[Проучване на случай ЧАСТ 2] От 0 до 4 000 … Как създадохме нашия имейл списък – всичко – от отворени цени до CTR

Това е ЧАСТ 2 от нашия казус за маркетинг по имейл. В ЧАСТ 1 обсъдихме нашата обща стратегия за изграждане на списък и маркетинг по имейл, степента на растеж, абонаментните формуляри, които използваме, инструментите, които използваме за изпълнение на тези формуляри, какво е доставчикът ни на имейл услуги и защо и как да убедим хората да Абонирай се. Не забравяйте да го проверите преди да преминете през тази част.


Тъй като вече обсъдихме всичко, свързано с маркетинг по имейл, което се случва в самия блог, днес нека се съсредоточим върху това какво се случва във вътрешните пощенски кутии на нашите абонати.

С други думи, ето всичко за имейлите, които изпращаме, резултатите, които получаваме, кампаниите, които провеждаме и т.н. И най-важното е какво работи и какво не.

Преглед на видовете имейли, които изпращаме

По принцип има два вида имейли, които обикновено изпращаме:

 • "Известия за нова публикация" – където разказваме на хората за нещо ново, което се публикува в блога.
 • "Изключително съдържание" – ръководства, ръководства и друга информация, която не се публикува другаде – неща, създадени изключително за бюлетина.

Трябва да добавя също, че никой от нашите имейли не е 100% автоматизиран. Това означава, че новите известия за публикации не се генерират направо от RSS емисията или не се копират и поставят от съдържанието на публикацията. Пишем ги едно по едно всеки път. По този начин можем да обясним подробно какво има във всеки пост и защо някой би искал да го прочете.

"Но какво да кажем за промоцията?"

Чувам те. Обикновено не разделяме имейлите си в "съдържание" срещу "насърчаване." Може да спорите, че винаги има нещо, което се популяризира във всеки имейл по един или друг начин. В крайна сметка, когато споменем публикация в блог или нова наша тема, това все още е промоция. По принцип винаги, когато има каквато и да е жива връзка в основната част на имейл – което е винаги – можете да кажете, че това е промоционален имейл до степен.

Като се има предвид, ние никога не изпращаме чисти имейли, центрирани към продажбата. Във всяко съобщение винаги има уникална и полезна информация.

"Ами партньорските връзки?"

Да, ние ги използваме, но не участваме в текущи стартирания на продукти. Партньорските връзки, които включваме, винаги са единични споменавания на софтуер / инструменти / услуги, свързани с темата на имейла, и не са част от някаква по-голяма схема от някакъв вид.

Структурата на стандартно имейл съобщение

Без значение дали е след известие или изключително съдържание, структурата е много подобна.

Ето примерно имейл от преди няколко седмици:

имейл-пример

От върха:

 1. (Не се вижда) Темата, която не винаги трябва да е 100% свързана със съдържанието на имейла (в случая беше: "Нуждаете се от статистика на WordPress").
 2. Общият много прост дизайн. Все още е HTML структура, но само минимална. Основното предимство тук е, че той не е прекалено крещящ и се представя добре на мобилни устройства. По принцип единственото брандиране там е логото.
 3. Интрото. Интродукциите, които използваме, са различни на база имейл до имейл. Понякога са по-къси, друг път по-дълги. Понякога по-фактически, понякога повече ориентирани към историята. Лично аз никога не съм вярвал, че трябва да държите съобщенията си нито дълги, нито кратки, но вместо това да вървите с това, което е добре за историята (повече за данните, подкрепящи това за минута). В крайна сметка интрото има за цел да прехвърли читателя към съдържанието / връзката и също така да ги уведоми защо това съдържание / връзка е интересно за тях.
 4. Основните връзки. Използваме две от тях: изображение и бутон. Бих казал, че основната връзка е бутонът и че връзката на изображението е там, за да хване всеки, който просто щракне върху изображението по импулс.
 5. Самото изображение. Освен че е връзка, изображението има за цел също така да направи имейла по-привлекателен за гледане и да го отличи от предишните ни имейли. Това е прост визуален сигнал.
 6. Блок от допълнителни връзки. Повече за това след минута.
 7. Финият шрифт. В този момент тялото на имейла е готово и единственото, което остава, е някаква странична информация, която все пак трябва да намери своето място във всеки търговски имейл – който бюлетин винаги е по дефиниция. Нещата, които имаме тук са: информация за това, защо някой получава този имейл, връзката за отмяна на абонамента, адресът на нашия бизнес, разкриване на филиал (имаме го в шаблона по подразбиране, въпреки че само малка част от нашите имейли съдържат партньорски връзки).

Честотата

В момента изпращаме имейли всеки път, когато се публикува нова публикация, която обикновено е всеки друг понеделник и петък и всяка друга сряда.

Отделно от това, ние изпращаме тези ексклузивни имейли за съдържание винаги … добре, винаги, когато се почувстваме така. Това вероятно е нещо, с което бихме могли да се справим по-добре и да въведем някакъв календар.

в обобщение, изпращаме около два имейла всяка седмица към нашия основен списък с блогове.

Връзките, които използваме – какво, защо и как

Както споменах няколко параграфа по-горе, ние обикновено съдържаме шест различни връзки в имейлите си.

Първо, има двете основни връзки: връзката към изображението и връзката към бутона:

образ-и-бутон

Тези две основни връзки са доста ясни. Ние просто искаме да дадем на основния пост толкова излагане, колкото е необходимо, и да се уверим, че всички ще разберат за какво става въпрос.

След това, ето блокът съдържа някои допълнителни връзки. Така:

връзки-блок-копие

Мотивите за използването му са следните:

В този момент, когато някой е преминал през двете основни връзки и не е кликнал, тогава или изобщо не се интересува, или съобщението досега не е било достатъчно убедително за тях..

Този допълнителен блок връзки има за цел да поправи това и евентуално да получи още няколко кликвания. В него ние свързваме конкретни части на статията (разделени с HTML тагове). Използваните котви са комбинация от действителната подглава от статията и известно творчество за копирайт от наша страна.

Ние открихме това този блок връзки генерира 21% допълнителни кликвания. (Друг начин да го кажем: той повишава нашия CTR с 21%.)

Още едно нещо, което получавате с помощта на такъв метод, е страхотно проучване на силата на вашето копирайтинг. Например, ето един от нашите доклади (за имейл, в който се споменава неотдавнашен наш урок):

връзки-блок-копие

Както можете да видите, първата фраза се откроява и е успяла да получи повечето от допълнителните кликвания. Този вид данни могат да бъдат проучени за различни цели, например, когато се появят нови идеи за съдържание, например.

"Но какво да кажем за текстови връзки или дори обикновени текстови имейли?"

Е, тествахме ги. В един момент разделихме списъка си наполовина и изпратихме същия имейл като обикновен текст и използвайки стандартния дизайн.

Сравнение:

разделен имейл-1a
разделен имейл-1b

Точните резултати:

Дизайн:

разделен имейл-1а-R
Обикновен текст:

разделен имейл-1б-R

Защо разликата в откритите ставки? Вероятно се дължи на стандарт Грешка в теста. Като цяло, моля, не обръщайте внимание на суровите числа, но повече на процентите – CTR.

Сигурен съм, че все още трябва да се направи аргумент за обикновени текстови имейли и обикновени текстови връзки. Но в нашия случай просто няма забележима разлика. И това също не е статистически значимо:

Тествано с http://getdatadriven.com/ab-significance-testТествано с http://getdatadriven.com/ab-significance-test

Още един тип връзка, с която експериментирахме (и продължаваме да я използваме винаги, когато има смисъл), е връзка за пряк път.

Пример:

пряк път

По принцип връзката за пряк път е предназначена за запалените ни фенове – хора, които не е задължително да прекарват време в четене на имейла, но предпочитат да отидат направо в блога.

Разглеждайки нашата статистика, мога да кажа, че ако връзката за пряк път е в имейл, тя представлява около 36% от кликванията от този имейл.

Как се използва? Е, има само едно изискване, според мен, а това е, че имейлът ви трябва да бъде достатъчно дълъг, така че всъщност да имате място да включите връзката за пряк път. И точно така го правим – винаги когато има достатъчно копие, ние включваме връзката някъде в началото.

Отвеждането. Винаги се опитвайте да получавате допълнителни кликвания, като просто включвате повече връзки във вашия имейл. Това може да бъде нещо толкова просто, колкото просто свързване към един и същ URL адрес няколко пъти (чрез нормални връзки и връзки за бърз достъп). Ако обаче искате да отидете по-дълбоко, създайте персонализирани закотвя в рамките на вашето съдържание и след това се свързва многократно към тези конкретни части на статията.

Отворените цени и CTR, които получаваме

Така че взех последните 20 от нашите кампании и осредних числата. Обичайната ни отворена ставка е 26%.

Средното CTR е 5,8%. Но не вярвам да е много информативен номер. Искам да кажа, че той е силно повлиян от разделените тестове, които правим и от броя на връзките, които имаме във всеки имейл.

изготвени така статистически данни

С други думи, има няколко фактора, които влизат в картината при изчисляване на CTR, докато разглеждането на отворените тарифи е много по-просто – всеки имейл има само един предмет, който е основната точка за вземане на решение за получателя.

Ето още няколко подробни статистики. Средно за всеки имейл изпращаме:

5,3

5.3% от получените кликвания идват от основната връзка за изображение.
17,9

17,9% от кликванията идват от блока за допълнителни връзки.
37,2

37,2% от кликванията идват от връзката за пряк път (за имейлите, които го имат).

 
59,1

59,1% от кликванията идват от връзката към основния бутон.
 

Освен това. Не е изненадващо, че повечето кликвания и отваряния се случват в рамките на първите 24 часа след изпращане на имейла.

Но по-интересна част от статистиката е, че 60,3% от общите кликвания се случват в рамките на първите 5 часа.

Ето примерно разпределение на кликвания (зелено) и отворени цени (синьо) по времева линия за една от нашите кампании; всяка точка е час:

хронология

Да можем да виждаме този вид номера и статистика е точно затова решихме да използваме качествен инструмент на трети страни (в нашия случай – SendinBlue), за да изпращаме имейлите си. Въпреки че работата с един от сървърите на Amazon или обработката на всичко вътрешно би била по-евтина, няма да ни даде такава информация.

Насърчавам ви също да поемете по подобен път … просто изберете доставчика си на имейл услуги и ги оставете да направят тежко повдигане, така че не е нужно да се притеснявате за неща като предаване, оплаквания, спам филтри и т.н..

Копие с дълъг имейл срещу кратко копие на имейл – което е най-доброто?

А, да … един от най-вечнозелените въпроси в имейл маркетинга:

"Трябва ли да изпращам кратки или дълги имейли?"

Внимание. Най-полезният отговор в целия широк свят, идващ по вашия път:

Зависи.

съжалявам.

Но основното, от което зависи, е това: Имате ли много да кажете?

Освен това не виждаме надеждни данни, които биха дали предимство на някой от подходите.

Ето един от нашите тестове:

Дълъг имейл – отваря се и CTR:

разделен имейл-2а-R
Кратък имейл – отваря се и CTR:

разделен имейл-2b-R

Отново разликата в отварянето … никой не знае защо е там.

Нека разгледаме числата за статистическа значимост. Това е резултат от сплит тест, при който версия A беше дългата електронна поща, а версия B беше кратката. Големите числа представляват отворените, а малките числа щракването:

разделен имейл-2

Както можете да видите, тези разлики не са статистически значими.

… Или може би са, но просто трябва да копаем по-дълбоко?

Ето какво искам да кажа Дългият имейл беше съдържателен имейл. С други думи, вместо да се свързва към публикация в блога, тя сподели уникална информация сама по себе си и след това се свързва с редица инструменти / решения направо от тялото на имейла. Някои от тези връзки бяха партньорски връзки. Общо получихме 134 кликвания на продукти от този имейл.

Въпреки това, краткият имейл използва различен подход. Вместо да се свързва с продукти, той се свързва с ресурс в блога, който след това се свързва със същите тези продукти. Хората, които кацнаха на тази страница, щракнаха върху тези връзки общо 46 пъти.

Заключение? Дългият имейл се представи много по-добре (кликнете). Всъщност ни даде 191% повече кликвания.

За да бъда честен, очаквах краткият имейл да надмине дългия, когато за първи път зададох този тест. Да го видя обратното беше изненада.

Отвеждането. Няма насока за един размер за всички. Експериментирайте с дълги и кратки имейли. Вижте какво работи по-добре за вашата конкретна ситуация.

Какво следва?

Основните две неща, които ще правим в близко бъдеще, са: (А) експериментира с честотата и (Б) въвеждане на по-добра сегментация на списъците.

Относно (б). Въпреки че всичко, което изпращаме, е свързано с WordPress, все още има много подниши, които могат да се справят индивидуално.

Например, ако изпратим бюлетин за нова публикация за фрийлансирането на WordPress и виждаме, че X процента от хората натискат, това ни дава известна представа за тези хора. Знаем, че те са на свободна практика и е възможно да се интересуват от други подобни теми. Същото нещо важи и за разработката, дизайна на WordPress или нещо друго.

В края на деня събирането на данни за кликвания спрямо теми ни дава приятен профил на нашите абонати и по-добро разбиране за това как да им говорим за това, което те искат да чуят.

Това трябва да е много по-добра настройка, отколкото просто взривяване на излъчвани имейли на всеки всеки път.

Въпреки че, въпреки че звучи сложно, (б) всъщност е по-лесното нещо, което да се тества и изгражда във времето.

Относно (а). Експериментирането с изпращане на честота и правене на надеждни заключения може да бъде още по-трудно да се направи.

Има просто много повече фактори в играта. Например, ако изпращаме 2 имейла една седмица и след това 4 имейла на следващата седмица и получаваме повече кликвания през втората седмица, това ни казва ли нещо?

Условията са просто много различни. Друг път е, още една седмица, още един обем от друга информация, циркулираща в мрежата, друго качество на самите имейли и отново и нататък … почти всичко е различно.

С други думи, как наистина да сключим такъв тест и да решим, че една честота на изпращане е по-добра от другата? Чувствайте се свободни да споделяте в коментарите, ако имате някакви идеи по този въпрос.

Добре, това е за това проучване на две части от нашия имейл маркетинг опит. Надявам се да е информативен.

О, и не се колебайте да го споделите, моля, с всеки, който може да се възползва от информацията. Оценявам го! ��

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map