10+ WP-CLI трикове за управление на вашия WordPress сайт (актуализирано за WP-CLI 2.3.0)

10+ WP-CLI трикове за управление на вашия WordPress сайт (актуализирано за WP-CLI 2.3.0)

10+ WP-CLI трикове за управление на вашия WordPress сайт (актуализирано за WP-CLI 2.3.0)
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Забележка. WP-CLI 2.3.0 току-що беше пуснат, което прави идеалното време да разгледаме по-задълбочено какво може да предложи WP-CLI като цяло, както и как най-добре да започнем работа с него. Нека ви предупредя, ако все още не сте експериментирали с WP-CLI, пригответе се да бъдете впечатлени, когато видите какво е възможно.


WordPress е прекрасен проект, но както при всеки софтуер може да се окажете, че желаете да имате някакъв заден достъп до кода и базата данни. Тези от вас, които някога сте опитвали нулиране на вашите администраторски данни със счупена връзка за нулиране на паролата знайте за какво говорим!

За щастие, има решение, което може да помогне. WP-CLI проект ви дава достъп до командния ред до вашата инсталация на WordPress, което означава, че можете да управлявате по-голямата част от уебсайта си, като използвате няколко бързи инструкции в терминала.

Например, ако вашите "нулиране на парола" връзката е прекъсната, можете просто да промените паролата си вместо WP-CLI. Има много подобни ситуации, при които WP-CLI е полезен. Плюс това, ние просто обичаме хакерското усещане, което идва с работата в командния ред.

В тази статия ще ви представим някои от обикновено дразнещите задачи, които WP-CLI прави почти забавно изживяване, и ще ви покажем как да ги изпълнявате с помощта на инструмента. Нека се напукаме!

WP-CLI

TL; DR по проекта WP-CLI

WP-CLI означава WordPress команден ред (начална страница), тъй като този инструмент ви дава достъп до системата за управление на WordPress чрез командния ред.

Обикновено трябва да използвате онлайн потребителския интерфейс, за да управлявате ръчно уебсайта на WordPress (wp-администратора). И с това грижата за счупен сайт или управлението на преходни периоди често включва копаене през файлове с помощта на FTP или опит за писане на персонализиран PHP код. WP-CLI опростява процеса на работа на вашия сайт, като ви предоставя пряк достъп с пряк достъп, заобикаляйки нуждата от допълнителни плъгини.

WP-CLI начална страница

Ако никога досега не сте използвали командния ред, има малка крива на обучение. Въпреки това, след като започнете, WP-CLI може значително да ускори начина, по който работите със своя уебсайт. Ще можете да управлявате сложни промени в базата данни, плъгини и теми с няколко натискания на клавиши. Ако ви харесва интерфейсът с обикновен текст, можете дори да го използвате, за да модерирате коментари, опции и менюта. (Всичко, което ще разгледаме по-нататък в това ръководство.)

Накратко, WP-CLI прави много трудни задачи прости и бързи. Нещо повече, WP-CLI също може да се разширява. Ако имате потребителски нужди, е възможно да пишете уникални скриптове които работят с WP-CLI според вашите спецификации.

Преди да продължим напред, важно е да осъзнаем това WP-CLI не е плъгин за вашия WordPress сайт, а инструмент, който е инсталиран на вашия сървър. С други думи, ако искате да използвате WP-CLI, ще трябва да го инсталирате както в локалната си среда за разработка, така и на вашия хостинг сървър на живо за постоянен достъп. Това може да означава намиране на хост, който предлага WP-CLI предварително инсталиран.

(Забележете; всички от нашите най-препоръчани решения за уеб хостинг за WordPress, SiteGround, A2 хостинг и WP Engine имат WP-CLI инсталирани по подразбиране за своите клиенти; с други думи, можете да започнете да използвате WP-CLI веднага след като приключихте с настройката на хостинг акаунта си с тези компании).

Допълнително четене на основите на WP-CLI:

Как да управлявате вашия WordPress сайт чрез WP-CLI

След като WP-CLI е инсталиран, можете да използвате командния ред, за да отворите папката за уебсайта на WordPress, който искате да управлявате. Ако работите на живо на вашия хостинг сървър, ще ви трябва сигурен достъп до черупки.

Въпреки това препоръчваме първо да изпробвате тези команди в среда за разработка! Няма бутон за отмяна, така че ще искате да се чувствате доста удобно с този инструмент, преди да го използвате на жив сървър. За да започнете, ето четири полезни начина да практикувате като използвате WP-CLI на вашия сайт.

1. Бързо погледнете във файла wp-config.php

WP-CLI винаги е бил доста ефективен, когато става дума за конфигуриране на нов сайт. Например, удобният командата wp config create ви позволява да създадете свеж конфигурационен файл и да поставите всички важни подробности в него. Обикновено много по-бързо, отколкото да правите това по традиционния начин, особено ако сте бърз печатар.

