Как да управлявате няколко уебсайта на WordPress (Направете го по лесния начин с тези 5 инструмента)

Управлението на един уебсайт е трудна игра; пускането на няколко такива наведнъж може да бъде направо хаотично. �� Без подходящите инструменти за управление на множество уебсайтове на WordPress, важни задачи като архивиране и актуализации могат да се промъкнат през пукнатините.


В тази статия ще сравним пет от любимите ни инструменти за управление на множество уебсайтове на WordPress, така че нищо да не се промъкне от вас.

Ще ви покажем и как да ги използвате, за да ви помогнем да решите кой е най-подходящият за вашите нужди.

Нека влезем!

Как да управлявате множество уебсайтове на WordPress

Пет най-добри решения за управление на множество уебсайтове на WordPress (В НЕЩО)

Инструментът (ите), който решите да използвате, ще зависи от функциите, от които се нуждаете, за да опростите работния си процес. Ето бърза разбивка на това, което предлагат услугите и цената на всяка от тях:

инструмент
Безплатна опция?
Самостоятелна хоствана платформа или трета страна
Цена за премиум планове **
* И двете опции предлагат безплатни пробни периоди, а BlogVault не изисква кредитна карта
** Най-евтините планове, които поддържат множество уебсайтове
*** Можете да използвате тези решения безплатно за неограничени уебсайтове, с достъп до ограничена функционалност
ManageWPПлатформа на трети страниПремиум разширенията започват от $ 1 на сайт
MainWPSelf-домакин239,88 долара годишно за неограничен брой сайтове и достъп до всяко разширение ***
InfiniteWPSelf-домакин147 долара годишно за до 10 сайта и достъп до всяко разширение ***
CMS Commander❌ *Платформа на трети страни96 долара годишно за до 5 сайта
BlogVault❌ *Платформа на трети страниЗапочва от $ 16 за до 5 сайта, с достъп до ограничени функции

Ако искате пълната разбивка на функциите на тези услуги, продължете да четете!

Пет най-добри решения за управление на множество уебсайтове на WordPress (ПЪЛНО)

За всяко решение ще ви покажем как точно работи и какво предлага, така че можете да изберете най-добрия вариант за вас. Нека влезем!

1. ManageWP

управлявайте множество уебсайтове на WordPress: Managwp

ManageWP предлага широка гама от инструменти, които опростяват управлението на множество уебсайтове на WordPress.

Използвайки тази услуга, можете да свържете почти неограничен брой уебсайтове на WordPress, а също така да следите наличните актуализации, оптимизациите на производителността, сигурността, коментарите и други.

С ManageWP получавате достъп до много безплатни инструменти за всички ваши свързани уебсайтове.

Въпреки това, някои функции като архивиране, оптимизация на търсачките (SEO), наблюдение на времето и автоматизирани проверки за сигурност и ефективност са достъпни само на база „плащане на сайт“.

Въпреки това, ManageWP може драстично да намали времето, което прекарвате в актуализиране на всички компоненти на вашия сайт направо извън кутията. Той също така ви предлага един безплатен архив на сайт на месец и можете да влезете във всеки от таблата си с едно щракване. Идеята е ManageWP да се превърне в централен център за всеки WordPress сайт под вашето управление.

⚙️ Как да използвате ManageWP

Първо, регистрирайте се за безплатен акаунт на ManageWP. След като получите достъп до таблото си за управление, ще получите бърз преглед на всички чакащи актуализации, коментари и налични оптимизации за ефективност:

Таблото за управление на ManageWP.

Можете да добавите още уебсайтове по всяко време, като кликнете върху иконата Plus (+) в горния ляв ъгъл на таблото за управление. За да свържете уебсайт, ще трябва да настроите и активирате Управление на плъгин Worker за работници.

След като приставката е активна, върнете се на таблото за управление на ManageWP и кликнете върху иконата Plus в горния ляв ъгъл на екрана. След това услугата ще ви помоли да въведете URL адресите на вашия сайт и WordPress:

Добавяне на нов уебсайт към ManageWP за управление на множество уебсайтове на WordPress.

Ако плъгинът Worker е активен, ManageWP ще се погрижи за останалото. След това вашият уебсайт ще се покаже под списъка ви с имоти. Можете да проверите отделни сайтове, като задържите курсора на мишката върху раздела Намиране на уебсайт в горната част на екрана:

Управление на множество уебсайтове на WordPress с помощта на ManageWP.

