Как да инсталирате WordPress теми и приставки от GitHub

Много разработчици на теми и разработчици на WordPress използват GitHub за прилагане на контрол на версиите за своите проекти. Това означава, че всичките им код и файлове са достъпни за всеки, който може да ги види и изтегли. Въпреки това, трябва да инсталирате WordPress плъгини от GitHub ръчно, може да бъде смущаващо.


Както вероятно можете да си представите, има инструменти, които ви помагат да оптимизирате процеса на инсталиране на плъгини и теми от GitHub. В зависимост от метода, който сте избрали, можете дори да гарантирате, че всеки инсталиран от вас софтуер ще се актуализира автоматично, всеки път, когато разработчиците правят промени в неговото хранилище. По този начин можете да се ориентирате с всеки проект към съдържанието на сърцето си.

В тази статия ще говорим за това защо трябва да използвате GitHub за вашите проекти за разработка на WordPress.

След това ще ви покажем как да инсталирате WordPress плъгини от GitHub (и теми също!) С помощта на WP Pusher, специален инструмент. Да се ​​захващаме за работа!

Защо трябва да помислите за използването на GitHub

За непосветените, GitHub е платформа, изградена на върха на Git система за контрол на версиите. Този тип софтуер позволява на няколко разработчици да работят върху едни и същи файлове едновременно. Използвайки го, разработчиците могат да качват своя код и файлове в хранилище, което могат да споделят с всеки. Те получават контрол кой има достъп до него, но други хора също могат да „разклонят“ тези хранилища и да направят свои собствени промени в кода.

Накратко, GitHub е перфектното средство за сътрудничество с отворен код. Ето само някои от причините разработчиците да се възползват от използването на GitHub за своите WordPress проекти:

 • Той следи промените във всеки проект. С GitHub, разработчиците могат да видят кога всеки файл в тяхното хранилище е променен и кога последният му е актуализиран.
 • Опростява сътрудничеството. Работата върху съвместен проект за WordPress може да бъде главоболие. Разработчиците, кодиращи редом с други хора, може да трябва да споделят файлове напред и назад и въпреки това да се уверят, че никой не работи едновременно върху същите. При GitHub това вече не е проблем
 • Това е перфектна платформа за проекти с отворен код. Функцията за разклоняване на GitHub и достъпните хранилища го правят идеален за платформи с отворен код точно като WordPress. Това го прави перфектен ресурс при работа върху безплатни плъгини и теми.

Разговаряхме с Бен Пайнс от Elementor относно използването на GitHub. Популярният създател на страници с отворен код има хиляди комути в платформата, така че е ясно, че разработчикът е посветен на работния процес:

Бен Пайнс
[…] Ако сте разработчик, вашите посетители да изтеглят приставката от GitHub е удобно.

Можете да получите емисии, звезди, вилици и вноски. В WordPress Repo той е базиран на SVN и има по-малко активни разработчици, които го използват. GitHub е чудесен както за получаване на обратна връзка и принос от колегите разработчици.Ben Pines

Ако сте нови в разработката на WordPress, GitHub е идеалното място да започнете. Можете да сте в крак с развитието на любимите си теми и плъгини, за да видите как работи процесът, и сами да ги изтеглите, за да се забиете под капака. Можете дори да създадете свои собствени вилици за конкретни приложения. Когато сте готови да създадете свои собствени теми и плъгини, можете да ги качите в GitHub и да се възползвате от помощта и поддръжката на по-голямата WordPress общност.

Поради тези причини и повече, GitHub си струва да проверите и е перфектната начална стъпка към ставането на WordPress разработчик. Първото нещо, което ще трябва да направите, е да научите как да инсталирате WordPress приставки от GitHub!

Как да изтеглите WordPress плъгини и теми от GitHub ръчно

Изтеглянето на приставка или тема от GitHub не е по-сложно от използването на WordPress.org. За начало ще искате да проверите дали приставката или темата, която искате да изтеглите, имат обществено хранилище. Това често се случва за безплатни плъгини и теми, но не и за първокласни, както може би очаквате. Много разработчици дори ще се свързват към своите хранилища от съответните им страници на WordPress.org.

След като откриете приставката или темата, която търсите в GitHub, просто кликнете върху бутона Клониране или Изтегляне над списъка му с файлове. След това можете да изберете дали да отворите това хранилище с помощта на настолния клиент на GitHub или да го изтеглите като цип файл:

Инсталирайте WordPress плъгини от GitHub - изтеглете ги първо.

След като запазите zip файла, просто го качете, инсталирайте и активирайте както бихте направили всеки друг плъгин. С това вие сте в бизнеса!

Както можете да видите, този подход е забележително прост. Това обаче не означава, че не можем да го подобрим. В крайна сметка може да се наложи да изтегляте теми и плъгини от GitHub доста често. Ето защо в следващия метод ще извършим инсталацията с помощта на инструмент, който помага да се автоматизира процеса.

Как да инсталирате WordPress плъгини от GitHub с помощта на WP Pusher…, а също и теми

В основата си WP Pusher плъгин предприема стъпките, които очертахме в последния раздел и върши работа за вас. Всичко, от което се нуждае, е достъп до вашия акаунт в GitHub и връзка към хранилището, което съдържа желаната от вас тема или плъгин. След това WP Pusher взема тези файлове и ви помага да инсталирате WordPress приставки от GitHub.
wppusher

Този инструмент обаче прави повече от просто инсталиране на файлове. Той може също така да актуализира автоматично всеки плъгин или тема, която сте задали, като го използвате, и това ще се случва всеки път, когато някой изтласка нова версия. Нещо повече, той дори може да „поеме“ и управлява плъгини, които вече сте инсталирали от други източници, ако можете да намерите съответните им хранилища. Като цяло WP Pusher е отличен вариант, ако искате да използвате плъгини, които са в постоянно развитие или ако искате да тествате собствените си проекти.

За да започнете, първо изтеглете WP Pusher от началната му страница, след това инсталирайте и активирайте. След това отидете на новия раздел на WP Pusher на таблото за управление и потърсете опцията GitHub. Вътре ще намерите поле, в което трябва да въведете маркер GitHub, за да свържете акаунта си. Кликнете върху получаване на токен GitHub и ще се появи нов прозорец с искане за вашите идентификационни данни:

Свързване на вашия акаунт в GitHub.

След като влезете, ще трябва да упълномощите приложението WP Pusher, като кликнете върху зеления бутон:

Упълномощаване на приставката за WP Pusher.

Накрая ще получите своя маркер GitHub. Просто го копирайте, поставете го в споменатото по-рано поле и кликнете върху бутона Save GitHub token под него:

Въведете маркера си в GitHub.

Сега плъгинът е готов за навиване. За да инсталирате тема, например, отидете на раздела WP Pusher → Install Theme на таблото ви за управление. Вътре ще трябва да посочите кои хранилища искате да използвате:

Инсталиране на тема от GitHub.

Имайте предвид, че не е необходимо да поставите пълния URL адрес за всяко хранилище. Само името на акаунта и името на хранилището ще свърши работа. Например, ако искате да инсталирате темата Twenty Seventeen, въведете WordPress / двадесетсемнадесет в съответното поле, като това:

Инсталиране на тема двадесет и седемнадесет от GitHub.

Точното име на всяко хранилище се появява в горната част на страницата му в GitHub, така че всичко, което трябва да направите, е да го копирате. Можете също така да посочите дали искате да използвате конкретен „клон“ на това хранилище. В повечето случаи обаче препоръчваме да оставите тази опция по подразбиране. В крайна сметка по подразбиране обикновено е готовата за обществеността версия:

Посочване на клона, който искате да инсталирате.

И накрая, можете да активирате настройките да актуализират автоматично вашия плъгин или тема всеки път, когато има ново натискане към неговото хранилище. Можете също така да го настроите да поеме съществуващите приставки или теми, които вече сте инсталирали от друг източник, както споменахме по-рано:

Конфигуриране на темата ви да се актуализира автоматично.

В този момент просто щракнете върху Тема за инсталиране и след това изберете опцията Активиране. След това той ще се покаже както в раздела Ви за външен вид → Теми и за WP Pusher → Теми:

Раздел Тема на WP Pusher's.

Този процес работи точно така, ако искате да инсталирате WordPress плъгини от GitHub. Единствената разлика е, че за да инсталирате един от тях, вместо това ще искате да влезете в раздела WP Pusher → Install Plugin. След това просто изплакнете и повторете за всички други теми и плъгини, които искате да изтеглите!

заключение

GitHub е чудесна платформа за изучаване на добавките и любимите ви добавки и теми на WordPress. Това е безценен ресурс за разработчиците за първи път, тъй като можете лесно да се разхождате под „под капака“ на всеки проект, да правите оправки, ако желаете и дори да се включвате в колаборации. По-късно ще можете да качвате свои собствени теми и приставки към уебсайта и да получавате обратна информация от други разработчици.

В обобщение, има два начина за инсталиране на WordPress плъгини от GitHub (и темите също работят по същия начин). Можете да изтеглите техните хранилища като ципирани файлове и да ги качите на вашия сайт, или можете да използвате WP Pusher за автоматизиране на процеса. Предишният метод е по-прост, но предимството на втория е, че след като инсталирате приставка или тема, инструментът автоматично ще се погрижи за актуализациите за вас.

Имате ли въпроси относно GitHub? Нека поговорим за тях в секцията за коментари по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим комисионна. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map