Quant costa una VPN? I les VPN són segures?

Quant costa una VPN


Quant costa una VPN i es pot utilitzar una VPN? Aquestes són les dues preguntes clau que respondrem en aquest article.

Al final, heu d’entendre què és el que fa que una VPN sigui segura, així com quant haureu d’esperar que pagueu per un servei VPN de qualitat.

També us deixarem algunes recomanacions específiques de servei per començar.

Les VPN són segures d’ús? Què cal buscar en una VPN segura

Com a tecnologia, les VPN són segures d’ús … però no tots els serveis VPN són segurs.

Bàsicament, si trieu correctament, utilitzar una VPN és 100% segur, però només perquè un servei es tituli VPN no significa automàticament que el servei sigui segur.

Per comprendre si una VPN és segura o no, hem de controlar ràpidament el que està passant realment quan utilitzeu una VPN.

Essencialment, una VPN actua com un home mitjà entre vosaltres i els llocs web o serveis que visiteu. Quan visiteu un lloc web, el vostre VPN xifra aquestes dades abans d’anar al lloc web (o fins i tot abans que vagi a la xarxa WiFi, és per això que una VPN pot ajudar-vos a protegir-vos en WiFi pública, així com d’evitar els ISP). A més de molts altres avantatges, això fa que sigui més segur iniciar la sessió a WordPress.

Al seu torn, el lloc web o servei veu l’adreça IP de la VPN en lloc de la vostra adreça IP real, cosa que li dóna anonimat.

Si trieu un servei segur, tot hi ha. Però heu de buscar algunes qüestions específiques per triar una VPN de qualitat:

Fixeu-vos en la política de registre

Com que dirigiu tot el trànsit a través de la VPN, la vostra VPN és capaç de fer un seguiment de tot el que feu.

Ara, no és com si vegin les vostres contrasenyes i les accions exactes que feu a cada lloc. Però poden fer un seguiment dels llocs que aneu visitant, quan us connecteu a determinats llocs, quant temps hi esteu, quant trànsit passa, etc..

Una bona VPN no registrarà aquesta informació. És a dir, tot i que la VPN tècnicament en podria fer un seguiment, no emmagatzemen cap informació.

Per exemple, Mullvad no només no registra la informació, ni tan sols demana la vostra informació personal quan creeu un compte:

Pot costar més, però voleu una VPN sense política de registre

Simplement, una VPN segura és una VPN estricta "sense registre" política.

Enteneu qui és el propietari de la VPN i on es troben

Si teniu coneixement de la privadesa, probablement voldreu un servei VPN amb seu a una jurisdicció que respecti la privadesa.

Per exemple, si viviu als EUA, escollir un servei de VPN situat als Estats Units facilita que el govern dels Estats Units exerceixi la seva voluntat (tot i que els EUA encara són millors que algunes altres jurisdiccions perquè no requereix registre).

Per això, molts serveis VPN es trobaran a jurisdiccions com Panamà o illes obscures com les Illes Verges Britàniques, Nevis, etc..

Més enllà de considerar on es troba el propietari d’una VPN, també voldreu considerar qui és el propietari.

Per exemple, el 2013, Facebook va adquirir un servei VPN anomenat Onavo. No ho van fer per assegurar el web. En canvi, van gastar 200 milions de dòlars en l’adquisició per tal de recopilar dades sobre el comportament dels visitants, com ara l’ús de Snapchat, la competidora de Facebook. Aquesta és la raó Apple va llançar l’aplicació Onavo a l’App Store el 2018.

Bàsicament, voleu que el propietari de VPN s’hi dediqui com a client, no les vostres dades.

Assegureu-vos que utilitzen els darrers estàndards i problemes de remenat

Una implementació adequada, una VPN ha d’amagar completament la vostra identitat i xifrar les dades. Tot i això, no totes les VPN utilitzen els estàndards de seguretat adequats o solucionen els problemes de forma ràpida.

Per exemple, el directori Falla de Port Fail el 2015 pot provocar que es mostrin les adreces IP dels usuaris VPN.

Aquest defecte es trobava en els protocols subjacents, de manera que no van ser culpables els propis serveis VPN. Tanmateix, alguns serveis van respondre més que altres en solucionar el problema.

A més de respondre als problemes, una VPN segura hauria d’oferir funcions com:

 • Protecció contra filtracions DNS, que permet evitar la filtració de la vostra adreça IP.
 • Encriptació AES de 256 bits per transmetre les vostres dades de forma segura.

Per exemple, NordVPN ofereix el que anomenen "Xifratge de grau militar"… que és només una manera fantàstica de dir encriptació AES de 256 bits:

Com una bona VPN utilitza el xifrat

Vostè vol un interruptor matar

Tot i que utilitzeu una VPN que sigui segura en tots els altres aspectes, hi ha un gran problema:

Si el vostre ordinador deixa la seva connexió amb el servidor VPN, podeu continuar navegant sense adonar-vos-en i, per tant, exposar la vostra adreça IP real.

Per solucionar-ho, molts dels serveis VPN més segurs s’incorporen a una cosa anomenada a interruptor de matar.

Essencialment, aquesta funció aturarà automàticament l’accés a Internet si la vostra connexió amb el servidor VPN baixa per algun motiu. D’aquesta manera, no es manté la navegació accidentalment mentre s’exposa la vostra adreça IP real.

Compte amb serveis VPN gratuïts

Si teniu un pressupost, probablement heu trobat amb alguns dels serveis VPN gratuïts que hi ha. El nom més gran és Hola, però hi ha molts altres serveis VPN gratuïts.

Aquí, teniu un gran cas "obtens el que pagues" i la majoria de serveis VPN gratuïts no són segurs. Si no us cobren diners per utilitzar el servei, això significa que probablement sou el producte d’alguna manera.

Això va ser el cas amb Hola el 2015, on es van atrapar venent l’amplada de banda dels usuaris a una botnet.

Vegeu, en lloc d’utilitzar servidors propis com un servei VPN de pagament, Hola és capaç d’oferir la seva etiqueta de preu gratuïta mitjançant l’encaminament del trànsit a través dels ordinadors dels usuaris, en una espècie de situació VPN peer-to-peer..

Això no és simplement un enfocament segur i no vol que els altres l’utilitzin els recursos del vostre ordinador. O, en el cas de Hola, venut a una botnet.

Una bona VPN és segura

Per tornar a obtenir, un bon servei VPN és segur, però no tots els serveis VPN són bons.

Per triar un servei VPN segur, voldreu buscar funcions com:

 • Una estricta política de registre.
 • Un propietari transparent.
 • Xifratge AES de 256 bits.
 • Protecció contra filtracions DNS.
 • Un equip de seguretat proactiu que es manté al capdavant de les vulnerabilitats recentment exposades.
 • Un interruptor de matança per evitar exposar accidentalment la vostra adreça IP.

I probablement voldreu evitar serveis VPN gratuïts, ja que no estan lliures de la generositat del seu cor i, probablement, rendibilitzaran el vostre trànsit d’alguna manera (com vendre l’amplada de banda a una botnet).

Quant costa una VPN? El que pagueu per un servei de qualitat

A continuació, anem a preguntar-nos quant costa un VPN.

TL; DR – Quant costa una VPN?

Un servei VPN segur i de qualitat us costarà de 5 a 12 dòlars mensuals si pagueu mensualment o bé fins a 30 a 50 dòlars per any si esteu disposats a pagar un parell d’anys abans. Aprofundim …

Podeu trobar alguns serveis de VPN gratuïts, però, com hem comentat anteriorment, aquests serveis gratuïts poden ser incomplets. Recordeu com Hola es va atrapar venent l’amplada de banda dels usuaris a una botnet? Sí, no voldries que sigui tu.

A més, també hi trobareu "ofertes de per vida" per a alguns serveis VPN. Per exemple, no és rar trobar ofertes a llocs d’oferta que concedeixen accés a tota la vida a un servei VPN per un preu mínim de 50 $.

Tot i que aquest tipus d’oferta de vida és atractiva des del punt de vista dels preus, haureu de ser prudents en aquest escenari, ja que, amb un acord per a tota la vida, no hi ha cap incentiu perquè el servei continuï proporcionant un bon producte un cop aconseguiu els vostres diners..

Això sovint comporta una sobrecàrrega dels seus servidors, cosa que significa que aquest tipus de VPN són sovint molt més lents que els serveis que pagueu de forma continuada. A més, no tenen cap incentiu a invertir en millores i actualitzacions de seguretat, ja que ja han obtingut tots els diners que poden treure de tu..

En canvi,, si realment us preocupa la velocitat i la seguretat de la vostra VPN, la vostra millor aposta és pagar un servei continuat. Sí, és impagable pagar una mica més, però és important recordar que no pagueu més per res.

Bàsicament, voleu un servei VPN que tingui un incentiu per proporcionar una gran velocitat i manejar de forma segura les vostres dades … i l’única manera d’aconseguir-ho és pagar-la.

Aleshores, quant costa això una VPN?

Normalment, esteu buscant al voltant de 5 a 12 dòlars al mes si pagueu mensualment (us mostraré una comparació d’alguns serveis populars a continuació).

Tot i això, la majoria dels serveis VPN us oferiran un descompte pesat si pagueu durant un o dos anys alhora, la qual cosa pot ser una bona manera d’estalviar una mica de diners.

Per exemple, NordVPN – un dels nostres serveis recomanats: costa 11,95 dòlars si pagueu de mes en mes. Tanmateix, si teniu la voluntat de pagar dos anys al capdavant, pagareu només 95,75 dòlars, que equival a només 3,99 dòlars al mes..

Fins i tot fins i tot tenen una empresa de tres anys amb un descompte encara més gran:

Quant costa una VPN com NordVPN

Com triar una VPN segura: quins són els millors serveis VPN?

Ara per a la pregunta del milió de dòlars: quins són els millors serveis VPN segurs i assequibles a utilitzar? I quant costa una VPN que us ofereix una bona qualitat?

Aquesta és una gran pregunta, i és per això que realment hem escrit una publicació completa sobre els millors serveis VPN. Per tant, si voleu una resposta llarga, consulteu la nostra guia completa dels millors serveis VPN ��

Si voleu una resposta més curta, podeu consultar la taula de comparació següent. Tots aquests serveis VPN són segurs, Mullvad oferint la màxima privacitat si és la vostra preocupació més gran:

ExpressVPN
NordVPN
PIA
Mullvad
IPVanish

Preu mes a mes12,95 dòlars11,95 dòlars6,95 dòlars5 €10 dòlars
Preu més barat99,95 dòlars / any99,95 $ / dos anys69,95 $ / dos anys5 € / mes89,99 $ / dos anys
Aplicació Windows
Aplicació macOS
Servidors2.000+5.000+3.000+300+1.100+
Killswitch

I per obtenir els millors resultats, combina la vostra VPN amb un gestor de contrasenyes per mantenir els vostres inicis de seguretat segurs també!

Encara queda confós amb la pregunta de quant costa una VPN? Encara teniu algunes preguntes de seguretat? Pregunteu als comentaris!

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Maquetació, presentació i edició de Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map