Основите на WordPress SEO за дизайнери: Как да подобрим портфолиото си

Основите на WordPress SEO за дизайнери: Как да подобрим портфолиото си

Основите на WordPress SEO за дизайнери: Как да подобрим портфолиото си
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Това е пост за гости от Драган Николич.


Оптимизацията на уебсайтове не е просто техническо нещо. Можете да направите всичко маркиране, да направите вашите мета описания, проучване на ключови думи и други удобни неща, които ще докоснем малко по-задълбочено в статията, но би означавало още много, ако е поддържан от съдържание.
Вашият уебсайт не трябва да се чете от машини. Те са тук само за да подпомогнат прехвърлянето на информация и знания между вашия блог или портфолио на WordPress към вашите посетители. Следвайки всички SEO указания за оптимизиране на вашето портфолио, трябва да бъде придружено със съдържание. Визуално привлекателно, информативно, съгласувано и семантично правилно съдържание.

Фокусирайте се за максимален ефект

Още преди да започнете да създавате съдържанието за вашия уебсайт, основното нещо, което трябва да продължите да мислите, е вашият целеви читател:

Който иска да знае за какво ще пишеш?

Ако планирате да стартирате идеята си, трябва да мислите, че имате какво да споделите със света. Съдържанието трябва да е насочено към доста тясна и конкретна извадка от хора.
Трябва да представите сцена и вие като единствен изпълнител на нея. А там долу в залата е един-единствен зрител. Материалът, който ще изпълните, трябва да бъде изцяло съсредоточен върху този човек. Същата концепция е валидна и за уебсайт. Създаването на твърде разнообразно и разнородно съдържание на вашия сайт ще има слаб процент на реализация и не толкова голям ефект върху вашия бизнес.

Визуален апел, за да го направите истински

Дизайнът на вашето уеб съдържание трябва да се визуализира като примамлива опаковка, която ще привлече вниманието на посетителите към вашето съдържание. Това обаче е много труден момент, защото опаковката трябва да съдържа вкусно и лесно смилаемо ядро.
Губенето на време за дизайн от висок клас ще ви отведе никъде, ако самото съдържание не е от значение. На границата между вашия дизайнерски свят и сферата на SEO лежи вашето:

 • проекти,
 • снимки,
 • видео съдържание,
 • шаблони,
 • казуси.

И сред задължителното съдържание определено ви трябват текст, изображения, вдъхновяващи видеоклипове и ръководства.

Привличане на очите направено правилно

Когато става въпрос за визуален външен вид на вашето портфолио, важно е да сте умерени и остроумни с изображения. Най-добрият и единствен вариант тук е публикуването на вашите собствени снимки. Общите снимки или тези, които купувате в сайтовете с акции изглежда, че изневерявате.
Оригиналните снимки, свързани с вашето интересно поле, ще покажат на посетителите, че съдържанието ви идва от вашата вътрешна мотивация. Въпреки че е част от технологичната ниша, въпросът за визуалната привлекателност на уебсайта може да бъде частично разгледан чрез артистични очила.
Поканеното текстово съдържание и привлекателната за визуална оригиналност идеална съвпадение при създаването на завладяваща визуална идентичност на уебсайта.
Сега, когато знаете от какво са привлечени хората, трябва да оптимизирате същите тези визуални и текстови елементи за търсачките.

Изображения и SEO

Уеб страниците често се споделят чрез социални сайтове. Изображенията често се използват в Карти с Twitter и в Facebook Open Graph и използването на плъгин за WordPress SEO за задаване на тези параметри за вашия уебсайт ще гарантира по-добри кликвания.
За да могат вашите снимки и изображения да говорят ясно на търсачките, трябва да използвате:

 • описателни имена на файлове,
 • описателни alt тагове,
 • описателни заглавни тагове,
 • описателни надписи.

Магическата дума тук е "описателен". Това е единственият начин търсачките да разберат какво гледат.
Никога не ми е било прекалено трудно да отделя допълнително няколко минути, за да направя това правилно, тъй като забелязах уебсайтовете, които привличат вниманието ми, получавайте го и от Google.
Имената на файловете и alt таговете със сигурност ще бъдат забелязани от роботите, а заглавията и надписите ще… привличат вниманието на посетителите ви. Ще видите резултати, повярвайте ми.

технически подробности

Да, ще откриете, че размерът на файла има значение и че той пряко влияе на скоростта на уебсайта Ви. Но, като има "overoptimized" изображенията няма да изглеждат приятни от гледна точка на посетителите ви, така че за дизайнерите, занимаващи се с WordPress, ви предлагам изключете тази автоматична компресия на изображението.
Що се отнася до изравняването, няма нужда да ви разказвам за това. Всеки дизайнер и използваемост знае, че изображенията не трябва да нарушават подравняването на текста.
Вашето портфолио ще бъде голямо, ще можете и трябва да включите медиите във вашата XML карта на сайта. WordPress SEO плъгинът на Yoast прави това прекрасно. Дори за изображения, които се намират във вашите персонализирани типове публикации и портфейли.

Проекти, портфейли и SEO

Търсачките стават все по-добри да разберат какво правите, но те все още се губят при превода. Универсалният преводач се обади схема е тази, която всички търсачки разбират.
CreativeWork по схема е хубаво да добавите към своите портфейли и да помогнете на търсачките да разберете какви ползи можете да осигурите на хората. Ще ви благодарят, че им помагате. След като го внедрите, ще получите приятно увеличаване на трафика и по-добри проценти на кликване.
Схема и RDF галета ще се покаже на страниците с резултати от търсачката и ще гарантира по-добра видимост и потребителско изживяване на вашия уебсайт WordPress.
Можете също да опитате да използвате ProfessionalService по схема, която е подмножество на речника на местния бизнес, в случай че искате да оптимизирате уебсайта си и на местно ниво.

Съдържание, ключови думи и SEO

Търсачките няма да бъдат развълнувани, когато забележат често повтаряща се поява на вашите ключови думи на цялата страница, но това понякога е неизбежно и не бива да мислите прекалено много за това. Точно както не бива да мислите прекалено много за ключови думи, когато създавате съдържание за портфолиото или проучванията на вашия дизайнер.
Най-умереният начин за използването им е в няколко избрани изречения и в заглавия. Освен това, всеки мъдър дизайнер трябва да знае, че началната страница е SEO центърът на тяхната работа, така че се уверете, че имате достатъчно текст там, който обяснява на всички какви са вашите услуги.
Тази страница трябва да даде кратко, но поразително запознаване с вашия сайт и услугите, които предоставяте. Предоставянето на заглавие на всяка отделна страница, както и кратко описание ще направи целия сайт по-конкурентоспособен и изявен. Вашата марка, която може да бъде вашето име или име на вашата агенция, идва в края на маркерите на заглавието ви.
Това, което потребителите ще видят, когато търсачка сочи към вашия уебсайт, е етикетът за описание. Това описание трябва да бъде текстовата череша в горната част на вашия уебсайт. Той ще спечели интернет потребителите, които го видят, когато дойдат на вашия уебсайт и ще станат свидетели на вашето уникално и открояващо ума съдържание.

рекапитулация

WordPress SEO за дизайнери и творчески агенции може да бъде по-различен, тъй като трябва да се съсредоточите върху визуалното съдържание повече, отколкото върху вашия текст. На страницата SEO за тези уеб елементи определено ще помогне на вашето портфолио да получи публичност чрез търсачките. Затова ги оправдайте:

 • Винаги използвайте описателни Alt тагове и имена на файлове, за да направите приятелските си търсачки удобни.
 • Винаги използвайте описателни заглавия и описания, за да направите снимките си удобни за потребителя.
 • Използвайте подходящи изображения и видеоклипове, за да съответствате на описанията на вашия проект.
 • Използвайте възможно най-доброто качество на изображението.
 • Внедрете Open Graph и Twitter карти, използвайки WordPress SEO плъгин.
 • Използвайте Sitemap за изображения (XML карта на сайта, генерирана от приставка за WordPress SEO).
 • Използвайте галерии RDF и речник на Schema.org за вашите статии, портфейли и друга творческа работа.

Грижата за тези подробности е гарантирано, за да зададете известно разстояние между вас и вашите колеги WordPress дизайнери, но не забравяйте, че визуалният усет на вашия сайт и качеството на съдържанието е това, което ще накара хората всъщност да ви наемат.

За автора: Драган Николич е копирайтър и блогър на WordPress, който наема страстно стартиране и минимализъм.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector