Тема Divi срещу Avada срещу X: Крайно сравнение … Кое е най-доброто при изграждането на сайтове за клиенти

Тема Divi срещу Avada срещу X: Крайно сравнение … Кое е най-доброто при изграждането на сайтове за клиенти

Тема Divi срещу Avada срещу X: Крайно сравнение … Кое е най-доброто при изграждането на сайтове за клиенти
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Това е задълбочено сравнение на Divi срещу Avada срещу X Theme – това, което ще научите тук, е кое от трите е оптималното решение за изграждане на клиентски уебсайтове (или на богати на функции уебсайтове също).


Наистина сме изминали дълъг път от WordPress ver. 1.5 когато за първи път бяха въведени теми. Дълго време темите бяха само скинове – прости пакети, които се грижеха да показват какво има в базата данни. Най-основната тема на WordPress, която някога беше, не знам, 100kB (тази, включително екранната снимка от 50kB)?

Сега обаче нещата са различни. Много различен!

Въпреки че не очаквах конкретен размер на пакета при първото изтегляне на Divi, все още бях доста изненадан, като видя 25MB тема на WordPress на работния си плот. За записа: повече от два пъти по-голям от самия WordPress. Това поне заслужава a "Еха!"

Но по-важното е какво точно получаваме в тези огромни двуцифрени мегабайтни теми?

Нека разберем.

Диви срещу Авада срещу Х

Това, което ще прочетете, е задълбочено сравнение на три от най-популярните мега теми на пазара: Divi, Avada, и х.

Съдържание:

 • Какво мисли общността за мега теми
 • Глава № 1: Всичко, което трябва да знаете за всяка тема
 • Глава 2: Поддръжка и актуализации
 • Глава 3: Лесна настройка (за основен сайт)
  • Основна настройка на сайта с Avada
  • Основна настройка на сайта с Divi
  • Основна настройка на сайта с X
 • Глава № 4: Приставки и разширения
 • Глава 5: Проекти и оформления
 • Глава 6: Крива на обучение
 • Краен извод: коя мега тема да изберем

Забележка: Фокусът на това сравнение не е толкова върху показването на темите от гледна точка на крайния потребител, а повече от гледна точка на някой, който изгражда уебсайтове на WordPress за клиенти. Помислете на свободна практика, дизайнери, разработчици.

И така, коя от трите мега теми да изберете? Или трябва изобщо да се занимавате с тях? Наистина ли е по-добре да научите някоя от тези теми и след това да ги използвате за всеки клиент, вместо да изграждате всеки сайт от основата по друг начин?

Да започнем с това, което казват хората:

Какво мисли общността за мега теми

За да намерим реални числа зад мега темите и позицията им на пазара, направихме наистина бързо проучване и го споделихме с няколко групи, свързани с WordPress и Facebook, свързани с WordPress.

Получихме 43 117 отговора и макар това да не е страшно много, все още има някои скъпоценни камъни по отношение на силните и слаби аспекти на всяка тема и проучването представя цялостното отношение, което хората, които изграждат WordPress сайтове професионално, към мега теми.

Между другото, ако искате да чипирате, моля не се колебайте да го направите. Колкото повече данни има, толкова по-добре … особено след като възнамеряваме да поддържаме актуализирането на това сравнение в бъдеще.

Основното, което искахме да разберем, беше колко често разработчиците се обръщат към мега теми срещу използването на други средства за изграждане на WordPress сайт. Ето разпределението:

изследване мега теми

Или да кажа това по друг начин:

(Диаграма от WordPress графики и графики Lite.)

Точно като 32% от нашите респонденти, вероятно трябва да призная, че моето лично убеждение е, че не всеки има нужда от мега тема. В много случаи е по-добре да се справите с нещо просто или тема ниша. И това е особено вярно, ако създавате сайт за себе си и знаете точно от какво се нуждаете от него, както и по-важното – от какво не се нуждаете.

Не ме разбирайте погрешно. Все още ги обичам "swole" тема тежкоатлети. Divi vs Avada vs X … всички те са най-добрите, ултра богати на функции теми, които могат да се справят с всяка задача.

Или са те?

Нека разгледаме по-задълбочено темата.

"Ако използвате мега тема, коя?" (Изпратете отговора си тук.)

Глава № 1: Всичко, което трябва да знаете за всяка тема

Нека започнем с основните положения … цените, лицензирането, какво ще получите в Divi срещу Avada срещу X и т.н.:

Диви срещу Авада срещу Х Тема

Divi
Avada
х
Работеща тема на WordPress. Работеща тема на WordPress. Работеща тема на WordPress.
+ Конструктор на страници с влачене и пускане (Divi Builder) – работи в предния край и в wp-администратора. + Съставител на плъзгане и пускане на страници (Fusion Builder) – работи в wp-администратора и в предния край. + Съставител на страници с влачене и пускане (Cornerstone) – работи само в предния край.
(Допълнителни плъгини са налични в лиценза на Dev.) + Няколко премиум приставки, които са в пакет. + Много пакети за премиум пакети.
Личен лиценз $ 89 / година:
– Използвайте го в неограничен брой сайтове.
– Достъп до всички теми и плъгини на ElegantThemes.
– 12 месеца поддръжка и актуализации.
Редовен лиценз $ 60 – еднократна такса:
– Използвайте го само в един сайт. *
– Актуализации за целия живот.
– 6 месеца издръжка.
Редовен лиценз $ 59 – еднократна такса:
– Използвайте го само в един сайт. *
– Актуализации за целия живот.
– 6 месеца издръжка.
Еднократно плащане $ 249:
– Използвайте го в неограничен брой сайтове.
– Достъп до всички теми и плъгини на ElegantThemes .
– Пожизнена поддръжка и актуализации.
Удължен лиценз $ 2950 – еднократна такса:
– Използвайте го само в един сайт. **
– Актуализации за целия живот.
– 6 месеца издръжка.
Удължен лиценз $ 3200 – еднократна такса:
– Използвайте го само в един сайт. **
– Актуализации за целия живот.
– 6 месеца издръжка.

* По собствените думи на Envato: Използвайте от вас или от един клиент в един краен продукт, който крайните потребители не се таксуват.
** По собствени думи на Envato: Използвайте от вас или от един клиент в един краен продукт, който крайните потребители могат да бъдат таксувани за.

Не съм адвокат и моля не третирайте това като нищо друго, освен моето лично мнение, но начинът, по който прочетох лицензирането на Avada и X е, че ако искате да създадете какъвто и да е уебсайт, който включва посетителя да плаща за достъп (например сайт за членство), имате нужда от разширен лиценз.

Диви срещу Авада срещу Х: диви чат

Както можете да видите, ценовите модели са малко по-различни с трите теми и няма ясен победител сред тях, що се отнася до достъпността. Всичко е в детайлите и броя на сайтовете, през които обикновено минавате всяка година.

 • Ако създавате един сайт на месец, след една година всяка тема ще ви струва: Divi – $ 89, Avada – $ 720, X – $ 768.
 • Ако имате нужда само от тема за един сайт, поддържането й актуализирано в продължение на 5 години ще ви струва: Divi – $ 249, Avada – $ 60, X – $ 59.
 • Получаване на поддръжка през 7-ия месец след първоначалната покупка: Divi – $ 89, Avada – $ 78, X – $ 76.63.

Тук никой не е най-евтиният. И трите са или по-евтини, или по-скъпи в зависимост от броя на сайтовете, които изграждате, или подкрепата, от която се нуждаете.

Ако искате да изградите множество сайтове с Divi, стандартният ви лиценз ви позволява да го правите, така че не е нужно да питате никого за разрешение, преди да започнете нов проект.

Когато създавате последователни сайтове с Avada или X, можете да добавите още лицензи чрез страниците с изброяване на темите в ThemeForest (трябва да влезете, за да видите алтернативната ценова странична лента).

В края на деня обаче, моето лично мнение е, че колкото повече сайтове изграждате, толкова по-достъпни стават Divi. Всъщност можем да твърдим, че то става най-евтиното решение веднага щом искате да изградите втория си сайт с него.

Глава 2: Поддръжка и актуализации

Що се отнася до Avada и X, поддръжката работи съвсем еднакво и в двете … това се дължи на това, че те са продукти ThemeForest. Divi е основната карта тук, оперираща чрез собствения си канал за разпространение.

