5 от най-добрите алтернативи на Shopify (по-евтини и по-функционални)

Най-добрите Shopify алтернативи


Търсите алтернативи на Shopify за стартиране на вашия онлайн магазин?

Без съмнение, Shopify е чудесна платформа за бързо създаване на магазин. Въпреки това има много причини, поради които може да се търси алтернатива на Shopify.

Например, Shopify не предлага никакви безплатни планове и много полезни функции / приложения са заключени зад друга платена стена. За да не забравяме, вие нямате пълен контрол над всичко (всъщност нямате собствен уебсайт).

Ще улесним вашето търсене на Shopify алтернативи, като пресявате опциите и изброяваме някои от по-добрите тук.

Опишете алтернативи, в които трябва да разгледате

 • WordPress & WooCommerce
 • BigCommerce
 • Ecwid
 • Gumroad
 • Wix

WordPress & WooCommerce

Най-добрите Shopify алтернативи: WordPress и WooCommerce

WooCommerce захранва около 30% от всички онлайн магазини и е причина той да е популярен. Той е безплатен, много адаптивен и работи над WordPress – най-добрата съществуваща система за управление на уебсайтове.

Когато се различава от Shopify:

WooCommerce е самостоятелна част от уеб софтуера. Това означава, че за да го използвате, първо трябва да намерите уеб хост, след това да платите за хоста инсталирайте WordPress на този хост и след това инсталирайте WooCommerce отгоре. В зависимост от конкретния уеб хост, който сте избрали, части от този процес могат да се обработват вместо вас. Говорейки за разликите, Shopify е по-добре ориентиран към начинаещия потребител, който не иска да работи прекалено много. WooCommerce, от друга страна, ви дава безкрайни персонализации и пълен контрол върху вашия уеб сайт. WooCommerce предлага много от същите неща, които ще намерите в Shopify. Въпреки че някои от тези функции се предлагат като добавки.

Ценообразуване:

WooCommerce е безплатна за настройка и управление, но трябва да намерите подходящ хост и да го заплатите отделно. Цените започват от около $ 5 / месец. Разширения може да струва и до 300 долара, ако имате нужда от тях.

Характеристика:

 • Базовият плъгин е слаб, модулен и гъвкав
 • Вградена функционалност за блогове благодарение на WordPress
 • Категории, маркери и атрибути за по-лесно търсене на продукти
 • Локализация по валута, мерни единици, език
 • Неограничени продукти и вариации на продуктите
 • Приятелски за мобилни устройства
 • Налични са хиляди теми, за да промените начина, по който изглежда вашият онлайн магазин
 • Вградена обработка на плащания от водещи доставчици
 • Клиентски акаунти, каси за гости и възстановяване с едно щракване от таблото за управление

Трябва ли да използвате WooCommerce?

WooCommerce е чудесен инструмент, ако не се страхувате сами да администрирате уебсайта си. Фактът, че работи като софтуер с отворен код, означава, че няма кой да се обажда, когато се сблъсква с проблеми. От друга страна, вие също получавате безкрайни възможности за персонализиране и текущите разходи като цяло са по-ниски.

BigCommerce

Най-добрите Shopify алтернативи: BigCommerce

Независимо дали сте стартиращ стартъп или голяма корпорация, BigCommerce ви помага да създадете магазин по желания от вас начин. Той е сигурен и мащабируем и ако успеете да изминете малка крива на обучение, той ще бъде сред най-добрите Shopify алтернативи.

Когато се различава от Shopify:

За разлика от Shopify, BigCommerce се предлага с повечето вградени функции, минимизирайки нуждата от приложения. Тя ви позволява да продавате физически, цифрови и сервизни продукти, докато Shopify се нуждае от приложение за продажба на цифрови стоки. И Shopify, и BigCommerce са хоствани решения. Въпреки че удобният за потребителя редактор на Shopify ви позволява лесно да редактирате магазина си, това не е така при BigCommerce. както и да е нов инструмент за дизайн на магазин е добре дошло подобрение.

Ценообразуване:

Изберете между планове свързан с $ 29.95, $ 79.95 и $ 299.95 / месец. Основният план позволява продажби до $ 50K годишно. По-високите планове предлагат по-добро филтриране на продуктите, сегментиране на клиентите, преглед и кумулативни онлайн продажби годишно. Има 15-дневна безплатна пробна версия и без такси за транзакции.

Характеристика:

 • Интуитивен интерфейс
 • Стартирайте услуги, за да осигурите минимален престой
 • Напълно адаптивни теми с вградени CSS, HTML и JS, всички мобилни отзивчиви
 • Интеграция с пазари като Amazon и социални платформи (Facebook и други)
 • Пълна персонализация на касата
 • 70+ отстъпки и промоции, всички без скриптове
 • Десетки цифрови портфейли
 • Персонализиращи SEO приятелски URL адреси
 • Продажба на B2B чрез групиране на клиенти, ценоразписи, групови цени и други
 • Международна продажба с трансгранично изпълнение, множество валути и езици

Трябва ли да използвате BigCommerce?

BigCommerce може да бъде чудесна опция, ако не харесвате интерфейса на Shopify по някаква причина. BigCommerce предоставя основно същите функции, но те се предлагат в различен пакет.

Ecwid

Най-добрите Shopify алтернативи: Ecwid

Ecwid е прост инструмент за електронна търговия, който играе добре с всеки съществуващ уебсайт, но също така ви позволява да създадете отделен онлайн магазин. С Ecwid можете да продавате и на други места – места като социални медии, пазари на трети страни, в магазина чрез POS и други.

Когато се различава от Shopify:

Shopify е платформа за уебсайт за електронна търговия. Ecwid е много едно и също нещо, но опростено. И двете ви позволяват да продавате на пазарни и социални платформи. Ecwid се включва във всеки съществуващ сайт, така че можете да продавате в WordPress, Wix или Weebly. Също така, повечето функции са вградени, минимизирайки нуждата от приложения. Освен това има безплатен план.

Ценообразуване:

Вечно безплатен план ви позволява да продавате до 10 продукта в две категории, без такси за транзакции. Въпреки това, някои функции като промо кодове, цифрови продукти и акаунти на персонала изискват да изберете премиен план. Тези планове варират от 15 до 99 долара на месец.

Характеристика:

 • Интуитивен, автоматичен процес на настройка
 • Продайте едновременно на множество сайтове
 • Вградена поддръжка за Google Analytics, SSL сертифициране, конфигурация на сървър и хостинг
 • Мобилен отзивчив онлайн магазин и пазарска количка
 • Неограничена честотна лента, продукти и опции на продукти, създаване на поръчки
 • 40+ начина на плащане в няколко валути
 • Приложение за управление на магазина
 • Многоезична, дори ви позволява да превеждате имейли на клиенти

Трябва ли да използвате Ecwid?

Ecwid е чудесен избор, ако се нуждаете от начин да продавате продукти чрез вашия онлайн магазин безплатно. Той има всички основни функции и те са доста лесни за използване. Също така чудесно място за фирми, които вече имат уебсайт.

Gumroad

Най-добрите Shopify алтернативи: Gumroad

Gumroad е супер проста платформа за електронна търговия за създатели. Докато настройването на магазина ви е абсолютно безплатно, ще трябва да плащате комисионна при всяка продажба, която извършите.

Когато се различава от Shopify:

Gumroad е повече от собствения си пазар. Обикновено хората просто отиват в Gumroad и търсят продукти, които да купят. Gumroad също е свободен да започнете с това, стига да имате по-малко от 1000 клиенти. Shopify предлага далеч по-мощни модули за управление на клиенти и фактуриране, но Gumroad компенсира, като предлага специфични интеграции на сайтове за създаване на сайтове за WordPress, Weebly, Squarespace и Tumblr.

Ценообразуване:

Ще можете да създавате и персонализирате вашата витрина и да продавате произволен брой продукти безплатно. Въпреки това, безплатният план привлича по-висока такса за транзакция при 5% + такса такса (3,5% + 30 ¢) на продажба. Това стига до 3,5% + 30 ¢, ако сте първокласен потребител, което струва $ 10 / месец.

Характеристика:

 • Без ограничение за броя на продуктите, които продавате
 • Кодовете за отстъпки, лицензните ключове и множество версии помагат за продажба на цифрови продукти
 • Варианти на продуктите, проследяване на инвентара и ограничения за цялата страна
 • Вградена превенция за злоупотреба с PDF печат или изключване на изтегляния
 • График на стоки с недостатъчно производство срещу бъдещи разписки за плащане
 • Повтарящи се абонаменти и планове за членство
 • Множество опции за плащане и лесна каса

Трябва ли да използвате Gumroad?

Списъкът с функции на Gumroad поддържа всеки продавач на творчески или дигитални продукти с безплатна настройка на уебсайт. Това е особено добра платформа за продажба на еднократни продукти направо от вашия блог. Gumroad също е собствена общност / пазар, където потребителите се разхождат небрежно да търсят неща, които да купят – това може да помогне при експозиция.

Wix

Най-добрите Shopify алтернативи: Wix

В основата си Wix е създател на уебсайтове, който ви помага да изработите и персонализирате всеки тип уебсайт – дори безплатно. Но безплатният план няма да го намали, ако искате да продавате продукти и да получавате плащания. За да можете да направите това, се нуждаете от надстройка до Wix платформа за електронна търговия.

Когато се различава от Shopify:

Wix е по-универсален създател на уебсайтове от Shopify, тъй като е проектиран да ви създава всякакъв вид уебсайт, а не само магазини за електронна търговия. Shopify е по-специализиран и предназначен да ръководи преди всичко онлайн магазин. Трябва да разгледате Wix, ако искате вашата платформа за създаване на уебсайт да ви даде по-добра и по-универсална обща среда за управление на вашия сайт, а не просто да имате всичко, изградено около компонента за електронна търговия. Също така, Wix може да се счита за по-лесен за използване.

Ценообразуване:

Премиум планове за магазините започват от $ 29 / месец и ви позволяват да имате персонализиран домейн, без никаква марка на Wix. Налични са три плана за бизнес и електронна търговия (Basic, Unlimited и VIP) и те ви дават право да използвате приложенията Wix Business. Въпреки че всички планове предлагат неограничена честотна лента, те се различават в наличното хранилище, времето за качване на видео, нивото на поддръжка и приложенията.

Характеристика:

 • Оптимизирани за мобилни уебсайтове със стотици напълно адаптивни шаблони
 • Безплатен хостинг, персонализиран домейн
 • Wix Artificial Design Intelligence модул, който ще ви помогне да изградите уебсайта си
 • Лесни за използване инструменти в редактор за плъзгане и пускане
 • Персонализирана витрина и количка
 • Атрактивна презентация на продукта с видеоклипове на продуктите и увеличение на продукта
 • Управление на запасите, изоставяне на възстановяването на количките, дропшипинг с Modalyst
 • Персонализирани правила за доставка, прогнози за международни доставки и превози в реално време
 • Обширна колекция от икони, картинки, безплатни приложения и изображения
 • Лесно кодиране за разширена функционалност
 • Множество канали за продажби, включително Facebook и Instagram
 • 25+ сигурни опции за плащане, включително Wix плащания, PayPal, кредитни карти и лично
 • Изпълнение от край до край
 • Google Analytics включва

Трябва ли да използвате Wix?

С избор на зашеметяващи готови шаблони и добри цени, Wix е чудесен вариант за собствениците на бизнес, които искат да направят блясък не само на електронната търговия на уебсайта си, но и на целия сайт като цяло. Wix може да бъде добър отговор, ако не харесвате интерфейса на Shopify.

Заключителни думи

Има много алтернативи на Shopify и електронна търговия, които можете да използвате за стартиране на вашия онлайн магазин. Крайният избор наистина се свежда до избора на това, което е най-подходящото за вас, в зависимост от вашите технически избори, бюджет и бизнес планове.

Това се казва, тук са нашите любими:

⭐ Използвайте Wix или BigCommerce ако сте разочаровани от различните елементи на интерфейса Shopify или различни функции, които платформата предлага. Като цяло и Wix, и BigCommerce работят по подобна идея и предоставят подобен набор от функции. Цената също е в същия балпарк. Това ги прави най-близките и вероятно най-добрите Shopify алтернативи.

�� Използвайте WordPress + WooCommerce, ако искате да изградите магазина си, като използвате платформа, която ви дава пълен контрол върху крайния продукт, като същевременно поддържате ниски разходите. Преминаването по този маршрут също ви дава изключителни възможности за разширение и персонализиране. Добър начин да започнете с WordPress и WooCommerce е да се регистрирате в уеб хостинг с SiteGround и да ги накарате да инсталират и двете платформи за вас.

употреба Ecwid ако просто искате да започнете безплатно. Има някои ограничения, които идват с това.

употреба Gumroad ако искате да се възползвате от съществуваща общност и пазар. Това може да ви помогне да намерите клиенти и да извадите бизнеса си от земята. Като се има предвид, платформата има много ограничения в сравнение с другите алтернативи на Shopify от този списък.

Коя е любимата ви алтернатива на Shopify сред представените тук?

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим комисионна. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map