Какви са най-добрите шрифтове за лога? 10 стъпки за намиране на перфектния един + 23 готини шрифта, с който да започнете

Какви са най-добрите шрифтове за лога? 10 стъпки за намиране на перфектния един + 23 готини шрифта, с който да започнете

Какви са най-добрите шрифтове за лога? 10 стъпки за намиране на перфектния един + 23 готини шрифта, с който да започнете
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

най-добрите шрифтове за лога


Да разберем кои са най-добрите шрифтове за лога може да не е най-лесната задача. Например, дори директорията в DaFont.com сама изброява изумителните 36 000+ шрифта. И това със сигурност не е всичко, което е налично там. Вероятно можете да намерите също толкова шрифтове на други места или дори повече.

И така, как да преминете през цялото това изобилие и да намерите най-добрите шрифтове за лога, които най-вероятно работят за вашия проект? Това е мястото, където публикацията, която имаме за вас днес, влиза в игра. Преминаваме през всички различни черти, които правят качествен шрифт на логото, и изброяваме редица препоръки, за да започнете.

И добре, знам, че може би сте скептично настроени към идеята като цяло. В крайна сметка логото на една компания е много индивидуален и оригинален проект, така че търсите обобщение като "най-добрите шрифтове за лога като цяло" изглежда странно, но моля, потърсете ме, ще го поговорим.

От друга забележка, колкото и да е трудно да се нарече селекция от най-добрите шрифтове за логотипи, обаждането на най-лошите е доста просто. Comic Sans много? Или може би въздействие? Papyrus? Моля, не използвайте тези шрифтове. Никога! ��

Как да започнете да търсите най-добрите шрифтове за лога?

Нека започнем с това, което не правите. И това не е шрифт само защото ви харесва начина, по който изглежда. Това е капан, в който е лесно да паднеш. Вместо това опитайте да мислите за това по този начин:

Това, което търсите, не е шрифт за вас, а по-скоро за вашите клиенти или клиенти. Шрифтът трябва да резонира с тях дори повече, отколкото е необходимо, за да резонира с вас.

Въпреки че ще ви дам няколко примера на шрифта, все пак е добра идея първо да се съсредоточите върху дефинирането на този идеален шрифт "се чувства като" за теб.

Започнете, като изброите основните стойности, които вашата марка иска да възприеме, основните характеристики на вашата ниша, а също така определете перфектната си личност клиент / клиент.

Това може да звучи като ненужна стъпка за още "действие центрирана" сред вас, но целта тук е главно да напишете няколко неща – просто така можете да вземете бързо решение, когато разгледате определен шрифт и се чудите, "дали този шрифт отговаря на моя бизнес?"

С всички тези отговори, нека да разгледаме някои опции и да разгледаме някои от най-добрите шрифтове за лога.

1. Вземете решение за лого или емблема на емблема

Някои шрифтове се вписват по-добре с лого, основано на емблема (например Harley Davidson), а някои с лого на думи или на текст (например Visa).

Harley

виза

а) Емблеми

Ако ще използвате лого на емблемата, шрифтът ви вероятно трябва да бъде по-тонизиран, за да не надхвърли емблемата.

Starbucks е добър пример тук. Въпреки че компанията се е отклонила от това да има какъвто и да е текст в сегашното си лого, за 24 години (1987-2011) те използват това:

Старбъкс

Шрифтът е прост, малко тежък, показващ името на компанията и основния продукт във всички тапи. Въпреки че текстът е сравнително масов в сравнение с емблемата, тази двукрака русалка все още е фокусна точка.

Ако имаше по-наперен шрифт, той щеше да надвие емблемата и да я направи по-малко видима. Можете да използвате подобни принципи, когато търсите шрифт за вашето лого на емблемата.

Подобни възможности за избор на шрифт:

Montserrat - сред най-добрите шрифтове за лога?

бизон

б) Отметки на думи

Когато избирате текстово лого или словесен знак, вашият шрифт трябва да бъде по-представителен или различен. С други думи, този път самият шрифт е фокусът и това трябва да се покаже.

По същество вие правите логото си самоличността на марката, така че няма нужда от емблема. Ето пример от една компания:

Google

На този етап също си струва да обмислите получаването на изцяло персонализиран дизайн на лого, което донякъде включва изграждането на персонализиран шрифт.

Например, по принцип всеки игрален филм, който някога е идвал със собствен заглавен шрифт. Всъщност те бяха по-скоро като частични шрифтове. Наричам ги частични, тъй като е трудно да повярвам, че дизайнерите са подготвили цели шрифтове, а не просто да работят върху буквите, които ще се появят в заглавието. Това беше казано, поради популярността на тези филми, други дизайнери се намесиха по-късно, за да създадат цели шрифтове.

Ето няколко примера за персонализирани шрифтове с лого, използвани във филми: Извънземноапокалипсис сегаОтмъстителите.

И така, въпросът да си зададете текстово лого е дали искате да инвестирате в проектирането на нещата от нулата или да използвате някой от по-представителните готови шрифтове.

Ако това е предишното, можете да намерите няколко страхотни дизайнери, които да ви помогнат във Fiverr.

За последното, ето няколко примера за уникални шрифтове, които могат да се използват за лога:

американски дъб

Монтана

волтаж

2. Останете в тон с нишата

Всяка ниша или пазар има свой набор от правила, очаквания и донякъде обща вибрация, която се забелязва.

По същество би трябвало да се стремите към една и съща вибрация – да нагласите шрифта на шрифта да отговаря на този на бизнеса и нишата.

Например, за лого на стоматологичен кабинет е важно да предадете усещането за безопасност, чистота, професионализъм, дружелюбност. Просто няма много смисъл да използвате това за логото на вашия зъболекарски кабинет:

хамелеон

Това, което се опитвам да кажа е, че колкото и привлекателна да изглежда концепцията за открояване, това не винаги е правилният избор за много ниши.

Вероятно всички бихме искали "наруши" в каквато и ниша да сме, но това рядко се прави чрез самото лого.

Не бъдете външния, който трябва да бъде различен, независимо какво. Пасва, но се подобри.

Професионален съвет. Ако искате лого на емблемата, тази емблема може да бъде частично изключена, за да се избегне скуката. Например, сигурен съм, че сте виждали безброй лога на недвижими имоти, включващи къщи, сгради, небостъргачи и какво ли още не. Използвайте нещо различно.

Вземете например логото на Pizza на Domino. Вижте всяка пица в него?

домино

Ето няколко интересни избора сред най-добрите шрифтове за лога в различни пазари и ниши:

Здраве и добро физическо и психическо състояние:

съботната

Декор:

blushandbloom

Приложения и технологии:

Andes

Бръснарница, но и уиски:

уиски

Грижа за деца, детска градина, бебешки продукти:

слънчева светлина

3. Изберете шрифт, който е достатъчно уникален

Както всички знаем, едно от ключовите качества на логото е, че е оригинално и уникално. В крайна сметка искате хората да идентифицират вашия бизнес по неговото лого.

За да се случи това, не можете да изберете шрифт, който е твърде популярен. Просто не искате да попадате на шрифта си сред природата, тъй като се използва за нещо, с което наистина не искате да свързвате бизнеса си.

От една страна, популярните шрифтове са популярни по причина – това са качествени творения, които се харесват на много хора. Но популярните шрифтове са меч с две остриета при търсене на най-добрите шрифтове за лога.

Това, което искате да изберете вместо това, е нещо, което е "достатъчно уникален." Качественият шрифт винаги ще бъде популярен до известна степен, така че вероятно в крайна сметка ще се натъкнете на него; просто не искате целият свят да го използва.

Ето няколко примера за оригинални шрифтове:

келтски

atlantika

Без късмет

Pintanina

4. Изберете шрифт, който добре мащабира

Не всички шрифтове са създадени, за да изглеждат добре във всички размери. Нито в различни медиуми. Някои шрифтове изглеждат добре само в демонстрационния си лист и никъде другаде.

Вземете например това:

Dragonflight

Изглежда страхотно, когато е достатъчно голям. Но го намалете и той губи своята магия.

Винаги тествайте вашия шрифт в множество сценарии. Преоразмерете логото си, за да сте сигурни, че е четим и интересен във всички размери.

Някои примери за шрифтове, които добре мащабират:

сбирка

централна област

Hogar

5. Използвайте шрифт, който превежда добре на нисък контраст

Някои сценарии може да са трудни за четене при сценарии с нисък контраст.

Работата с логото на компанията е, че не винаги контролирате ситуацията във връзка с това как и къде ще се използва вашето лого.

Може би ще спонсорирате събитие и логото ви ще бъде поставено в плакат, над който нямате творчески контрол. Или може би ще използвате вашето лого като видео воден знак, с много неща се движат на заден план.

Във всяка такава ситуация, ако избраният от вас шрифт не е универсален по отношение на сценариите с нисък контраст, логото може да бъде трудно да се разграничи.

Шрифтовете с по-тънки букви или сложен ръкописен дизайн могат да споделят тези проблеми.

6. Изберете шрифт, който се вписва във вашите други шрифтове на уебсайта

Шрифтовете са като бири. Рядко си добър само с един.

При класически сценарий на уебсайта ще ви трябват поне още два шрифта, освен шрифта на логото:

 • шрифта на заглавието на вашия уебсайт
 • шрифта на тялото на вашия уебсайт

Всички, които трябва да се поберат един с друг.

Можете да използвате инструмент като Fontjoy за да си помогнете тук. Ще посочи готино двойки шрифтове на базата на начален шрифт.

fontjoy

7. Изберете между серифи или sans

Sans-serif или serif е най-старият въпрос, свързан с шрифта от всички тях.

Ето как изглеждат серифите:

серифи

Най-общо серифните шрифтове са по-декоративни, официални, класически, по-добри за четене на дълги текстове. Sans-serif е по-модерен, по-лесен за смилане за по-млада аудитория, може би по-подходящ за текст на екрана.

В края на деня тук няма правилен или грешен отговор. И двата типа стилове могат да работят добре сред най-добрите шрифтове за лога, но всичко зависи от това как те се вписват с вашия бизнес и марка.

Някои примери за интересни шрифтове за сериф и sans-serif:

Лейтън

Венеция

Condell

chromoxome

8. Внимавайте с ръкописни и скриптови шрифтове

Ръчно написаните шрифтове могат да бъдат страхотен избор за правилния бизнес и лого, но носят и някои рискове. Много от тях вече сме обсъждали по-горе – мъгливо поведение в ситуации с нисък контраст или недостатъчно ясно, когато се намалява много.

В същото време, за да играете на защитника на дявола, този тип шрифтове могат да бъдат страхотни при изпращане на съобщение, богато на емоции или създаване на определена вибрация.

Ето няколко примера за ръкописни и скриптови шрифтове, които не страдат от общите недостатъци:

търговска марка

Летен фестивал

9. Вижте какви популярни стартъпи използват

Всеки път, когато работите върху собственото си лого, е добра идея да направите по-широко пазарно проучване и да проучите какво правят другите компании в пространството – как успяват да се откроят, какво правят срещу не и т.н..

Също така е добре да отидете малко по-широко – извън вашата ниша – и да се вдъхновите да разглеждате избора на шрифтове сред популярните стартиращи компании.

Ето един наистина интересен инструмент от MyFonts, който анализира шрифтове с помощта на дадена снимка.

стартови шрифтове

10. Не очаквайте да останете с шрифт за неопределено време

Дори най-големите марки навън сменят или усъвършенстват логата си. Наистина не бива да очаквате да останете с този един шрифт за години напред.

Вземете например Apple. Това е първото им лого:

ябълка първо лого

Ако не можете да го видите там, сър Исак Нютон седи под дърво с лъскава ябълка, надвиснала над главата му. Колко далеч е това от сегашното лого на Apple?

Целите се променят, пазарът се променя, очакванията на клиентите се променят и т.н. Вероятно ще усъвършенствате логото си в някакъв момент след две до три години. Така че не го преценете днес. Не се опитвайте да бъдете перфектни при първото си движение.

Ако някой шрифт изглежда отговаря на вашето лого, вашия бизнес, ниша и това просто се чувства правилно, не търсете нещо по-добро. Определете се на това, което имате. Можете да подобрите по-късно. Успехът на една компания рядко никога не се основава само на логото.

Какво следва?

Когато правите тези умствени гимнастики, търсите най-добрите шрифтове за лога:

 1. Започнете със списък от 5-10 шрифта, които изглеждат достатъчно добри, и след това направете своя път надолу към топ 3.
 2. След това създайте логото си с всеки шрифт поотделно и сравнете резултатите.
  • Разпечатайте ги в различни размери.
  • Използвайте логата на вашия уебсайт.
  • Вижте уебсайта на мобилни устройства.
  • Направете ги огромни.
  • Направете ги малко.
  • Помолете вашите колеги да гласуват за най-горния.
 3. След като всичко е готово, трябва да имате подбрания си списък с най-добрите шрифтове за лога и може би вашият перфектен шрифт №1 под ръка..

�� Допълнително четене: 20 страхотни дизайнерски портфейла, които да видите преди да създадете свой собствен, ето как да бъдете най-лошият дизайнер на WordPress на планетата, еволюцията на потребителския интерфейс на WordPress (2003 до 2018 г.)

Имате ли вашият перфектен шрифт за лого все още? Кое е? Чувствайте се свободни да споделяте в коментарите.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector