Как да създадете локална директория за търсене като Yelp на WordPress

TL; DR: Yelp е огромен уебсайт / уеб услуга, предлагащ множество функции и обслужващи милиони посетители. Това със сигурност знаете … Въпреки това! Оказва се, че можете да създадете локална директория за търсене като Yelp на WordPress. Ето как – всичко е направено отгоре надолу и без да докосвате ред код. Въведете Colin:


Интригува ли ви идеята да научите как да създадете локална директория за търсене като Yelp за WordPress? Съмнявам се, че трябва да ви разкажа за огромния успех на сайтове като Yelp и Foursquare. Виждате ги в резултатите от търсенето почти всеки път, когато търсите бизнес.

Но въпреки че тези два гиганта – Yelp и Foursquare – със сигурност са популярни, те също са национално фокусирани. И този национален фокус отваря вратата за нишов състезател, който да се промъкне и да грабне парче от пая на местната директория за търсене.

За да ви помогна да направите точно това, ще прекарам този пост, като ви представя стъпка по стъпка ръководство за това как можете създайте локална директория за търсене като Yelp на WordPress без да разбива банката.

Как да създадете локална директория за търсене като Yelp на WordPress

Какво влиза в качествена директория за локално търсене?

За да намерите най-добрия инструмент за създаване на локална директория за търсене като Yelp в WordPress, добре е първо да определите основните характеристики на това, което прави Yelp и Foursquare толкова ефективни.

Тези характеристики са предимно:

 • Качествено търсене / филтриране, което улеснява посетителите да намерят подходящи фирми.
 • Изглед с изброяване на карта, който позволява на хората да намерят местата, които са най-близо до определен район.
 • Потребителски отзиви, така че посетителите да получат представа за качеството на бизнеса.
 • Опции за осигуряване на приходи, така че всъщност да печелите пари от местната си директория за търсене.
 • Инструменти за управление на собствениците на фирми, така че те да могат да управляват или заявяват списъци без много ръчна работа от администратора на сайта (вие).

За съжаление няма безплатно решение, което върши чудесна работа в това. Но има достъпна премиум опция, наречена ListingPro.

Нашето решение да създадем локална директория за търсене като Yelp на WordPress

ListingPro - създаване на уебсайт за локална директория

ListingPro е премия тема от директория, която можете покупка в ThemeForest за 69 долара.

Превръща общия ви сайт в WordPress в пълнофункционална локална директория за търсене, която е пълна с повечето функции, които правят сайтове като Yelp и Foursquare. ListingPro е нашият инструмент за преминаване, защото:

 • Той има подробно търсене на живо, което улеснява посетителите да намерят съдържание във вашата директория.
 • Тя включва красиво табло за предно управление за бизнеса, което да управлява техните обяви и да поставя реклами.
 • Вие, администраторът, можете да управлявате купища подробности от таблото за управление на WordPress.

Само за да ви дам представа защо ListingPro отговаря толкова добре на тази цел, ето екранна снимка на търсенето на Yelp:

как работи търсенето на yelp

Ето и екранна снимка на търсенето на ListingPro в моя тестов сайт:

как работи searchpro search

Доста готин, нали? Търсачката на ListingPro надхвърля стандартното търсене в WordPress, което е важно за успешната ви локална директория.

По-долу ще ви дам подробно, стъпка по стъпка ръководство за това как да създадете локална директория за търсене в WordPress с помощта на ListingPro.

Стъпка по стъпка: Изграждане на локална директория за търсене в WordPress

След като закупите ListingPro, вие сте готови да влезете в създаването на вашия сайт на директория. Ето как препоръчвам да се справите с новия си сайт:

 • Инсталирайте ListingPro и го конфигурирайте.
 • Конфигурирайте стила на вашия сайт.
 • Задайте основни подробности като настройки за плащане и известия по имейл.
 • Конфигурирайте всичко за вашите обяви – категории, градове и т.н..
 • Настройте своите планове за ценообразуване, за да могат фирмите да плащат за премия.
 • Конфигурирайте рекламните опции, които ще предлагате на бизнеса.

По-долу ще ви преведа как да направите всичко това по-подробно:

Стъпка 1: Инсталирайте ListingPro и стартирайте съветника за настройка

След като инсталирате и активирате ListingPro (той се инсталира като всяка друга тема), той ще ви преведе през процеса на:

 • Инсталиране на необходимите приставки
 • Импортиране на демо съдържание

Горещо препоръчвам да импортирате цялото съдържание на манекена, защото това ще улесни персонализирането на темата ви много по-лесно.

След като стартирате съветника за настройка, трябва да разгледате какво е почти напълно функциониращ сайт за локална директория:

импортиране на манекен съдържание

как да създадете локална директория за търсене като yelp на WordPress

Всичко, което ще направите в следващите стъпки, е да направите този основен сайт свой.

Стъпка 2: Оформете сайта на вашата директория

Време е да стилизирате вашия сайт. Тук ще изберете шрифтовете, цветовете и фоновите изображения, използвани в сайта на вашата директория.

За да ги промените, трябва да преминете към новото Опции за тема в страничната лента на таблото за управление на WordPress. За да конфигурирате опциите за стилизиране, ще се придържате главно към първите пет опции:

оформете вашата директория

 • Основни настройки. Променете основните си цветове, както и някои настройки за навигация и функционалност.
 • книгопечатане. Изберете всички шрифтове, размери и цветове, използвани на вашия сайт.
 • удар с глава. Променете оформлението и цветовете на заглавката си. Можете също да добавите лента за търсене в заглавката си и да качите собствено лого тук.
 • знаме. Изберете големия удебелен банер, който се показва зад полето за търсене на началната ви страница. Можете също да конфигурирате кои категории се показват на първа страница.
 • Настройки на картата. Изберете кой стил на карта да използвате. Можете или да използвате нормални Google Maps или да отидете с няколко различни стила на MapBox.

персонализирайте заглавката си

Можете също да изскочите до Footer секция, за да конфигурирате някои стилове на долния си колонтитул, както и да добавите социалните си профили.

Наистина няма "прав" или "погрешно" начин да конфигурирате повечето от тях. Всичко е в това как искате да изглежда директорията ви.

Стъпка 3: Конфигуриране на имейли, настройки за плащане и т.н..

След като сте доволни от външния вид на вашия сайт, е време да се заемете с някои деликатни детайли като вашите транзакционни имейли, настройки за плащане, управление на фактури и конфигуриране на URL адреси.

Тази част не е особено приятна, но е необходима за функционирането на вашия сайт.

Затова нека преминем през всичко, което трябва да направите, за да направите Това са все още опции под Опции за тема раздел.

Първо се насочете към Настройки за плащане и конфигурирайте всичко. Можеш да избираш:

 • Независимо дали новите обяви изискват ръчно одобрение преди показването им.
 • Независимо дали искате да приемете платени обяви или не.
 • Валута.
 • Изходи за плащане.
 • Настройване на страници за общи условия, плащане и т.н..

конфигуриране на плащания

След това се насочете към Управление на имейли раздел. Тук ще конфигурирате имейлите за транзакции, които сайтът на вашата директория изпраща. Какво искам да кажа с транзакционни имейли? Неща като:

 • Имейлите, които получават новите потребители.
 • Имейлът, който някой получава, когато изпрати обява.
 • Потвърждения за плащане.
 • И т.н..

Ще трябва да конфигурирате всеки имейл поотделно, използвайки нормалния редактор на WordPress TinyMCE. Важно е да запомните, че можете да използвате променливи тук. Например, ако въведете% потребителско име, то ще бъде заменено от лицето на човека действително потребителско име. ListingPro ви казва всички променливи, които можете да използвате в Управление на имейли страница:

повече дебели зърнести детайли

След това изскочете надолу до Опции за фактури и въведете подробности за вашия бизнес. Това е информацията, която ще се появи във фактурата, която изпращате на фирми, които плащат за списъци:

конфигуриране на настройки

Второ до последно нещо! След това се насочете към Конфигуриране на URL раздела, за да конфигурирате URL адресите на страницата за някои основни страници. Забележка – ако сте импортирали всички манекен данни, както предложих, ListingPro вече ще е създал тези страници и ще въведе тук URL адресите. Но ако искате да промените URL адреса на страницата, тук можете да я актуализирате, така че вашият сайт все още работи правилно:

настройте url config

И накрая, отидете на Страница за контакти за конфигуриране на вашата информация за контакт, както и някои основни данни за вградения ви формуляр за контакт:

добавете информация за контакт

Пфу! Честно казано, това е много скучни неща. Но след като го конфигурирате, почти никога не е нужно да го гледате отново.

Стъпка 4: Конфигурирайте как работят списъците ви в директорията

След като извадите всички тези деликатни детайли, вие сте готови да разберете как функционират страниците ви с листи. Като изброявам страници, имам предвид действителните страници, които показват отделни фирми.

За да ги конфигурирате, ще работите в два различни менюта на таблото за управление на WordPress. Можете да започнете в същото Опции за тема област, в която вече работите.

Отидете на Общи настройки и кликнете върху Изглед на листинги подкатегория. Тук можете да конфигурирате как искате да показвате списъци на множество списъци. Можете да покажете нормален списък или да отидете с дисплей с решетка. Можете също така да изберете дали да включите или не изглед на карта:

изберете изглед на вашата обява

И тогава, ако отидете на Изпращане на обява & Редактиране на настройките опцията можете да конфигурирате формата, която предприятията ще използват, за да изпратят своя списък във вашата директория. Това е дълъг списък, но е важно да преминете през всичко и да го конфигурирате. Например, ще можете да изберете дали бизнесът може:

 • качване на снимки,
 • добави тагове,
 • качване на видеоклипове,
 • добавете URL адреси на уебсайтове,
 • и много, много повече.

За всяка опция можете да го включите или изключите. След това, ако го включите, можете да конфигурирате целия текст, свързан с тази опция:

персонализирайте списъците си в директория

След като приключите с това бехемото меню, трябва да изскочите до Обяви в страничната лента. Тук ще можете да добавите:

 • Категории. Изберете широки категории за списъци. Например Хотели, ресторанти и т.н..
 • Места. Изберете местоположенията, за които да активирате списъците. Можете да направите местата толкова големи, колкото искате. Например Щат, град, окръг и т.н..
 • Характеристика. Те са свързани с конкретни категории. Например, може да искате да добавите списъци с функции, които са специфични за само категорията на хотела.

добавете категории

За да ви покажа как Характеристика и Категории взаимодействие, ето един пример, в който добавих функция, наречена Позволява домашни любимци? към Хотели категория. Както можете да видите по-долу, потребителите могат да филтрират чрез това Особеност, но само когато разглеждате Хотели категория:

функции срещу категории

Стъпка 5: Настройте своите ценови планове

Ако не планирате да таксувате бизнеса за списъци, можете да пропуснете този раздел. По подразбиране ListingPro вече създава безплатен план, когато импортирате съдържанието на манекена.

Но ако искате да добавите премиум план отгоре или заменете безплатния план с само платен план, можете да го направите, като се насочите към Планове за ценообразуване → Добавяне на нов ценови план:

добавете план

Стъпка 6: Конфигурирайте опциите си за реклама

Рекламите са добра част от модела на приходи на Yelp, така че ако искате да създадете локална директория за търсене в WordPress, която имитира Yelp и FourSquare, вероятно ще искате да включите рекламите и като част от модела си на приходи..

За да настроите реклами, можете да отидете на Опции на темата → Опции за реклами. Тук можете да конфигурирате текста на страницата с опции за реклама, както и вашите ценови планове:

изберете опции за бизнеса

След това предприятията ще могат да купуват реклами директно от таблото си за управление (повече за това по-късно!).

Управление на вашия сайт за локална директория за търсене

Ок, в този момент вашата локална директория за търсене трябва да бъде доста настроена. Въпреки че все още ви липсват действителните списъци, цялата основна функционалност трябва да е налице и сте приключили с еднократната настройка.

Сега е време да ви дадем бърз преглед на това как можете да управлявате ежедневната работа на вашата локална директория за търсене. Почти цялото ви управление ще се проведе в следните опции на менюто:

в таблото ви за управление

Например, ако влезе нова обява, тя ще се покаже като Предстои преглед в Обяви раздел. За да го направите публично, всичко, което трябва да направите, е да промените статуса му на Публикуван:

промяна на статусите

По подобен начин можете да управлявате отзиви в Отзиви раздела, реклами в Обяви и ако бизнесът иска да подаде заявка за регистрация, можете да го управлявате от Вземания раздел.

Как предприятията могат да управляват своите обяви и реклами

Всичко, което ви показах по-горе, е от гледна точка на вас, администраторът на сайта. Но как ще работят нещата за предприятията, които искат да създават списъци и / или да рекламират в локалната си директория за търсене?

Фирмите, които са създали акаунти, могат да взаимодействат с вашия сайт по два начина:

 • Отиват до таблото им
 • Добавяне на нова обява

предни менюта

Кликването Добавяне на обява ги изпраща до предна форма за подаване на списъка им:

изпрати обява

И ако отидат при своите Табло, те ще видят подробно табло за управление отпред, където могат:

 • Вижте техните обяви
 • Вижте фактури
 • Създайте рекламни кампании
 • Управление на резервации
 • Вижте статистиката
 • Управление на менюто им за храна / обслужване (ако е приложимо)

Има и спретнати подсказки, които подтикват бизнеса да популяризира своите обяви:

управление на списъци

Какво следва?

Макар че току-що сте научили как да създадете локална директория за търсене като Yelp в WordPress, все още не сте готови. Сега – всъщност трябва да създадете достатъчно съдържание, за да е полезно хората да използват вашата директория.

Но след това ръководство трябва да имате солидна основа, която позволява на посетителите да търсят, филтрират и преглеждат бизнеса, точно както биха направили в Yelp.

Нещо повече, фирмите могат да изпращат своите обяви или да заявяват съществуващи обяви. И след като имат списък, ще могат автоматично да популяризират списъка си с реклами – без да е необходимо да обработвате нещата ръчно.

Надявам се това да е било полезно! Наистина е забележително, че дори на пръв поглед сложни уебсайтове / уеб услуги като Yelp могат да бъдат пресъздадени с инструменти, базирани на WordPress, и с малка част от цената да наемете екип на разработчици и да изградите нещата отдолу!

Между другото, ако се интересувате от други подробни ръководства като този, можете да научите как да създадете пазар за много доставчици или как да създадете сайт за членство с помощта на WordPress.

Някакви въпроси как да създадете локална директория за търсене като Yelp за WordPress? Чувствайте се свободни да стреляте в секцията за коментари по-долу.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

Тази публикация ви е предоставена от ListingPro.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map