15 най-добрият софтуер за уеб дизайн, наличен на пазара в момента

Работата на уеб дизайнера изисква множество инструменти, някои от които са безплатни, докато други изискват малко скъпи абонаменти. След като каза това, уеб дизайнерът обикновено се нуждае от шепа от тези софтуерни опции, за да закръгли свой собствен набор от инструменти – не само един. Ето защо искаме да очертаем най-добрия наличен софтуер за дизайн на уебсайтове.


Ще обхванем всичко – от основните инструменти за графичен дизайн, до текстовите редактори, до по-модерния UX софтуер и всичко между тях. Това са най-добрите от най-добрите, като някои от тях се споменават и за системи за управление на съдържанието!

Вижте списъка:

Най-добрият софтуер за дизайн на уебсайтове

15 от най-добрия софтуер за дизайн на уебсайтове на пазара

1. Figma

Най-добрият софтуер за дизайн на уебсайт # 1: Figma

Фигма служи като най-доброто средство за сътрудничество и създаване на прототипи за малки и по-големи екипи дизайнери. Софтуерът Figma е направен за подобряване на цялостния работен процес на екип, така че можете да създадете уебсайт, да го прототипите за заинтересовани страни, след което да си сътрудничите с вашия екип – всичко в индивидуален браузър.

Цената за Figma започва от $ 0 за двама членове и три проекта. Надграждането струва $ 12 на редактор на месец за неограничен брой редактори и проекти. Има и организационен план за онези, които работят с големи екипи и тези, които изискват други функции, като чернови на собственици и дневници за дейности.

Опростеното създаване на прототипи се извършва с помощта на рамки на устройства, наслагвания и взаимодействия. Можете също така да включите целия си екип в процеса на проектиране с компоненти, стилове и екипни библиотеки. Като цяло всички функции – от коментари до многопластово редактиране – го правят един от най-добрите софтуерни програми за уебсайт за сътрудничество.

2. Адобе Фотошоп

Най-добрият софтуер за дизайн на уебсайт # 2: Photoshop

Все по-популярният Adobe Photoshop е най-върховият софтуер за редактиране на снимки както за професионалисти, така и за аматьори. Но как работи за уеб дизайнерите? Е, уеб дизайнерите използват снимки доста малко, а много дизайнери имат опит в много продукти на Adobe. С интеграции като моментално натискане на снимки, тази комбинация служи за много цели за обикновения дизайнер.

Независимо дали проектирате банер или редактирате снимки на екипа, всеки уебсайт изисква множество снимки, за да е привлекателен. Photoshop гарантира, че вашите снимки са с подходящ размер, подрязани правилно и са им дадени правилните филтри. След това, готовият продукт за всяка снимка може да бъде изпратен до Dreamweaver за вашата редакция.

Така че, например, можете да проектирате красиво изображение на заглавие за нов онлайн магазин, който създавате. Всички редакции на снимки се извършват във Photoshop и всъщност можете да поставите многопластова версия на графиката в други инструменти.

3. GIMP

Най-добрият софтуер за дизайн на уебсайт # 3: Gimp

Ако не искате да плащате за Photoshop, има няколко опции, които предоставят подобни функции. Най-популярната безплатна алтернатива се нарича GIMP (GNU Image Manipulation System). GIMP е софтуер с отворен код, който е наличен в Windows, OS X и Linux. Модулът за редактиране на снимки и манипулация е основната област, където повечето дизайнери и разработчици прекарват времето си. Можете да завършите всичко – от ретуширане на снимки до напреднали манипулации. По отношение на дизайна на уебсайтове, GIMP позволява създаването на икони, бутони, изображения на банери и др. Можете дори да направите напълно нови макети или телени рамки в зависимост от това, от което се нуждаете.

GIMP се интегрира добре с широка гама от инструменти на трети страни. Хубавото е, че разработчиците са решили да създадат интеграции с предимно безплатни приложения и софтуер с отворен код. Например, дизайнерите искат да гарантират, че всички цветове на уебсайта са ярки и точни. GIMP работи с инструменти като SwatchBooker, Inkscape и Scribus за управление на всички тези цветове.

Нещо повече, че целият интерфейс е адаптивен и адаптивен към вашия друг софтуер. Чувствам, че интерфейсът не е толкова модерен и чист като Photoshop, но функционалността е по-скоро подобна, без цената. Освен това, Photoshop има и крива на обучение, така че повечето хора, които просто започват да работят с двата инструмента, трябва да се научат.

4. Webflow

Webflow

Webflow е най-близкото до услуга като Wix, докато все още предоставя отлични инструменти за по-напредналите уеб дизайнери. Това е напълно хоствана платформа с поддръжка за неща като електронната търговия и обикновените уебсайтове. Това е чудесен стартиращ софтуер за дизайнери с по-слабо познаване на кодирането. Харесва ми и за по-напреднали дизайнери, тъй като ускорява целия процес, без да го изхвърля.

Системата за прототипиране в Webflow е чудесна за агенции и всички уеб дизайнери. Цялото това създаване на прототипи се намира в таблото за управление на Webflow, така че не е необходим друг софтуер за това. Освен това можете да проектирате с HTML и CSS.

От елегантен дизайнер до опции за CMS, електронна търговия и целеви страници, софтуерът Webflow е този, който е трудно да се предаде, особено ако се учите как да правим уебсайтове или бихте искали да ускорите нещата.

5. Скица

Скица

Sketch задоволява някои дизайнерски нужди за работещите на Mac компютри. Всичко от уеб до мобилен и потребителски интерфейс е възможно на Sketch. Някои могат да сравнят Sketch с Photoshop, но всъщност това е повече от комбинация от няколко инструмента. Например, той има векторното редактиране на Illustrator и прототипирането като Figma.

Sketch е повече от способен да конструира цял прототип на уебсайт, а също така разполага и с инструменти за експортиране на код, който да пренесе на друго място. Инструментите за сътрудничество също са приятни и дават на вас и вашия екип начин да споделяте помежду си и да общувате.

Вие също така получавате достъп до широк набор от плъгини, които се свързват само към Sketch. Наред с неразрушителното редактиране и страхотна прецизност, потребителите на Mac трябва да считат Sketch за една от най-добрите софтуерни опции за дизайн на уебсайтове.

6. WordPress

WordPress

WordPress постоянно се е доказал като платформа за изграждане на уебсайтове на електроцентрали. Това е и система за управление на съдържанието, която няма да замине скоро. WordPress предлага опции за всички видове дизайнери. Абсолютните начинаещи могат да помислят за WordPress.com или дори биха могли да прекарат няколко часа, научавайки колко лесно е да използвате WordPress.

От друга страна, опитен дизайнер има абсолютна свобода да включва нови файлове, код, теми и плъгини. Не само това, но и WordPress общността е доста силна и забавна за взаимодействие.

Толкова много неща са полезни от WordPress, включително възможността да контролирате всеки аспект на вашия уебсайт. Харесва ми също, че WordPress е с отворен код, има невероятна разширяемост и е евтин за домакинство.

7. XAMPP

XAMPP

XAMPP е идеално решение за разработване на каквото и да е, от уебсайтове до приложения в локална среда. Това означава, че дизайнерът може да прави корекции на машината си, без публиката да вижда нищо. XAMPP работи на няколко платформи, включително Windows, Linux и OS X. След като продуктът е завършен, можете да избутате всичките си файлове към хоста и да го публикувате, за да видите света..

Всички ваши уеб приложения могат да бъдат направени чрез използване на база данни MySQL, PHP и Apache. Можете дори да докоснете PHPMyAdmin за по-лесно управление на вашите бази данни. Изтеглянето е безплатно и ви дава функционалността да споделяте работа чрез превключване между офлайн и онлайн режими. Наред с инструменти за създаване на псевдоними и достъп до вашите регистрационни файлове, XAMPP е един от най-добрите софтуер за уеб дизайн за местно развитие.

8. Visual Studio Code

Visual Studio Code

Повечето уеб дизайнери и разработчици се нуждаят от текстови редактори в определен момент. Те работят като чудесни възможности за модифициране на големи колекции от файлове и намиране на определени елементи и промяна на множество инстанции. Текстовите редактори също са приятни за получаване на пълен визуален код, тъй като добрите предлагат синтаксис и подчертаване в документите.

Visual Studio Code има изтегляния за Windows, Mac и някои други платформи. Една от най-добрите части на Visual Studio Code е системата IntelliSense, която надхвърля и надхвърля, когато става дума за предлагане на интелигентни допълнения в зависимост от това, което въвеждате. Освен това помага и със стандартните инструменти за маркиране и автоматично завършване, които имат всички разработчици. очаквайте от текстов редактор.

Заедно с това, Visual Studio Code предлага по-модерно решение за отстраняване на грешки, като се отърве от отчетите за печат и вместо това позволява на разработчиците да отстраняват грешки от редактора. Сдвойте това с вградени Git команди и интеграции за един от най-впечатляващите текстови редактори на пазара за отлична опция за редактиране на текст.

9. Adobe Illustrator

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator е още един продукт на Adobe, който е част от Creative Suite и се интегрира с всички други продукти на Adobe. Това е особено вярно, когато говорим за Photoshop. Illustrator е векторна програма за дизайн, така че работи за дизайнери, които искат да правят лога и други илюстрирани графики.

След проектирането на вектор, Illustrator има опции за избутване на готовия продукт към Photoshop. Векторът може да остане слоест елемент и винаги може да бъде изпратен обратно към Illustrator за повече корекции.

Като цяло Illustrator е най-висококачественият векторен редактор на пазара и ви позволява да генерирате каквото и да било, от уеб илюстрации до икони и лога. Типографията е също много адаптивни за управление на стилове и добавяне на ефекти, всички от които са важни за привеждане на типографията да изглежда добре на вашия уеб сайт дизайн.

10. Coolors

Coolors

Голяма част от дизайна на уебсайт включва съвпадение на цветовете и подбор на правилните цветови схеми въз основа на марката и други елементи. Например, дизайнерският клиент може да предостави лого и да ви помоли да разработите марка за тях, използвайки същите първични и вторични цветове. Но не всички цветове вървят добре заедно! Точно тук се появява генератор на цветни схеми като Coolors.

Вместо да се опитвате да гадаете кои цветове правят страхотни комбинации, имате възможност да използвате генератор, който ви дава жизнеспособни предложения. Например, можете да помислите за поставяне в няколко желани цветови кода. След това Coolors представя още три цвята, които изглеждат приятни с вашия собствен избор.

След като намерите цветова комбинация, която работи, Coolors има различни настройки за настройка, като панел, който предоставя алтернативни нюанси на всеки цвят. Можете също да се движите около цветовете, за да получите различни изгледи, като същевременно променяте неща като оттенък, наситеност и яркост. От опции за избор на цветове от снимки до създаване на шаблони за ослепяване на цветовете, Coolors има точно това, от което се нуждаете за управление на цветовете.

11. Balsamiq

Balsamiq

Разработчиците на Balsamiq заявяват, че правят най-високия UI дизайн достъпен за всички, от собствениците на фирми до агенциите. Няма значение дали сте професионален разработчик или някой, който едва сега започва – можете да направите красива телена рамка с помощта на Balsamiq. Wireframes са необходимост, ако планирате да направите качествен уебсайт.

Ето защо Balsamiq създаде опростена версия на средния ви софтуер за телена рамка, като същевременно се фокусира върху съдържанието и структурата на вашите уебсайтове. Това ви позволява да премахнете необходимостта от ненужни и продължителни разговори за малки детайли (т.е. цветове и шрифтове).

Софтуерът Balsamiq дава резултат, подобен на чертеж, който бихте довършили на лист хартия. Следователно, няма много крива на обучение и не е нужно да се забърквате с някое от камбаните, които само усложняват процеса. Ясният набор от функции включва редактор за плъзгане и пускане, експортиране, символи за многократна употреба и интерактивни прототипи.

12. чудо

чудо

С драматично преминаване към създателите на визуални уебсайтове, не е чудно, че Marvel се е превърнал в един от най-красивите софтуерни програми за проектиране на уебсайтове, които можете да избирате. Независимо дали сте начинаещ или напреднал разработчик и дали правите приложение или уебсайт, Marvel представя зашеметяващ интерфейс за проектиране и въвеждане на рамки на вашите проекти.

Не се изисква кодиране при работа с Marvel, което улеснява производството на модерни и цветни дизайни без много опит. Въпреки това, действителните дизайнери трябва да се радват на простотата как можете бързо да проектирате нещо, след което да предадете проекта на разработка.

Сътрудничеството и тестването на потребителите също е вградено, което ви позволява да събирате отзиви от различни страни и да виждате как вашите потребители и заинтересовани страни взаимодействат с текущите ви дизайни. Като цяло Marvel предлага отличен начин за дизайнери и агенции да мащабират, като същевременно дава начинаещи начин да правят хубави уебсайтове, без да се налага да кодират.

13. за първоначално зареждане

за първоначално зареждане

Bootstrap е една от най-популярните софтуерни опции в цялата общност за разработка. Това е предимство при проектиране с HTML, JS и CSS. Може да се използва за създаване на уебсайтове и приложения, всички от които са отзивчиви. Интересното е, че Bootstrap технически не е софтуер, а рамка. Той служи като шаблон за много проекти за уеб дизайн, виждайки как премахва необходимостта от постоянно повтаряне в работата по дизайна.

Можете също така да направите всички свои проекти последователни и отзивчиви. Това е особено важно, защото ако имате някои вариации между проектите, може да откриете, че уебсайтът на един клиент е далеч по-малко интуитивен или удобен за потребителя, отколкото на друг.

Bootstrap е с отворен код и безплатен за използване. Тя също има голяма общност зад своето развитие, така че изглежда, че няма да отиде никъде скоро – и знаете, че функциите ще бъдат актуални. Накратко, препоръчваме всички нива на умения да изпробват Bootstrap, за да проверят дали е подходящо за вас. Дори е чудесен инструмент за научаване как да кодирате, стига да четете част от документацията за Bootstrap.

Като пряк път можете също да започнете, като разгледате някои от най-добрите шаблони за Bootstrap.

14. Google Уеб дизайнер

Google Уеб дизайнер

Google Web Designer не е толкова за изграждането и проектирането на уебсайт, а за бързото създаване на елементи за вашите уебсайтове. Софтуерът позволява изграждането на HTML5-базирани дизайни и графики за движение. Той поддържа всички устройства и може да се използва на компютри с Mac, Windows и Linux. Една от причините толкова харесвам Google Web Designer е, че има елегантен интерфейс и лесни инструменти за експортиране за преместване на вашата графика в уебсайт.

Анимацията е силен костюм за Google Web Designer, а интеграцията с други продукти (като Google Drive и Video 360) улеснява още повече подобряването на работния процес. Google Web Designer е едновременно интерактивен и гъвкав, което го прави идеалният вариант за създаване на банери и добавяне на жестове към тези банери и бутони, като треперене и подскачане.

Също така си струва да споменем, че можете да добавите функционалност към уебсайта си с карти, галерии с изображения, видео плейъри и други.

15. Елементър

Elementor

Статия за най-добрия софтуер за дизайн на уебсайт не би била пълна без Elementor. Това е изключително популярен инструмент за създаване на страници с плъзгане и пускане на WordPress, който е известен с лесната си интеграция, разширените модули за съдържание и факта, че голяма част от софтуера е свободен за използване. Професионалисти и начинаещи се радват на красивите дизайни, които идват от Elementor. Заедно със зашеметяващ дизайн, вие получавате няколко маркетингови инструмента за генериране на повече трафик и потенциални клиенти, всички чрез интегриране с инструменти като Mailchimp и друг имейл софтуер за маркетинг.

Можете също да използвате Elementor в собствените си персонализирани проекти, тъй като той е с отворен код и е готов за по-нататъшно разширяване и добавки. Всеки тип уебсайт е възможен с Elementor, като се има предвид, че можете да персонализирате всяка част от вашия дизайн. Наслаждавам се и на изскачащите прозорци, които остават в съответствие с дизайна на останалата част от вашия сайт.

Елементите на съдържанието са това, с което обикновено работите, така че е хубаво да видите, че над 80 елемента са на разположение, за да опитате на уебсайта си. Някои от тези модули за съдържание включват изображения, икони, ленти за напредък и социални икони. Има и няколко Pro версии, за да получите повече функции и добавки. Тези започват от $ 49 на година.

Кой от най-добрите софтуер за дизайн на уебсайт е подходящ за вас?

След като покрихме нашите най-добри дизайнерски предложения, уведомете ни в коментарите, ако имате други мисли за страхотен софтуер. Вероятно ще използвате много от софтуерните опции в този списък, като имате предвид, че вероятно имате нужда от Figma или Sketch за дизайн, текстов редактор и евентуално инструмент за сътрудничество и създаване на прототипи.

Ако имате някакви въпроси или искате да предложите някои други инструменти за нашите читатели, пуснете ред в коментарите по-долу.

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим комисионна. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map