Забележка. Трудно е да сравним точно качеството на самата поддръжка и да посочим най-добре поддържаната тема тук. За това вероятно ще трябва да ударим всеки екип за поддръжка десетки пъти с различни проблеми и след това да класираме отговорите / решенията по някакъв мащаб. Но дори и да бяхме направили това, не би ви дал никаква гаранция, че вашият конкретен проблем ще бъде решен от някой от екипите за поддръжка. Така че нека не влизаме в това и вместо това се съсредоточаваме върху други аспекти от цялостното изживяване на поддръжката. Особено:

Едно от ключовите неща при изграждането на WordPress сайтове за клиенти е колко бързо те могат да получат помощ в случай, че възникнат проблеми по-късно по пътя (прочетете: след като сайтът е направен и онлайн).

Ето опциите за всяка тема:

 • Divi: Ако вие сте този в лиценза за програмисти, а не клиентът, вие също трябва да сте човекът, който общува с екипа за поддръжка. В повечето случаи това изобщо не е проблем – клиентът винаги ще се свърже с вас първо в 99% от времето, но за по-интелигентните клиенти това по същество им пречи да получат пряка подкрепа от разработчика на тема..
 • Avada и X: Тъй като всеки пореден сайт означава друг лиценз, получавате повече свобода по отношение на това кой всъщност купува тези лицензи. Можете да го направите от името на клиента си или да им позволите да купуват темата сами и по този начин да можете да получавате директно подкрепа. Това има и своите недостатъци, за съжаление. Основно лицензът по подразбиране ви осигурява само 6 месеца поддръжка. След това отново трябва да си купите път в подкрепа.

Когато става въпрос за актуализации, получавате обичайното с трите теми – тоест: всеки път от време на време ще виждате подкана в wp-администратора си и ще получавате имейли, които ви уведомяват, че са налични нови актуализации.

Опитът ми с X например ме свикна да виждам нови пакети за актуализация, които се разгръщат всяка друга седмица.

Освен това Avada има нещо, наречено Avada Patcher. Той се намира в основната секция на Avada в wp-администратора и предоставя малки актуализации за грешки в грешки, които не изискват актуализация на цяла тема. Това е много добра идея, трябва да призная, и тя поддържа безпроблемно вашия сайт денонощно.

Avada Patcher

Ето правилата за актуализиране на всяка тема:

Divi
Avada
х
Актуализации, стига да сте абонирани.Пожизнени актуализации, независимо от вашия лиценз.Пожизнени актуализации, независимо от вашия лиценз.

Глава 3: Лесна настройка (за основен сайт)

Честно казано, и трите ни състезатели се справят изключително добре в този отдел.

По принцип, всичко, което правите, е да получите тематичния пакет, да го поставите в стандартната директория wp-content / themes и да сте готови.

Поради лицензирането на Avada и X, инсталирането им включва още една стъпка. Веднага след като щракнете върху бутона Активиране, ще бъдете помолени да валидирате вашето копие на темата. Това ще ви позволи да изтеглите / отключите всички разширения и пакетни приставки. Технически можете да стартирате и двете теми без валидиране, но пропускате допълнителните функции.

Divi, от друга страна, просто работи веднага.

Добре, но това е само основното инсталиране на голи кости … Следващото конфигуриране на всички опции и правене на сайта използваем.

Забавен факт. Щракнете по-долу, за да видите как изглеждат инсталациите с голи кости на Divi vs Avada vs X. Внимание: почти нищо не става там.

DiviДиви срещу Авада срещу Х: Диви празно
хДиви срещу Авада срещу X: X празно

Основна настройка на сайта с Avada

Можете да започнете по един от трите начина, когато създавате сайт с Avada:

 1. От нулата – започнете да работите на празен сайт и го изпратете до състоянието, което харесвате.
 2. Използвайте една от наличните демонстрации като начална точка – Avada идва с много такива и има голям шанс да намерите нещо, което ще бъде подходящо за вас, особено ако работите в ниша уебсайт. Можеш вижте всички тук. Например, ако имате нужда от конкретно оформление за сайта на клиента си, можете да изберете демонстрацията, която е най-близката до тази, и след това да коригирате останалата част.

Divi срещу Avada срещу X: Демо на Avada

 1. Импортирайте съдържанието си Fusion Builder, което сте подготвяли преди (вероятно, когато създавате предишен сайт на Avada) – това може да включва персонализирано запазени контейнери, колони, елементи или шаблони на цялата страница.

Следващата стъпка е винаги да влизате в панела Avada / Theme Options. Това е страничната лента на този панел:

Странична лента с опции за тема на Avada

Доста неща там, както виждате.

Да го кажа просто, можете да настроите почти всеки аспект на уебсайта, върху който работите, до най-близкия пиксел.

Най-добрата част, всичко е наистина ясно – персонализира се или чрез полета за въвеждане, превключватели или плъзгачи за стойност. Пример за настройките на менюто:

Настройки на менюто на Avada

Също така, в самия връх, получавате поле за търсене, което ви позволява да показвате всички индивидуални настройки, съдържащи ключовата дума, която въвеждате. Например, ако се мъчите да намерите конкретна настройка, свързана със страничната лента, просто въведете "страничната лента", и ще видите всяка настройка, която включва страничната лента по какъвто и да е начин.

Търсене на настройки на Avada

Всички тези опции за тема са глобални – засягат всяка страница или публикация. Въпреки това, освен това, всяка страница и публикация получават и свои панели с опции, които ви позволяват да презаписвате глобалните настройки.

Опции за синтез локални

Това ви дава много добри възможности за персонализиране на страница по страница. Това означава, че е много по-малко вероятно да попаднете на конкретна тема, която няма да можете да промените, без да навлизате в изходния код. Плюс това, той е изключително удобен при създаването на всякакъв вид целеви страници или нестандартни страници, които изглеждат и не се държат като останалите в сайта.

Важното за всички видове нестандартни компилации е, че Avada има свои куки, действия и филтри. Това означава, че не е необходимо да променяте кода на темата, дори в крайни случаи. Те работят също като всички други куки в WordPress и могат да се използват в темите за деца и помощни приставки.

Само един потенциален недостатък, който трябва да отбележа:

Изглежда Avada почти пренебрегва WordPress персонализатора. В Customizer няма настройки, специфични за темата. И още повече, че когато присвоите заглавно изображение или цвят на фона, то не се показва никъде.

По принцип можете да създадете цял сайт с Avada и не веднъж да влезете в Customizer.

Основна настройка на сайта с Divi

Първите стъпки с Divi донякъде са подобни на това как работят нещата с Avada, но има малки разлики:

 • Започвате от нулата – ако искате – да коригирате темата Divi или чрез собствените си настройки или да използвате детска тема.
 • Като алтернатива можете да използвате някои от предварително зададените оформления, които се предлагат с темата, или да импортирате други оформления (или ваши собствени, или от мрежата – самите ElegantThemes направи нещо достъпно също така от време на време).

Диви срещу Авада срещу Х: Диви оформления

Така или иначе, независимо от избрания от вас път, много скоро ще намерите своя път в един от тематичните панели с опции на Divi. Има три от тях:

 • Опции на темата – това е мястото, където можете да зададете всички основни параметри на темата (цветова схема, различни API ключове, лого, фавикон и т.н.), навигация, основни настройки на оформлението, SEO и интеграция на кодове (GA и т.н.).

Опции за тема Divi

 • Тема Персонализатор – това основно стартира WordPress Customizer и ви позволява да ощипвате погледите на различни елементи, като заглавката, долния колонтитул, типография, стилове на бутони и много други неща. Тази част е по-добра от тази на Avada, само защото трябва да видите резултатите от това, което правите в реално време.

Divi тема за персонализиране

 • Модулен персонализатор – това активира персонализатора отново, но този път настройките, които виждате, се отнасят до отделните елементи на темата Divi. Например, можете да настроите как изглеждат изображенията, галерии, елементи на портфолио, акордеони, броячи и други.

Divi модул за персонализиране

Оставяйки всички тези функции за настройка настрана, по-голямата част от работата ви с Divi всъщност ще бъде извършена в отделни страници и публикации.

Впечатлението, което Divi продължава да ми прави, е, че общите настройки на темата имат за цел да осигурят на вашия уебсайт постоянно усещане, докато отделните страници са мястото, където всъщност е цялото забавление..