Но WP-CLI го прави крачка напред. За основната команда wp config има два подкомманди.

Първият е следният:

wp config get

 • изброява константи и глобали, както са дефинирани в текущия ви файл wp-config.php.

WP-CLI конфигурация get

Другото е това:

wp конфигурационен път

 • просто показва път към текущия файл wp-config.php.

Ако искате да получите още повече ръце с инсталирането на WordPress, можете също да използвате друга команда WP-CLI:

wp db size –tables

Доста полезно да ви помогне да решите дали имате нужда от оптимизация на база данни или не.

WP-CLI db таблици

2. Пуснете основните актуализации

Обикновено пускането на актуализация включва влизане в администратора и кликване през няколко страници, за да актуализирате вашия сайт.

С WP-CLI актуализациите лесно се стартират с една проста команда:

WP ядро ​​актуализация

Това, което прави този подход уникален е, че той може да приема аргументи, за да персонализира какво се случва, когато го стартирате. Да речем, че наскоро сте актуализирани до версия на WordPress, която счупи критичен плъгин на вашия сайт. Авторът на тази приставка все още не е имал възможност да се актуализира, но трябва сайтът ви да работи правилно. Въпреки че е най-добре да поддържате актуализиран сайт, можете да промените ядрото, като добавите флага на версията към вашата команда и се върнете обратно до точката, в която не е имало конфликт:

WP актуализация на ядрото – версия = 4.7.1

Друга полезна характеристика на скриптирано решение като WP-CLI е, че можете да го планирате да се изпълнява редовно за всички инсталирани сайтове. Невероятно мащабируем е за тези, които управляват множество сайтове. Например, като използвате добавка като WP-CLI WP инструменти от Bluehost ви позволява автоматично да стартирате актуализации за всеки уебсайт на вашия сървър.

WP-CLI основна командаУспешна актуализация на ядрото чрез WP-CLI.

3. Актуализирайте, деактивирайте и изтрийте досадни приставки

Обикновено, ако плъгин повреди вашия сайт напълно (или дори просто деактивира вашия администратор), трябва да влезете чрез FTP и да промените името на папката му, за да го деактивирате. От друга страна, има а проста WP-CLI команда за дезактивиране на приставки:

wp плъгин деактивира пример с плъгин-име

WP-CLI плъгинУспешно дезактивиране на плъгини с WP-CLI.

Ако плъгин ви създава сериозни проблеми и трябва да бъде изтрит, можете да го направите, като вместо това използвате командата за изтриване:

wp приставка изтриване на приставка-име-пример

Освен това можете да пропуснете ръчни актуализации за плъгини, като изпълните команда, подобна на функцията за актуализиране на ядрото на WordPress:

wp актуализация на плъгини – всички

И вероятно нещо, което би трябвало да спомена в началото, WP-CLI също ви позволява проверете състоянието на плъгините в момента на вашия сайт. За целта използвайте:

wp статус на плъгин

WP-CLI статус на приставката

Поотделно може да не изглежда, че тези команди ще ви спестят много време. Важно е обаче да запомните, че директният достъп до сървъра е много по-бърз, отколкото да чакате уеб браузър да интерпретира всички скриптове и стилове, свързани с графичен потребителски интерфейс. Ако често се налага да управлявате тези видове задачи, може да се изненадате колко бързо се събира допълнителното ви време.

4. Нулирайте потребителските пароли

Представете си, че сте загубили администраторската си парола за WordPress. Опитахте връзката за нулиране на паролата, но по някаква причина имейл за нулиране няма да се покаже във входящата ви поща. Заключени ли сте завинаги от сайта си в WordPress? Не с WP-CLI.

WP-CLI предлага бързо управление на потребителите, включително възможност за нулиране на пароли използвайки следния ред:

wp актуализация на потребител [email protected] –user_pass = пример за нова парола
WP-CLI потребителУспешното актуализиране на потребителските идентификационни данни с WP-CLI.

С толкова прости команди, че няма нужда да изпадате в паника или да се притеснявате от сложни решения, за да получите достъп отново до вашия сайт. Изминаха дните на ръчно бъркане на паролата ви и вмъкването й директно в базата данни …

Освен това, тъй като всичко това се осъществява чрез защитена връзка със вашия сървър, вие също не жертвате сигурността на уебсайта си, като използвате този метод.

5. Архивиране и манипулиране на базата данни

WordPress не улеснява директното взаимодействие с вашата база данни. Това може да бъде разочароващо, когато искате да изпълнявате на пръв поглед прости задачи, като например пускане на актуализация без приставка или търсене и замяна на зададена фраза.

Можете да използвате WP-CLI, за да улесните тези работни места. Тя ви позволява да оптимизиране и ремонт бази данни с прости команди като:

wp db оптимизиране
wp db ремонт

Ако пишете персонализирано запитване, можете бързо да го тествате, като използвате команда за запитване:

wp db заявка "ИЗБЕРЕТЕ * ОТ wp_options"

Въпреки това, преди да сте твърде доволни от задействане на базата данни, важно е да знаете как да създавате резервни копия. Командата за създаване на SQL резервни копия в WP-CLI е, както следва:

wp db износ

Това ще създаде SQL файл *, който можете да използвате, за да възстановите базата данни на вашия сайт, ако нещо се обърка. Той дори работи добре, когато се използва в комбинация с резервни приставки.

* Името на файла, което ще бъде дадено, е доста случайно. За да зададете свой собствен, използвайте това:

wp db експортиране на вашето име.sql
WP-CLI база данниWP-CLI превръща работата с базата данни на вашия сайт в голяма степен.

6. Почистете ревизиите след публикуване

Ревизиите след публикуване са нещо, с което имаме доста трудно време тук, в CodeinWP. Някои от най-често актуализираните ни публикации имат 200+ ревизии, което прави управлението на нещата наистина трудно.

Главно, когато отидете на стандартната страница за сравнение на версията в WordPress (следваща снимка на екрана), получавате тази лента в горната част. Чрез него можете да изберете двете ревизии, които искате да сравните. Това е добре, ако имате под-20 редакции на публикация. Но с повече от 100, лентата става не-кликваща – искам да кажа, че не можете лесно да насочите към точната редакция, която искате – изисква усъвършенстване на пикселите във вашите кликвания. Лентата е просто твърде гъста.

Лента за ревизии на WordPress

За да се преборите с това по някакъв начин, можете да зададете ограничение за броя на разрешените ревизии на една публикация във вашия wp-config.php файл (напр. Определете (‘WP_POST_REVISIONS’, 40);). Но това ограничава само ревизиите на бъдещите ви действия. Премахването на всички съществуващи ревизии, които са над тази маркировка, е на вас. Това може да стане по няколко начина. Един от тях е чрез плъгин. Другото е чрез WP-CLI.

А начинът WP-CLI е просто много по-бърз. За да започнете, трябва да инсталирате допълнителен WP-CLI пакет, наречен WP-ревизии-CLI.

Това може да стане чрез проста команда:

WP пакет инсталирате trepmal / wp-reitions-cli

След това можете да използвате шепа готини нови WP-CLI команди:

wp ревизии чисти

 • премахва стари редакции на всички публикации. По подразбиране е стойността на WP_POST_REVISIONS – запазвайки само най-новите ревизии.

Освен това, ако искате да бъдете по-добре с вашите ревизии, можете например да контролирате редакциите за конкретна публикация:

wp ревизионен списък –post_id = ID

 • ви дава списък на всички ревизии за дадена публикация.

Ревизии на WP-CLI

Или:

wp ревизии чисти –post_id = ID – преди дата = DATE

 • премахва ревизии на дадена публикация, публикувана на или преди някаква дата (ГГГГ-ММ-DD).

Като цяло, наистина страхотна функция и особено ако сте склонни да актуализирате съществуващите си публикации доста често – което естествено води до много ревизии. Много съм развълнуван да видя какви нови функции ще внесе пакетът wp-reitions-cli в бъдеще.

7. Създайте детска тема, като сега (!)

Разбира се, създаването на детски теми не е вечеря трудно. Но все пак първо трябва да отидете на официална справка в Codex – само за да се уверите, че някои фини детайли не са променени, след това създайте function.php и CSS, поставете го в нова директория и т.н., и така нататък.

WP-CLI ви дава по-бърз метод. Всичко, което правите е това:

wp скеле дете-тема NEW-CHILD-SLUG –parent_theme = SLUG –theme_name = TITLE

… и това е всичко. Това, което получавате в резултат, е оперативна, празна детска тема, базирана на зададена родителска тема.

WP-CLI детска тема

Налични са и някои допълнителни параметри. Например, можете да направите това:

wp скеле детска тема SLUG –parent_theme = SLUG –theme_name = TITLE –author = ПЪЛНО ИМЕ –author_uri = URI –theme_uri = URI – активиране – force

 • –сила презаписва файлове, които вече съществуват.

8. Създайте много тестово съдържание за тестване

Когато работите върху какъвто и да е проект на WordPress, фиктивното съдържание е нещо, което вероятно се нуждаете сравнително често.

 • Може би работите върху някакъв нов плъгин, който обработва редица публикации и след това им прави нещо.
 • Може би искате да видите дали вашата страница не работи добре.
 • Може би искате да поставите още неща в менютата си, за тестване.
 • И така нататък…

Обикновено това, което правех в такива случаи, беше да натисна Ctrl + F и да започна да търся онова досадно XML сметище с примерно WordPress съдържание, което имам някъде. Но това отнема време и като че ли по някакъв начин подхвърлям файла всеки път.

Както и да си представите, WP-CLI има някои опции и за това:

wp пост генерира –count = 10

 • създава 10 празни публикации; но не е нужно да спирате само на 10 – WP-CLI обещава, че 1000 също е перфектно изпълнима стойност.

Или, за да направим нещата по-фактически:

къдря http://loripsum.net/api/4 | wp публикация –post_content –count = 10

 • създава 10 публикации, всеки от които има 4 абзаца от манекен lorem ipsum текст, внесени от loripsum.net.

9. Попълнете сайта си

Има една наистина готина WP-CLI команда, която ви позволява да изпразвате сайта си от цялото му съдържание (включително публикации, коментари, условия и мета), като същевременно оставяте конфигурацията на сайта и потребителите непокътнати. Това е следното:

wp сайтът е празен

Ако сте склонни да използвате същата настройка за разработка на WordPress за повечето от вашите тестове / експерименти / и т.н. тогава веднага знаете колко време ще ви спести това нещо.

Въпреки че можете да постигнете същия ефект, като преминавате през съдържанието си ръчно или използвате phpMyAdmin, тази команда WP-CLI е в собствена лига, когато става въпрос за скорост.

Можете също така да направите:

wp сайт празен – зарежда се

 • се отърва от всичко във вашето "качени" папка.

10. Премахнете всички спам коментари

На първо място, WP-CLI ви дава много възможности по отношение на управлението на коментарите. Например, можете:

 • създаване на нови коментари с wp коментар създаване
 • актуализиране на коментари с wp коментар актуализация
 • одобряване на коментари с wp коментар одобряване
 • и много повече

Но може би най-интересното нещо, което можете да направите тук, е да изтриете всички спам коментари от вашия сайт наведнъж. Това е особено полезно, ако някога събудите хиляди нови коментари за спам във вашата база данни.

Командата е следната:

wp коментар изтриване $ (wp списък с коментари –status = спам –format = идентификатори)

Това е чист хак. Главната команда за изтриване на коментари на wp очаква аргумент – идентификационните номера на коментарите, които трябва да бъдат изтрити. За да предоставим идентификационните номера, ние извикваме друга команда – wp списък с коментари – която показва списък на всички коментари, обозначени като спам. Доста готин, нали??

11. Укротете wp-cron

Стандартният wp-cron механизъм не беше най-надеждното нещо. Повече или по-малко, когато планирате публикация в WordPress, никога не можете да сте 100% сигурни, че тя наистина ще се появи на живо (поне моят опит).

WP-CLI може да ви помогне да укротите cron само с помощта на тази команда:

wp cron event run –due-now

 • задейства всички събития на cron, дължими в момента.

WP-CLI wp-cron

Бонус: Два "мета" трикове за WP-CLI

Колкото и страхотно да е WP-CLI, това все още е текстов интерфейс, което означава, че е трудно винаги да си спомним как да използваме тази или онази команда.

Има две неща, които можете да направите, за да си помогнете:

първи, стандартната помощна команда:

wp помощ КОМАНДА

 • показва помощ за всяка команда в WP-CLI.

Следващия, има аргумент –prompt, който работи с повечето (или дори всички?) WP-CLI команди. Например, ако се опитам да генерирам ново съдържание като това:

wp публикация –prompt

WP-CLI ще изброи всички аргументи, които са налични за командата за генериране, и ми позволи да попълня празните места (мога да натисна Enter за неща, които не са задължителни – вътре в скобите). Така:

WP-CLI бърз аргумент

заключение

WP-CLI приема много задачи, които често се смятат за тромави и ги прави толкова прости, че са почти забавни за справяне. Вместо да прекарвате часове за преодоляване на препятствия, които ви пречат да решавате истинските проблеми, можете да използвате WP-CLI, за да получите бързо достъп до почти всичко, което ви е необходимо във вашия WordPress сайт.

Има много ситуации, при които WP-CLI може да ви бъде полезен, а тези, представени по-горе, са само началото и ни дават само представа колко полезен може да бъде WP-CLI, след като наистина овладеем неговите възможности.

Имате ли въпроси за WP-CLI? Или може би имате свои собствени чисти трикове, които искате да споделите с нас? Хоп в секцията за коментари по-долу и ни уведомете!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оригинален текст на Джон Хюз и Карол К. Оформление и представяне от Карол К.

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector