Определяне на най-доброто разположение за вашите икони в социалните медии

Определяне на най-доброто разположение за вашите икони в социалните медии

Определяне на най-доброто разположение за вашите икони в социалните медии
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Колко уебсайтове сте били там, където търсите бутони за социални медии и просто не можете да ги намерите? Тогава е, докато не превъртите по целия път надолу в долната част на страницата, че ги виждате сгушени във футера. Понякога са толкова мънички, че дори изобщо не са там.


Социалните медии са твърде големи и твърде важни, за да достигнат до дъното на сайтовете на вашите клиенти. Бутоните в социалните медии заслужават видно място някъде. Не е задължително да е в лицето ви, но определено трябва да бъде привличащо вниманието и лесно да се намери. По принцип, ако посетител на сайт харесва съдържанието на клиента ви и иска да ги следва в Twitter или Facebook, те трябва да могат да го правят, без да се налага да ловуват за иконите или връзките.

Имайки това предвид, нека отделим малко време днес да говорим за всички икони на социалните медии – от типовете, достъпни до мястото, където трябва да се показват на сайта, до това каква е индустрията на клиента ви при вземането на решения в това отношение.

Защо бутоните на социалните медии имат значение?

Бутоните в социалните медии вече съществуват от известно време. Отначало никой не знаеше каква стойност могат да донесат точно, освен че са приятно допълнение към изчистения дизайн. Днес знаем, че наличието на такива бутони води до допълнителни споменавания и споделяния, а числата са много реални. Например през 2011 г., HubSpot съобщи че включването на бутона за споделяне на Twitter увеличава Twitter седем пъти. Това е огромно!

Но за да не изпреварим себе си, в същото време твърде много бутони в социалните медии имат обратния ефект – намаляват броя на общите акции поради парализа на решението. Само да ви дам един пример, Нейл Пател от QuickSprout веднъж сподели че когато добави два нови бутона за социални медии за LinkedIn и Pinterest (отгоре на първоначалните три – Facebook, Twitter и Google+), той отбеляза спад на акциите с 29 процента.

Така че проектирането на правилния външен вид за социални медии на уебсайт е всичко в детайлите. Става въпрос за намиране на правилния баланс между това колко бързо посетителят може да забележи иконите и колко лесно е да се споделя, без да се налага да избира от твърде много опции.

Колко често ги използват посетителите?

Очевидно, нашата основна цел с бутоните в социалните медии е не само да ги настанят някъде, но и да убедим посетителите да ги използват и да споделят всичко, което четат в момента..

И така, наистина ли хората натискат тези бутони за споделяне?

Накратко, да. Но конкретните резултати зависят до голяма степен от нишата и вида на сайта, на който се показват. Като цяло можем да очакваме всичко от 5 процента до 40 процента от туитове за дадено съдържание, което да идва от бутони за туит, показвани заедно със самото съдържание.

Тази графика от Джошуа Бентън илюстрира резултатите от социалните медии от 37 новинарски сайта:

социални 5

За да цитирам оригиналния източник:

Оста Y е процентът от 1000 най-нови туитове, за които Twitter казва, че са генерирани от бутон на Tweet. И така, 16,3 процента от тези туитове към nytimes.com (The New York Times) са дошли от такъв бутон, срещу 20,2 процента за wsj.com (The Wall Street Journal).

Следователно. Трябва ли да разрешим някаква форма на бутони за социални медии на сайтовете на нашите клиенти? Да, със сигурност.

Видове икони в социалните медии

В момента има два типа икони на социални медии, налични в момента: профилни връзки и бутони за споделяне.

Връзки към профила може да приема произволен брой формуляри от само иконата на социалната мрежа до иконата плюс името на мрежата. Дори персонализирана икона може да бъде създадена, за да отразява по-добре марката на клиента. Типът сайт и пространството, отделено за социални икони, ще определят коя опция е най-подходяща за ситуацията на вашия клиент. Въпреки това, тези връзки насочват директно към въпросния профил в социалните медии. Това дава възможност на посетителите на сайта да се свържат директно с вашите клиенти в различните социални мрежи.

Пример за връзки към профила:

социален 1

Бутони за споделяне, от друга страна, не отвеждайте посетителя на сайта в социалните профили на клиента си. По-скоро щракването ги подканва да споделят текущата страница в конкретна социална мрежа. Всяка социална мрежа разполага с тези бутони за споделяне на социални медии – които могат да бъдат инсталирани чрез плъгин или дори чрез външна услуга като Buffer. Те са важни за разширяване на социалния обхват на даден сайт. Както вероятно знаете, това е неразделен компонент в изграждането на аудитория.

Пример:

социални 2

Какво ще кажете за разположението на иконите?

Позиционирането на социални икони може да изпише разликата между изграждането на социална ангажираност и пропуснатите възможности. Всъщност има само няколко места за социални икони, които се считат за основна недвижима собственост:

Header: Заглавката е това, което първо привлича погледа на посетителите на сайта. Наред със заглавието на сайта и основната навигация, тук идват икони за връзки в социалните профили.

Sidebar: Позиционирането на социални икони в горната част на страничната лента е друг начин за бързо осигуряване на посетителите да ги видят. Предимството тук е, че те могат да бъдат извикани с изявен заглав на джаджа като, "Следвай ме!"

Над или под публикации: Ако вашите клиенти искат да осигурят социална ангажираност, поставянето на бутони за споделяне над и / или под публикации в блога е добър начин за постигане на това. Това е и най-популярният начин за показване на бутони за споделяне. Ще намерите примери за това на сайтове като TechCrunch, The Verge, Mashable и безброй други.

социални 3

Плаващи барове: За да гарантирате, че вашите клиентски сайтове получават възможно най-голям брой акции, инсталирането на приставка, която осигурява някакъв вид плаваща лента, е добро решение. Идеята зад плаваща лента е, че тя винаги остава във видимата област на екрана, докато посетителят превърта нагоре и надолу страницата.

Важното тук е да поддържате връзките за социална ангажираност в рамките на прегледа на посетителите на сайта и в рамките на лесното им достигане. Ако съдържанието е продължително, разполагането с иконите само в заглавката и долния колонтитул не се счита за запазването им в полезрението на посетителя.

Има наистина хубаво пример за това в ReadWrite. Ако посетите страницата от десктоп, ще видите лентата вдясно. Посещението му от мобилен телефон ще показва само бутони в социалните медии над и под публикацията.

социални 4

Търсите нещо още по-интересно? Какво ще кажете за страхотен ефект на избледняване като този, използван от Upworthy? Това дава на иконите изключителна видимост, тъй като те буквално скачат право към вас. Когато превъртите надолу, над заглавката се появява банер, който подканва посетителите да споделят страницата във Facebook. Има няколко приставки, които можете да използвате, за да постигнете това.

upworthy-социално-бар

Ефектът от индустрията

Въпреки че всяка компания във всеки бранш може да се възползва от ангажираността на социалните медии, не всички са създадени еднакви по отношение на използването на социалните медии. Например, силно корпоративен уебсайт може да не е в състояние да използва плаващите икони за споделяне в стил бар, тъй като те не предлагат професионален облик. И сайт, базиран на екип – адвокатска група, например – вероятно няма да може да използва иконите на страничната лента, тъй като те обикновено се появяват под авторски био и / или снимка на главата, което ги прави да изглеждат не на място.

Независимо от отрасъла странности, горна дясна страна на страницата изглежда е най-доброто разположение за иконите на социалните профили. И това всъщност не трябва да е изненадващо. Онлайн посетителите очакват елементите на уеб страница да бъдат където са свикнали да ги намират въз основа на предишен потребителски опит. Това определено подкрепя идеята „горна дясна страна“.

Иконите и бутоните за споделяне може да не са достатъчни

Всъщност имате повече опции от просто икони, които се свързват към вашите социални профили и бутони за споделяне в социалните медии, за да улесните споделянето на вашето съдържание за посетителите на сайта на вашите клиенти. Можете също да вграждате социални емисии – често в страничната си лента – за да привлечете допълнително внимание към конкретни социални акаунти. Това има допълнителното предимство от поставянето на още по-оригинално съдържание на сайта, което е категоричен бонус.

Можете лесно да вземете API на Twitter, за да покажете туитър на клиент на клиент или да използвате Facebook Like Box, за да покажете последните му публикации точно във всяка widgetized зона на даден сайт. Страничната лента е най-често срещаният избор по отношение на позиционирането, но може да намерите вграждането на това съдържание в страница, посветена на социалните емисии, за да бъде най-добрата.

Можете също да използвате Социален дял Plugin за начинаещи за премахване на ефектите от отрицателното социално доказателство. Тоест, не може да има нищо по-лошо, което показва икони на социални споделяния, само за да ги покаже нули във всеки брояч на акции. Тази приставка показва вашите споделяния само след като сте достигнали определен праг и ги показва кумулативно при това, за да направите по-впечатляващо първо впечатление.

Оценка за ефективност

Както при всичко в мрежата, разположението на иконите в социалните медии трябва да бъде тествано, за да се провери дали е ефективно. Анализът е един от най-добрите начини за постигане на това. Всъщност тестът за разделяне отстрани е най-добрият ви залог за получаване на пряко впечатление колко ефективни са социалните икони на сайтовете на вашите клиенти..

Можете да настроите сплит тест в Google Analytics, като използвате Съдържателни експерименти. Една версия на страницата може да съдържа иконите в заглавката, а една може да ги включва в странична лента. Или може би една страница съдържа бутоните за споделяне в горната част на публикацията и искате да я сравните с плаваща лента за споделяне. Независимо от спецификата, тестването е единственият начин да видите какво работи, какво не и какво трябва да направите, за да получите повече ангажираност на потребителите със социални профили.

Друг аналитичен сайт, Mouseflow, предлага проследяване на живо, кликване и преместване на топлинни карти и анализи на страницата, за да предоставите изчерпателен преглед на всяка страница от сайта на вашия клиент. Тъй като всички уеб страници не са създадени еднакви, типът съдържание ще определи вида на зрителите, които ще привлече вашият сайт на клиента. И от това как ще се ориентират в този сайт ще зависи дали това е нещо като сайт за медицински партньорски проверки или специализиран магазин на дребно. Знанието как взаимодействат зрителите на тези сайтове, къде кликват и къде прекарват по-голямата част от времето си на страницата, ще помогне допълнително да определят най-доброто разположение за иконите в социалните медии.

заключение

Както съм сигурен, че досега можете да разберете, че успешното позициониране на социалните икони и бутоните за споделяне в социалните медии разчита на различни фактори. Но това, че може да се наложи да отделите известно време за обмисляне, не означава, че това не е полезно преследване. Гарантирането, че клиентите Ви получават максимален брой социални дялове, както и максималният брой последващи и харесвания, е добре за бизнеса. Това е взаимно изгодно, така че можете също така да положите усилия да помогнете на клиентите си да го направят както трябва.

Кое намери за най-доброто място за представяне на социални икони? Ами бутоните за споделяне? Бих искал да чуя вашето мнение за това какво работи и какво не е в коментарите по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector