Как израснахме точно в нашия блог? – Доклад за прозрачност №4

Как израснахме точно в нашия блог? – Доклад за прозрачност №4

Как израснахме точно в нашия блог? – Доклад за прозрачност №4
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Това е четвърто издание на нашия доклад за прозрачност. Тази серия е предназначена да сподели всички интересни подробности, случващи се зад кулисите на CodeinWP (бизнес-съобразно). Ето специалната категория на поредицата, ако искате да видите някой от предишните отчети. Ние публикуваме това само за да бъдем прозрачни за нашите сделки, а също и като форма за връщане на общността и споделяне на начина, по който правим бизнес. В това издание говоря за всичко, което се случи на CodeinWP през май 2015 г.:


Редактиран от Карол К.

Как разраснахме нашия блог

Докато гледам в архивите, първата публикация в блога датира от април 2013 г., което означава, че това блогът е малко над две години в момента.

Оттогава мина дълго пътуване Както бихте очаквали, през цялата първа година от съществуването на блога почти нищо не се случваше. Искам да кажа, сигурно, че (главно аз бях) публикувахме съдържание и достигахме до хората чрез социалните медии, но не видяхме забележими номера на трафика докато не бяхме повече от 12 месеца в това нещо.

Бързо напред още една година и сега получаваме около 60 000 посещения на месец. По-интересното е, че през май имахме 50 процента повече трафик, отколкото през април. Поглеждайки над статистиката за юни, изглежда, че резултатите ще бъдат още по-добри.

Но се страхувам, че нямам стандарт "погледни ме" вид история за вас тук.

Не смятам да ви казвам, че можете да отглеждате блога си само със съдържание и че единственото, което трябва да направите, е да сте смели, да продължавате да публикувате всеки ден и добри неща ще дойдат.

Те няма да.

Едно нещо липсва.

Някакви предположения какво може да е това?

Добре, в нашия случай уравнението за изграждането на това нещо е следното:

Добро съдържание + търпение + бюджет = Експоненциален растеж на трафика

За "експоненциален растеж" нещо. Изразът се превръща в някакво клише в наши дни. Хората си го представят като синоним на "ставайки изключително успешен." Но това изобщо не е смисълът. Ето какво всъщност представлява експоненциалният растеж:

диаграма

Експоненциалният растеж е кога нищо не се случва много дълго време, и едва тогава в крайна сметка започвате да изпитвате неща, които бързо растат. Но тази втора фаза не е възможна без първата. Мястото, където повечето хора се провалят, няма достатъчно търпение, за да премине през този период на нищо. Така че, докато можеха да стигнат до частта за бърз растеж, те се измъкнаха някъде в началните етапи на пътуването.

Търпението е важно, това е сигурно. Но самото съдържание и търпението само по себе си няма да ви отведе много. Или може би ще го направят, но със сигурност ще отнеме много повече време … вероятно ще изисква повече време, отколкото трябва да отделяте.

По-рано рано разбрах, че просто трябва да съм готов да инвестирам, ако искам наистина да проуча възможностите и да тествам докъде мога да взема този блог.

Освен това сключих мир с факта, че ако блогът ще остане на плаващ за по-дълъг период от време, тогава той трябва да печели пари за себе си. Инвестирането безкрайно в нещо без възвръщаемост е просто безумно.

И така в края на деня, имахме нужда от съдържание, което както би образовало, така и можеше да бъде монетизирано по начин, който има смисъл.

Трудната част за публикуването на образователно съдържание и това е за всяка ниша в блоговете там е, че често нещата, които преподавате, са първото излагане на аудиторията по тази тема. Това е класически случай на "не знаеш какво не знаеш."

Следователно, не всички образователни теми имат голямо влияние в търсачката, чисто защото хората, които биха могли да се интересуват от тях, дори не знаят за съществуването на темите, така че не ги търсят в Google..

Всичко това се свежда до това, че да си мислещ лидер в своята област не винаги е най-добрата бизнес стратегия, поне ако разчиташ на търсачките, които да ти помогнат.

Затова взех решение да се съсредоточа върху два основни типа съдържание:

 • съдържание, което връща на общността и обяснява различни проблеми, свързани с WordPress (уроци, ръководства и т.н.),
 • и съдържание, което е полезно главно за някой, който идва от търсачката и търси конкретно решение.

Преди да разбера как точно е направено това, ето как трафикът на търсачките нараства през последните шест месеца:

блог-графика

(Отново това е само трафикът на търсачките и аз не показвам първите 18 месеца чисто защото нямаше почти нищо там.)

Сега просто така се случва по-голямата част от този трафик да кацне на публикациите, които са проектирани специално с SEO. Начинът, по който го правим, е, като разгледаме ключовите думи, свързани с темата на WordPress теми, и след това публикуваме списъци с теми, които отговарят на конкретна категория.

Например, след като видяхме, че темите на Bootstrap са във възход, публикувахме тази публикация, в която са описани най-добрите безплатни теми за Bootstrap. И в момента това е най-посещаваната ни публикация от търсачките. Публикувахме редица други публикации след същата идея и ще продължим да правим това и в бъдеще. Още статии като тази:

 • 25+ най-добри теми за преглед на WordPress
 • 30+ най-добри безплатни теми за WordPress за 2015 г.
 • Най-добрите конструктори на теми за изтегляне и пускане на WordPress през 2015 г.

Забележка. Не искам да оставите грешно впечатление тук. Не става въпрос за трафика на търсачки само заради него. Нека имаме предвид, че всъщност зад тези номера стоят истински хора – реални хора, които въвеждат дадена фраза в Google, защото искат да видят списък с теми на Bootstrap (или друг тип теми), така че обслужването на техните нужди изглежда като добър подход.

Обикновено публикуваме около една публикация в този списък за всеки един или два урока / как да / новинарски публикации.

Цената на воденето на блога

Нека просто да влезем в това.

Като цяло харчим около 200 долара за артикул само за да го създам.

Забележка. Повечето статии са много по-евтини за създаване, но всеки път публикуваме нещо по-голямо, което увеличава тази средна сума. Така или иначе 200 долара изглежда като честен среден брой.

След това харчим около 300 долара за промоция (отново средно). Тези промоционални задачи включват неща като:

 • Реклами във Facebook (всички форми на тези),
 • рекламни бюлетини (например, нашата най-ефективна статия е Как да опростим / променим WP-администратора, за да получим клиент-приятелски, който получи първоначалното си сцепление, като го популяризира в sidebar.io бюлетин),
 • директна работа (обкръжения много помогнаха тук, след като няколко пъти посегнаха и помолиха / помолиха да бъдат включени, нашите добри статии се получават редовно, без да е необходимо да ги преценявате),
 • популяризиране на социалните медии и т.н..

Това го прави общо $ 500 за стартиране на публикация, така да се каже. Средно публикуваме 6,5 публикации всеки месец. Така в крайна сметка това означава 3,250 долара, изразходвани месечно за създаване и промоция на съдържание.

Разбира се, не инвестирахме толкова много от първия ден, но тъй като започнахме да виждаме някои резултати, сменихме предавки и започнахме да харчим повече за по-голямо, по-задълбочено и в крайна сметка по-добро съдържание. В края на краищата никоя промоция в света не може да ви помогне, ако съдържанието ви не е добро. Популяризирането ни позволи да бъдем забелязани сред други сайтове, но след това започнахме да печелим органични връзки и експозиция чисто заради качеството на съдържанието.

Добре, толкова колко от тези 2550 долара инвестиция можем да спечелим обратно чрез блога.

Допреди няколко месеца най-много, което успяхме да спечелим, беше 1000 долара за един месец, а през първата година или около това беше повече като $ 0. В днешно време обаче приходите от блога възлизат на около 3 000 – 4000 долара, което означава, че най-накрая започнахме да се чупим (около време!).

Относно този приход. Той идва най-вече от партньорски маркетинг (връзки към други магазини за теми и онлайн продукти) и чрез популяризиране на собствените теми на ThemeIsle. В момента не продаваме нищо в блога директно.

Предполагам, че посланието, което се опитвам да предам тук, е това нищо не идва без инвестиция в съвременната ера на онлайн бизнеса.

Почти съм сигурен, че нямаше да можем да генерираме подобни резултати, ако не беше тези 500 долара, изразходвани за една статия. В крайна сметка все още не сме много голям блог, поне в сравнение с някои от по-утвърдените играчи на този пазар, но имаме планове да разширим нещата и да въведем други продукти и предложения в най-близката функция. Това ще ни помогне да разнообразим и да прокараме хората чрез по-голям брой различни канали.

Надявам се през следващите няколко години да изградим хубава екосистема около три основни области:

 • образование (предоставяне на съдържание, уроци, курсове, видеоклипове, евентуално книги),
 • продукти (теми и приставки),
 • услуги и инструменти, свързани с всичко по-горе.

Говорейки за разширяване …

Нови попълнения в семейството на CodeinWP!

Придобихме три вълнуващи приставки:

Интергео Карти

Лесен, лесен и доста мощен инструмент на Google Map за създаване, управление и вграждане на персонализирани Google Maps във вашите WordPress публикации и страници.

Визуализатор: Диаграми и графики

Лесен, лесен за използване и доста мощен инструмент за диаграми за създаване, управление и вграждане на интерактивни диаграми във вашите WordPress публикации и страници.

(Този може би сте виждали в този пост.)

Списък за сравнение на WooCommerce

Плъгинът за сравнение на WooCommerce добавя възможност за лесно сравняване на продуктите на вашия магазин, задвижван от WooCommerce.

Разпределение на приходите (1 май – 1 юни)

Ето числата за май:

обороти може

Сравнение с предходния месец:

 • брой клиенти: 774
 • приходи на клиент: 87,34 $
 • общи приходи: 67 601,13 долара

Което ни дава (приблизително):

 • Брой клиенти: + 13.6%.
 • приходи на клиент: + 4,5%.
 • общи приходи: + 18,7%.

Както можете да видите, броят на клиентите нараства забележимо в сравнение с предходния месец, но това все още е малко под числото, което имахме през март (което е 954). Само да напомня, през април имахме някаква промяна в бизнес модела и това доведе до 19% спад в броя на клиентите (докато все още увеличава общите ни приходи). Прочетете всичко за това в доклад №3.

Точно както в нашия блог, ние адаптираме подобна стратегия и с ThemeIsle. Което означава да произвеждате страхотно съдържание и продукти. Непрекъснато пускаме нови теми (безплатни и премиум) и постоянно се актуализираме нашите най-продавани теми, ефективно ги прави по-добри. Това е ръстът този месец (поне IMO).

Гледайки ни най-долната линия да се чувствам страхотно, но също така създава много стрес и натиск върху мен, за да мога да плащам заплатите на всеки всеки месец (и тези трябва да растат също така, ако искаме компанията да расте), приоритизиране и избор на подходящ проект, за да се погрижим за следващия, и просто да запазим нещата безопасни и управляеми като цяло.

Всеки месец голяма част от приходите се инвестира обратно в екипа, продуктите и съдържанието в блога. Това е единственият начин да продължим да подобряваме това, което правим. Блогът със сигурност е един от най-големите ни залози и съм убеден, че трябва да остане такъв за дългосрочен план.

Добре, предполагам, че това е точно за това издание на доклада за прозрачност. Надявам се, че е информативно и че все още сте на борда за следващия месец. Благодаря за четенето и както винаги, благодаря за подкрепата на CodeinWP!

Не забравяйте да бъдете в течение с това, което правим. Всичко споделено тук:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector