Как да създадете пазар за физически продукти като Etsy (в WordPress)

TL; DR: "WordPress и електронна търговия"? Кой би предположил само преди 5 години, че това би било жизнеспособна възможност. Със сигурност не някой в ​​моя университетски клас. Въпреки това ние сме тук. А WordPress вече е напълно способен да борави с електронна търговия от всякакъв тип. За да проверим степента на това, ние разглеждаме темата за създаването на физически пазар на продукти като Etsy … всичко в WordPress. Ето как Колин се заеме с темата и неговия точен процес стъпка по стъпка:


Търсите да скочите на влака на пазара за много доставчици? Ако е така, създаването на пазар на физически продукти като Etsy е един чудесен начин да направите точно това. Най-хубавото е, че това може да стане с WordPress.

Към 2016 г., Etsy имаше над 1.6 милион продавачи с 677 долара милион в брутни продажби на стоки само през третото тримесечие на 2016 г.. Това е доста доставчици, които търсят помощ, за да продадат тон стоки!

Но вероятно сте с впечатлението, че многостранните пазари трябва да са скъпи. Искам да кажа, че Etsy има огромен екип от разработчици, които работят за тях … ще трябва да харчите хиляди долари, за да създадете нещо подобно, нали така?

Не точно! В отговор на популярността на онлайн пазарите се появиха редица инструменти за многостранен пазар. Това означава, че вече не е необходимо да разбивате банката на персонализирано решение, ако искате пазар като Etsy.

Всъщност можете да започнете за по-малко от сто долара използвайки WordPress, WooCommerce и плъгин, наречен WC доставчици.

Ето как точно да направите това:

Пазар на физически продукти като Etsy на WordPress

Как да създадете пазар на физически продукти като Etsy в WordPress:

Първо, какво са доставчиците на WC и как ни помага да правим това, което искаме да правим?

WC Vendors е безплатен плъгин, който разширява функционалността на WooCommerce, за да го превърне във физически пазар на продукти като Etsy. Аз се настаних на WC доставчици за този урок, защото:

 • Той е предназначен за физически продукти.
 • Безплатната версия е достатъчно мощна, за да започнете работа (макар че абсолютно ще искате премиум версията за най-удобния за пазара пазар).
 • Тя включва основни функции като лесни комисионни плащания, представяне на продукти на предния продукт за собственици на магазини (само в премия) и други.
 • Премиум версията включва специална тема, за да се възползвате от всички функционалности на доставчиците на WC.

Тъй като WC доставчиците използват силата на WordPress, всичко, което трябва да го използвате, е:

 • Домейн и хостинг (повече информация)
 • Работен екземпляр на WordPress
 • Тема (или темата, включена в премията за WC доставчици)
 • WC доставчици + WooCommerce

Ето как точно можете да настроите пазар за физически продукти като Etsy с помощта на WC доставчици и WooCommerce:

Стъпка 1: Изберете вашия хостинг

С блог може да успеете да се пързаляте с хостинг с по-малко от звезда (макар че все още никога не е добра идея). Но с магазин за електронна търговия с много доставчици, не можете да се ощастливявате на хостинга.

Проучено Akamai Потребителите на електронна търговия и откриха няколко заключения, които заслужават допълнителен фокус върху времето за зареждане на страниците за магазините за електронна търговия:

Тук не играят само данните на Akamai. Други проучвания постоянно установяват, че по-бавното време за зареждане на страници означава по-малко реализации за електронна търговия. Например, Намерен е интуит че всяка секунда от бръсненото време за зареждане на страницата е равно на a 1% увеличение на процента на конверсия или повече! Това е огромно.

За всяка секунда печалба:Оригинално време за зареждане
Промяна на времето за зареждане
Промяна на реализациите
Над 7s-1s+3%
Между 5-7s-1s+2%
По-долу 4s-1s+1%

Така че, ако искате вашият пазар за много доставчици да е успешен, започнете с качествен хостинг. Защото колкото и да оптимизирате вашия сайт, хостингът все още е ключов за свръхзвукови скорости на зареждане на страницата.

В този момент, ако сте редовен тук, знаете точно кои компании препоръчваме по отношение на хостинга. Ако не, проверете това – резултатите от нашето проучване. Накратко:

 • За да започнете, SiteGround ще ви осигури страхотен баланс на скорост и достъпна цена. За парите той има най-доброто представяне на всеки достъпен хостинг.
 • Тъй като пазарът ви расте, може да искате да помислите за надграждане до премиум хост като Kinsta. Ето нашия преглед на Kinsta.

Стъпка 2: Инсталирайте тема, доставчици на WooCommerce и WC

След като настроите хостинга и домейна си, време е да инсталирайте WordPress, изберете тема и започнете да закръгляте необходимите приставки.

Ако все още не искате да се разхождате по премиум тема, можете да започнете с безплатна тема на WooCommerce. За този урок ще използвам нашата собствена безплатна версия ShopIsle. Но не се колебайте да използвате каквато и тема, фокусирана върху WooCommerce, гъделичка фантазията ви.

Shopisle

След като инсталирате и активирате темата си, трябва да инсталирате WC доставчици и WooCommerce. От съществено значение е да инсталирате и двете, тъй като доставчиците на WC се нуждаят от WooCommerce, за да функционират правилно.


WooCommerce WooCommerce

Автор (и): Automattic

Текуща версия: 4.1.1

Последна актуализация: 27 май 2020 г.

woocommerce.4.1.1.zip


92% Оценки


5,000,000 + инсталирания


WP 5.0 + Изисква


WC Marketplace Marketplace - Multivendor Marketplace решение за WooCommerce WC Marketplace Marketplace – Multivendor Marketplace решение за WooCommerce

Автор (и): WC доставчици

Текуща версия: 2.1.20

Последна актуализация: 12 май 2020 г.

wc-vendors.2.1.20.zip


90% Ratings


10000 + инсталирания


5.0.0Requires

Първо инсталирайте WooCommerce и преминете през съветника за настройка.

Съветник за настройка на WooCommerce

След това продължете напред и инсталирайте WC доставчици. Ако започвате с безплатната версия, можете да я инсталирате директно от таблото за управление на WordPress.

Разбира се, има редица други общи настройки на WordPress, които трябва да направите, но в този урок ще се съсредоточа само върху функционалността на пазара за много доставчици..

Стъпка 3: Конфигуриране на WC доставчици

Добре, тази стъпка е важна. Тук ще зададете подробности като тарифи за комисионна, регистрация на доставчик и данни за плащане.

Започнете, като се насочите към WooCommerce → WC доставчици.

3.1: Общи настройки

На Общ табл, не забравяйте да настроите стандартната ставка на комисионната, която искате да предложите на доставчици:

Как да създадете пазар за физически продукти като etsy

Можете да зададете персонализирани тарифи за отделни продукти по-късно, но това ще бъде стандартната ставка, която първоначално се прилага за всички продукти.

Тук също трябва да настроите опциите си за регистрация. Ако не искате ръчно да одобрявате приложения за доставчици, можете да го деактивирате. Но не бих го препоръчал. Не искате вашият пазар да бъде съсипан от потребители на спам.

Също така трябва да конфигурирате как искате да се справите с парите, които събирате за данъци и доставка. По принцип вие избирате дали да запазите тези плащания или те да отидат при доставчика.

По-нататък по страницата можете да конфигурирате URL плей за вашите страници на доставчици, както и някои други опции за стил. Добре е обаче да оставите това като по подразбиране.

3.2: Продукти

На Продукти ще изберете кои полета са достъпни за вашите доставчици, когато създават нов продукт. Например, ако не искате вашите доставчици да могат да създават виртуални или изтеглящи се видове продукти, трябва да поставите отметка в тези квадратчета, за да ги скриете:

Тъй като създавате физически пазар на продукти като Etsy, вероятно ще искате да скриете няколко от тези полета, за да опростите процеса на създаване на продукта за доставчици..

Тези полета са подходящи за обикновени магазини на WooCommerce, но вероятно не искате вашите доставчици да могат да групират продукти или да задават персонализирани данъци.

3.3: Възможности

Най- Възможности Разделът ви позволява да настроите разрешенията, които вашите доставчици ще имат.

За Поръчки и Доклади опции, препоръчвам ви да оставите всички опции проверени (по подразбиране).

Важният вариант тук е Продукти. Тя ви позволява да решите дали продуктите, предоставени от вашите доставчици, изискват ръчно одобрение на администратора, преди да бъдат показани. Освен това можете да решите дали на доставчиците е разрешено да редактират продукти, след като са излезли на живо.

Мисля, че настройките по подразбиране са добро място за стартиране, но ако планирате да управлявате огромен пазар за много доставчици, може да не успеете да одобрите ръчно всеки продукт.

3.4: Страници

Най- Страници раздела е прост. Той просто ви позволява да изберете кои страници искате да използвате за показване на вашия доставчик интерфейс. WC доставчиците създават повечето от необходимите страници автоматично, но ако искате да персонализирате техните имена / URL адреси, можете да направите това тук:

Отново е добре да ги оставите като по подразбиране.

3.5: Плащания

Най- Плащания разделът е важен. Това е мястото, където ще настроите PayPal адаптивни плащания. PayPal Адаптивните плащания ви позволяват незабавно да разделяте плащанията си и да плащате комисионни автоматично.

Ако имате нужда от помощ, можете следвайте подробното ръководство на продавачите на WC. И ако плащате за разширение на премията, можете също да използвате Stripe за подобно автоматично разделяне на плащанията.

В допълнение към настройването на адаптивните плащания, вие също трябва да изберете своя схема на плащане.

Можете да изберете да плащате незабавно на продавачите (потенциално опасно за възстановяване на плащания) или да настроите дневен, седмичен, двуседмичен, месечен или ръчен график.

Забележка – не можете да направите и двете. Така че, ако искате да плащате на доставчиците по график, не забравяйте да премахнете отметката от квадратчето за незабавно плащане.

Стъпка 4: Активирайте регистрацията на акаунта в WooCommerce

WC доставчиците ви дават мулти-доставчик функционалност, но само ако WooCommerce го позволява! За да разрешите на продавачите да се регистрират в действителност за вашия пазар, трябва да отидете WooCommerce → Настройки → Акаунти и маркирайте Активиране на регистрацията в "Моята сметка" страница:

Сега доставчиците трябва да могат да се регистрират в Моята сметка страница. Той ще използва същия интерфейс като обикновените потребители, но добавете малко Кандидатствайте, за да станете доставчик отметка:

Това е и моментът, в който може да се наложи да приложите малко персонализиран CSS. В зависимост от това как вашата тема представя формата за регистрация, може да искате да промените стила й. Ако плащате за премиум версията на приставката, можете просто да използвате специализирана тема за доставчици на WC, за да избегнете необходимостта от използване на персонализиран CSS.

Стъпка 5: Уверете се, че профилите на доставчици работят правилно

Вие всъщност вече сте почти готови! Вашият пазар на физически продукти трябва да функционира, но е добре да създадете тестов акаунт на доставчик, за да сте сигурни, че всичко работи.

След като създадете своя фиктивен акаунт на доставчик, ще трябва да преминете към администраторския си акаунт и да одобрите акаунта на доставчика, като отидете на Потребители раздел. Просто променете ролята на потребителя от Чакащ доставчик да се Търговец:

Ако сте деактивирали ръчното одобрение, можете да пропуснете тази стъпка.

След като бъдете одобрени, трябва да можете да видите вашия Табло за управление на доставчика в акаунта на доставчика на тест:

Отново, в зависимост от темата, която сте избрали, може да се наложи да добавите някои персонализирани CSS стилистики, за да придвижите таблото си на доставчика. Или това е още една причина, поради която може да искате да използвате темата за първокласни доставчици на WC.

На страницата с настройки на магазина продавачите могат да добавят своя имейл адрес на PayPal, да изберат име на магазин и да добавят описание:

В безплатната версия продавачите могат да добавят продукти само с нормалния интерфейс WooCommerce. Но ако платите за премиум версията, ще можете да създадете формуляри за подаване на продукти за предния продукт.

И след като един доставчик създаде одобрен продукт, купувачите ще могат да го преглеждат в предния край:

Проверка на комисии и преглед на отчети

За да видите как се развива пазарът на вашите физически продукти, можете да вземете отчети в две области.

Първо, отивам WooCommerce → Комисионни ще ви даде всички отделни комисионни, които вашият пазар е генерирал. Можете да сортирате по отделни доставчици, както и по състоянието на комисионната (дължима, платена или обърната):

Можете също да видите по-подробни статистически данни, като отидете на WooCommerce → Доклади → WC доставчици:

По подобен начин вашите доставчици ще могат да преглеждат поръчки и комисионни, както и да маркират продукти като доставени:

Причини за закупуване на професионалната версия на WC доставчици

Въпреки че можете да настроите физически пазар на продукти като Etsy безплатно, като използвате WC доставчици, ако сте сериозно настроени към пазара си, трябва да преминете с премиум версията.

 • Това ще даде на вашите доставчици a много по-добър опит.
 • Продавачите получават по-подробни витрини и предни предложения.
 • Те могат да генерират и свои купони.

Защото вашите доставчици са гръбнакът на магазина, искате да ги поддържате щастливи.

Освен това, про версията ви позволява да таксувате повече видове комисионни. Докато безплатната версия ви позволява да начислявате само фиксиран процент, професионалната версия ви позволява да комбинирате фиксирани такси и проценти. Например, можете да имитирате структурата на таксите на Etsy от $ .20 фиксирана ставка + 3,5%.

Той идва и с онази посветена тема, която споменах. Така че няма да се нуждаете от персонализиран CSS, за да направите страниците на доставчиците си красиви.

И дори можете да внедрите система за обратна връзка в стил eBay за доставчици, което е важно за изграждането на доверие.

Така че, намокрете краката си с безплатната версия, но ако искате да създадете наистина функционален пазар за много доставчици, трябва да помислите закупуване на про версията за 199 долара.

И това е! WordPress и WC доставчиците улесняват изграждането на физически пазар на продукти като Etsy. Ако имате въпроси относно процеса, оставете ги в коментарите по-долу и аз ще се опитам да ви помогна.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map