6 от най-добрите инструменти за тестване на кръстосани браузъри – сравняване в дълбочина за 2020 г.

Защо да се грижите за най-добрите инструменти за тестване на кръстосани браузъри? Кръстосаното тестване на браузър е процес на оценка на функционалността на вашето уеб приложение в различни браузъри, преди да натиснете промени в производството.


За уебсайт, където се очаква читателите да принадлежат към определена кохорта, използвайки същия браузър, човек може да тества промените ръчно. Въпреки това, с нарастваща популярност на мобилни устройства и голям брой браузъри, може да е добра идея да тествате приложение на голямо разнообразие от комбинации между устройства и браузъри, преди да одобрите промените.

В този пост, покриваме най-добрите инструменти за тестване на кръстосани браузъри. Ние отчитаме различни аспекти, като например съображения за разходи и способност за автоматизиране на целия процес.

Най-добри инструменти за тестване на кръстосан браузър

�� Съдържание:

 1. Инструменти за разработчици на Chrome #
 2. Отзивчив тест от DesignModo #
 3. Селен №
 4. BrowserStack #
 5. LambdaTest #
 6. SmartBear #

�� Преди да започнете да тествате …

Ако вашият сайт има история на посетителите, можете да използвате тези данни, за да решите кои браузъри да тествате. Друг подход е да избирате браузъри въз основа на дял на използване на браузърите. След като сте включили в списъка с браузъри, за да тествате приложението си, трябва да проектирате внимателно тестовете си, за да проверите дали уебсайтът ви работи подходящо във всички браузъри..

Тази публикация обхваща инструментите за кръстосано тестване на браузъра, които ще ви помогнат да извършите вашите тестове, след като сте избрали браузърите и сте проектирали тестовете. Резултатът от кръстосаното тестване на браузъра е постоянната производителност на устройства и браузъри.

�� Най-добри инструменти за кръстосано тестване през 2020 г.

Инструменти за разработчици на Chrome

Основна форма на кръстосано тестване на браузъра може да се извърши чрез Chrome Developer Tools. Това е набор от инструменти, подходящи за уеб разработчици, вградени в потребителския интерфейс на Google Chrome. С тези инструменти можете да манипулирате HTML DOM, CSS свойствата и да отстранявате грешки в JavaScript кода в показваната уеб страница, за да видите промените – в допълнение към оразмеряването на прозореца, за да проверите как визуализацията на страницата се променя с различни резолюции.

Кръстосани инструменти за тестване на браузъра в Google Chrome

Инструментите за разработчици на Chrome имат потенциал да подражават на диапазон от размери и ориентации на мобилни екрани, за да тестват как оформлението на вашия уебсайт се адаптира към променящите се изходни параметри. Това ви помага бързо да намерите и коригирате грешки и да видите промените в реално време.

Инструментите за разработчици на Chrome позволяват тестване само на един браузър с голяма прилика с браузъри, базирани на Chromium, като Brave. Те обаче служат като добър набор от инструменти за тестване на приложение в началните му етапи. Всяко тестване чрез Chrome Developer Tools може да бъде само ръчно и да няма поддръжка за CI / CD инструменти, тъй като няма обхват на автоматизация.

Отзивчив тест от DesignModo

Отзивчив тест от DesignModo е уеб-базиран инструмент за тестване на кръстосани браузъри. Това е емулатор, който работи в браузъра. Въведете уебсайт и изчакайте да се зареди в желания прозорец. След като се зареди, можете да промените устройството, което искате да подражавате на уебсайта, и да проверите дали уебсайтът се е представил правилно.

Отзивчив тест от DesignModo

Докато инструментът DesignModo ви показва различни размери на екрана, той все още се изобразява на вашето устройство локално. Ако тестът премине на този инструмент, все още може да има проблеми с достъпа до него на реално устройство. Подобно на Chrome Developer Tools, всяко тестване чрез инструмента DesignModo може да бъде само ръчно и да няма автоматизация на поддръжката.

селен

Този е безплатен и с отворен код инструмент. Selenium е софтуер, който управлява уеб приложение локално, използвайки вашите локални браузъри. Можете да стартирате Selenium тестове чрез набор от програмни езици. Връзките за изтегляне на драйвери за популярни браузъри са достъпни тук: ChromeРъб, крайFirefox и сафари.

Селен автоматизирано локално тестване

Когато стартирате тест Selenium, драйверът отваря тестов прозорец, в който се извършва набор от предварително определени стъпки. Можете да навигирате в DOM елементи, да изпращате формуляри и да чакате събития в Selenium. При локално изпълнение обаче тестовете се изпълняват последователно, тъй като прозорецът на тестовия браузър е отворен по време на процеса на теста.

Популярни CI / CD инструменти като Jenkins и Travis CI имат поддръжка за тестове Selenium. Можете също така да включите Selenium тестове във вашия модул за тестване на устройства. Selenium също е популярен избор в облака, който представлява основата на облачни решения за инструменти за кръстосано тестване на браузъри като BrowserStack и LambdaTest.

BrowserStack

BrowserStack е инструмент, който ви предоставя незабавен достъп до над 2000 реални настолни и мобилни устройства. С BrowserStack можете да тествате приложенията си в браузъри, хоствани на реални устройства чрез силата на облака. Услугите му могат да бъдат категоризирани в два сценария на инструмента за кръстосано тестване:

 • на живо, където можете да тествате уебсайт в реално време в комбинация от браузър-устройство по ваш избор
 • автоматизира, което ви позволява да автоматизирате кръстосаните си тестове на браузъра чрез Selenium

Резултати от теста на BrowserStack

Опцията за тестване на живо ви помага да отстранявате грешки в уебсайта си в реално време. Така че ви дава възможност да взаимодействате с браузър, работещ на реално устройство. Live е идеален за ръчно тестване или по време на новородени етапи на проект, или когато въвеждате нови функции.

Автоматизирането е полезно, когато сте дефинирали стандартните тестове, които искате да включите като част от вашия пакет. Automate работи чрез отдалечената версия на Selenium за облака. Той поддържа основни CI / CD инструменти като Jenkins и Travis CI.

След като се регистрирате за BrowserStack, получавате 100 минути безплатно тестване, след което трябва да изберете платен план. Месечните планове започват от $ 29 / месец. Наскоро BrowserStack въведе възнаграждение за плащане въз основа на минутите, които използвате.

LambdaTest

LambdaTest е друг инструмент в облака за кръстосано тестване на браузъра, който ви позволява или да извършвате тестове на живо или да ги автоматизирате чрез Selenium в облака. За истински тест можете да изберете комбинация от устройство + браузър. След това инструментът ще започне сесия, в която можете да взаимодействате с браузър в реално време. Имате над 2000 реални устройства на разположение за тестване.

Резултати на живо от LambdaTest

LambdaTest осигурява поддръжка на различни CI / CD инструменти, които ви позволяват да интегрирате кръстосани тестове на браузъра с вашата съществуваща рамка за тестване. Решетката на Selenium ви позволява да стартирате и паралелни тестове.

LambdaTest има безжизнена опция за един паралелен тест, което го прави добър избор при самото стартиране. Месечните планове започват от $ 15 на месец, което е добра стойност за предлагане на пари. LambdaTest има a WordPress плъгин, където можете да автоматизирате генерирането на екрани от WordPress, което го прави добър инструмент за разработка на WordPress.

SmartBear

SmartBear предоставя инструмент за тестване на кръстосани браузъри, който ви позволява да тествате вашия сайт в браузъри, работещи както на реални устройства, така и да автоматизирате тестовете чрез Selenium дистанционно. Този инструмент за тестване на кръстосан браузър разполага с над 1500 устройства, на които можете да стартирате тестовете си.

Функциите на този инструмент са сравними с тези на LambdaTest и BrowserStack. Броят на устройствата и за двете алтернативи обаче е по-голям, което може да е от значение при избора на опция.

SmartBear няма безплатно ниво и безплатни пробни програми са достъпни само чрез специални покани. Платените планове започват от $ 29 / месец.

Присъдата за най-добрите кръстосани инструменти за тестване на браузъра

В тази публикация покрихме шест от най-добрите инструменти за тестване на кръстосани браузъри. Тези инструменти са избрани въз основа на различна степен на умения, функционалност и бюджет. За да обобщим заключенията:

 • Ако работите по нов проект, опитайте Инструменти за разработчици на Chrome или Отзивчив тест от DesignModo.
 • Ако искате да автоматизирате вашите тестове, е безплатен, но локален кръстосан инструмент за тестване на браузъра селен.
 • Ако сте на бюджет, но искате да изпробвате инструмент за кръстосано тестване на реални устройства, дайте LambdaTest пробвам �� нашият победител!
 • Ако имате налични средства за кръстосано тестване на браузъра, дайте BrowserStack или SmartBear опит.

С това е време да завършим нашето сравнение на най-добрите инструменти за тестване на кръстосани браузъри на пазара за 2020 г. Надяваме се, че това ви е помогнало в автоматизирането на усилията ви за крос браузър за тестване.

Кой инструмент е любимият ви? Уведомете ни в коментарите по-долу.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, презентация и редакция от Karol K.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map