Blog de WordPress SEO: per on començar si sou principiants

Quan es tracta d’iniciar un bloc, només no podeu ometre l’optimització de motors de cerca (SEO). En altres paraules, el bloc de SEO de SEO és crucial si voleu que la gent descobreixi el vostre bloc.


Però no us preocupeu, no és tan complicat com podríeu pensar. Abordarem els fonaments bàsics de manera ràpida perquè pugueu començar els blogs a peu dret.
Això és capítol 9 d’una guia més gran a com iniciar un blog amb èxit.

Concretament, parlarem de:

 • ��‍�� Recerca de paraules clau
 • SEO SEO a la pàgina
 • �� SEO mòbil
 • �� Arquitectura del lloc
 • �� Construcció d’enllaços

Recerca de paraules clau: la clau del blog de WordPress SEO ��‍��

Cada pàgina i publicació del vostre bloc hauria de tenir una paraula clau d’orientació. Cada un!

Però, com se sap quina paraula clau s’orientarà?

La manera més senzilla és la que hem parlat en un dels capítols anteriors: només cal començar per la vostra competència.

Cerqueu les publicacions més ben prestades connectant la URL BuzzSumo, a continuació, agafeu l’URL de la seva publicació superior i connecteu-la Planificador de paraules clau de Google (GKP) per veure quines paraules clau es classifiquen.

Recerca de paraules clau amb Google Keyword Planner: el primer element del blog WordPress de SEO

Si en veieu de bons, robeu-los!

�� CONSELL PRO: El "competició" la fila de GKP es refereix a publicitat de pagament, no a rànquings orgànics, de manera que no us preocupeu quan trieu una paraula clau.

 • Podeu consultar aquesta guia per obtenir més ajuda per trobar un tema provat i bones paraules clau per al vostre blog de WordPress SEO.

SEO a la pàgina: ràpid & visió bruta ��

El SEO a la pàgina és la pràctica d’incloure la vostra paraula clau (i les paraules clau LSI – paraules o frases relacionades semànticament entre si) en ubicacions estratègiques de la vostra pàgina. És important dir a Google de què es tracta el vostre contingut.

Concretament, heu d’incloure la vostra paraula clau principal a:

 • El títol de la pàgina
 • L’URL de la pàgina
 • Almenys un subtítol (H2 o H3) a la pàgina
 • Almenys un text alt de la imatge
 • El meta títol
 • La meta descripció
 • El contingut del cos (un bon grapat de vegades)

Així, per exemple, si esteu orientant "Consells SEO" com a paraula clau principal, la vostra pàgina seria optimitzada així:

Exemple (a)

 • Títol: "5 Consells de SEO per fer créixer els vostres rànquings (ràpid!)"
 • URL: yoursite.com/consells
 • H2: El Consells de SEO Això importa
 • Imatge de text alt: "Consells SEO per a principiants"
 • Meta títol: "5 Consells de SEO per fer créixer els vostres rànquings (ràpid!)"
 • Meta Descripció: "Buscant Consells SEO? Aquestes 5 tàctiques ens van ajudar a passar de 0 a 1.000 visitants diaris en menys de 6 mesos!"
 • I, per descomptat, en el contingut que faríeu servir "Consells SEO" poques vegades. Us recomano almenys 3-5 per 1000 paraules, però no us el superiu, perquè Google us penalitzarà per omplir les paraules clau.

Em sembla molt recordar, no?

És aquí on entra el connector SEO de Yoast. La millor solució per a tot el bloc de WordPress SEO (i també un dels complements que us hem recomanat com a imprescindible en un capítol anterior).

Yoast us recorda que poseu la paraula clau als llocs adequats i us avisa si esteu fent alguna cosa malament. Així que només assegureu-vos d’obtenir "totes les llums verdes" de Yoast abans de publicar res!

Just a sota del bloc de contingut principal (quan editeu una publicació), és on trobareu el bloc Yoast i, a més, és on heu de demanar l’aprovació de les totpoderoses llums verdes �� (exemple a continuació).


SEO de Yoast SEO de Yoast

Autor (a): Equip Yoast

Versió actual: 14.2

Darrera actualització: 26 de maig de 2020

wordpress-seo.14.2.zip


98% Valoracions


5.000.000 + instal·lacions


WP 5.3 + Requereix

Indicadors SEO de Yoast

I realment vull dir tot d’aquelles llums verdes. Per exemple, l’editor aquí de CodeinWP mai no ha aprovat cap publicació fins que estigui tot verd. Sé que de vegades és difícil aconseguir-ho en funció de quina sigui la vostra paraula clau, però realment paga efectivament a llarg termini.

 • Consulteu aquesta guia per obtenir més informació sobre com es pot fer sobre el vostre SEO a la pàgina.

SEO mòbil: l’element imprescindible del 2019 ��

Les visualitzacions des de dispositius mòbils representen més del 50% de les visites al lloc web en aquest moment (i ha estat així des del 2014). A això, el 60% dels visitants mòbils abandonaran el vostre lloc si tenen una experiència de navegació frustrant.

Quan penses en això, té sentit total. Tothom i el seu gos tenen un telèfon intel·ligent i el fan servir per a gairebé tots els propòsits web.

Els mòbils és on anem per veure Facebook, veure un vídeo de YouTube, comprovar el correu electrònic, tot.

Per això és fonamental assegurar-se que les vostres pàgines web estiguin bé al mòbil. Dues raons per això:

 1. Una pàgina adaptada per a mòbils significa que serà més fàcil per als lectors consumir el contingut que publiqueu,
 2. Google ara penalitza activament llocs web que no siguin prou mòbils; o, encara més que això, Google utilitza la primera indexació per a mòbils, cosa que significa que és la vista per a mòbils la que decideix fins a quin punt la vostra pàgina es classificarà a Google.

Aquí teniu el que podeu fer amb aquesta informació i com assegurar-vos que el vostre lloc web complet, així com les vostres publicacions i pàgines individuals són compatibles amb els mòbils:

(a) Utilitzeu l’eina d’amabilitat mòbil de Google

Prova amigable amb mòbils
Google ha fet públiques les seves pròpies eines perquè cada administrador web pugui comprovar com són les seves pàgines web optimitzades per a mòbils. Podeu accedir a l’eina aquí.

Per utilitzar-lo, només cal que introduïu l’URL de la pàgina que voleu consultar.

És una bona pràctica provar un parell de tipus de pàgines al vostre lloc:

 • la vostra pàgina d’inici
 • una pàgina de bloc estàndard: qualsevol pàgina estàndard integrada a la secció Pàgines del tauler de WordPress
 • una publicació estàndard al bloc
 • qualsevol pàgina o publicació personalitzada o d’altra manera no estàndard: prova qualsevol publicació i pàgina que tingui dissenys personalitzats o utilitzin plantilles de pàgines personalitzades

Fer tot allò que arriba, us permet obtenir una bona visió general de la situació.

Si alguna d’aquestes proves retorna un resultat negatiu, heu d’investigar més i seguir els consells de Google sobre com solucionar els problemes.

Aquí teniu el aspecte de la prova quan tot va bé:

prova mòbil està bé

(b) Utilitzeu un tema optimitzat per a mòbils

Com que WordPress és una plataforma completament modular, és a dir, això significa que podeu canviar els vostres temes sempre que considereu oportú. Així, podeu utilitzar aquesta oportunitat per assegurar-vos que el vostre tema funciona també des del mòbil.

A continuació, us detallem com fer-ho:

 • provar el tema mitjançant la prova de mòbil de Google descrita anteriorment,
 • emiteu diferents dispositius al navegador Chrome i comproveu si el contingut encara sembla correcte.

Per emular diferents dispositius a Chrome, engegueu les eines de desenvolupament desenvolupant Cmd + Opt + i (Mac) o Ctrl + Maj + i (Win). Veureu que apareix un nou panell a la pantalla. Feu clic a "dispositiu" botó:

eines dev

Un cop fet això, tindreu l’opció de seleccionar un dispositiu específic que voleu emular.

Actualitza la pàgina un cop fes una selecció.
tria el dispositiu

Desplaça’t cap amunt i cap avall per la pantalla per assegurar-te que tot estigui en ordre. També podeu canviar a altres dispositius i repetir.
Vista prèvia del dispositiu

Si hi ha problemes importants, és possible que no pugueu solucionar-los de manera senzilla. En aquest moment, és millor que només canvieu el tema a una opció optimitzada per a mòbils des del primer moment.

(c) Canviar a AMP

AMP es refereix a Accelerated Mobile Pages i és un projecte de codi obert que es descriu a si mateix com:

"El Projecte Accelerated Mobile Pages (AMP) és una iniciativa de codi obert que inclou la visió que els editors poden crear contingut optimitzat per a mòbils una vegada i fer-lo carregar de manera instantània a tot arreu.."

A la pràctica, AMP és una tecnologia que fa que les vostres pàgines es carreguin ràpidament quan les visualitza una persona al mòbil.

La bona notícia és que realment no heu d’entendre com funciona això per obtenir els avantatges. L’AMP es pot activar a WordPress mitjançant un complement anomenat AMP per WP.


AMP per a WP: pàgines mòbils accelerades AMP per a WP: pàgines mòbils accelerades

Autor (a): Ahmed Kaludi, Mohammed Kaludi

Versió actual: 1.0.52

Darrera actualització: 28 de maig de 2020

accelerated-mobile-pages.1.0.52.zip


88% de valoracions


100.000 + instal·lacions


WP 3.0 + Requereix

Amb ell, podeu personalitzar com gestiona el vostre bloc les pàgines AMP i fins i tot es poden crear estructures de pàgines personalitzades amb validesa AMP per a les vostres publicacions, pàgines i pàgina d’inici..

Amb aquests tres elements cuidats: provar l’optimització de mòbils, tenir un bon tema amb AMP, bàsicament estareu preparats per acollir a qualsevol visitant mòbil que pugui estar interessat en el vostre contingut. Tenir aquest nivell d’optimització de telefonia mòbil també tindrà un impacte enorme en el SEO global del vostre lloc.

Arquitectura del lloc: estructura el vostre lloc per als lectors i Google ��

La forma de configuració del vostre lloc afecta la facilitat de navegació dels usuaris (i dels robots de rastrejador de Google).

Hi ha dues regles d’or per a l’arquitectura del lloc en termes de blog de SEO:

 1. Totes les pàgines han d’estar dins de tres clics de cada altra pàgina.
 2. El vostre lloc ha de ser simple i escalable.

Més informació sobre les posteriors. Primer, i un exemple d’arquitectura de llocs BAD (cada bloc és una sola subpàgina):

Una mala arquitectura de llocs de SEO

Trenca ambdues regles. Es necessiten fins a cinc clics fins al contingut (aneu de la part superior a la part inferior esquerra) i no es pot escalar.

No només és pobre per a la navegació, sinó que també afecta els rànquings de cerca. Aquí és el perquè:

Normalment, la pàgina d’inici és la pàgina amb més autoritat del vostre lloc. Enllaços interns d’una pàgina del vostre lloc a una altra passen una mica d’això "suc d’enllaç" o "autoritat" d’una pàgina a una altra. Antigament s’anomenava PageRank, però Google ja no utilitza aquest terme.

Visualment, funciona així:

Enllaç intern de SEO

Per tant, si enterreu les publicacions al vostre lloc, perdreu l’autoritat de la pàgina d’inici. Aquí hi ha un altre de visual:

Explicant Pagerank

Així, les publicacions del vostre blog perdran aquesta autoritat d’enllaç.

En canvi, configura el teu lloc així:

Arquitectura de llocs adequada

Les vostres pàgines estan enllaçades entre si com una web. Aquests enllaços interns ajuden a Google a rastrejar totes les vostres pàgines de manera eficient, alhora que ajuden els usuaris a desplaçar-se pel vostre lloc. També es difon al voltant de l’autoritat del vostre lloc, ajudant a classificar tot el contingut = el que és un bon bloc de SEO de WordPress.

Com començar amb la creació d’enllaços ��

De la mateixa manera que els enllaços interns d’una de les vostres pàgines a una altra passen l’autoritat, també ho fan els enllaços dels llocs web d’altres persones als vostres.

De fet, els enllaços d’un altre lloc web són molt més importants per classificar el lloc web a Google que els enllaços interns. Penseu en enllaços com els vots de Google. Com més vot tingui el vostre lloc web, més oportunitat té de situar-se altament.

Tanmateix, no només voleu enllaços a la pàgina principal. Si bé ajuden, el que és més important són els enllaços directament a les publicacions del bloc que intenteu classificar.

Va actuar Matthew Barby, el director de HubSpot un estudi al seu lloc i van trobar que les pàgines amb més enllaços rebien trànsit de cerca molt més orgànic que les pàgines amb menys enllaços.

Fins i tot m’arriscaria a dir alguna cosa així:

els enllaços són iguals al trànsit

Així que ho aconsegueixes, els enllaços són importants. Però com s’aconsegueix?

Si comencés de zero sense connexions en un nínxol totalment nou, ho faria començar per establir relacions amb els influencers de la indústria.

Aquestes relacions no només conduiran a enllaços enllaçats, sinó que també poden comportar col·laboracions, ajudar a compartir el contingut i una gran quantitat d’aprenentatges.

Per trobar aquests influencers, comenceu amb Google. Comença a cercar els temes que t’interessen. Els resultats principals són normalment influents.

Com trobar influencers

Reuneix una llista de 10 a 20 persones. Seguiu-los a les xarxes socials, compartiu-ne el contingut i comenteu-los. Feu tot el que desitgeu fer per vosaltres.

Després d’això, poseu-vos en contacte amb ells i demaneu-los comentaris sobre el vostre contingut. Sigues genuïn al respecte: parla de com els has trobat, d’allò que t’agrada del seu bloc o de quina admiració. Com més genuïn sigui, millor serà la possibilitat de respondre.

Una vegada que siguis millor que coneixeu-los, pregunteu-los si esmenten el contingut del seu bloc. Assegureu-vos que sigui valuós per als seus lectors i probablement us ajudaran molt més.

�� Més lectura

 • Construcció d’enllaços per a SEO de Brian Dean. Brian és un dels experts més respectats en l’àmbit de la creació d’enllaços i, de ben segur, de què parla.
 • La secció sobre l’optimització de pàgines de la nostra guia pràctica de SEO.

I tot hi ha. Ja sabeu més coses sobre el blog de WordPress que el 80% dels blocaires. Doneu-vos un cop al darrere!

Amb tot això, m’adono que alguna cosa d’això pot semblar una mica massa senzill i massa convenient. No sembla que hi hagi cap salsa secreta, veritat?

Bé, no hi ha cap truc màgic que ho sigui segur "trencar SEO," per desgràcia. El SEO consisteix principalment en fer moltes coses petites i fer-les regularment. Es tracta de mostrar i fer el treball real en lloc d’esperar a ensopegar amb la següent tècnica d’assassí.

Bàsicament és com vam crear la posició d’aquest bloc al nínxol de WordPress. Vam fer una xarxa amb gent, els vam comentar, ens vam adreçar diverses vegades, fer amics, etc. Això, amb el temps, ens va permetre obtenir enllaços i millorar així els rànquings dels motors de cerca.

En parlarem al detall del capítol següent, sobre tot promoció efectiva del bloc, comprova-ho:

Capítol 10: Com promocionar el vostre bloc

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map