10+ страхотни Wix шаблони срещу WordPress теми

Wix е един от най-популярните създатели на уебсайтове в мрежата. Искам да кажа, че все още не е близо до популярността на WordPress (в момента захранва повече от 35% от цялата мрежа и брои), но все пак е силата, с която трябва да се съобразяваме, и платформа, която получава много публичност поради първоначалния си потребител подход и цялостен лесен за използване интерфейс.


Но като оставим всичко настрана, има едно конкретно нещо, което бихме искали да разгледаме днес … Wix шаблони – както в дизайна на уебсайтове, който можете да използвате на своя уебсайт Wix. По-конкретно как те се сравняват с теми на WordPress?

Това са шаблони за Wix спрямо WordPress теми – бърз поглед върху шепа шаблони за Wix спрямо техните WordPress колеги. Плюсове и минуси, които могат да се възползват от тези шаблони за Wix срещу WordPress, плюс още един списък с теми на WordPress, които изглеждат много подобно на съответните им шаблони за Wix.

По принцип това, което се опитвам да докажа тук, е, че за всички шаблони на Wix винаги има алтернатива, базирана на WordPress, подобна и която често може да ви спести много пари.

И моля, не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против шаблоните на Wix или Wix. Но просто искам да ви покажа друга страна на монетата и да поговорите за плюсовете и минусите на използването на Wix срещу WordPress, като се фокусирам върху дизайнерската страна на нещата преди всичко този път.

Така че тук са 10 красиви шаблона за Wix и техните алтернативи на WordPress:

Wix шаблони

Вече сме говорили за Wix няколко пъти, така че ако искате да го сравните например с основните му конкуренти, проверете това. Или, ако това е магазин за електронна търговия, който искате да изградите, прегледайте този: Wix срещу Shopify срещу WooCommerce срещу BigCommerce срещу Magento срещу Jimdo.

Графити художник

Шаблони за Wix: Grafitti

Прост и красив шаблон, който поддържа заглавка на видео, превъртане на паралакс, хубава секция за портфолио. Всичко представено като оформление на една страница. Той идва с интересен начин да уведомите хората за вас и вашата работа, като използвате закачлив и изчистен дизайн. Можете да покажете своите изкуства и чрез красиви галерии.

Предназначение за: Grafitti Artist е модерна и реколта тема за художници като фотографи, улични художници и всякакви творчески хора, които се нуждаят от онлайн портфолио за своите проекти.

Външна фотография

Шаблони за Wix: Фотография на открито

Външната фотография е един от онези шаблони на Wix, който успява да остане минимален и в същото време много чист. Шаблонът е красив по свой начин, като осигурява чист интерфейс и решетъчна фотогалерия с цел елегантно показване на вашите творби. Шаблонът не се разсейва, което бързо ще постави вашите проекти в светлината на прожекторите. Галерията може да се визуализира и в слайдшоу на Lightbox.

Предназначение за: Външната фотография е предимно шаблон за портфолио, където фотографите могат да споделят своите творби и уау своите публики. Но не само фотографите могат да се възползват от този. Всички други креативни професионалисти – дизайнери, илюстратори, художници, продуценти на видеоклипове, също могат да се интересуват от този шаблон.

Кликнете за подобна алтернатива на WordPress Портфолио

Винтидж кола

Шаблони за Wix: Vintage

Модерен и дружелюбен шаблон, който първоначално представя уебсайт за ретро автомобили, но може да работи еднакво добре за всеки тип бизнес. Шаблонът предоставя видео / статична заглавка с пълна ширина, превъртане на паралакс и много закачливи секции, които можете да персонализирате по желания от вас начин и към които можете да добавите шепа неща. Шаблонът на Vintage Car има бързо и красиво оформление на една страница, което може да се превърта хубаво и лесно.

Предназначение за: Въпреки че е направен за винтидж автомобили, мотоциклети и автомобилни специалисти и любители, тази тема всъщност е готова да обслужва всякакъв вид бизнес – от малки фирми и стартъпи до дизайнерски агенции, лични портфейли, по принцип, всички творчески и не творчески проекти можете да си представите.

Кликнете за подобна алтернатива на WordPress фирн

Онлайн тийнейджъри

Wix шаблони: Тройници

Wix шаблон за малки онлайн магазини, с опростен дизайн в кутия, оптимизиран за продажби. Той има представено пространство за изображения, минималистични страници на магазини с продуктите, филтрирани по категории, хубави кутии за колекции и галерии на Ajax, които могат да се разглеждат в слайдшоу. Всяка страница с продукти е проста, предоставяща качествена информация, заедно с подробности за доставка. Продуктите могат да бъдат персонализирани по желания от вас начин и по лесен начин.

Предназначение за: Онлайн Tees е посветен най-вече на собствениците на онлайн магазини, които искат да продават дрехи или свързани артикули. Въпреки че модата е основната цел на този шаблон, можете основно да продадете всичко – от коледни украси до джаджи.

Кликнете за подобна алтернатива на WordPress Shopera

мода & Блог за стил

Шаблони за Wix: Мода

Класическо оформление за блогъри, но все пак с намек за стил само за да направят модни блогъри доволни. Шаблонът изглежда много красив, изчистен и модерен. Той предлага приятна заглавка на цял екран с плавно превъртане на паралакса, категории блогове, нарисувани като фантастични кутии, рекламни пространства, авторски полета и стандартна структура на блога, представяща публикациите една под друга.

Предназначение за: Всички, които обичат модата и искат да пишат за нея. Тъй като модните блогове са много популярни и пазарът е доста наситен с тях, предполагам, че трябва да се откроите по някакъв начин, като изберете елегантен и шик шаблон като Fashion & стил.

Кликнете за подобна алтернатива на WordPress Апликация

UX / UI дизайнерско резюме

Wix шаблони: UX

Зашеметяващ пример за това как могат да изглеждат шаблоните на Wix, особено ако искате да се представите онлайн по визуално привлекателен начин. Благодарение на дизайна на този шаблон, вашите силни точки, умения и работи ще бъдат добре подчертани, така че потенциалните ви работодатели да ви забележат. Шаблонът има дълбоко превъртане на паралакса, оформление на цял екран, модерни и елегантни анимации, заедно със структура на една страница.

Предназначение за: Този шаблон е идеален за дизайнери или други творци, които намират визуално възобновяване по-завладяващо и привличащо вниманието от традиционното. Това е за хората, които мислят чрез изображения, цветове, графики и други визуални елементи.

Кликнете за подобна алтернатива на WordPress Свободен писател

Салон за сладолед

Шаблони за Wix: Сладолед

Внушителен, през устата шаблон, който е просто невероятен. Дизайнът използва ефекта на превъртане на паралакса много спретнато, а визуалните изображения веднага ви хващат окото. Шаблонът е жив и пълен с цветове, като предоставя изображения и фонове на цял екран. Визуално сладоледът е тотален взрив на вкус.

Предназначение за: Ако управлявате магазин или кафене / пекарна, които имат нещо общо с десертите, това е за вас. С такъв жизнен дизайн и страхотни изображения на вашата добре изглеждаща храна има голям шанс да получите клиенти по-бързо, отколкото бихте очаквали.

Кликнете за подобна алтернатива на WordPress ROSA

Корпоративна конференция

Шаблони за Wix: Корпоративни

Това е шаблон за Wix, създаден за корпоративни сайтове. Професионалният и елегантен дизайн говори сам за себе си. Шаблонът е на цял екран, осигурява голям и широк заглавия и предлага страхотно превъртане на паралакса. Изработено с клас, изобщо не е претрупано и показва ясно и чисто съдържанието. Използваната тук цветна схема също е стилна и елегантна.

Предназначение за: Корпоративна конференция е шаблон, който ще пасне на корпорации и свързани с корпоративни събития като конференции, събирания, издания на продукти и др. Ако вашата работа изисква да носите костюм и вратовръзка, тогава този шаблон може да изглежда привлекателен за вас.

Кликнете за подобна алтернатива на WordPress опус

Зъболекар

Wix шаблони: зъболекар

Модерен Wix шаблон за дентални клиники и като цяло за медицински цели. Изглежда страхотно и се предлага с цветни секции и паралакс ефекти. Оформлението е на цял екран и е изградено на една страница. Като цяло шаблонът Dentist изглежда чист и приятелски настроен.

Предназначение за: Този шаблон е създаден, като се имат предвид медицинските и здравните области, така че ако сте лекар и искате да развиете свой собствен частен бизнес, този шаблон може да бъде подходящо за вас. Също така болниците и медицинските центрове могат да използват шаблона за своите уебсайтове.

Кликнете за подобна алтернатива на WordPress Medicom

Блог с новини и актуални афери

Шаблони за Wix: Новини

Чиста и минималистична тема за всичко, свързано с новини и публикуване. Той се предлага с представен плъзгач за най-новите или популярни истории и класическо оформление на блога (стил отдолу-друг за публикациите).

Предназначение за: Блогери, журналисти, писатели или хора, които просто искат да споделят своите ежедневни открития с публиката.

Кликнете за подобна алтернатива на WordPress Бостон

Wix шаблони или WordPress теми, което е по-евтино?

Можете да попитате какъв е смисълът да представяте алтернативи на WordPress за шаблоните на Wix. Е, факт е, че през повечето време работата с WordPress просто ще ви спести пари.

Нека да свършим математиката:

Първо, ако искате сайт на Wix, който е стартиран от вашия собствен домейн, и без собствените реклами на Wix да пречат на вашия дизайн, тогава можете да забравите за безплатната версия на Wix. Трябва да платите малка такса, за да избегнете тези проблеми.

Най-евтиното разумно решение за това е около 8 долара на месец. Това прави 96 долара годишно.

Освен това, ако искате нещо повече от сайт, подобен на визитна картичка – може би магазин за електронна търговия – тогава цената на това е $ 17 на месец = $ 204 на година.

Постигането на същия ефект с WordPress може да бъде много по-евтино. Например, дори ако отидете за евтин хост с $ 5 / месец и $ 10 / годишен домейн, това е все още само $ 70 / година общо. Това все още ви оставя шепа долари, които да използвате за премиум тема (което обикновено е еднократно плащане за повечето хора).

(Пускането на магазин за електронна търговия на WordPress, въпреки че ще увеличи сметките ви до около $ 150 на година, все още е много по-евтино, отколкото да използвате Wix.)

Разбира се, настройка на сайт в WordPress предприема няколко допълнителни стъпки. Основният недостатък, WordPress е самостоятелно домакин, така че трябва да се погрижите сами да намерите хост. Но изборът на хост, който да отговаря на вашите нужди и инсталирането на WordPress отгоре, изобщо не е сложен. Напротив, всички качествени хостинг компании опростяват нещата, така че можете да имате безпроблемен процес.

На пазара има много хостинг услуги на WordPress, евтини и скъпи, за всички джобове.

заключение

Много шаблони за Wix са наистина красиви … няма да се опитвам да кажа, че не са. Но само имайте предвид, че има използване на цена за използване на Wix на дълги разстояния и особено за сериозна бизнес цел. Просто искам да сте наясно с това.

Някои от най-важните теми за WordPress може да са скъпи, но поставяйки нещата в перспектива и мислене в дългосрочен план, WordPress е по-евтината алтернатива. Между другото, WordPress също има много страхотни безплатни теми.

Но ей, това съм само аз. Като се имат предвид всички тези факти, кой път смятате, че е най-добрият за вас? Шаблони за Wix и Wix или теми за WordPress и WordPress?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map