6-стъпалният процес на бързо проектиране на WordPress сайт от горе до долу (и по начин, който вашият клиент ще хареса)

Някои дизайнери наистина мразят WordPress.


Казват, че WordPress ограничава творчеството им.

Казват, че всъщност не е толкова лесно за използване и че клиентите са склонни да бъдат много объркани при взаимодействие с него.

Казват, че е трудно да се превърне модерен дизайн в използваема тема.

И, ето ритникът, те са прави.

Поне отчасти.

Процесът на проектиране в 6 стъпки

WordPress не е перфектен като платформа за уеб разработка, особено при работа с клиенти. Ето защо трябва да адаптираме определен подход, ако искаме да ги направим щастливи (прочетете: така ще ни платят).

Има различни елементи и процеси, благодарение на които някои WordPress надгражда много по-добре, по-просто и по-ефективно от другите.

Но смешното е, че както се оказва, създаването на страхотен WordPress сайт всъщност не е толкова трудно, след като познаете и разберете един от работните процеси.

Така че това, което искам да ви покажа днес, е точно един от онези процеси – подходът, който можете да предприемете, за да изградите страхотен WordPress сайт от горе до долу, и по начин, който вашите клиенти ще обичат.

Да започваме! И съжалявам, но няма друг начин да се каже това:

Стъпка # 1: Откраднете!

Да, крадат. Както при вземане на неща.

Къде под нещата имам предвид идеи.

Забележка. Никога не крадете резултатите от работата на никого; включително код, графика, идентичност на марката, имена, подобни неща.

Отново става въпрос само за кражба на идеи. И въпреки че може да сте вид "Не знам" по този въпрос, нека само да кажа, че кражбата на идеи е най-често срещаната дизайнерска практика от всички тях.

Ето цитат на Джим Джармуш:

"Нищо не е оригинално. Откраднете от всяко място, което резонира с вдъхновение или подхранва въображението ви. […] Изберете само неща, които да откраднете, които говорят директно на вашата душа. Ако направите това, вашата работа (и кражба) ще бъде автентична. Автентичността е безценна; оригиналността е несъществуваща."

Факт е, че една идея сама по себе си няма стойност. Важно е изпълнението. Лесно можете да накарате 10 души да започнат с една и съща идея и те неизбежно ще свършат с 10 различни резултати.

Не се страхувайте да крадете идеи. Ако видите нещо, което резонира с вас, откраднете го и бъдете готови с него.

Стъпка # 2: Поставете първо основите

Това е нещо, което научих преди няколко години, когато стартирах агенция за уеб дизайн: Клиентите не се интересуват от това колко красив е техният сайт, те се интересуват само какви резултати носи.

Така че стъпка №2 винаги е сигурна, че разбирате какво иска клиентът да постигне със своя сайт.

(Или какво искате да постигнете със сайта, ако го изграждате за себе си. Съветът се прилага също толкова, ако сте ваш клиент.)

След като знаете какво искате да постигнете (което между другото трябва да бъде само едно основно нещо, а не 5-10 различни неща), тогава можете да продължите да изграждате целия сайт около него.

Някои от по-популярните цели за уебсайтове включват неща като: генериране на потенциални клиенти, продажба на продукт, подобряване на информираността за марката и т.н..

Стъпка # 3: Вземете правилния набор от инструменти

Предполагам, че не сте тук за очевидното, така че нека оставим основните инструменти от тази беседа (като Dropbox, Google Drive, Photoshop и т.н.).

Вместо това искам да ви покажа различен набор – инструменти, които все още не са толкова известни, но все пак доставят голямо време (!) И улесняват живота на всеки дизайнер на WordPress.

През последните няколко години обикаляме пейзажа на WordPress широко и дълбоко. Това доведе до събиране на публикации, които разкриват някои от най-полезните инструменти, които WordPress човек може да използва. Главен от тях:

 • Отлични инструменти за производителност за потребители на WordPress
 • Най-добър софтуер за проследяване на време в сравнение
 • Най-добри инструменти за разработка на WordPress за 2020 г.
 • Най-добрите инструменти за маркетинг по имейл в сравнение
 • Най-добрите местни инструменти за развитие на WordPress
 • Най-добри инструменти за скрийншот на уебсайтове
 • Безплатни изображения за блогове – къде да ги взема

Стъпка # 4: За да проектирате или модифицирате – това е въпросът

Основно има два основни начина за изграждане на WordPress сайт: Можете да вземете готова тема и да я модифицирате тук и там (можете също да модифицирате PSD файловете – повечето теми идват с тях) или можете да изградите действителната структура от земята нагоре.

За да съкратим дискусията, ние сме фенове на първата. Ако вземете съществуваща тема или тематична рамка, тогава получавате много функционалност извън кутията. И това е функционалността, която е тествана от други хора и е доказано, че работи правилно.

Освен това често получавате поддръжка и дори да няма такава, поне получавате някакъв вид форум на общността. С други думи, в случай на затруднения, винаги има някой, когото можете да помолите за помощ. Не ситуацията, когато изграждате дизайна си от нулата.

Основният магазин за теми, на който се доверяваме – това е, защото ние сме тези, които го управляват – е ThemeIsle. Ако искате да имате повече опции, готини, без тежки чувства … ето ресурс, разглеждащ тематичния пазар на WordPress, анализиращ 110+ магазина за теми.

Стъпка # 5: Вземете няколко неочевидни приставки към него

Основната цел, която ще постигнем в това ръководство, е да вземете сайт, създаден бързо и по начин, по който клиентите са абсолютно влюбени в него.

Така че плъгините, от които се нуждаем, трябва да ни тласкат към тази цел.

Отново искам да ви спестя всички очевидни приставки, за които вече знаете, като WordPress SEO, форма за контакт 7 или Akismet (получете пълен списък тук). Вместо това, нека се съсредоточим върху по-малко очевидните, но все пак от решаващо значение за вашите клиенти.

 • Разширени персонализирани полета – плъгинът ви позволява да персонализирате още повече потребителския интерфейс и да предоставите на клиентите си някои допълнителни типове съдържание и други елементи, които те могат да използват в публикациите си (не е приставка за чудо с едно щракване, но изисква работа).
 • Съживете старите публикации – в наши дни никой няма време да споделя ръчно своите публикации в социалните медии всеки ден. Този плъгин прави това за вас или за вашите клиенти, така че те могат да надраскат още едно нещо от ежедневните си досиета.
 • По-добре щракнете за туит – много приятно изглеждащ туитващ блок. Ние използваме много в този блог – със сигурност сте ги виждали.
 • Optimole – това е най-новият ни проект – плъгин за оптимизиране на изображения, който работи на автопилот. Просто го инсталирайте, активирайте и вашите изображения ще заемат до 80% по-малко място на вашия сървър (докато все още изглеждате също толкова добре).

Стъпка # 6: Помощ при създаването на съдържание

Ако създавате собствен сайт, тогава тази стъпка е доста очевидна. От друга страна, ако това е сайт за клиент, все пак трябва да влезете и да предложите помощта си за създаването на първоначалното съдържание и може би дори да уредите някаква текуща сделка около него.

Оставянето на клиента веднага след като ви плати за сайта е често срещана грешка сред дизайнерите. И това има огромно влияние върху бъдещите ви приходи.

В най-лошия случай, ако клиентът не успее със своя сайт, защото не може да разбере за какво да пише и как да го публикува, тогава ще се увери, че по дяволите няма да се върне за повече от услугите ви.

Но ако клиентът процъфтява, има голяма вероятност да започне работа по други проекти. И тъй като вие бяхте човекът, който изгради първоначалния и помогна със съдържанието, кой смятате, че ще достигне?

Твой ред да действаш!

От всички описани по-горе стъпки, бих казал, че последната има най-голямо влияние върху нивото на щастие на клиента ви в дългосрочен план.

Искам да кажа, дори да забъркате сайта, но поддържате връзка и правите всичко, което можете да го поправите, давате съвети, съвети и т.н., клиентът все още има вероятност да се върне. Това е така, защото сега имат връзка с вас, която е подчертана с много доверие и разбиране.

Така че кажете ми какво работите в момента? Всичко, с което можем да ви помогнем?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map