11 начина да ускорите ефективността на WordPress (актуализиран)

11 начина да ускорите ефективността на WordPress (актуализиран)

11 начина да ускорите ефективността на WordPress (актуализиран)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

11 начина да ускорите WordPress


Как да ускорим WordPress със сигурност е гореща тема в наши дни. За щастие има множество техники, които можете да използвате, за да свършите работата. Така че, нашето намерение тук е да изброим всеки трик, който знаем за това, може да направи вашия сайт WordPress много по-бърз.

Но първо …

Това е пост за гости от Ахсан Парвес.

Защо трябва да ускорявате WordPress?

Има много причини, които звънят на алармени звънци, някои от които дори могат да предизвикат големи опасения за вас:

 1. Търсачките (като Google) класират уебсайтове с пъти по-бързо зареждане от тези с бавно зареждане. Така че, ако искате да подобрите позицията си в SERPs, подобряването на скоростта трябва да бъде един от вашите приоритети.
 2. Проучванията показват, че зареждането на сайтове скорост над 2 секунди обикновено води до около 47 процента от посетителите, отскачащи от уебсайта. Така че, за да поддържате интереса на около половината от посетителите си, трябва да ускорите вашия WordPress.
 3. Онлайн купувачите са най-нетърпеливата партида; очакват страницата да се зареди в рамките на секунда. Така че, ако управлявате магазин за електронна търговия на WordPress, тогава по-добре се пригответе да направите големи подобрения, така че вашият бизнес да бъде по-печеливш.

Как да тествате времето за зареждане на уебсайта си?

Първо, първо трябва да анализирате текущото време за зареждане на вашия уебсайт. Имайте предвид, че тази скорост може да се различава от страница на страница, тъй като зависи от различни фактори, а именно:

 • размера на тази конкретна страница,
 • колко заявки генерира,
 • независимо дали е кеширано или не,
 • и накрая, какъв тип съдържание (статично или динамично) хоства.

Началната страница на уебсайта обикновено се използва като еталон за тестване на времето за зареждане. За да се провери скоростта на уебсайт, следните три инструмента се използват широко в мрежата:

 1. WebPageTest.org
 2. Tools.Pingdom.com
 3. PageSpeed ​​Insights (Това всъщност не отчита времето за зареждане на страницата, но подчертава елементите, които можете да настроите, за да ускорите WordPress)

Добре, време е да започнем да говорим за някакъв бизнес! Ето 11-те начина за ускоряване на WordPress:

1. Изберете по-добър доставчик на уеб хостинг

Основният фактор, който влияе върху скоростта на уебсайта, е хостингът на вашия уебсайт WordPress. Може да изглежда добра идея да хоствате новия си уебсайт на споделен хостинг доставчик, който предлага "неограничен" честотна лента, пространство, имейли, домейни и др. Обаче, въпросът, който обикновено пропускаме по отношение на тази оферта, е, че споделените хостинг среди не успяват да доставят добри времена за зареждане в пиковите часове на трафика и повечето не успяват да осигурят 99 процента време за работа през всеки месец.

Споделеният хостинг има тенденция да осигурява по-лоша производителност, тъй като споделяте едно и също сървърно пространство с безброй други уебсайтове и не се казва колко ресурси използват другите. Плюс това не знаете точно колко добре са оптимизирани сървърите.

За щастие, уеб хостинг индустрията е напреднала с технологиите, а цените на доставчиците на хостинг услуги в облак са намалели с течение на времето. В днешно време можете да закупите специализирани облачни сървъри от SiteGround, DigitalOcean, Amazon Web Services и дори Google Compute Engine на номинална цена. Въпреки това настройването на тези сървъри може да бъде обезсърчаваща задача, тъй като се изисква да настроите сървърите от нулата. Има уеб хостинг доставчици като Cloudways (където работя), които правят задачата да настроят оптимизирани облачни сървъри толкова лесно, колкото кликването и стартирането.

2. Използвайте лека тема / рамка за WordPress

Темите на WordPress с много динамични елементи, плъзгачи, джунджурии, социални икони и много повече лъскави елементи са изключително привлекателни за окото. Но не забравяйте това: ако имат твърде много елементи и по-големи размери на страниците, те определено ще накарат вашия уеб сървър да тръпне.

Най-добрият вариант тук е да използвате леки теми. Едно от решенията е да преминете към една от темите по подразбиране на WordPress. Друго е да изпробвате нещо подобно фирн, построен от същите хора зад CodeinWP.


фирн фирн

Автор (и): Themeisle

Текуща версия: 2.7.1

Последна актуализация: 21 май 2020 г.

neve.2.7.1.zip


96% Оценки


833 922 изтегляния


2.7.1Version

Освен това, за богат на функции уебсайт, можете също да изберете тема, която използва добра рамка като Bootstrap или Foundation.

3. Намалете размера на изображението

Изображенията са основният принос за увеличението на размера на дадена уеб страница. Номерът е да намалите размера на изображенията, без да правите компромиси с качеството.

Ако ръчно оптимизирате изображенията с помощта на разширението на Chrome PageSpeed ​​Insights или Photoshop или други инструменти, процесът ще отнеме много време. За щастие има налични плъгини за почти всичко, за което се сетите, включително оптимизация на изображенията. Тези, които си струва да се споменат са:

Използването на някой от гореспоменатите приставки на вашия WordPress сайт ще намали драстично размерите на изображенията, като по този начин ще подобри скоростта на вашия уебсайт.

4. Смесете JS и CSS файловете

Ако стартирате уебсайта си чрез инструмента Google PageSpeed ​​Insights, вероятно ще бъдете уведомени за минимизиране на размера на вашите CSS и JS файлове. Това означава, че като намалите броя CSS и JS обаждания и размера на тези файлове, можете да подобрите скоростта на зареждане на сайта.

Освен това, ако знаете как да заобиколите темите на WordPress, можете да изучите ръководствата предоставени от Google и направете ръчно фиксиране. Ако не, тогава има приставки, които ще ви помогнат да постигнете тази цел; най-популярното е Autoptimize Това може да помогне за оптимизиране на CSS, JS и дори HTML на вашия уебсайт WordPress.

5. Използвайте разширени кеширащи механизми с кешинг плъгин

WordPress кеширащи приставки (напр. W3 Total Cache) съществуват отдавна, което улеснява сложните задачи за добавяне на правила за кеширане към елементите на вашия уебсайт. Комбинирането на такива приставки с усъвършенствани механизми за кеширане като Varnish може да ви помогне да подобрите скоростта на зареждане на уебсайта си и в крайна сметка да ускорите значително WordPress.

6. Използвайте CDN

Хората, които посещават вашия уебсайт, принадлежат на различни места по света и няма нужда да казваме, че скоростта на зареждане на сайта ще се различава, ако посетителите са разположени далеч от мястото, където е хостван сайтът ви. Има много CDN (Content Delivery Networks), които помагат за поддържане на скоростта на зареждане на сайта до минимум за посетители от различни страни. CDN съхранява копие на вашия уебсайт в различни центрове за данни, разположени на различни места. Основната функция на CDN е да обслужва уеб страницата на посетител от най-близкото възможно място. Cloudflare и MaxCDN са сред най-популярните CDN услуги.

7. Активирайте GZIP компресията

Компресирането на файлове на вашия локален компютър може да спести много дисково пространство. По подобен начин за мрежата можем да използваме компресия на GZIP. Тази маневра ще намали драстично използването на честотната лента и времето, необходимо за достъп до вашия уебсайт. GZIP компресира различни файлове, така че всеки път, когато посетител се опита да получи достъп до вашия уебсайт; техният браузър първо ще трябва да разархивира уебсайта. Този процес намалява до голяма степен използването на честотната лента.

Можете да използвате или плъгин като PageSpeed ​​Ninja, което позволява компресиране на GZIP или добавете следните кодове във вашия .htaccess файл.

Текст / обикновен AddOutputFilterByType DEFLATE
Текст / html AddOutputFilterByType DEFLATE
AddOutputFilterByType DEFLATE текст / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE текст / css
Приложение AddOutputFilterByType DEFLATE / xml
Приложение AddOutputFilterByType DEFLATE / xhtml + xml
Приложение AddOutputFilterByType DEFLATE / rss + xml
Приложение / javascript на AddOutputFilterByType DEFLATE
Приложение AddOutputFilterByType DEFLATE / x-javascript

8. Почистване на базата данни WordPress

Изтриването на нежелани данни от вашата база данни ще намали размера му до минимум и също така ще помогне за намаляване на размера на вашите архиви. Също така е необходимо да изтриете спам коментари, фалшиви потребители, стари чернови на вашето съдържание и може би дори нежелани приставки, както и теми. Всичко това ще намали размера на вашите бази данни и уеб файлове и по този начин ще ускори WordPress – вашия WordPress.

9. Деактивирайте или деинсталирайте приставки

Запазването на нежелани приставки на уебсайтовете ви в WordPress ще добави огромно количество боклуци към вашите уеб файлове. Освен това, той също така ще увеличи размера на вашия архив и ще постави огромно количество натоварване на сървърните ви ресурси, докато се генерират резервни файлове. По-добре е да се отървете от плъгините, които не използвате, и също така да потърсите алтернативни методи за използване на услуги на трети страни за автоматизиране или планиране на задачи (като споделяне на вашите най-нови публикации в социалните медии).

IFTTT или Zapier са две уеб услуги, които помагат при автоматизирането на такива задачи и намаляват тежестта върху ресурсите на вашия уебсайт и сървър.

10. Сведете външните скриптове до минимум

Използването на външни скриптове на вашите уеб страници добавя голям парче данни към общото ви време за зареждане. По този начин, най-добре е да използвате малък брой скриптове, включително само основните неща като инструменти за проследяване (като Google Analytics) или системи за коментиране (като Disqus).

11. Деактивирайте pingbacks и trackbacks

Pingbacks и trackbacks са два основни компонента на WordPress, които ви предупреждават всеки път, когато вашият блог или страница получи връзка. Може да звучи полезно, но имате и неща като Google Webmaster Tools и други услуги, за да проверите връзките на вашия уебсайт.

Поддържането на pingbacks и trackbacks също може да постави нежелано количество напрежение на ресурсите на вашия сървър. Това е така, защото всеки път, когато някой се опита да се свърже към вашия сайт, той генерира заявки от WordPress напред и назад. Тази функционалност се широко злоупотребява и при насочване към уебсайт с DDoS атаки.

Можете да го изключите изцяло в WP-администратор → Настройки → Дискусия. Просто премахнете избора "Разрешаване на известия за връзки от други блогове (pingbacks и trackbacks)." Това ще ви помогне да ускорите още малко WordPress.

заключение

Най-голямото предимство от намаляването на времето за зареждане на уебсайта Ви е, че това ще помогне изключително за подобряване на опита на посетителите Ви. Случаят остава същият, независимо дали използват мобилни устройства или персонални компютри. Освен това, това също ще подобри класирането ви в SERPs. В крайна сметка намалената честотна лента на вашия хостинг и по-бързата скорост на зареждане на сайта от страна на клиента ще ви бъдат от полза както за кратко, така и за дългосрочен план.

Ако все още не сте започнали блог, вижте това ръководство: как да направите сайт на WordPress. Това е чудесен ресурс, който предлага стъпка по стъпка уроци за изграждането на личен или професионален блог.

Сега е твой ред. Как да ускорите WordPress? Имате ли някакви трикове на ръкава си?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector