[Проучване на случай ЧАСТ 1] От 0 до 4 000 … Как създадохме нашия имейл списък – нашите статистически данни, инструменти, формуляри за отказ

Живеейки на този свят в продължение на много години, трябва да сте запознати с това:


Това е сцена от „Добрите, лошите и грозните“ на Серхио Леоне, един от най-разпознаваемите филми в историята на киното.

Е, заглавието на филма много прилича на нашия опит за маркетинг по имейл тук, в CodeinWP.

(Извинявай за гладката сега.)

През последните месеци / години тествахме много техники, методи, трикове, дълги срещу кратки имейли за електронна поща, някои подобрения на съдържанието и т.н..

Виждали сме добри резултати от грозни кампании, виждаме лоши резултати от добри (така мислехме) кампании и всичко между.

И също видяхме всякакви резултати. Виждали сме добри резултати от грозни кампании, виждаме лоши резултати от добри (така мислехме) кампании и всичко между.

Така че днес ние гледаме назад към нещата, които са работили и не са работили, разчленяваме ги и говорим за тях открито. В този случай ще разберете какви инструменти използваме, методите, статистиката, надстройките на съдържанието, както и как стигнахме до мястото, където сме сега.

Нашата обща стратегия за изграждане на списък и имейл маркетинг

Така както повечето бизнес блогове днес, ние също се отнасяме към имейл маркетинга доста сериозно и го превръщаме в един от основните ни маркетингови инструменти.

Маркетинговият инструмент всъщност е добър термин за описанието му. Не е задължително да продаваме директно чрез имейл, но го използваме повече, за да поддържаме връзка с нашите редовни читатели, насочваме ги обратно към нашия уебсайт (всеки път, когато публикуваме нова публикация в блога), а също и за да доставим малко ексклузивно съдържание и ресурси, които не са налични другаде.

Защо имейл?

За веднъж е така единственият маркетинг канал, на който наистина можете да разчитате.

Независимо с какъв вид актуализация на алгоритмите на Google сте били засегнати и независимо от проблемите с хостинга, с които може да се затруднявате, винаги можете да изпратите имейл до списъка си и да ги уведомите какво става.

Според eMarketer електронният маркетинг е посочен като най-ефективният дигитален маркетинг канал за 2014 г. за задържане на клиенти в Съединените щати.

Това със сигурност е нещо, с което можем да се свържем. Дори и всичко друго да не успее, вие все още имате своя имейл списък.

Нашият темп на растеж

През последните няколко месеца списъкът ни непрекъснато нараства. За да бъдем по-точни, обикновено привличаме 450-500 нови абонати на месец. Ефективността на всеки месец зависи от маркетинговите усилия, които полагаме за популяризиране на определени публикации от блога, които дават повече видимост на нашите предложения за бюлетини (например, като предлагат конкретни надстройки на съдържанието).

Нашият растеж:

диаграма

В момента на писането на това, нашият имейл бюлетин наброява над 4000 абонати!

Това е също чудесен момент да ви благодаря, ако сте един от тези абонати. Ние наистина оценяваме, че ни подкрепяте! Супер си!

Абонаментните форми, които използваме

Когато стартирах първия си сайт за WordPress малко назад, маркетингът по имейл беше някак нова концепция. Поне беше новост в света на блоговете … основните компании вече бяха повече от запознати с него.

Както и да е, тогава единственото, от което се нуждаете, беше формуляр в страничната лента. Тарифите за включване бяха доста приятни и ако имате някаква безплатна оферта за даване на хора в замяна, наистина бихте могли бързо да създадете своя имейл списък.

В наши дни обаче това е съвсем различна игра с топка.

Всъщност формулярите за избор в страничната лента са едни от най-лошите.

Предполагам, че хората просто са разработили някаква форма на слепота за включване във времето, точно както те са разработили слепотата на банери преди 10-15 години.

Както и да е, тук са всички видове форми, които използваме в момента:

място

За да обобщим, имаме формуляри в:

 • горната лента,
 • заглавката под главното меню,
 • вътре в публикации в блога,
 • в страничната лента,
 • директно под публикациите в блога,
 • като плъзгащ се в долния десен ъгъл,
 • в долния колонтитул.

Инструментите, които използваме за изпълнение на тези форми

Само няколко от нашите форми са ръчно изработени HTML творения. В по-голямата си част използваме добавки и външни инструменти за WordPress (поне сега го правим).

По-конкретно:

1. Многоконтакти (Връзка)

Използваме го за горната лента в блога.

най-бар

Най-доброто нещо за ManyContacts е, че това е безплатно решение. Въпреки че имат PRO план (99 долара годишно; бяла версия на етикета – без лога или нещо друго), намираме безплатния напълно подходящ за нашите нужди.

Инсталирането е лесно, а лентата работи добре на всички устройства и браузъри.

2. OptinMonster (връзка)

Ние го използваме за редица неща (всъщност основният инструмент, който използваме за формуляри за включване в блога):

 • Общи форми, показани под публикациите в блога и в съдържанието на блога. Като този:
 • MonsterLinks – формуляри за активиране с кликване, които използваме в съдържанието на блога. Вместо форма за отказ се показва нормална връзка. Само когато някой кликне върху него, той вижда действителната форма. Това е изградено на принципа на ефекта Zeigarnik. По същество се казва, че всеки път, когато някой инициира даден процес, е по-вероятно да го завърши (в този случай щракването върху връзката прави по-вероятно посетителят да завърши регистрацията). Ето пример за MonsterLink:

MonsterLink: Ето пример MonsterLink, който води до нашия списък от 10 инструмента за ускоряване на работата ви в WordPress. Натисни тук.

 • Стандартни изскачащи форми за избор на някои страници и публикации. Screenshot:

изскачащи

 • Излезте от формулярите за избор на намерение на някои страници и публикации.

3. Формира се в кутия, задействана с превъртане

Това става с плъгин, наречен Превъртете задействано поле.

свитък

Самият плъгин не предоставя никаква функционалност за маркетинг по имейл. Вместо това е по-широко решение, което ви позволява да показвате каквото съдържание желаете в поле, задействано с превъртане. Така че ние взехме стандартен код за вграждане във формуляр за вграждане и го поставихме в полето.

4. Стандартни вградени форми

(Това са ръчно изработени или взети от нашия доставчик на имейл услуги – повече за това за минута).

Имаме ги в страничната лента, заглавката и долния колонтитул на сайта. Освен това има шепа от тези формуляри в конкретни публикации, които все още не са интегрирани с OptinMonster.

стандарт

Какво е нашият доставчик на услуги за маркетинг по имейл и защо

В началото бяхме с MailChimp.

Въпреки това, MailChimp оскъпява с увеличаване на списъка ви с имейли. Всъщност много скъпо.

Всъщност писахме за този проблем, когато обсъждахме по-евтини алтернативи на MailChimp.

Ето важната част от тази публикация:

Например, безплатният план [в MailChimp] ви позволява да имате до 2000 абонати и да им изпращате до 12 000 имейла на месец. Това е чудесно за някои бизнеси, особено за тези, които тепърва започват.

Ако обаче получите абоната си през 2001 г., вие на практика губите способността си да им изпращате съобщения наведнъж, освен ако не надстроите до план, който е $ 30 на месец.

Ако ме питате, $ 0 до $ 30 на месец е огромен скок (= 360 $ на година).

Това е и проблемът, който ни удари в определен момент. За една нощ способността ни да изпращаме имейли беше блокирана и трябваше или да надстроим до $ 30 плана, или да напуснем. И така тръгнахме.

В момента сме с SendinBlue – компанията, която посочихме като алтернатива №1 на MailChimp.

(Добре, всъщност не оставихме MailChimp напълно. Все още имаме няколко формуляра на MailChimp в блога, но самият списък с контакти е настроен да експортира автоматично в SendinBlue.)

SendinBlue е много по-достъпен за бизнеса, който изпраща между 12 000-100 000 имейла на месец и има по-голям списък (или повече от един списък).

Това винаги зависи от собствените предпочитания на всеки, но SendinBlue ни дава и малко по-ясни отчети и статистически данни за ефективността на нашите кампании. Повече за това във втората част на този казус.

Нещата, които имаме за хората, които се абонират (ака. The "подкупи")

Съобщения като, "Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате актуализации" отдавна няма.

И правилно е така! Искам да кажа, защо някой би оставил имейл адреса си – действителните си данни за контакт – навсякъде без убедителна причина, нали?

В момента ние предлагаме няколко "подкупи" да вкарате хората на борда:

 • Основният ни ресурс. Това е списък от 10 инструмента, които използваме при проектирането за WordPress, които съкращават работното ни време наполовина. Това всъщност не е само списък. Това е цяла страница с ресурси. Всеки инструмент получава кратко описание на това какво представлява и по-задълбочено описание защо го използваме.
 • Надстройка на съдържанието №1. Изброяване на 9 специфични метода за промяна на начина, по който WordPress работи с файла с функции, за да подобри ефективността на вашия сайт. Издаден като надстройка за тази публикация.
 • Надстройка на съдържанието # 2. Примерно предложение, което можете да използвате, когато предлагате на клиентите пакет за проверка на WordPress. Издаден като надстройка за тази публикация.
 • Надстройка на съдържанието # 3. Кратък ресурс, описващ истината за хостинг отзивите (говорим за това как да разкажете честен преглед от фалшив и как да изберете правилния хостинг план за вашите собствени уникални нужди). Издаден като надстройка за тази публикация.

Както можете да видите, има едно основно предложение, което според нас има най-добрият шанс да се хареса на хората, работещи с WordPress, плюс три конкретни предложения, които са оптимизирани за отделни публикации в блога.

Това каза, че оригиналният подарък всъщност е възникнал като своеобразно обновяване на съдържанието. Първо го пуснахме, когато този пост излезе на живо.

Така или иначе, три или четири не е много и ние осъзнаваме, че новите подобрения на съдържанието вероятно са мястото, където трябва да положим по-голямата част от усилията си напред. Цялото концепция за надстройки на съдържанието е наистина интересна и хората в мрежата продължават да отчитат невероятни резултати, когато ги използват.

И така … какво ще кажете за нашите резултати?

Нашето висококачествено съдържание за придобиване на абонати

Можем да потвърдим, че ако имате подарък, който е оптимизиран за конкретната публикация или страница, която човек чете, той дава много по-добри резултати от общо предложение.

Най-ефективното съдържание в блога (преобразуващо) е:

Най-6-Step-Process-на-Проектиране

Бързият процес на 6 стъпки за проектиране на WordPress сайт от горе до долу (& По начин, който вашият клиент ще обича)

конвертиране на 6.68%
Как-да-да-ти-клиенти за плащане-Ти-а-месечен-Retainer1

Ако не предлагате това като фрилансер / агенция на WordPress, Вие оставяте пари на масата

конвертиране на 3.63%

Най-CodeinWP-Family-в-2015-Прозрачност-Report-1a

Семейството CodeinWP през 2015 г. – Доклад за прозрачност №1

конвертиране на 1,49%

Две от тези публикации имат конкретни надстройки на съдържанието, които са им възложени. Третият е първият ни доклад за прозрачност. Предполагам, че по-високата честота на абонамент е свързана с хора, които просто искат да бъдат в крак с всички следващи отчети.

Сега за надстройките на съдържанието. Общият процент на реализация в блога, с изключение на публикациите с надстройки на съдържанието, е 0,39%. Това означава, че това публикациите с надстройки на съдържанието изпълняват всичко от 831% до 1613% по-добре за нас.

Това, че нямаме повече надстройки на съдържанието, вероятно е основната грешка, която правим в момента. Въпреки че съществуващите надстройки се представят добре, нямаме такива в нашите най-популярни публикации. Това оставя много възможности на масата.

Заключение и действителен план напред? Създайте повече надстройки на съдържанието, като започнете от най-популярните публикации в блога!

Освен това, не всички надстройки на съдържанието са създадени равни. Дори от малката извадка, която имаме, става очевидно, че за успешното надграждане на съдържанието е необходимо преди всичко едно, а именно:

Тя трябва да помогне на читателя да постигне целта си по по-лесен, бърз или по-ефективен начин .

С други думи, не е задължително да разширявате обхвата на съдържанието, което споделяте (като нашето "9 допълнителни функции" подарък), но вместо това направете нещата по-лесно смилаеми – доставете бързо коригиране (като нашия списък от 10 инструмента за ускоряване на работата ви в WordPress).

Така че още една забележка към себе си тук: Повечето не винаги е по-добро. Вместо това, съсредоточете се върху улесняване и усвояване на нещата при изграждане на надстройка на съдържанието.

Статистика и проследяване на достъпа

Една от причините, поради които сега използваме OptinMonster по-интензивно и продължаваме да го интегрираме в различни страници в блога, е заради способностите му за сплит тестване и ясните статистически данни, които предоставя.

Инструментът ви прави невероятно лесен за анализ на резултатите, които генерирате, и настройване на конкретни тестове, които ще ви помогнат да ги подобрите.

Това е нещо, от което не сме правили много. Въпреки че имаме GA, създаден по начин, който проследява регистрациите, ние виждаме само страниците, които носят най-добрите реализации, а не отделните форми, които генерират тези реализации. Това е грозното.

Хубавото е, че с OptinMonster и други инструменти за проследяване ще можем да разберем по-добре как вървят нещата и как да направим формулярите си и нашите "подкупи" по-оптимизиран за конкретни постове.

Какво следва?

Във втората част на този казус ще разгледаме другата страна на сцената – какво правим с действителните имейли и каква е стратегията ни, когато се свързваме с нашите абонати.

 • Колко съдържание споделяме.
 • Колко често промотираме неща.
 • Как структурираме имейлите си.
 • Какви са нашите отворени цени.
 • Какво получава резултати / кликвания и кое не. Плюс много повече.

Не забравяйте да се настроите следващия път.

О, и ако търсите директно извличане от тази част, това е:

Направете четири неща, когато става въпрос за вашия имейл маркетинг:

 1. Настройте проследяване на реализациите на вашия сайт – така че да знаете какво съдържание носи абонатите. След това създайте още повече съдържание като това.
 2. Вземете инструмент като OptinMonster или безплатна алтернатива и експериментирайте с различни форми, "MonsterLinks," изскачащи прозорци. Това работи работи.
 3. Създайте някои надстройки на съдържанието.
 4. Създайте някои надстройки на съдържанието! Наистина ли! За нас те носят 831% -1613% по-добри резултати от стандартните форми.

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map