могат да станат те при анализирането им и прогнозирането на резултатите.

Вече има няколко WordPress приложения, достъпни за обществеността, които се базират на машинно обучение. Например, има WordLift, който ви позволява да изграждате по-добри таксономии и да намирате източници за съдържанието си.

Повечето приложения за машинно обучение обаче все още са много ударени и пропуснати.

Това означава, че е трудно да се предвиди как технологията ще напредне в краткосрочен план и как ще повлияе на създаването на съдържание.

За да ви дадем по-добра представа къде се намира, говорихме с Том Евър – основателят на WordCandy – който има много опит в създаването на съдържание за уебсайтове на WordPress. Ето какво трябваше да каже:

tom ewer
Първо, важно е да запомните, че все още сме в ранните дни на изкуствен интелект и машинно обучение. Мисля, че ще видим интересни постижения в инструментите, които ви помагат да създадете по-добри таксономии за съдържанието си и да намерите свързани статии, които вашите читатели биха искали да проверят. Вече има някои плъгини, които правят това и тъй като технологията се подобрява, така ще се получат и резултатите. Не мисля, че сме някъде близо до мястото, където машинната интелигентност може да поеме процеса на създаване на завладяващо (и точно) съдържание, така че все още не бих започнала да намалява броя на писателите и редакторите! Том Евър, WordCandy

Това е солидна оценка на текущото състояние на машинното обучение за WordPress. Към този момент това е уникална технология само с няколко приложения. Въпреки това намерихме един инструмент, който използва машинното обучение в WordPress за страхотен ефект. Нека да го проверим:

Машинното обучение в WordPress: Въведение в Watsonfinds


Watsonfinds Watsonfinds

Автор (и): Watsonfinds

Текуща версия: 2.0.0

Последна актуализация: 8 май 2019 г.

watsonfinds.zip


100% Ratings


100 + инсталирания


WP 4.0 + Изисква

Watsonfinds е услуга, изградена на върха на IBM Watson система. Уотсън се смята за един вид ИИ, но за да бъдем по-точни, това е сложна система за машинно обучение с достъп до няколко терабайта данни, включваща способността да анализирате тези данни за конкретни цели.

В този конкретен случай Watsonfinds може да използва своите знания, за да анализира всеки текст в редактора на WordPress и да го раздели на пет емоции: радост, тъга, гняв, отвращение и страх. Въоръжени с тази информация, можете да ощипвате съдържанието си, докато не се насочите към точното настроение, което искате (стига да е едно или повече от тези пет).

За да използвате този инструмент, всичко, което трябва да направите, е инсталирайте и активирайте приставката. След това отидете на някоя от вашите страници или публикации и ги отворете с помощта на опцията Редактиране. Вътре ще намерите нов бутон в горната част на редактора. Кликнете върху него, когато сте готови да анализирате емоционалното въздействие на съдържанието си:
Бутонът Watsonfinds.

Сега Watsonfinds ще покаже прозорец, включващ прост анализ на вашето съдържание. Това включва процентна разбивка на силата на всяка емоция и кратък подсказка за начините, по които вашият тон може да повлияе на ангажимента:

Пример за анализ на Уотсънфиндс.

На този етап можете да се върнете да работите върху съдържанието си и да поставите в действие новия си инструмент за машинно обучение в WordPress!

Watsonfinds е безплатен плъгин, но има премия услуга в творбите, които ще включват по-задълбочен анализ.

Как да анализирате емоционалното въздействие на съдържанието си в WordPress, използвайки Watsonfinds

Както споменахме по-рано, Watsonfinds фокусира анализите си върху пет основни емоции. В този раздел ще поговорим за всеки от тях и ще обясним как можете да използвате машинно обучение в WordPress, за да се свържете по-добре с вашите потребители.

1. Тъга ☹️

Никой не иска да бъде тъжен, но е честно да кажем, че в някои случаи може да искате да предизвикате силни отрицателни емоции от аудиторията си. Целта е да не си играе с чувствата им, а да формира емоционална връзка с тях. За да илюстрираме тази точка, ето кратък абзац от една от последните ни статии, която Уотсънфиндс смята за „тъжна“:

Преминаваме през всички наши първоначални идеи и се случва едно от двете неща: осъзнаваме, че нашите статии не резонират с нашата публика или напълно ни липсва идея. Понякога се случват и двете, а липсата на растеж в съчетание с края на първоначалните ни идеи източва мотивацията ни.
Нашите резултати от тест за тъга.

Лесно е да забележим защо Watsonfinds стигна до това заключение. Всъщност ще стигнем дотам, че да кажем, че параграфът е направо потискащ. В този случай авторът използва текста, за да образува връзка с четеца, като обсъжда проблем, който всички сме преживели. По този начин, когато в крайна сметка разкрием, че има решение, емоционалното въздействие ще бъде по-значително.

От друга страна, ако пишете статия и просто скочите право в разкритието, често не е толкова ангажиращо. Забележете нашата употреба на фрази като "източва мотивацията ни" и "липса на растеж". Ако ги извадите, резултатът на тъгата намалява рязко:

Нашите актуализирани резултати за тъга.

Уотсънфиндс обаче все пак успява да разбере, че първата част на абзаца не е положителна. Това е впечатляващо, когато става дума за машинно обучение в WordPress.

2. Радост ��

Ще ви бъде трудно да намерите човек, който не се радва да се чувства щастлив, което прави тази емоция лесна продажба на съдържанието ви. Нека да видим как Watsonfinds тарифира, с малък откъс от нашата неотдавнашна статия по теми, които работят чудесно със създателите на сайтове:

Всички те са достатъчно гъвкави, за да обслужват множество цели и да направят конфигурирането на уебсайта си просто, без значение дали използвате Beaver Builder, Elementor или Visual Composer.

Без допълнително обожание, разгледайте тези красиви дизайни, изберете любимия си и започнете да персонализирате сайта си с избран строител веднага.
Резултатите от нашите радостни тестове.

Положителното завъртане в тези два параграфа е лесно да се забележи. За да ви дадем повече контекст, този откъс е това, което наричаме разкриване. Това е проста техника, която понякога използваме в уводите, където разбиваме проблем и представяме на читателя неговото решение. Естествено разкритието трябва да бъде радостен повод и Уотсънфиндс не пропусна да го забележи.

След като си играхме с машинно обучение в WordPress, открихме, че резултатът от над 60% е доста силен за всяка дадена емоция. Това означава, че чувството очевидно е преобладаващо, но не толкова, че да биеш читателите по главата с него. цялостен, Watsonfinds е особено умел в идентифицирането на „щастливи“ параграфи, което е чудесно, ако искате да сте сигурни, че съдържанието ви се удря в маркировката.

3. Отвращение ��

Досега говорихме за две доста откровени емоции. Сега е време да разгледаме по-сложното – отвращение. От гледна точка на разказването, отвращението няма толкова приложения, колкото радост или тъга, но все пак може да ви бъде полезно. Ето пример за Салман Рушди цитирам, че Уотсънфиндс е намерил предимно „отвратително“:

Един от проблемите при защитата на свободата на словото е, че често трябва да защитавате хора, които считате за възмутителни и неприятни и отвратителни.
Резултатите ни от отвратителен тест.

Watsonfinds обяснява, че този вид емоция може да бъде полезен инструмент, когато става дума за промяна на мнението на читателите. Според нашия опит обаче е много по-добре да използвате отвращението като начин да обвържете неща, които не харесвате. Например, ако преглеждахме приставка за WordPress, която сте намразили, може да кажем нещо като:

Този плъгин е един от най-лошите инструменти на WordPress, на който попаднах. Той разруши сайта ми и подпали кучето ми. Никога не бих го използвал отново, дори и да ми платите, и ви препоръчвам да го деинсталирате веднага!
Отвращението ни актуализира резултатите от теста.

Никога не сме били толкова тъпи, но този най-горният пример показва, че машинното обучение в WordPress се мъчи малко, когато става дума за анализ на отвращението. По време на нашите тестове трябваше да прибягваме до крайни прилагателни, за да постигнем оценка на отвращението си, което не е идеално.

4. Страх ��

За да поддържаме тенденцията си за отрицателни емоции, нека говорим за страх. Това не е нещо, което искате да прекалявате, но може да бъде удобен инструмент, когато се използва интелигентно в писането и маркетинга (FOMO, който и да е?). Ето пример за откъс от скорошна статия за защитени WordPress теми:

Няма да е необходимо да се тревожите толкова, че да остарее, да доведе до конфликти с плъгините си, да стане плячка на злонамерени актьори или да наруши направо сайта си.
Резултатите от нашия тест за страх.

По-рано говорихме за това как можете да използвате тъгата, за да направите по-силно впечатление във вашето въведение, но страхът също прави трика. В този случай авторът спомена за нещата, които могат да се объркат, ако не сте използвали безопасна тема, а след това те са поместени и са ви казали как да се справите с нея.

Ключът, когато става въпрос за предизвикване на страх, е да говорите за неблагоприятни резултати и как те могат да повлияят негативно на вашите читатели. Ако можете да се докоснете до нещата, от които са изплашени, ще имате по-лесен момент да ги ангажирате с решения.

5. Гняв ��

Не на последно място, нека поговорим за гнева. Честно казано, гневът рядко е една от емоциите, които се опитваме да предизвикаме от читателите, когато пишем статии. Гневът е труден инструмент, който може да ви помогне да се свържете с аудиторията си, но може и да ги отчужди. Нека създадем кратък пример за преглед на тема на WordPress и да видим какво трябва да каже Watsonfinds:

Тази тема напълно съсипе моя уебсайт и ме накара да загубя целия си трафик! Ще съдя разработчиците, този сайт и всички участващи.
Нашите резултати от теста за гняв.

Според Watsonfinds, това е само 55.34% в категорията на гнева, което е изненадващо, защото се чете като вбесен коментар в YouTube. Инструментът също така обсъжда как гневът може да подтикне читателите да предприемат действия, което може или не може да бъде така.

По наш опит, ако сте ядосани на същите неща като вашата публика, можете да го използвате образуват връзка, но не е устойчива емоция. Що се отнася до съдържанието ви, емоции като тъга, страх и радост по-лесно се определят количествено и се оправят, когато използвате машинно обучение в WordPress.

заключение

Ако можете да накарате вашите читатели да усетят нещо, можете да се ангажирате с тях и да изградите доверие по-лесно. Watsonfinds ви помага да анализирате емоционалното въздействие на съдържанието си и, доколкото ни интересува, върши прилична работа. Не ви казва какво да промените, но сигнализира, ако правилно насочвате към една от основните емоции.

Нека да разделим как всяка от тези пет емоции може да повлияе на съдържанието ви:

 1. Тъга: Тъжните чувства могат да накарат вашата публика да се почувства по-близо до вас.
 2. Joy: Щастливите читатели са най-добрият вид публика, а Watsonfinds е отличен в идентифицирането на положително съдържание.
 3. Отвращение: Тази емоция е малко трудна, но може да ви помогне да се свържете с читатели за споделени дистанции.
 4. бой се от: Въпреки негативните си конотации, страхът е много ефективен мотиватор за шофиране на конверсии.
 5. Гняв: Тази емоция може в някои случаи да ви помогне да се свържете с читателите (въпреки че смятаме, че е най-добре да я избягвате в повечето случаи).

Какво мислите за цялата идея за включване на машинно обучение в WordPress и вашите процеси за създаване на съдържание? Чували ли сте за други интересни реализации на идеята?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map