Въпреки че можете да се справите с много задачи от главния екран ManageWP, също така ще искате да отделите известно време в раздела на всеки уебсайт. От тук можете да управлявате микро аспекти на поддръжката на сайта:

Проверка на отделни сайтове в ManageWP.

Първите стъпки с ManageWP са съвсем прости, което го прави лесна препоръка, ако цените лекотата на използване.

�� Цена и подробности

ManageWP е свободен за използване за почти неограничен брой уебсайтове. Въпреки това, много функции са достъпни само като платени добавки за всеки сайт. Можете да намерите пълен списък на добавки на страницата със специални цени, но например:

 • Резервни копия при поискване ($ 2 на сайт)
 • SEO мониторинг ($ 1 на сайт)
 • Неотложен мониторинг ($ 1 на сайт)
 • Автоматизирани проверки на ефективността ($ 1 на сайт)

Услугата предлага и пакетни сделки за потребители, които управляват над 25 уебсайта.

2. MainWP

управлявайте множество уебсайтове на WordPress: mainwp

MainWP е инструмент с отворен код, който ви позволява да управлявате множество уебсайтове на WordPress. За да го използвате, вие определяте сайт, който да действа като вашият централен център. С помощта на тази услуга можете да свържете уебсайтовете си, да управлявате всички чакащи актуализации, да наблюдавате продължителността на работата, да създавате резервни копия, да стартирате сканиране за сигурност и други.

Отвъд тези функции, MainWP ви позволява също да наблюдавате журнали за грешки, ощипвам .htaccess файловете на вашия сайт, управлявайте потребителите, следете SSL сертификатите, заедно с безброй други задачи.

Въпреки това, MainWP разчита на приставки за свързване на уебсайтовете ви. Въпреки че основният плъгин е безплатен, има някои разширения, които трябва да платите. Ще разгледаме този аспект по-късно.

⚙️ Как да използвате MainWP

Както отбелязахме, MainWP изисква да използвате една настройка на WordPress като централен център. Препоръчваме да използвате чисто нова инсталация на WordPress, която не се използва за хостване на уеб сайт на живо.

За да определите WordPress сайт като свой център, първо трябва да инсталирате MainWP табло за управление плъгин:

MainWP приставки.

След като приставката е активна, тя ще стартира съветник за конфигурация – ще пропуснем това засега – и ще свърже нов сайт ръчно. Ето как изглежда таблото за управление на MainWP:

Таблото за управление MainWP.

Преди да можете да свържете нов сайт, ще трябва да инсталирате MainWP Child плъгин на него. След като приставката е активна, върнете се на таблото на MainWP и кликнете върху бутона New Site в горната част на екрана:

Добавяне на нов сайт към MainWP за управление на множество уебсайтове на WordPress.

MainWP ще поиска URL адреса и идентификационните данни на вашия сайт, преди да можете да кликнете върху бутона Добавяне на сайт. Ако успее, вашият уебсайт ще се появи в центъра на MainWP:

Проверка на уебсайт с MainWP.

Извън портата MainWP ви предоставя много повече информация за свързаните ви сайтове, отколкото други инструменти за управление на WordPress. За да получите достъп до пълния му набор от функции, ще трябва да настроите някои разширения. Няколко ключови разширения на MainWP са безплатни, включително инструменти за мониторинг, архивиране и сканиране на сигурността, което помага да се намалят разходите.

�� Цена и подробности

Въпреки че MainWP сам по себе си е безплатен, няколко полезни разширения са достъпни само ако сте вие закупете Pro лиценз:

 1. Месечен пакет: Практически неограничени сайтове за $ 19,99 на месец.
 2. Пожизнен пакет: Еднократна такса от 399 долара отново ви осигурява почти неограничен брой сайтове.

Като цяло безплатните MainWP плъгини и разширения предлагат достатъчно функционалност, за да се конкурират самостоятелни услуги като ManageWP. Освен ако не се нуждаете от достъп до конкретни разширения, може да не се наложи да закупите премиен лиценз.

3. InfiniteWP

управлявайте множество уебсайтове на WordPress: infinitewp

InfiniteWP е подобен на MainWP по това, че ще трябва да посочите един уебсайт за свой централен център. След това можете да свържете вашите WordPress уебсайтове като нормални и да управлявате ключови аспекти на ежедневните си операции.

С безплатната версия на InfiniteWP можете да актуализирате всички компоненти на вашия сайт наведнъж, да генерирате и възстановите архивиране и да имате достъп до всяко табло с едно кликване.

Отвъд това InfiniteWP предлага широка гама от допълнителни функции, достъпни само за премиум планове. Това включва миграция на уебсайтове, сканиране на злонамерен софтуер, наблюдение на времето и други.

⚙️ Как да използвате InfiniteWP

За да използвате InfiniteWP, трябва да изтеглете своя плъгин за инсталатор. След като имате ZIP файла, качете и го инсталирайте на сайта, който искате да използвате като свой център. Когато активирате приставката, той ще ви попита къде искате да инсталирате администраторския панел InfiniteWP:

Избор къде да инсталирате панела InfiniteWP.

Обърнете внимание, че за разлика от MainWP, панелът InfiniteWP не „превзема“ целия уебсайт. Все още ще можете да използвате централния си център като сайт на живо, което е приятно докосване.

По време на инсталационния процес приставката ще ви подкани да създадете нова база данни:

Създаване на нова база данни за InfiniteWP.

Освен това ще трябва да зададете нови идентификационни данни за вход, преди да получите достъп до панела за управление. Тя трябва да е празна, така че първата ви задача е да свържете един от уебсайтовете си. Когато добавите нов уебсайт през панела си InfiniteWP, той ще поиска неговия URL адрес, информация за вход и ключ за активиране:

Добавяне на нов уебсайт към InfiniteWP за управление на множество уебсайтове на WordPress.

За да свържете уебсайт, трябва да инсталирате и настроите InfiniteWP клиент плъгин на него. Активирането на приставката ще даде уникален ключ за активиране:

Вашият ключ за активиране InfiniteWP.

След като добавите уебсайт, ще можете да видите дали има налични актуализации на основното табло за управление InfiniteWP. Можете също да преместите с мишката върху всеки свързан сайт, за да видите неговите подробности, да добавите нови публикации или да генерирате нова резервна копия:

Проверка на уебсайт с InfiniteWP.

Въпреки че InfiniteWP предлага много възможности за управление на множество уебсайтове на WordPress, интерфейсът му оставя много да се желае. Ако обаче се съсредоточите само върху функционалността, това не е лош вариант.

�� Цена и подробности

Самият плъгин InfiniteWP е безплатен и можете да го използвате, за да свържете всички уеб сайтове, които управлявате. Въпреки това, без лиценз, вие сте ограничени до достъпа до функции за управление на актуализациите, създаване на резервни копия и вход с едно щракване. Ето бърза разбивка на премиални лицензи:

 1. Starter: До 10 сайта за 147 долара годишно
 2. Разработчик: До 20 сайта за 247 долара годишно
 3. На свободна практика: До 50 сайта за $ 347 годишно
 4. агенция: Неограничени сайтове за $ 447 на година

Въпреки че премиум версията на InfiniteWP предлага подобна функционалност на MainWP, последната е значително по-евтина опция с по-добър интерфейс.

4. CMS Commander

управлявайте множество уебсайтове на WordPress: cms command

CMS Commander е изключително уникален сред множество инструменти за управление на уебсайтове на WordPress. На повърхността това е подобна премиум услуга, която ви позволява да свързвате сайтовете си и да използвате централно табло за управление на тях.

CMS Commander обаче предлага множество функции, които не виждате с други решения. Например, той поддържа множество партньорски програми извън кутията, което ви позволява да включвате партньорски връзки в публикациите си, докато ги редактирате. Освен това ви дава възможност да управлявате реклами, да проследявате връзки и други.

Нещо повече, CMS Commander включва основите, които очаквате да намерите, като управление на архивирането, групови актуализации, управление на потребители, вход с едно щракване и други.

⚙️ Как да използвате CMS Commander

CMS Commander е услуга на трета страна, която ви позволява да създадете акаунт за управление на вашия уебсайт WordPress. Първата задача е да изберете план и да въведете данните си за плащане.

Цените варират в зависимост от това колко уебсайтове искате поддръжка, но всички те предлагат безплатни изпитания. След като получите достъп до таблото за управление на CMS Commander, можете веднага да добавите нов уебсайт:

Добавяне на нов уебсайт към CMS командира за управление на множество уебсайтове на WordPress.

Както обикновено, ще трябва да настроите плъгин на целевия уебсайт за CMS Commander, за да установи връзка:

Плъгинът за CMS Commander.

След като свържете уебсайт, ще можете да следите критичните показатели от таблото за управление на CMS Commander. Те включват връзки, вашите Google PageSpeed ​​Insights резултат, налични актуализации и още:

Мониторинг на уебсайт с помощта на CMS Commander.

Като цяло, CMS Commander предлага един от най-лесните за използване интерфейси, които сме опитали досега. Чувствате се като използвате родното табло, само вие можете да управлявате множество уебсайтове на WordPress от един панел.

�� Цена и подробности

CMS Commander предлага a широк спектър от планове в зависимост от това колко уебсайтове искате да управлявате и администрирате акаунти, които искате да настроите. Ето неговите планове за начинаещи, за да ви дам представа колко да бюджетите:

 1. До пет уебсайта за $ 8 на месец
 2. До десет уебсайта за 12 долара на месец
 3. Двама допълнителни потребители и до 20 уебсайта за $ 16 на месец

Всеки план включва 14-дневен пробен период, който ви дава достъп до всички функции на CMS Commander.

5. BlogVault

управлявайте множество уебсайтове на WordPress: blogvault

На пръв поглед BlogVault изглежда като резервно решение за резервно копие. Въпреки това, след като започнете да ровите в неговите функции, той започва да изглежда по-скоро като пълноценен инструмент за управление на множество уебсайтове на WordPress.

С BlogVault получавате резервни копия на вашия сайт, които се връщат цяла година. Въпреки това, вие също така получавате достъп до вградена функционалност за стадиране, ежедневно сканиране на злонамерен софтуер, проследяване на времето и ефективността, двуфакторна автентификация (2FA) за вашите сайтове и други.

Функционалността за защита е първокласна и осигурява инструменти за закаляване на сайта, защитна стена в реално време и много други елементи, свързани със сигурността. Когато става въпрос за по-обща администрация на сайта, ще искате да разгледате мощните опции за отчитане – всяка може да бъде автоматизирана и планирана също.

Освен това BlogVault предлага и актуализиране с едно щракване за вашите приставки и теми. Имайки предвид общия набор от функции, ясно е, че BlogVault няма от какво да се страхува от други платформи за управление на WordPress.

⚙️ Как да използвате BlogVault

За да започнете, регистрирайте се за безплатна седемдневна пробна версия на BlogVault, която не изисква вашите данни за плащане. След като получите достъп до контролния панел, въведете URL адреса на уебсайта, който искате да свържете, и BlogVault ще ви помоли да настроите приставката за връзка. Услугата може дори да се погрижи за настройката на приставката, ако й предоставите вашите данни за вход.

Добавяне на нов уебсайт към BlogVault за управление на множество уебсайтове на WordPress.

Сега BlogVault ще синхронизира вашия уебсайт с неговата платформа и ще извърши първото архивиране:

Синхронизиране на уебсайта ви с BlogVault.

Можете да наблюдавате наличните архиви по всяко време, като изберете сайт от списъка си. От тази страница можете също да преместите или възстановите някое от своите архиви:

Управление на архивирането на сайта чрез BlogVault.

От същия този екран вие също получавате достъп до всички останали функции на BlogVault. Активирането на опцията за защита, която виждате по-горе, например включва ежедневни сканирания злонамерен софтуер за вашия уебсайт. Както отбелязахме, BlogVault разполага с множество функции, които могат да ви помогнат да управлявате и поддържате целия си уебсайт, така че препоръчваме да работите по пътя си, за да откриете точно какво можете да направите.

�� Цена и подробности

BlogVault предлага a широк спектър от планове в зависимост от това колко уебсайтове искате да управлявате. Ето някои от плановете, така че знаете какво да очаквате:

 1. Лични планове: Поддръжка за един уебсайт, като цените варират от 7,40 до 20 долара на месец (в зависимост от функциите, които искате).
 2. Планове за малък бизнес: Поддръжка за до пет уебсайта, като цените варират от 16 до 45 долара.

Въпреки че плановете за малък бизнес ви позволяват да управлявате множество уебсайтове, голяма част от функционалността на услугата е ограничена до по-скъпи опции.

Кой е най-добрият инструмент за управление на множество уебсайтове на WordPress?

За да обобщим, ето петте ни топ предложения за управление на множество уебсайтове на WordPress:

ManageWP и BlogVault са нашите най-добри избор, ако цените удобни за потребителя интерфейси. Последният обаче не предлага безплатна опция и цените им си заслужават само ако искате да управлявате голям брой уебсайтове.

MainWP и InfiniteWP осигуряват много повече функционалност от другите инструменти в този списък. Въпреки това, MainWP е мили по-добри, когато става дума за лекота на използване и предлага повече функции безплатно.

накрая, CMS Commander е интересен избор, ако поддържате множество партньорски или съдържателни сайтове и искате да управлявате всичките си публикации с помощта на централен център.

Имате ли въпроси за това как да управлявате множество уебсайтове на WordPress? Попитайте в секцията за коментари по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map