Например, когато работите върху дадена страница, можете да започнете, като изберете предварително определено оформление за нея. Всяка отделна страница може да използва различно оформление, което ви позволява да създавате страници за всякакви различни цели в един и същ уебсайт.

Диви срещу Авада срещу Х: Диви оформления на страници

Освен това, когато експериментирате с различни оформления / демонстрации, изглежда, че Divi са по-малко тромави и не се нуждаят от толкова настройка след това – срещу Avada или X’s. Това го прави и като цяло по-лесното за използване решение, особено ако искате да започнете с готово оформление.

Основна настройка на сайта с X

Накрая имаме темата X. Гордее се с това, че сте 100% предна и това се вижда по начина, по който ви насърчава да започнете работа на уебсайта си.

Първо, можете да изберете от шепа пакети за демо съдържание. X има голям набор от онова, което се нарича "стандартни демонстрации" плюс няколко "разширени демонстрации." Бившият фокус е върху само основното съдържание на пълнител, поставено в един от дизайнерските стекове на X (повече за тях за минута). Последните са повече ниши – демонстрации за агенция, ресторант и т.н..

Divi срещу Avada срещу X: X демонстрации

Тези разширени демонстрации очевидно са много по-впечатляващи. Ето и ресторанта:

X демонстрационен ресторант

След това има дизайнерски стекове, които служат като вид пакети от настройки и стилове, за да изглежда уебсайтът ви по-равномерен. Всяка от тях е по-различна, както по отношение на оформлението, така и като цяло:

Интегритетен стекПоновяване на стекаЕтос стекИконосен стекX Демонстрация на целостта
X Подновяване на демонстрацията
X Ethos демонстрация
Демонстрация на икони X

Така че начинът да започнете с X ще бъде този (забележете; само моя личен подход):

 • Погледнете наличните демонстрации и вижте дали има нещо, което ви харесва особено. Ако е така, отидете с това демо съдържание и коригирайте спецификата според нуждите.
 • Ако не, влезте в Customizer и изберете дизайнерския стек, който е най-близо до визуалния стил, който следвате. Преминете през секциите в Персонализатора и коригирайте всичко според нуждите. По същество изградете страниците си поотделно.

Divi vs Avada vs X: Настройки за персонализиране на X

Заслужава да се отбележи, че Персонализаторът е панел с опции за теми на X, така да се каже. Няма други важни опции никъде другаде на таблото за управление.

Що се отнася до общия брой налични опции за персонализиране, той е много по-малък от това, което предлага Avada. Донякъде по-близо до подхода на Диви.

Когато приключите с персонализатора, преминете към отделните страници. Тук ще прекарате по-голямата част от времето си с X. Подобно на Divi, страниците могат да изглеждат много различни една от друга и можете да ги изграждате върху шепа предварително дефинирани шаблони.

Шаблони на X страници

X има повече удобна за разработчиците структура с тези шаблони, но това също означава, че не всичко е толкова ясно, когато току-що започвате с темата.

Например, с X, не можете просто да изберете блок, който да се обхване по целия екран (например фон с цяла ширина, например). Първо трябва да изберете правилния шаблон на страницата ("Празна – без контейнер"), за да работи. Доста ясен, когато вече имате представа как работи, но има своята крива на обучение.

В крайна сметка, когато става въпрос за лекотата на основната настройка на сайта с Divi vs Avada vs X, класирането ми е следното:

 • �� # 1: Divi
 • �� # 2: х
 • �� # 3: Avada

Avada е последен в този списък поради липсата на интерфейс за редактиране от предния край към момента на преглед (което между другото вече не е така). Но според персонализацията той предлага най-много. И знам, че съм предубеден. За вас най-важният фактор може да бъде чистият брой опции (така че Avada ще бъде №1 за вас) и това е напълно разбираемо.

Глава № 4: Приставки и разширения

По отношение на съвместимостта на плъгините, ако имате любим плъгин, който прави нещо конкретно, най-вероятно ще можете да го използвате с някоя от мега темите в този списък.

Едно забележително споменаване … и трите имат вградени настройки, за да работят с WooCommerce.

 • Divi разполага с цял магазин, който можете да включите във всяка страница.
 • Avada се предлага с няколко демонстрации на съдържание за WooCommerce и предлага цялостна страхотна интеграция на дизайн с WooCommerce и неговите елементи.
 • X има конкретни демонстрации на съдържание, включващи WooCommerce за четирите дизайнерски стека.

Когато става въпрос за персонализирани добавки и разширения, всичките ни три мега теми могат да предложат нещо.

Ако закупите лиценз за разработчици с Divi, можете да използвате някой от Приставки за елегантни теми, и всички те се интегрират добре с темата.

Avada ви дава Fusion Core и Fusion Builder (и двете са необходими дори да работят Avada), а също и две допълнителни премиум решения: LayerSlider и Slider Revolution.

Въпреки всичко казано обаче, безспорният крал в този отдел е X. Като част от редовния лиценз, получавате премиум приставки на стойност над 1000 долара. Някои достойни споменавания: ACF Pro, ConvertPlug, Галерия Envira, LayerSlider, Slider Revolution, Typekit, Visual Composer и шепа други.

X допълнителни приставки

Това, което също си струва да отбележим, е, че една от силните страни на X е, че ви дава няколко алтернативни разширения за всяка функция / функционалност. Например, ако искате да поставите съдържанието на сайта в мрежа, можете да изберете от The Grid и Essential Grid. Ако имате нужда от плъзгач, получавате Soliloquy, Slider Revolution и LayerSlider.

Освен това има бяло етикетиране X е единствената тема тук, която ви дава официално разширение за бял етикет. С него можете да коригирате по-голямата част от външния вид на таблото, преди да предадете сайта на клиент.

В крайна сметка в отдела за разширения класирането между Диви срещу Авада срещу Х е:

 • �� # 1: х
 • �� # 2: Divi
 • �� # 3: Avada

Глава 5: Проекти и оформления

Според мен няма ясен победител, когато разгледаме какво е възможно при всеки дизайн на тема.

И трите се справят изключително добре, когато става въпрос за дизайните и оформленията, които се доставят със самата тема, или могат да бъдат изградени чрез техните конструктори за влачене и пускане.

По принцип всичко се свежда до вашия индивидуален вкус както по отношение на интерфейса, така и по отношение на количеството неща, които можете да промените / коригирате:

 • Ако искате да видите резултатите от работата си в реално време, ще изберете Divi или X.
 • Ако важният брой опции е най-важното, тогава отидете с Avada.

(Avada е особено добър за овладяване на това как изглежда уебсайтът ви на мобилни устройства – можете да коригирате точките за прекъсване на мобилния телефон, плюс да изключите някои елементи да се показват на мобилни устройства напълно.)

Ако търсите основните компоненти, за да коригирате дизайна на всяка тема:

 • В Avada всичко е в панела със собствени опции на темата (wp-admin / Avada / Theme Options).
 • В Divi ще намерите нещата както в панел с персонализирани опции (wp-admin / Divi), така и в Customizer.
 • В X всичко е в Customizer.

На следващо място, създателите на съдържание с влачене и пускане.

В Avada можете да създавате страници в wp-admin и предния край.

В Divi можете да работите както в wp-администратора, така и в предния край и можете да превключвате между едно и друго.

В X всичко се случва на предния край.

По отношение на елементите и блоковете със съдържание, налични във всеки конструктор (неща като бутони, списъци, галерии, панделки и т.н.), и трите теми изглежда предлагат приблизително еднакви неща. С други думи, вероятно няма да се натъкнете на нещо, което липсва.

Пример от Avada:

Divi срещу Avada срещу X: модули за съдържание

Отново не бих казал, че нито една от темите е водеща тук, що се отнася до качеството на дизайните, които са възможни. Всички те имат малко по-различни начини да ви изкарат от А до Б, но можете да стигнете почти до една и съща дестинация с който и да е.

Като се има предвид, ако аз класифицирам строителите на влачене и пускане поотделно, ще трябва да го дам на:

 • �� # 1: Divi и х
 • �� # 2: Avada

Глава 6: Крива на обучение

Така че въпросът е: След като за първи път се заемете с някоя от тези мега теми, колко бързо можете да завършите с качествен бизнес уеб сайт?

Също така, колко скоро можете да се обадите на експерт?

Ето сделката:

Номерът при мега темите е, че първоначалната крива на обучение е много нежна … но след това става стръмна.

Работата е там, че ако искате да стартирате стандартен, прост уебсайт (с няколко готини оформления, целеви страници и дори хубави интегрирани функции чрез добавки и плъгини), тогава можете основно да го направите веднага без проблем.

Просто инсталирате избраната от вас тема, преминете през уводните ръководства и можете почти да започнете работата си, без да се притеснявате, че ще объркате нещо.

Въпреки това, щом искате да направите нещо, което темата не ви позволява да правите по очевиден начин, това започва, когато стръмната крива на обучение започва.

Не казвам, че която и да е от тези теми е объркваща или изградена по странен начин, но просто броят на функциите и възможностите означава, че тези теми са по същество сериозни софтуерни продукти. И наистина овладяването на всеки един от вас ще ви отнеме почти същото време, както и овладяването на самия WordPress.

Просто погледнете размера на нещата – нещо, което споменах в началото на тази статия. WordPress сам по себе си вече е около 8-9MB. Divi? 25MB. Avada? 22MB. Х? 10MB.

Темите на Мега са софтуер. Сериозен софтуер. Те не са "прости кожи" вече, че просто сте сложили отгоре на WordPress.

Накратко, ако искате да изградите нещо сложно с някое от тях, ще отнеме време. Като се казва, всички Avada, Divi и X правят много по отношение на образованието на своите потребители. Получавате бази от знания, видеоклипове, уроци и т.н..

По мое мнение, темата, която прави това най-добре, е Avada. Те имат наистина обширна знание, в дълбочина документация, и професионално направени видео уроци. Всички те ще ви помогнат да разберете платформата и ще ви научат как да я използвате за всякакъв вид проект.

Отделно от това получавате и a огромен списък от действия и филтри. Нито една от другите мега теми, представени тук, дори не се доближава до обхвата, наличен в Avada. Това го прави потенциално по-добър избор за проекти за разработка по поръчка и по-сложни сайтове за съдържание.

Преминаване към X, те също имат някои действия и филтри за вас, но просто не толкова много. X предлага и обширна знание с всичко, което очаквате. Друг готин момент е, че документите не обхващат само самата платформа, но и плъгините, които са интегрирани с темата. Плюс това има и форум за поддръжка.

Когато става въпрос за Divi, тяхната документация изглежда е най-лесна за четене и е насочена да помага на случайни потребители, може би повече от разработчиците. Тя е организирана спретнато и всеки запис (не съм проверил всички) съдържа ръчно ръководство за видео.

Не успях да намеря документация за специфични за Divi действия и филтри.

Както и да е, ако бих класирал само документите:

 • �� # 1: Avada
 • �� # 2: х и Диви

Честно казано, кривата на обучение е донякъде сходна и в трите теми, така че не мога да обявя категоричен победител в този отдел. Всяка платформа прави нещата по различен начин и всяка от тях е лесна за използване по свой начин.

Краен извод: коя мега тема да изберем – Диви срещу Авада срещу Х

Наистина го мразя, когато хората прекратят сравненията си, без да дават никакво заключение. Затова позволете ми да рискувам препоръка, въпреки че може да не стои добре с всички. Но това е яко. Не се колебайте да ме уведомите какво мислите в коментарите.

Моята препоръка е следното:

Къде се виждате в следната скала?

��

 • Оценявам чистия брой настройки, настройки, персонализиране и налични опции.
 • Искам да мога да променя основната функционалност на темата (сравнително) лесно.

Щракнете тук, за да разкриете
Avada

�� + ��

 • Аз съм някъде по средата.

Щракнете тук, за да разкриете
Divi

��

 • Обичам да създавам сайтове в предния край.
 • Разчитам на плъгини, за да получа конкретни функции.
 • Не ме интересува толкова много да се занимавам с някои основни функции на темата.

Щракнете тук, за да разкриете
х

Какво мислиш? Предпочитате ли някоя от темите, представени тук пред останалите? Или може би има друг играч в тази игра, който трябва да бъде добавен към микса … Диви срещу Авада срещу Х срещу ____?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector